.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2010. 01. 30. - apuska
Stex ház
pixel cégér Helyszín: 1085 Bp., József krt. 55-57.
Látogatás: 2010. január 25. 17:40-21:10

> Asztalok nehéz fából, a falakon egy letűnt korlenyomat, a pult mellett a vendégekbe belefáradt pincérhorda.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 318 5716
Web: http://www.stexhaz.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/STEX-HÁZ-ÉTTEREM/166143023455363
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 8-04; V: zárva
Extrák: sportfogadás, biliárd, konyha, terasz, különterem, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 530 Ft Dreher, 440 Ft
Dreher Bak, 530 Ft Coronita (0,33l), 830 Ft
Pilsner Urquell, 590 Ft Kilkenny (0,33l) 830 Ft
Paulaner szüretlen búzasör, 990 Ft Guinnes (0,33l), 830 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szekszárdi Olaszrizling, 220 Ft Becherovka, 580 Ft
Balatonaligai Cuvée Rosé, 220 Ft Jagermeister, 700 Ft
Szekszárdi Vörös Cuvée, 220 Ft Panyolai Fürtös meggypálinka, 580 Ft
Tokaji Szanorodni, 500 Ft Jim Beam, 680 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szódavíz, 50 Ft Capuccino, 390 Ft
Szénsavas üdítők, 220 Ft Julius Meinl's teák, 390 Ft
Gyümölcslevek, 240 Ft Makói hagymaleves sajtos cipóban, 860 Ft
Frissen csavart narancs, 360 Ft Cohiba Siglo I. szivar, 4600 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Névadó Stex Alfrédról annyit lehet tudni, amit a család ifjabb tagja az étel-, ital- és szivarlapok borítóján leír. Röviden a lényeg, hogy apuka szerette a pénz, a szerencsejátékokban meg korán meglátta a könnyű pénzkereset lehetőségét, ezért aztán a snóbli, snúr, lutri, tőzsde, kártya, kocka, lóverseny, agárverseny, fogadások, kaszinók, lokálok fényes ívű pályán előbb eljutott Amerikáig, majd mikor a II. világháború kitörésekor onnan kitoloncolták, itthon csillogtatta, és talán csillogtatja tovább ma is szerencsecsillagát.

A hetvenes években még a Deák önkiszolgáló étterem foglalta itt helyet, de amióta az eszemet tudom, ez már a jómódú Stex Alfréd ingatlanja a Baross utca - nagykörút sarkán, és nemes egyszerűséggel úgy hívják: Stex Ház. Mégsem lakik senki benne? Gyanús volt nekem a bejárat melletti asztalnál ülő fazon, aki vagy az imént említett életrajzi elemeket is tollba vető Stex család ifjabb sarja, vagy a vagyon felügyelője, vagy a maffia embere... de mert a hely szelleme mindig kultúrált viselkedésre késztetett, soha nem provokáltam eddig még ki rendfentartó jellegűnek tűnő szerepét.

A Stex Ház igazából étterem, még ha 6 az 1-ben is hirdeti magát, miszerint kávéház, étterem, söröző, drinkbár, játékterem, fogadóiroda. Mikor belépsz, eléd jönnek, megmutatják a szabad asztalokat, ha igényled, mindegyiken az étel-, ital- és szivarlap, azokkal tolakodás nélkül magadra hagynak, és az első gyanús mozdulatodra térnek csak a pincérek figyelő kupacából vissza. Szerintem ez nem bunkóság, hanem ez az ukász!

A tekintélyt parancsoló belmagasságú igényes belső tér, a funkcióik szerint a legnagyobb természetességgel elválasztott terek, a direkt félhomály, és a halkan duruzsoló beszt of magyar pop-rock zenei válogatás meghitt hangulatot teremt. Én pl. ismerek olyat, aki régen én voltam, hogy mozi után, ha tetszett a nő, előszeretettel választotta a Stexet folytatásként első randis helynek, ott kevés alkohol... aztán hol követte második alkalom, hol nem. Furcsa élmények. A hely visszafogottságában való extrém szituációk; szerettem.

És most? Bevallom, még ha utánam a lányok meg is cáfolna, én bizony most is! Bár a kaszinó részében soha nem voltam, a pince részében is csak ritkán, a sportfogadást és a szivarokat sem kedvelem, azért meg tudnám szokni a hangulatát, ha lenne hozzá elég stexem, vagy legalább a literes komlódzsúzt mindig 790 forintért adnák."

zimre:

"A Stex. Elterülve a Körút és a Baross sarkán, hívogatva int hatalmasra tátott szájával: ide-ide. Áthatolva a dekoratív rulettmintás szőnyegen, amibe már belehatolt a pesti sár, odavetett köszönést hallok, vagy talán csak képzelem? Asztalok nehéz fából, a falakon egy letűnt korlenyomat, a pult mellett a vendégekbe belefáradt pincérhorda. Mintegy fél óra után intek a háziúrnak, talán egy kávét ha esetleg lehetne? Lehet biza, ígéret a kávétejszín, valóság a dobozos tej-igaz hetyke kiöntőben. Ül itt laptopos yuppie, smároló párocska, vidám egyetemista, megfáradt házaspár, sőt az egyik sarokban mintha a hely szelleme is ott ülne -igaz, igen morcosan.

Hagymaleves cipóban-makói nem ám a francos francia, jó fél óra alatt ér az asztalhoz, a sajt kihűlt rajta, a cipó ráncot vet - 890,-, se sós, se fűszeres- olyan mint a Stex. A hely szelleme ezt már nem bírja, a fintorgó pincér mögött lassan kiódalog a hideg pesti éjszakába, és Alfréd bácsi idejét sírja vissza."

candyktator:

"Régi idők fáradt, füstös-pókeres hangulatát idézi a hely. Talán nem ártana neki egy vérfrissítés, hisz ami ó, nem biztos, hogy jó, legalább most nekem.

Anno törzshelyem volt a Stex, imádtam a tojásos nokedlit fejes salátával egészen addig, amíg a zöld leveleken nem fedeztem fel egy apró rúgkapáló fekete rettenetet. Attól a perctől kezdve a helyet likvidáltam a preferencia skálámon hosszú időre legalábbis. Egészen tegnapig, amikor barátaimmal úgy döntöttünk, újra felfedezzük magunknak a körúti fílinget.

A pincérek prímán elszórakoztak egymással, míg arra vártam, hogy egyáltalán észre vegyenek, a vendégek sem zavarták őket idétlen vicceikben. A teavíz langyos volt, a filter valami ócska Julius Meinl. A méz sátortábor hangulatát idézte, a citrom az volt, ami, ebben nem tévedtek. Cseppet sem volt azonban ingerem az étlap szocreál kínálatát tesztelni (sajttal töltött pulykamell, borzaska - ezeket ki eszi meg?), a dohányfüst beszívta magát minden sejtembe, a szék kemény volt, rohadt kényelmetlen, a profiterol-t meg szépen leírták két l-lel. Maradjon hát a hely emlékemben (a hátsó helyeken)."

blikker:

"Alapjában véve a hangulatot nekem nem a hely vagy a kiszolgálás adja, hanem a jó társaság. A Stex nem hivalkodó, sötét látszata becsapós, mert azt hinnéd, az árak is hasonlóan visszafogottak. Első randis helynek valóban megfelelő lehet, mivel olyan, mintha szürkületben várakoznátok, és az tuti, hogy egy udvariasságtól túlbuzgó és mosolygós pincér sem zavar bele a füstös románcotokba."

mam:

"Mindenkinek jó helyen van, halk a zene, lehet beszélgetni, normális a tér, elfér 8-10 ember, nem nézik ki őket. Régen drága sem volt, de nyár óta drasztikusan emelték az áraikat. Ezért tervben van, hogy keresünk egy új törzshelyet, viszont annak valót néhány próba után még nem találtunk."

"A Baross utca korlátjai vagy a körút fái jelenthetnek megoldást. Lakatolni lehet hozzájuk, de mégsem olyan tökéletes."

Értékelés

  apu can zim blik mam
dizájn 4 3 4 2 4
kiszolgálás 4,5 2 2 2 3
közönség 4 4 4 3 4
zene 3,5 2 3,5 3 2
füst 3,5 2 3 3 2
mosdók 3,5 3 4 3 4
árszínvonal 2,5 3 2 2 2
  3,64 2,71 3,21 2,57 3,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr221713140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cradle 2010.01.30. 17:37:29

kár hogy nem lehet kártyával fizetni a Stexben

umcaumca 2010.01.30. 17:52:11

Drága, és a pincér, aki nekünk jutott, kifejezetten undok volt. Kár érte...

drumlin · http://szinhaz.blog.hu 2010.01.30. 17:55:53

menzákat idéz a kaja színvonala és a kiszolgálás is., kicsit nagyüzemi az egész hangulata. nem lenne ezzel baj, ha nem hívnák étteremnek magukat.

kicsit mintha nem lenne önidentitása a helynek. szvsz elmehetnének "pub" irányba: kevesebb és egyszerűbb kaja, helyben gyártott rendes szendvicsek és hamburgerek.

Mme du Tancin 2010.01.30. 18:35:00

városszerte legendásan bunkó a kiszolgálás
10 fős társaságnak foglalt asztalunkhoz négyen érkeztünk egyszerre, amikor italt rendeltünk volna, a pincér közölte, hogy majd ha mindenki megjött...

egy másik alkalommal a hibásan kihozott rendelés szóvátétele után közölték, hogy az aprópénzünket talán vigyük máshová (nem egy kör kisfröccsöt rendeltünk...)

ez a két alkalom nekem bőven elég is volt. :)

Dixi. 2010.01.30. 18:38:58

Sziasztok.

Nem tudom én elég sokat járok a stexbe....
ebédelni...nem nem játszom nem voltam sosem a kaszinóba..sem a pincében....
De a pincérek normálisak...az étel a város többi hasonló jelegű helyéhez képes ehető....
És az áraik sem riasztóbbak
És a brassói ahogy Ede bácsi szerette....

Goyo 2010.01.30. 19:57:46

Aki brassóit eszik ilyen helyeken, annak nem biztos, hogy kíváncsi vagyok a véleményére.

Szelid sunmalac 2010.01.30. 19:58:09

Regebben torzshelyem volt. Akkor a kaja is boseges es finom volt. Most nem tudom, de sejtem, hogy azota veszitett fenyebol..

scorpiotattoo 2010.04.20. 17:11:59

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ha tudnád, hogy mi mindent esznek a sikeres emberek :)

milegyek 2010.05.27. 22:47:00

Én több mint 10 éve kezdtem járni oda gimiben, akkor olcsó volt, ma már nem az. Bár még mindig betévedünk oda elég gyakran a régi hangulat miatt, de a pincérek még mindig bunkók. Pedig az elmúlt évtizedben 1 pincér kivételével lecserélődött az egész banda, mégis ugyanazt a színvonalat hozzák, leszámítva 1-2 kivételt...
süti beállítások módosítása