.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 01. 23. - apuska
B. City Pub
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 32.
Látogatás: 2010. január 20. 18:00-22:50
 Bezárt, megszűnt! 

> Ennyi halottal együtt inni bazmeg, mintha urnafal lenne!

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 752 9100
Web: http://www.bcitypub.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: csocsó, darts, sörkorcsolya, különterem, non-stop

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 290 Ft Borsodi Bivaly, 300 Ft
Staropramen, 410 Ft Borostyán, 350 Ft
Staropramen barna, 370 Ft Borsodi Póló 300 Ft
Stella Artois (0,4l), 320 Ft Edelweiss, 420 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó borok, 150 Ft Johnie Walker, 520 Ft
Egri Muscat Ottonel, 200 Ft Finlandia, 420 Ft
Villányi Portugieser, 200 Ft Fütyülős mézes pálinkák, 380 Ft
Kunsági Rosé, 200 Ft Casino rum, 330 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Ásványvíz, 60 Ft Capuccino, 250 Ft
Szénsavas üdítők, 160 Ft Ropi, 100 Ft
Rostos gyümölcslevek, 180 Ft Melegszendvicsek, 400 Ft
Hell energiaital, 250 Ft Forralt bor (2dl), 300 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Már többen figyelmünkbe ajánlották a B. City Pub nevű non-stop kultúrális intézményt, ezért a látogatás előtt rákerestem a neten. 'Az Oktogonnál, a pesti Broadway szívében, családias hangulatú söröző szeretettel várja régi és új kedves vendégeit' - ismételte idegesítő körforgásban egy hang az oldal honlapján, így a munkahelyen kollégáim azonnal tudták, ezen az estén sem színházba megyek...

Arra mondjuk nem számítottam, hogy a B. City Pub az amúgy több színháznak és kocsmának is helyt adó belvárosi negyedben egy amolyan 'visszajáró lelkek művészklub' funkciót is ellát, de mikor a falakon rég és nemrég eltemetett magyar színművészek arcát a többszáz keretezett fotón felismertem, akkor hülye érzés kerített hatalmába, hogy akkor most kinek az egészségére is igyunk, és hogy mi is ennek az üzenete? ...miközben a magyar válogatott kézilabda csapatot alázták a csehek a tévében.

Aztán az sem volt egyértelmű, hogy a szomszédos szobába miként költözött be a ma is élő Hollywood? Magazinba való sztárfotók, 'the last drinks' gagyifreskó, színész arcokkal tarkított dollárposzterek, italos reklámtáblák, tükrök, karácsonyról visszamaradt műfenyőág- és izzósor, alien vs. predator. Annyira sok, annyira zsúfolt, hogyha minden mozdíthatót leakasztanánk a falról, a sok bevert szögtől úgy nézne ki az egész, mint egy falra hányt kaktusz.

A legsúlyosabb mérnöki szüleményt mégis a mosdókhoz vezető folyosón láttam. Leghátul egy összecsukott festőlétra és egy kuka, előtte két CO-palack, abból két-két műanyag cső belevezetett négy söröshordóba, a hordókból kijövő sörelvezető csövek belementek egy ragasztószalaggal jól körbetekert központi gyüjtőcsatornába, ami a falon átvezetve eljutott a pultig, onnan meg gyaníthatóan a korsóinkba. Még jó, hogy zárt a rendszer! Bár egy percig megkísértett, hogy néhány potyakorty erejéig belenyúljak, de aztán felszabadult a WC, győzött a nagyobb szükség, így a bennem szunnyadó fesztiválhiéna nyugton maradt.

Hogy miért kapta a kocsma a B. City nevet? Rákérdeztem. És reméltem, hogy nem azt a választ kapom, mint amit végül de: se Broadway, se B-movie, se fantázia, pusztán abból jött, hogy Budapest."

kalimpa:

"B mint Boolywood, vagy B mint béna, vagy mi a fasz ez a Bcity? nem tudom, de mindenesetre éjjel-nappali, legábbis a kiírás alapján. talán az árak mellett ez az egyetlen pozitívuma a helynek. blőőőd, sőőőőt, már-már viccbe és igénytelenségbe hajló festmények a falon az utolsó vacsorát utolsó itallá átavanzsált hálivudi sztárfelhozatallal. són konerin kívül talán a többi fel sem ösmerhető, még jó, hogy gyk. a nevük oda vagyon biggyesztve minden pofa alá.

a kiszolgálás eléggé rendben van, két lány tüsténkedik és nem idegesítően, de azért kapkodva elszedi és hozza az üreseket és a teliket korsóban, pohárban, tányéron. bömből a zene valami beazonosíthatatlan helyről, vagy a TV-ből, ezen már meg sem lepődöm, nehogy már beszélgetni lehessen minden üvöltés nélkül... á, semmi gond... a melegszendvics ár-érték (400.-Ft/db) arányban teljesen rendben volt. a sörök olyan hidegek, amilyennek lenniük kell, a korsóban, ami azért még 5dl-es...

viszont a csaj felhozatal az pazar, én nem is tudom, hogy honnan tudnak a helyről, vagy mi vonzza oda őket, de van itt csini-cicababa, alternatív koponyás fapina, bölcsés-tarisznyás, fonott lovászlány, dundus irodaitrendicsajszi, bicós tüntető... szówal minden mi szem s szájnak ingere, legábbis portyázásunkkor ez volt... remélem, ennél csak jobb az arány máskor is!!"

dancsopanza:

"Olyan kocsmával még a praxisom során nem nagyon akadtam össze, ami éjjel-nappal csapolná a söröket és töltené a gyorsítókat. Kicsit olyan olvasztótégely jelleget ölt, megfordul ott gyakorlatilag mindenféle nép, kicsit Rejtő Jenő kocsmáit felelevenítve. Bár a belbecs nem hajaz romkocsmára vagy bringás kultikus helyre (a kettő általában ugyanaz), de a maga módján ez is valamiféle „ándergránd” intézmény. Azonban a zene az kivétel. Az nem az.

A hely emlékeztet valamilyen Hall of Fame-re, mert a már az örök vadászmezőkre eltávozott magyar színészek és énekesek fotói lógnak a falakon, a belső teremben pedig egy az „utolsó ivászatot” megörökítő freskót láthatunk, szerintünk Putyinnal és a Michael Jackson - Rambó keverék Sly-al.

Maga a hely egy „gerincből” áll, és erről ágaznak le csápszerűen a fa asztaloknak és padoknak helyet adó részek. A kiszolgálás teljesen ok, kihozzák az itókát és még mosolyognak is hozzá. Első nekifutásra nem sikerült a létszámunkhoz megfelelő asztal elfoglalása, ez sem volt gond, mert amikor felszabadult egy méretesebb, rögtön szóltak, hogy akkor oda tegyük át magunkat.

A füst katasztrofális, rá sem kell egy idő után gyújtani, a pangás kizárva. Ez arra is utal, hogy viszonylagos gyorsasággal megtelt a hely, és távozásunkkor is csak jöttek és jöttek az emberek. Aki leszokóban van, vagy nem cigizik, annak ez a része a dolognak hátrányos lesz.

A WC rendben, melegvíz, szappan volt. Egyedül azzal volt némi küzdelmünk, hogy a többi sörissza is pont mindig ugyanakkor akart csavarni a répán, így mindig volt némi várakozás a férfi-női WC-ben egyaránt 1-1 db klotyó miatt. Ebből adódott egy nem túl humánus, de otthon már bevált mód, a csap, mi odacsap, a nőiben is, ez van.

Szívesen visszamennék egy korsóra."

baller:

"Ennyi halottal együtt inni bazmeg, mintha urnafal lenne! A kettes teremben meg egy utolsó vacsora átdolgozás? Stallone egy Jacko keverék, Cage egy Putyin hasonmás."

"Árválkodnak a Demszky-karók hosszú sorban, bringa nekitámasztva egy se sehol. Lehet, nem túl sokatmondó a januári időpont?"

Értékelés

  apu kali dan flet str raf kék bal
dizájn 3,5 3 4 4 2 3 4 3
kiszolgálás 4,5 3,5 4 4 4,5 5 5 3
közönség 4 3 4 3,5 3,5 4 4 2
zene 2,5 2,5 2 3,5 3 2 2,5 3
füst 1 2,5 2 2 1,5 3 2,5 1
mosdók 2 3 2,5 - 2 - 2,5 3
árszínvonal 4 4 4 4 4 - 3,5 4
  3,07 3,07 3,21 3,50 2,93 3,40 3,43 2,71

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr511696427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palostrend · http://palostrend.hu 2010.01.27. 16:20:13

Nem hittem már benne, hogy DEMSZKYNHEAD lepukkasztott városában találok még 1 olyan helyet, ahol jól érzem magam.
Innen + nem tudok elszakadni...
Eszméletlen kreatívok vagytok a palackokból kiszabadított szellemekkel egyetemben.
Hagyjuk + magunkat egymásnak, sokáig!
Erre iszom...+ arra is...
Egészségetekre ROKON LELKEK!

sansfrontiere · http://szobanoveny.blog.hu/ 2010.03.01. 20:29:44

voltam itt pár hete péntek este
rengetegen voltak
nem volt megoldva a szellőzés
még soha nem tapasztalt levegőtlenségben volt részem
nem kaptam levegőt a dohányfüst miatt
sajnos emiatt nem is bírtam sokáig ott ülni
amúgy nyáron is voltam, hétköznap, amikor ezt nem tapasztaltam, akkor jó hangulata volt ennek a kis (elég nagy) kocsmának

apuska · http://kocsma.blog.hu 2010.09.28. 17:21:10

Friss infó, a Facebook üzenőfalán osztotta meg velünk P.Dániel:
Sziasztok! Csak értesítenélek titeket, hogy a 6. kerületi B city pub (sajna) a teljes csapolt repertoárját váltotta, a Heineken sörgyártól kér...
Szóval csapolt Heineken, Zlatyi, Soproni világos és barna és Gösser csapolt kapható.
Ezen kívül üvegesben citromos Gösser és 1985-ös van... Ám nagyon finomak a csapoltak! Csak ...mert a kereső még a Borsodit dobta ki...

hrrmrrbrr 2010.11.22. 20:56:45

Hihetetlen, hogy ez a hely ennyi pontot kapott. A kiszolgáló lányok velünk mindig kedvesek voltak, pedig nem egy pohár tört már el a kezünk alatt. Arcról felismertek a 3-4. látogatásunkkor, ami igen jó pont tekintve, hogy mindig sokan vannak, és sose maradunk 3 óránál többet. A képek a falon nagyon jó hangulatot adnak. Nem egyszer időztünk előttük hosszú percekig, és valószínűleg még a felét se láttuk. Mindig kulturált volt a társaság. Minden látogatásunkkor több emberrel is szóba elegyedünk, és még egy olyannal sem találkoztunk akivel utána már nem akarnánk. Ezzel, és az árakkal a legjobb helynek tartom ahol megfordultam. A füst egyáltalán nem zavaró. Senki nem dohányzik a környezetemben és nem is szeretem a dohányosokat, de aki egy kocsmában az egyébként elviselhető füstszag miatt nyavalyog az maradjon otthon.

pohóka: a fütyülős helyett kommersz az elég nagy fail remélem ezt érzed.

polisztirol 2010.11.24. 02:57:33

Ugyanez az Ittasellátón: ittasellato.hu/?kocsma=383

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2012.02.17. 16:35:56

annyira nonstop, hogy 6:00-kor kidobnak (pedig még részegek se voltunk)

Iudica me Deus 2012.02.18. 10:15:22

Őőő igen, előfordul, ha a főnöknek valamiért rossz kedve van reggel, akkor hajnali 5-6 fele van egy űrítés fél órára...

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.10. 10:27:33

Lekerültek a falakról az arcok, lekerült a névtábla, cseh mintát követve új világ kezdődött. És aki elköveti, az Ahoj - Söröző az arany kecskéhez: www.facebook.com/ahojakecskehez/
süti beállítások módosítása