.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 01. 19. - apuska
Mint Café
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Akácfa u. 12.
Látogatás: 2010. január 13. 17:35-18:40
 Bezárt, megszűnt! 

> A begyógyszerezett kórházi hangulathoz a zene ihletése komolyan hozzájárult: egy feka sztár-rapper halotti torán remek aláfestés lehetne.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/mint.cafe.7
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 8-23
Extrák: tévé, kiállítások, társasjáték, sütemény, újság

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 240 Ft Dreher, 420 Ft
Beck's (0,4l), 390 Ft Coronita, (0,33l), 790 Ft
- -
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Veritas házi borok, 130 Ft Jagermeister, 610 Ft
Tűzkő Szekszárdi Chardonnay, 380 Ft Spitz Rum, 820 Ft
Figula Balatonszőlősi Zenit, 350 Ft Unicum, 410 Ft
Thummerer Egri Muscat Ottonel, 410 Ft Zsindelyes pálinkák, 710-990 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Naturaqua, 230 Ft Mojito, 1150 Ft
Nestea, 290 Ft Répatorta, 270 Ft
Cappy gyümölcslevek, 310 Ft Spanyol vanília torta, 420 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Capuccino, 310 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egy karcsú pohár bor, és egy jó korsó sör volt minden vágyunk a BKV-sztrájk kellős közepén - le vannak szarva a buszvezetők, és le van szarva a BKV vezetés. A metró járt. Mi meg bárhonnan eljárunk gyalog a metróig, így találomra vettünk a rendhagyó szent szerdán babámmal annak útjába egy nem túl puccos és nem túl késdobáló valamit. Old Man's Pub vagy Mint Café? Öregek otthona vagy spéci menta lista? Nyert a hosszú kirakati üvegén át az utcát is megvilágító zöld vonal.

Betértünk, leültünk. A dohányzó résztől semmivel el nem választott nem dohányzó részbe, a helység végibe egy földön pihenő ventillátor mellé, a színében a fallal tökéletesen harmonizáló IPTV-n ragyogó focipálya némán zöld gyepe alá egy kényelmes kanapéra, miközben a szomszédos asztalról egy itallapot és egy borlapot csórtam. Hiába, mindenhova ezekből sem juthat.

Fana Irsai Olivért kért, én Drehert. Irsai sose volt, Dreher meg csak az itallapon, erre mondta a pincér, hogy ez csak 'ideiglenes'. Sörből Borsodi és Beck's, borból sokféle, jóféle - ajánlott kettőt, elfogadtunk egyet, kértünk három decit; közben azon izgultam, hogy ne az legyen, amit a borlap utolsó lapjain láttam és 720 Ft decije.

A kivizöld tér falain elvesznek a fekete-fehér parti fotók, tóparti csendéletek, érted, de így is üres. Az utcafronti padlótól plafonig üvegtáblák előtt sötétítő csíkok lógnak, dísznek, a bejárat mellett olvasni való sajtótermékek, egy polcon pokroc és társasjátékok: Scrabble, Jenga, póker. És ami roppant eredeti: itt-ott dizájnelemként szétszórva kisebb-nagyobb dunsztos üvegek meg egy akvárium, és tele mind dehogy vízzel, kupakokkal, sörössel és üdítőssel vegyesen, színesen!

Új vendégek jöttek, itallapot kértek: 'Itallapotok van?' Magamban már gonoszul nevettem, de a halál laza pincér srác könnyedén kezelte: 'van valahol egy használt, mindjárt hozom', és tőlünk az 'ideiglenest' elkérte. Végül is szerethető a figurája, lendületes, így amikor a tévére félszemmel sandítva felkiáltott, hogy 'kimegy a picsába a labda', már meg sem lepődtem.

Még a wc-kefe is zöld. Viszont a budi annyira kicsi, hogy visszhangzott, mikor büfiztem. A mosdóból kifelé jövet pár érdekesnek tetsző portré jellegű fotót még felfedezni véltem a dohányzó szektorban két ifjú hölgy felett, ezért odaléptem, hogy közelebbről is megtekintsem, mikor kiderült, hogy rajzok, és mellette az alkotó önéletrajza - pályakezdő művész, aki a Mint Caféban keresi árvazöld lehetőségeit, naiv lélek..."

fana:

"Trendi akart lenni, de hol van már a mentazöldnek divatja. Igazából ez az erőlködés látszik a helyen, hogy egyszerűen megfeleljen. Az egyszerűségbe is bele lehet kötni; a minimál Ikea-dizájnt fel kellene dobni, különben úgy lépsz tovább, mint a barátok köztös Rózsa Bisztróból átlagos hétköznap este. Jellegtelen, ha mondom.

A begyógyszerezett kórházi hangulathoz a zene ihletése komolyan hozzájárult: egy feka sztár-rapper halotti torán remek aláfestés lehetne. Műfajmeghatározásnak ez megfelel, azt hiszem.

A pincérfiú olaszos figurája, a háttérben munkásdekoltázzsal pucsítva fugázó srác, és a pulton innen egy kopasz úr, aki úgy kihúzta magát, hogy a melle már izomnak tetszett, határozottan dobott valamit a képen. A zenén biztosan, mikor néha fütyürészni kezdtek.

Drága, jó, nemes borok az Akácfa utcában? Nem gondolnád, hogy ha vannak, itt keresd. Pedig szinte csak az van. Irsai bezzeg nincs, ami olcsó, de csakugyan kíváló. Azért a pincér által javasolt Tűzkő is legurult a torkomon, mint Gellért a hegyről.

Rövid teszt, rövid hozzászólás, legyen ennyi elég: bizony a zöldet is színezni kell."

"Akár egy divatos üzletház. A hatalmas ablaktábláknak támasztani a bringát talán nem kéne, viszont másnak meg nem lehet. Pech."

Értékelés

  apu fan
dizájn 3,5 2,5
kiszolgálás 4 4,5
közönség 3 3
zene 4 3
füst 4 3,5
mosdók 3 -
árszínvonal 3,5 3
  3,57 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr141684202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2011.08.12. 10:56:05

Legutóbb már nagyon nem tűnt zöldnek, és a neve is határozottan más lett. Talán Mono?
süti beállítások módosítása