.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 12. 26. - apuska
Piszkos Fred Pub & Restaurant
pixel cégér Helyszín: 1073 Bp., Osvát u. 9.
Látogatás: 2009. december 19. 18:10-23:30

> Több élvezet jutott bele, mint amit Judy Neronak hozott a pornómikulás.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 783 6220
Web: http://piszkosfred.eu/
Facebook oldal: www.facebook.com/piszkosfredpub
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 12-24;, P, Szo: 12-02; V: 12-24
Extrák: konyha, wifi, tévé, különterem, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 380 Ft Soproni, 380 Ft
Gösser (0,4l), 390 Ft Heineken, 400 Ft
- Gösser Bock, 500 Ft
- Zlaty Bazant, 400 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Csopaki Olaszrizling, 180 Ft Becherovka, 400 Ft
Bujdosó Chardonnay, 220 Ft Unicum,  500 Ft
Bock Kékfrankos, 400 Ft Tiszazugi Asszonybosszantó, 500 Ft
Egri Bikavér, 180 Ft Stroh rum, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 250 Ft Capuccino, 290 Ft
Sió rostos gyümölcslevek, 250 Ft Forralt bor (2dl), 300 Ft
Szűrt alma, 250 Ft Pulykamellel töltött pizza, 1100 Ft
Red Bull, 600 Ft Somlói galuska, 490 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Mi van? 'Piszkos Fred és Don Corleone szövetségre lépett, megnyitották közös éttermüket a Blahától két percre, igazi pub hangulattal, zenével, finom falatokkal' - nyomott a Blaha aluljáró lépcsőjének tetején a kezembe egy kétnyelvű szórólapot valami alak ezzel a szöveggel. Kétségtelenül célba talált, a szakadó hóesésben mást sem kívántunk, mint forralt bort, pálinkát és becherovkát, hogy az megágyazzon a közelgő karácsony meghitt zabálásainak.

Rémlett nekem, hogy a hely nem új, csak régen máshogy hívták. Illetve kicsit máshogy. A 'Kocsma a Piszkos Fredhez' kultúrkörökben kevésbé lehetett a neve alapján vonzó, meg hát a szomszédos irodaház és környező szállodák eltévedt célközönségének nyelve is ezt jobban érti: 'Freddy's Pub', bár nem fogadnék arra, hogy egyből Rejtő Jenő balhés figurája jut eszükbe, és nem Freddy Krueger az Elm utcából.

Rejtői mélységekben egyébként már voltunk, hogy csak a Gorcsev Korcsmát említsem. Ott is és itt is a dizájn legszembetűnőbb eleme a falakon a képregényes megoldások - mi rögtön helyet is foglaltunk egy hosszabb téma alatt a dohányzást is támogató részben, ahol épp Piszkos Fred támasztotta a 'Velőtanya a négy vidám kiloccsantóhoz' kocsmával szembeni falat, melybe a néha unatkozó pultosok igénye szerint belógattak egy tévét, azon a Travel Chanelt némán villództatva. Némán, mert külön zenei aláfestésről gondoskodtak, saját válogatásból, épp megfelelő hangerővel és nem túl kommersz ízlésvilággal.

Asztalunkhoz, mint gyors reagálású brazil szappanopera egység jött Betty, a csúnya lány, és felvette a rendelést. Bár a 3 deci forralt borom irgalmatlanul lealkudta kettőre, mondván hőálló poharuk térfogata az igényeimhez szűkösek; a sörök, unikumok, pálinkák, sörkorcsolyának hatalmas tányér sült krumpli, hozzá tartár, majd pizza... na, ezekben hiba nem volt, több élvezet jutott bele, mint amit Judy Neronak hozott a pornómikulás.

Körbejártam a teljes pincét. Csak ámultam. Mekkora, minden részletében kidolgozott, igényes, hogy elférne itt mennyi ember, hogy zártkörű rendezvények szervezéséhez ideálisabb, mint sok divatos (már itt is tesztelt) pub. Aztán próbáltam felfogni, hogy mire föl a szórványosan mutatkozó hajó motívum, mit keres egy csizma a falon, kinek jut eszébe szekérkerékből csillárt csinálni, mitől csillog úgy a wc, és hogy a New York-i körökben hírhedt maffiavezér Don Corleonét hova ette a fene, őt küldték el pizzát sütni, vagy rég a New York palotában hallgatja a dzsesszt és keresi a magyar kisasszonyok kegyét?

Bárhogy is, minket meggyőzött, visszatérésünk garantált."

kalimpa:

"blaha közelség és mínusz 6fok ide vagy oda, irány a Freddy, hangulatos megpihenő hely minden inni és enni vágyónak részint elég olcsón, részint elég-sőőt, nagyon kedwes kiszolgálással, tiszta és kulturált mellékhelyiséggel, vendégcsalogató asszonyrohasztó pálinkával és igen-igen kedvező, nyálkahártyát simogató sültkrumpli adagokkal...

a sör kellőképpen hideg, a pálinka kellőképpen szép és egyedi pohárzatból kerülhet az ember belsejébe, miközben sustorog valami beazonosíthatatlan zenebona, nem is rádió, nem is szokol, valami összeválogatott valami...

jó a Freddy, jó, sőt barátságos és meglepően olcsó! kész!"

strasszi:

"A belső design egyértelmű. A falról maga a névadó Piszkos Fred és Fülig Jimmy kacsint le ránk, és ha nem ismernél fel minden regényhőst, a biztonság kedvéért pár megkopott kiadásban ki van rakva a jelentősebb Rejtő művek. Én sem bírtam ellenállni, és belelapoztam az egyikbe a wc felé menet. Sajnos a koncepciózus kocsma kicsit sok lett. A kevesebb néha több, de a színvonal messze meghaladja a szokásos pincekocsma stílust. Vannak jópofa ötletek: pl a pultnál álló műmatrózra először én is azt hittem, hogy egy valós személy.

Na de ne csak a szemnek valóról beszéljünk, hisz kint szakad a hó, mi meg sörözni jöttünk. Meg persze jól esne egy folyékony nagykabát is esetleg. Egy pillanat, hisz ez egy étterem! Na akkor biztos arany árban lesz a ser. Hopp. Négyszáz alatt maradt. Félkiló forint egy pálesz. A kínálat korrekt, az étlap nem hogy elszállva nincsen, hanem nagyon is baráti áron kapni kaját. A kiszolgálás csillagos ötös. Nem gond ha sült krumplit kérünk sörkorcsolyának, még finom házi tartár is jár hozzá. A szalámis pizzám is se perc alatt kiért. Finom volt és olcsó!

Szóval a néven és a belső dizájnon kívül semmi sem utal a Rejtő könyvekből megismert kikötői kocsmákra. Nincs igazán füst, nem kötnek beléd rossz arcú matrózok, és nem valószínű, hogy egy késsel a hátadban kell távoznod az ügyelet felé. Piszkos Fred és Fülig Jimmy itt nem érezné jól magát, de mi annál inkább."

tapi:

"Hólánc felrakása után egy gyors barna - sima út. A cél egy jó értelmében vett pub, ami szinte étteremre hajaz már. Kulturált az egész: személyzet, pult, asztalok, székek stb. Egyben a hely. Működne, ha ismernék az emberek. Na a Körúttól kifele nehezebb vendéget szerezni. Pedig kár érte. Jó pálinkák, ropogós krumpli, barna sör vár az Osvát utcában. Minden ami kell. Merem ajánlani válságkezelő időkben céges eseményre is. Csalódás nem lesz, az biztos! TV leköthet pár pillanatot, de olykor nem árt pár új impulzus sem. Kaja jegyet akceptálnak, és a ceruza sem fog vastagon. Bátran ajánlható bennfentes tipp!"

"Freddy matróz volt, mi a rákot keresne a segge alatt egy bringa? ...ennek megfeleően lett a söröző és étterem bringabarátra kialakítva."

Értékelés

  apu kali dan str tap cil ági
dizájn 4,5 3 3,5 3 4 4 3
kiszolgálás 4,5 4 4,5 5 4 4,5 4
közönség 3 3 3,5 3,5 3 4 3
zene 3,5 2 2 3 3,5 3,5 3
füst 4 4 4 4 4 4 4
mosdók 4 4 4 3,5 3,5 3,5 4
árszínvonal 4 4 4 4 3,5 4,5 4
  3,93 3,43 3,64 3,64 3,64 4,14 3,57

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr771625066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.27. 11:47:00

A naiv festo muvei a falon egyszerueb felulmulhatatlanok.

Mintha a falusi vursliban latnam a dodzsem hatso falara festett kepeket.

Morganit 2009.12.27. 12:37:38

Jó kis hely, még az átnevezés előtt többször is violtam ott. Akkor még volt csapolt Leffe is :(

herosystem 2011.11.22. 10:56:22

Osvát Ernő, akiről az utca a nevét kapta, a Nyugat nagyhatalmú szerkesztője és kritikusa volt 1908-tól az 1929-es öngyilkosságáig, törzsasztala pedig a szomszédos New York kávéházban volt. Ezzel szemben P. Howard, úgy is mint Rejtő Jenő, nem csak az egyik legolvasottabb magyar író volt, hanem Budapest éjszakai életének is nagy ismerője, aki Nagykörút néven még újságot is indított.
Ennek alapján az említett urak nyilván szívesen időztek volna a Piszkos Fred, Fülig Jimmy, Vanek úr, nagy Levin féle díszes csoportosulást megidéző Freddy's Pubban is, mely az évek során új és újabb pincerészekkel bővült, így legutóbb az 1997-ben Koós János által felavatott "Ismeretlen alkoholista emléktáblájához" nekünk már nem is volt szerencsénk. Hát milyen "gondozatlan felnőttek szeszintézménye" ez így?
Jó, mint mindig!
süti beállítások módosítása