.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 12. 3. - apuska
Parázs presszó
pixel cégér Helyszín: 1067 Bp., Szobi u. 4.
Látogatás #1: 2009. november 19. 19:00-20:30
Látogatás #2: 2009. december 2. 17:25-18:00
 Bezárt, megszűnt! 

> Rajzolj már parazsat! Nem megy? Rajzolj lángot - nyílt láng használata tilos!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 950 3770
Web: http://www.parazspresszo.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Parázs-Presszó-Thai-Hungarian-Restaurant-Cafe/359151495560
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-01
Extrák: konyha, tévé, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 400 Ft Schlossgold, 420 Ft
Staropramen, 550 Ft Staropramen Dark, 550 Ft
Hoegaarden, 650 Ft -
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Balaton-felvidéki (házi), 220 Ft Becherovka, 600 Ft
Budai Irsai Olivér (Nyakas), 290 Ft Jameson, 680 Ft
Pinot Noir (Szeremley), 290 Ft Finlandia, 600 Ft
Villányi Pourtugieser (Gere), 320 Ft Pálinkák, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Capuccino, 320 Ft
Szénsavas üdítők, 250 Ft Tea, 250 Ft
Rosotos gyümölcslevek, 240 Ft Forró csoki, 350 Ft
Ásványvíz, 250 Ft Hagymaleves, 650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az első élmény nagyban meghatározó, ezt tudjuk. Parázson majdnem jártam, Parázsban meg egyszer. Ezelőtt. Akkor jelentős társasági eseménybe csöppentem, úgy is mint a 'Szakíts, ha bírsz' blogkönyv bemutatója, mely vészes aktualitásánál fogva akkor különösen érzékenyen érintett. Sör ritkán esik olyan jól, mint mikor padlón vagy érzelmileg. Ehhez képest a mostani látogatásom?

Parázs Presszó. Fasza kis elnevezés ez, mely képileg lerajzolva már nem néz ki sehogy. Rajzolj már parazsat! Nem megy? Rajzolj lángot - nyílt láng használata tilos -, előbb-utóbb abból parázs lesz, na valahogy így készülhetett a helyhez tartozó diszkrét logo.

Táj, láng, Thai-Magyar. Most ez hogy? Itt a semmiből lett étterem a presszó, nem is presszó, inkább bisztró, de ha bisztró nem alliterál, elcseszett fogalomzavar mi a szőnyeg alól kikandikál, azon néhány bútor, de olyan stíluskeveredésben, hogy az már fáj.

Mert van a hevenyészett bringatároló és színes halas akvárium mögött bőrfoteles, török ülős, faszékes asztalszekció. Felettük képek, amik japánosnak hatnak, de biztos hasonlót csinálnak a thaiok, kis fésülködőasztalon szép asztali lámpa, kerek tükrök, mini hangfalak, bortartó szekrény és a szívemnek kedves IPTV álá T-Home. És tényleg. Kicsit nappali jellegű az egész, melegítenek a színek, igényesek az anyagok, mihez képest a sörök ára már nem is olyan vészesen sok.

De ha ilyen tutira összeállt ez a furcsán megálmodott körfolyosós koncepció, hogy a viharba juthattak el odáig, hogy a WC állapota az aluljáró szintig leromlott? Mert nem hiszem, hogy egy ilyen helyen részeg vandálok tegnapról mára összehoztak egy öntevékeny alkotó csoportot, akik itt gyakorlatoztak. Hiszen ez csak parázs. A láng már lenyugodott."

kalimpa:

"randi a parázsban, majd kajálunk valamit meg iszogatunk jelszówal estünk le a pinyóba. a belső hangulat próbál thai meg presszó meg magyaros meg trendi lenni... hát kisebb-nagyobb sikerrel...

a zene ottlétünkkor teljesen rendben volt. halkan,de még pont élvezhetően duruzsolt a jazz meg landzs meg az ehhez hasonló kávéházi muzsikák... nem volt túl nagy tömeg, szówal asztalfoglalás érzésem szerint 9 előtt felesleges, rajtunk kíwül a felszolgálók hawerjai támasztották a pultot, ezzel kissé elvonva rólunk a figyelmet, sőőt még talán a szakácsét is, mert a csípősnek nem írt lewes az kb. ehetetlenül lángoló és erőőőős volt, majd mikor megjegyeztük, akkor a válasz csak ennyi volt: ez nem csípős, kész, slussz, passz... anyááád! te etted vagy én?

na mind1, amúgy hangulatos kis hely, sőőőt nem is olyan kicsi, elég tágas és ezáltal a füst is elég jól eloszlik, fogyasztható!

sörözésre jó, bár kissé ahhoz meg drága, beszélgetésre alkalmas, de minek... visszatérve jelzem csak a lewest próbáltuk, ezáltal lehet, hogy a többi étek marha jó, nem tudom...bár nem is fogom megtudni, úgy érzem ezek után..."

andri:

"Belépve - lelépve - a Helységbe, meglepődtem a rideg, hideg, szürke valóság után tapasztalt barátságos környezeten, meleg színek fogadtak. Sőt! A pultos lány is mosolyogva szolgált ki bennünket... Akkor még nem tudtam, hogy ez csak a felszín... A valóság egy ehetetlenül csípős, jó magyarosssan túlhagymázott, ámde thai-nak mondott leveskülönlegesség volt (aminek egyáltalán nem kellett volna csípősnek lennie a menü alapján se, meg máshogyan se), valamint a kedvesnek gondolt pultoslány, aki egész ott töltött másfél óránk alatt felénk se nézett, csak amikor integettünk és szót emeltünk, hogy ugyan fizetni és távozni szeretnénk. De legalább jót beszélgettünk Kalival..."

kék:

"Jópofa hely, nyugodt és színes. Evéssel-ivással egybekötött beszélgetésekre kiválóan alkalmas. De nem tipikusan sörözős beszélgetésre; inkább barátnővel kettesben, vagy megállapodott barátokkal együtt lehet itt jól múlatni az időt, de csendes szurkolással akár sportközvetítést nézni is be lehet ide ülni. Az étlap egész komoly, nagyrészt thai-jellegű ételek nevei sorakoznak benne. Éppen nem ettem semmit, így a konyhát nem tudom értékelni, de az árak barátiak voltak. A kiszolgálás is jó, az asztalnál megy a rendelés és a fizetés is, minden gyorsan és szinte észrevétlenül.

Nekem csak a logó és a név volt kicsit kakukktojás, azok alapján inkább leharcolt romkocsmát vártam volna. De ez nem az."

"Nagyon kerékpáros barát a hozzáállás. Annak ellenére, hogy a Parázs pince, le lehet vinni a biciklit az akvárium mögötti előrészbe, ami ezáltal bele se zavar a képbe - a díszhalak gondoskodnak a harmóniáról."

Értékelés

  apu kali adri kék
dizájn 4,5 4 4 4,5
kiszolgálás 4,5 2 2 4
közönség 3,5 3 4 3,5
zene 3 5 5 3
füst 4 4 4,5 4
mosdók 2,5 4 5 3,5
árszínvonal 2 2 3 3
  3,43 3,43 3,93 3,64

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr831586208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.10. 11:23:58

Én bírom a helyet. :)
Na persze ízlések és pofonok!
süti beállítások módosítása