.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 11. 30. - apuska
Fanyűvő étterem
pixel cégér Helyszín: 1132 Bp., Váci út 70.
Látogatás: 2009. november 26. 19:10-20:50

> Na, akkor kellett volna az asztalra szarni, és azt otthagyni borravalónak.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 782 8450
Web: http://www.fanyuvo.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-24
Extrák: konyha, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Zlaty Bazant, 480 Ft Kaiser, 540 Ft
Soproni, 480 Ft Gösser, 620 Ft
Soproni Démon, 580 Ft Gösser Bock, 680 Ft
Edelweiss, 690 Ft Heineken, 760 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Soproni Zölveltelíni, 330 Ft Becherovka, 640 Ft
Neszmélyi Irsai Olivér, 330 Ft Kosher pálinka, 700 Ft
Szekszárdi Rosé, 340 Ft Johnnie Walker, 740 Ft
Villányi Merlot, 310 Ft Jagermeister, 740 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 220 Ft Piazza D'oro kávé, 280 Ft
Rostos gyümölcslevek, 240 Ft Piazza D'oro capuccino, 390 Ft
Ice Tea, 240 Ft Lipton teák, 300 Ft
Margitszigeti kristályvíz, 280 Ft Bolognai Lasagne, 1090 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Fanyűvő, Vasgyúró, Kőmorzsoló... Hármojuk közül pont a leggyengébb darabot teszteltük le, és akkor még szót se ejtettünk a faja Fehérlófiáról, aki a Hétszűnyű Kapanyányimónyokot is simán lenyomta. No de nem is holmi héroszokhoz kell nekünk viszonyítani. A miheztartás végett máshol van.

A Fanyűvő inkább étterem, mint kocsma. Nem is értem miért, de az utcafronti dizájnból én mindig egy jól menő pizzériára asszociáltam, ehhez képest pizzát nem is árulnak, viszőnt főznek-sütnek a tömegeknek, mert tömegek bizony vannak. Márpedig a tömeg, a nagy számok törvénye alapján, nem tévedhet. Minősít és visszajár, kultúráltan étkezik vagy kétpofára zabál, mert bírja a farönkökből faragott fatálalót, aminek java egy hihetetlen hosszú pincesoron nyúl alá a kintről szerény méretűnek saccolt saroképületnek.

Fakeretben fafestmények, fapadok és faasztalok, csonkolt fatörzs az előtérben, plafon alól belógó faágak és művirágok, fából fakatona. Kétségtelenül benne van az anyag, hogy elég lenne egy gonoszul kipattanó gondolatszikra, ami az egészet durván begyújtja.

A földszinten ücsörögtünk egy négyszemélyes asztalkánál, sört kértünk az olcsóbbikból, húúú. Mindegy, hiába volt aranyárban, akkor is jó egészséggel megittuk, sőt jött vele cipóban leves, meg fél órára rá lasagne, hiba ezekben már nem volt.

Közben végig melettünk jöttek-mentek a pincérek - így jár, aki közel ül a konyhához -, és vitték lefelé a mindenfélét a lent hangoskodó nagy asztaltársaságokhoz. Születésnap, osztálytalálkozó, vagy céges összejövetel? A pinceszinten láthatólag mind megoldható - ehhez kész menüsorokat kínálnak, bár a falra festett Utolsó vacsora árnyékában ez kicsit morbid... rég rossz lenne, ha mindenkinek az lenne az utolsó.

Fizetni akartunk, jeleztük, vették. Türelmesen várakoztunk vagy 10 percig, újra szóltunk, újra vették, türelemre intettek, addig hallgathattuk valamelyik újkeletű frekvenciagyőztes rádiót... de meddig addig, ne tovább? 20 perc után a pénzt az asztalra raktuk, felálltunk, akkor bezzeg utánunk jöttek, hogy mindjárt, elnézésünket, egyetlen pincér van e fákkal teli vidéken aki a pénzt kezeli, és épp most fizetnek lenn, ezért a fennakadás, jön az a számla... és akkor tényleg jött, ezért a rossz szájízért a végére igazán kár volt."

kék:

"A bejárat fölé kiragasztott fakésnek és favillának nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget, mi a szokásos sörözéses-tapasztalat gyűjtéses szándékkal jöttünk és tértünk be. Bent már jobban látszott, hogy inkább étterem jellegű ez a hely, mintsem kocsma. De, mert én már úgyis az éhenhalás gondolatával kacérkodtam, pont kapóra jött ez a kis meglepetés. Kikértük a söröket és az ételt, és vártunk. A sör jött, az ennivaló nem...

Így aztán evés előtt bőven volt idő körülnézni, sörözni, vidámkodni, kezet mosni, beszélgetni, pisilni, kezet mosni, még egyszer körülnézni, üldögélni. Már hazafelé készülődtünk a sörözést követően, amikor váratlanul megérkezett a feledés homályába veszett lasagne. De jó!! Anyu otthon örülni fog, jóllakottan látja hazaérkezni nagyfiát!

A 'belsőépítészeti' megoldások messzemenően igénytelenek. A belsőt a végletesen primitív téralakítás és valami brutális fahasználatú dizájn jellemzi. A falakat mindenhol lakkozott, gyalulatlan falapok borítják. Ennek igénytelenségét a fára szerelt műanyag villanykapcsolók, és egyéb szirszarok tovább fokozzák. Fa az van bőven, mégis az az érzésem, hogy a Fanyűvő név nem pont ezt az otrombán egyszerű megjelenést kívánná meg. Sem a Frédi és Béni minőségben kidolgozott, ám teljesen ötlettelen, rönkfa asztalokat és padokat, amik nem csak csúnyák, de kényelmetlenek is.

Az érdekesség a térben mindössze annyi, hogy a pinceszinten, ahol a keskeny, és járhatatlan lépcső miatt azt gondoltam, csak a vécéket találom, a földszintinél jóval nagyobb kiterjedésű fogyasztótérre bukkantam. A földszinten pedig a pult melletti sarokban, ahol a konyhára számítottam volna, ott meg is találtam a vécéket, közvetlenül a konyha mosogatója mellett.

Primitív dizájn, teljesen normális, már megállapodott fiatalokból álló vendégkör, viszonylag ehető kaják, viszonylag jó piák, viszonylag magas árak. A kiszolgálás szimpatikusnak tűnt, de minősíthetetlenül szarrá degradálta magát nálam azzal, hogy a rendelt lasagnera 55 percet kellett várnom, a számlára pedig minden túlzás nélkül kb. 20 percet. Ez utóbbi üres söröskorsó mellett egy örökkévalóságnak tűnt. Nem tudom, hogy egy félházas estén erre mentség-e, hogy csak egy fizetős pincérük van?

Nem igazán látom a helyen a szándékot, a célt amiért dolgoznak, vagy bármilyen irányt, amerre tartanának. Láthatóan minden tíz évekre visszanyúló beidegződések szerint, megszokásból működik. Működik. De minek?! Kicsit szürke és szokvány a Fanyűvő még a legszürkébb hétköznapokra is."

strbk:

"Az épület előtt megáll a metró, közlekedési szempontból jó helyen van. Belülről a hely a 80-as évek hangulatát idézi. Nem rossz, bár lehetne jobb, mondjuk ha külön légtérben lenne a dohányzó rész. Az asztalok, székek kényelmetlenek. A pincérek előzékenyek, de amint fizetésre került volna a sor, 20 percet kellett rájuk várni (a pult mellett); na akkor kellett volna az asztalra szarni, és azt otthagyni borravalónak."

"A teraszon ücsörögve magunk mellé, a fakerítésnek dönthetjük a kerékpárt, akkor az a tuti. Ha bemerészkedünk a helyre, akkor inkább kössük a bejárat előtt álló utcatábla tövéhez, egy étkezés erejéig ott is jó eséllyel megvár."

Értékelés

  apu kék strbk
dizájn 3,5 3 3
kiszolgálás 4 3,5 4
közönség 4 3 3
zene 3,5 2 2
füst 4 4 3
mosdók 4 4 3,5
árszínvonal 2 2,5 3
  3,57 3,14 3,07

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr811585758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2009.12.09. 14:48:08

úúú,de sajnálom,h nem voltam a tesztelésen jelen...
mr.kék verseléséből kiindulva elég trotty,de mindenesetre megnézendő hely a fanyűvő...főleg ilyen hülye néwel...ja és még több mr.kék kommentet kérek, csak így towább!!!

Dsila 2009.12.11. 12:21:38

Hát én 6 évig laktam eme csodás műintézmény mellett, de egyszer mertem betenni a lábam - a vacsora hasonló "sebességgel" készült, ellenben azidő alatt 3x ért körbe a végtelenített körközepénállok válogatás cd, egy életre szóló Edda-gyűlölettel lettem gazdagabb. Még most is kiráz a hideg :)

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2009.12.11. 13:41:44

háhá :D :D ...most látom csak,hogy a falra felbiggyesztett feszület az az utolső vacsorát próbálja ábárzolni... :D
csak nem célzás gyanánt :D khihhhhhh

Mal 2009.12.19. 23:47:07

No. Évekig jártunk ide kártyázni, de a flegma cincérek, és a durvuló árak miatt szívfájdalom nélkül szakítottunk fél éve. Amúgy a hangulat meg a kaja jó lenne...
Az utolsó vacsorás képen Jézus meg spanglit szív. No comment.

kzolika 2010.07.12. 23:06:00

Évek óta lakom a túloldalon (már Újlipócia túloldalán, nem a Váci út túloldalán a munkásszállón), mi pár hónapja fedeztük fel és bejövős. Jól főznek, nagy adagok, nem is túl drága (és végre nem hamburgernek csúfolt valami, meg pizza, hanem normál főtt ételek), egyetlen fájdalmam, hogy a csapolt sör választéka olyan, amilyen. Bár mostanában már boros vagyok inkább, abból meg a szokásos választék van.
süti beállítások módosítása