.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 09. 25. - apuska
Tűzraktér
pixel cégér Helyszín: 1061 Bp., Hegedű u. 3.
Látogatás: 2009. szeptember 24. 18:00-22:10
 Bezárt, megszűnt! 

> Ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok azok az arcok, akik biciklis bukósisakban alszanak, és egész nap furcsán kopogó cipőben sasszéznak, mert azt nagyon faja.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 321 3536
Web: http://tuzrakter.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/tuzrakter
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 18-05
Extrák: kiállítások, koncertek, próbatermek, csocsó, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 380 Ft Soproni, 450 Ft
Soproni Démon, 450 Ft Zlaty Bazant, 550 Ft
Edelweiss, 600 Ft Edelweiss, 600 Ft
- Schlossgold, 400 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó bor, 180 Ft Unicum, 550 Ft
Minőségi bor, 260 Ft Zubrowka, 480 Ft
- Jack Daniel's, 720 Ft
- Havanna rum, 640 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 60 Ft Tejeskávé, 270 Ft
Meggy Márka, 280 Ft Capuccino, 300 Ft
Rostos üdítő, 200 Ft Tea, 250 Ft
Ásványvíz, 250 Ft Red Bull, 700 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Most akkor nem értem. Voltunk múltkor a Fogasházban, ami állítólag egy ritka eredeti ötlet, hogy alkotóház, ott fiatalok, meg művészek, meg azoknak az agyszüleményei, erre itt van ez a Tűzraktér!, mi már 4 éves, és szebb, olcsóbb, partiképesebb.

Tényleg durva, hogy semmitmondó bejárata előtt - hiába a korát megelőző mobilkód - már hányszor mentem el! Soha nem hívogatott. Nem akart semmit tőlem, mintha kizárólag a bringás szubkultúra törzshelye lenne, és oda gyalog bemenni vérciki, meg hát minek is, egy ilyen szakadt épületbe?

Régen iskola volt. 4 emeletes. Most leromlott állagú műemlék épület, melyet felújítani látszólag senki nem akar, így ez is addig szolgál, míg szét nem rohad. Kár érte. Mert a 'művészeti' borítás csak szépségtapasz, bár az is valami, hisz boldoggá tesz egy csomó embert, jó itt lenni, jó itt inni, látni ahogy zajlik körülöttünk az élet.

Mert hogy zajlik, az nagyon igaz, ide még zene se kell (és nincs is, csak mi kiszűrődik)! Itt a TÁP-színháznak egy próbaterme, mögöttünk dzsesszbalettoztak, estefelé az emeletről egy feltörekvő zenekar kereste a saját hangját, egy másik meg gőzerővel kínálta a földszinti koncertteremben.

Ha már említettem a 'partiképes' szót ott az elején, akkor azt a gondolatsort be is fejezem. Rengeteg a csecse csacsogó csajszi, akik - lehet csak a barna söröktől képzeltem így - szinte tálcán kínálják társaságuk, és örülnek ha megszólítják őket... mi önzők voltunk, a söreinkkel foglalatoskodtunk, nem okoztunk senki másnak örömet.

A Tűzraktér a trendi romkocsmák között üde vezéralak. Van benne valami bájosan amatőr, amihez bárki önnön kreativitásából a kultúrához hozzátehet, ettől valahogy természetes, folyamatosan alakul, és addig míg alakul is leköt a sok apró buhera, részlet; le a puccos miliővel!"

kalimpa:

"szeretem a romkocsmákat... szeretem a művészetet és a kulturális dolgokat... szeretem Budapestet... szeretem amikor a csapos mosolyog és kedves...

na most a tűzraktér nekem ilyen hely, jól megközelíthető, legalábbis nálam, a város szívében van, közel a deákhoz-blahához-körúthoz... kedves, bicóbarát hely, ahol többek között vannak rajzórák, színházi előadások, műhelyek, próbatermek, koncerttermek, eldugott kis zugok... és ez mind alapból adta lehetőség, mivel hogy egy nem is oly rég még működő iskola épületében született meg a művészkawar!

átlagosnak tekinthető pesti árakon szolgálják az itókát, van az éhező szervezetnek kőrözöttes és karfiolkrémes kenyér némi újhagymával fűszerezve és ingyen alma a pulton elhelyezett üvegtálkában.

folyamatosan szól a zene - már délutántól a kertben -, az épületben és kb. mindenhol alkalomhoz illően. a berendezés szokás szerint összeguberált lomtalanított kincsekből tevődik össze, de én szerintem még pont belefér az elfogadható kategóriába... a WC elég hányás, na ezen kellene javítani, az egyszer fix...

jó ez a hely mindenre: randizni, koncertezni, lazulni, sörözni, dumálni, elvonulni a város forgatagától vagy esetleg kiállításokat bambulni... neeekem tetszik!"

dancsopanza:

"Jaj és akkor jött a hír, ma a Tűzraktér van terítéken.

Egy kicsit féltem, meg kíváncsi is voltam, mert le voltam maradva rendesen ám. Amióta elköltözött (asszem tavaly tavasszal) a Tűzoltó utcából a „frekventáltabb” Hegedű utcába, nem voltam a vendéglistán és valami olyan kép alakult ki, hogy tipikus, unalmas romkocsma, bejárata szinte elbarikádozva kerékpárokkal, bent meg önjelölt Lance Armstrongokkal és Armstrongnékkel. Azért nem így van.

A hely maga mondhatni ölég nagy, gangos, de kisebb mint az előd. Az udvar kicsit lombik alakú, bukszusokkal ültetett, kutyabarát, free wifis, jó néhány bejárattal az azt körbe vevő épületekbe, próbaterem, színház, koncertterem stb.

A söntésnél kezdtem, az első sör ugye. Direkt nem néztem meg előre mennyi lesz, hogy meglepődjek. 400 alatt van egy húszassal a Soproni, egész jónak mondható, a lélektani határ alatt két rovással. A kiszolgálás rendben volt. A többi árat Puska kolléga a fentiekben közölte.

Ami még az első találkozásra megmaradt az a WC. Célnak jó, de kettes körüli osztályzat, mert két ürítési pont van (én a bejáratinál voltam, nem tudom, hogy van e több), meleg víz nuku (az apró bojler pedig ott volt), se kéztörlő, viszont szappan volt. Klotyó papír is, de az cselesen fel volt rakva a víztartály tetejére.

Némi nosztalgia is megcsapott, az udvar falára festett óriás bringának nincs szelepsapkája. Ilyen nekem is volt, amikor még tologattam a csattogó szárnyú falepkét, volt egy mankókerekes, asszem Druzsó márkájú összecsukható orosz öntöttvas bicajom. Na annak tömör gumija volt, és emiatt szelep sapkája sem nagyon.

Summázva, végül jó kis hely, a téli programokra kíváncsi vagyok. Ja, és van csirke ízű teájuk!"

strasszi:

"Romkocsma. Akkor kezdhetem is a lehúzást! Semmi különbség a többi ehhez hasonló lepukkant, ámde drága és felkapott helyhez képest. Lehet, hogy én vagyok sudribunkó (oké-oké, azért ennyire hevesen nem kell helyeselni), vagy csak az edukációmban nem volt elegendő, vagy kellő súllyal kezelt humán tantárgy, de az ilyen falfirkákat egy romos épületben, nem nevezném annyira művészinek, maximum jópofának. Ennek ellenére tudom, hogy ez a hely, nem csak a kocsmáról szól, hanem sok más funkciót is betölt. Nem is tudtam eldönteni, hogy melyik a fő irány, és a próbatermes-kiállítós-tojás vagy a hulladékból összerakott teljesen átlagos romkocsma-tyúk volt előbb. Az én szempontomból mindegy, hisz én most csak kocsmázni jöttem, és nem próbálni a következő performance-ra.

Az már az elején lejött, hogy ez az egyre szaporodó biciklis társadalom fundamentalista belső keménymagjának gyűjtőhelye. Tudjátok azok az arcok, akik biciklis bukósisakban alszanak, és egész nap furcsán kopogó cipőben sasszéznak, mert azt nagyon faja. Itt van a nemrég lebonyolított critical mass krémje, akik ha tudták volna, hogy fél órája raktam le a kocsit, biztos rám öntötték volna a sörüket. Megjegyzem ittasan biciklizni sem szabad a KRESZ szerint.

Azt nem tudom minek volt köszönhető, de az közönségarány nagyon a csicseregve iszogató, mosolygós hölgyek irányába volt eltolva. A kínálkozó lehetőségek ellenére, mi hősiesen ellenálltunk, hogy leüljünk és beszélgetésbe kezdjünk velük a művész vagy biciklis világ rejtelmeiről vagy buktatóiról. Persze nem kis visszahúzó erő volt részemről, oldalbordám beharangozott érkezése is.

Összességében egy hangulatos hely, de minőséghez mérten az árszínvonalat annak ellenére magasnak tartom, hogy a szokásos romkocsmás (értsd szimplakert, instant, fogasház) árakhoz képest, itt azért kicsit mérsékeltebb, de még mindig emelt árak vannak. Welcome to Lehúzisztán!"

tapi:

"- Hol a hely? Milyen utca?
- Hét betű és a szívhez szól.
- Hegedű?
- Nem, mert az hat betű."

"A bejárati korlát nagyjából 10 bringát bír el, de a kertben találsz még ezer helyet. Lakatolás közben ámulj el Magyarország legnagyobb, többemeletes bringás falfestményén!"

Értékelés

  apu kali dan flet str tapi rafilm
dizájn 4 4,5 3,5 2,5 2,5 4 3,5
kiszolgálás 3,5 4 4 3,5 3 4 3
közönség 4,5 4 4 4 4 3,5 5
zene - 3,5 3,5 - - - -
füst - - - - - - -
mosdók 2 2,5 2 2 2 - -
árszínvonal 3 3,5 3 3 2,5 3 3
  3,40 3,67 3,33 3,00 2,80 3,63 3,63

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr171403983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dArKhAlF 2009.09.25. 11:09:59

Szerintem jó ez a hely. Az ingyen csocsó meg pláne poén volt :)

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2009.09.25. 11:17:09

háhá...mi is toltunk pár kört a kiakasztott csocsómasinán, 1 női sál volt a tét...mehnyertük,de voltunk oly gálánsak és nem fogadtuk el!! :)

Diamond Dave 2010.11.28. 22:57:22

Miiii? Romkocsma és mosolyogva iszogató hölgyek? Ez elvileg tetszik. Mivel eddigi szomorú tapasztalataim alapján a romkocsmákat jól öltözött, kultúrált, ám mogorva hölgyek látogatják (kivétel néhány énekes és álművész, ők mosolyt csalnak az arcukra).

simaboru 2011.01.16. 17:29:42

@tapi:
5 betű, nem 7...

apuska · http://kocsma.blog.hu 2011.08.29. 10:17:57

Vízraktérré lesz a Tűzraktér!
http://www.mohaonline.hu/video/vizrakter_torok_király_furdo_tuzrakter_video
süti beállítások módosítása