.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 04. 16. - apuska
Long Jack Pub & söröző
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Zichy Jenő u. 49.
Látogatás: 2009. április 15. 17:40-22:25
 Bezárt, megszűnt! 

> Ha Long Jack élne, ha a Duna tenger volna, ha a Zichy utca rakpart volna, talán a róla elnevezett pincekocsmában inna most is. Talán!

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 676 9878
Web: http://longjack.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 16-24; V: zárva
Extrák: csocsó, tévé, sörkorcsolya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Long Jack Beer, 290 Ft Borsodi, 300 Ft
Tuborg Green (4dl), 390 Ft Dreher, 350 Ft
- Edelweiss, 480 Ft
- Leffe Brune Dark (0,33l), 550 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szt. István Chardonnay, 140 Ft Portorico Rum, 390 Ft
Balatoni Zweigelt, 140 Ft Unicum, 430 Ft
Egri Bikavér, 140 Ft Fütyülős mézes, 450 Ft
- Jack Daniels, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üditők, 200 Ft Zsíros kenyér, 200 Ft
Sió gyümölcslevek, 180 Ft Melegszendvics, 350 Ft
Margitszigeti ásványvíz (0,33l), 150 Ft Capuccino, 280 Ft
Red Bull, 550 Ft Lipton tea, 250 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Long Jack kalóz volt. Félszemű, falábú, rumimádó, vállán papagáj - klasszikus. Egy piás balhés. Aki ha épp nem tengeren volt, bizonyára egy füstős kocsmában múlatta az idejét, vert a lányok és asszonyok seggére, nézett a pohár fenekére. Ha Long Jack élne, ha a Duna tenger volna, ha a Zichy utca rakpart volna, talán a róla elnevezett pincekocsmában inna most is. Talán!

És még az is lehet, rockzenét hallgatna egy képzeletbeli Rock-tó partján (a www.rockto.hu link is a kocsma honlapjára mutat), csak hogy totális legyen a vizesblokk-kép zavar. De videodiszkót semmiképp! Az milyen abszurd már? Abszurd, nem abszurd, itt más nincs, csak a VH1 Classic ami szól, a nyolcvanas évek Modern Talkingja csontig hatol, keresztbe vetett lábszárcsontig, jaj, mi alá tét egy díszkandalló.

Közben a negyvenes kocsmáros a pultban olvasta a napi sajtót. Amikor eljutott a sportrovathoz, az aktuális BL-meccsre kapcsolt. Rendes figura. A bringákat kérésre az utcafrontról lehozhattuk, ő meg betolta a konyhába, hogy senkinek ne legyen útba. A konyhába, ahol jó eséllyel sülhet ki annak a kolbásznak a zsírja, amivel kenegeti a deszkákat. No de mi lett az épp aktuális kolbásszal? 'Megettük' - egykedvűen mondta.

Ja, és ha még nem tűnt volna fel, itt kérem Long Jack sört csapolnak! Az meg milyen? Találgattunk, talán kis kalózok főzik ezt alattunk a katakombákban? De nem, a kocsmáros úr megnyugtatott, ez Arany Ászok, csak hát szebb nevet adtak neki... Ászok? Jó. Mert Kalimpa kezében is egy pár, ez így már helyből három, nyeri is vele a pókerpartit, naná, a kis hamis, órákon át vertük a blattot.

És az autentikus menükbe hétköznap révén még bele sem kóstoltunk. Pedig ahol 'Hajótöröttek reménysége', 'Fekete szakáll', 'Árny hajó', 'Tüzes kalózlány', 'Delérium', 'Karibi kincs', 'Félkarú szörny', 'Tintahal mérge' fantázianeveken hozzák ki a jellemzően tömény + sör kombót?"

kalimpa:

"zichy jenő utca egyik eldugott pincejárata jelenti az odatévedő szomjas egyednek a megtisztulás és a tengerpart kedvező formáját. elsőre semmi meghökkentő, pusztán az, hogy VH1 classic szól diszkréten a videodiszkókat is megszégyenítő repertoárral egyenesen a kandalló szélén balettozó TV-ből. unalmasan ücsörgö csapos úr a pult mögött újságjába révedve kérdezi a "mit parancsolsz?" jól átgondolt szóösszetétel legegyedibb mivoltját, mikor is én kissé bizonytalanul, de egyben kíváncsian kérem ki az első long jack korsó sörömet, várva a hihetetlen hatást és ízkavalkádot, mindössze 290.-Ftos baráti Áron, persze gyanúsan Arany Ászokos korsóba csapolva.

a falakon hirtelenjében és kutyafuttában megjelenített árlista árulkodó jeleit csillantja fel az ingyen csocsónak, majd kissé lejjebb a helyi menüknek, majd még lejjebb a csapolt tuborgnak -a mi jelzem nem sokkal finomabb, mint az ászok, viszont 4 dl-es és egy százassal drágább is - ami csak kecsegtető, de nem éri meg... még rajongóknak sem.

összességében a hely elfogadható árszínvonalú, kellemes belső térrel, füstmentes megoldással, és isteni finom KOLBÁSZzsíros kenyerével nálam elnyerte az unalmas, de egy szerdai póker partyhoz pont megfelelő díjat."

strasszi:

"Kicsit bántam, hogy egy ilyen szép tavaszi napon a délutánt egy pincébe töltjük, de a blognak mennie kell, nincs apelláta. Na jó azért a csapolt tuborg csábító, hisz ez az egyik kedvenc márkám. Kis csalódás volt hogy green verziót csapolják a gold helyett, de hát most ez a trendibb és a horvát gyártó is ezzel nyomul mindenfele. Sajnos nem tűnt túl frissnek a csapolás, de ez mindig benne van a pakliban, ahol a két csapolt sör közt ekkora az árkülönbség.

A hely kalózhajós design-ja kicsit elnagyolt lett. Olyan, mint egy fantáziátlan zs-kategóriás rajzfilm. Lehet hogy a tulajnak a koncepció kialakítása során bevillant a Halász Jutka féle „Almaszósz” című sláger. A Halálfej Dzsóból meg Long Jack lett hirtelen. Ennek ellenére a belső tér tiszta és hangulatos, de zsúfolt. Ha jól láttam ez korábban egy pizzéria is volt, csak valószínűleg a konyhát érdeklődés hiányában minimalizálták melegszenyóra és zsíros deszkára. Szerintem is elég ez ide, mert az ilyen pince-éttermekben szinte mindig elkerülhetetlen az olajszag.

A hajó kapitánya a pult mögül kormányozza a csehót. Szerencsére nem fél szemmel, papagájjal és falábbal, bár ez a meredek húzás nem is lenne rossz marketing. Marcona kalózhoz nem méltó kedvességgel és figyelmességgel törődött az utasokkal. Az újonnan érkező kollégák feneke alá is került szék, és még a kerékpároknak is jutott külön hely a sufniban.

A hely népszerű lehet, mert a szerda ellenére három asztalon is a foglalt tábla volt kirakva. Estére nem is maradt szabad hely. Érthető is az árfekvés és kínálat, a korrekt kiszolgálás és az ingyen csocsó miatt. Szerintem a kalózos vonal nélkül is az lenne."

rafilm:

"Ha a kereslet szüli a kocsmát, akkor ide azok járnak, akik szeretik a gangster filmek csendes szereplőit (a csapos), kedvelik a 90-es évek slágereit (VH-1) és miközben leborítanak pár sört, szívesen megtömik magukat pár isteni zsíros kenyérrel vagy melegszendviccsel, miközben az oldalt csocsozó fiatalok (15-19 évesek) nem zavarják.

Nem feltétlenül elsőrandis kategória, viszont a Sandokan-Balettcipő környékéről érkezve a kontraszt hihetetlen: sznobéria helyett ez egy átlagos, környékhez képest olcsó, továbbá kedves hely - és a füstöt leszámítva - leginkább barátságos!"

 

"Hogy nézne már ki, ha egy kalóztanyára bringával állítanál be? Tengert verő marhaság! Kénytelen lennél rumra cserélni, amíg még vas árban el lehet adni."

Értékelés

  apu kali flet str raf dsi
dizájn 3,5 4 3 3 3 4
kiszolgálás 4 4 4 4,5 5 5
közönség 3,5 4 3,5 4 4 3
zene 3 3 2,5 4 3 3
füst 4 3,5 3 3,5 4 5
mosdók 3 3,5 3,5 3,5 4 3
árszínvonal 3,5 3,5 3,5 3 3,5 3,5
  3,50 3,64 3,29 3,64 3,79 3,79

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr991068091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.11.12. 17:10:18

Kezdenek lekopni a Long Jack feliratok a bejárat fölül és a kocsma oldaláról, hogy szép lassan átvegyék helyüket az egyelőre értelmetlennek tűnő és eddig marketing nélküli "408!"-as rovások. Na, de majd kiderül!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.06.29. 08:17:31

Tovább is van. Már nem a 408-as hibaüzenet, hanem a BARhole felirat és logó, mi hangsúlyos. Valaki mindig próbálkozik, sok sikert: www.facebook.com/barhole
süti beállítások módosítása