.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 02. 20. - Fehérbálna
A sörtúra ötlete

pixel

sortura-csik.jpg

> Az egész egy csendes, átlagos tavaszi koraestén kezdődött, mikor kis társaságunk a Nyugati térről elindult a Mester utcai Chilibe, hogy ott elköltsünk egy békés sört. Mivel egyikünknek sem volt dolga, és meg akartunk nézni egy-két boltot a körúton, úgy döntöttünk, elsétálunk amíg van kedvünk, és csak akkor szállunk villamosra, ha már elfáradtunk.

Az első 21 méter után mind a ketten úgy gondoltuk, hogy jól esne egy finom úti sör, csak azért, nehogy kiszáradjunk a nagy loholásban. Nos, nem kell mondanom, nem szálltunk villamosra, és benéztünk a legtöbb csehóba, sörbárba, kocsmába, és végül (kissé megcsúszva) kikötöttünk a Chiliben.

Az ötlet - egy jóféle, azóta renoméjában származása miatt megkopott Zlaty Bazant mellett - adta magát. IGYUK VÉGIG A NAGYKÖRUTAT!

Megjegyezném, ez nem is igazán ötlet volt. Nem is jött. Előttünk magasodott. Hirtelen ott volt, és éreztük, hogy hatalmas űrt jelent ivókultúránk kis világában. Egy fal, amit egészen eddig sok-sok fáradtsággal megkerültünk, ahelyett hogy kinyitottuk volna a rajta tátongó ajtót.

Nem is kell mondani, társaságunk azonnal érezte, ez itt egy történelmi felkiáltás. Ez egy olyan kihívás, mint a Budapest-Bamakó metró megépítése. És elhatároztuk, hogy ezt "végigisszuk".

korut.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr517128655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása