.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2008. 06. 22. - apuska
Káptalani "papucs" borozó
pixel cégér Helyszín: 7621 Pécs, Janus Pannonius u. 8.
Látogatás: 2008. június 20. 14:00-14:40

> Észrevétlenül egy metamorfózison ment át. Felkapták a fiatalok. Tipikusan olyan a hely, ahol a kor- és társadalmi osztályok békésen keverednek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 72 315 550
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 10-02; V: 10-24
Extrák: kerthelyiség

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Szalon, 280 Ft Soproni, 280 Ft
- Szalon barna, 360 Ft
- Staropramen, 400 Ft
- Edelweiss, 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Dél-dunántúli Cuvié, 70 Ft Kommersz, 180 Ft
Villányi muskotály, 80 Ft Cherry Brandy, 240 Ft
Villányi Pinat Noir Rosé, 100 Ft Absinth, 680 Ft
Villányi Cabernet Savignon, 140 Ft Unicum, 420 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Zsíroskenyér, 120 Ft
Pepsi kóla, 120 Ft Pogácsa, 150 Ft
Rostos gyümölcslevek, 160 Ft Capuccino, 250 Ft
Top Joy, 200 Ft Espressó kávé, 170 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egy hétköznapi koradélután még a Fishing on Orfű fesztivál is unalmas, így gondoltunk egy nagyot, azt bestoppoltunk a közeli szitibe. A város neve Pécs. A mediterrán pocsolya már-már a grafitceruzával felskiccelt kultúr-Balkánt idézte (képzeletemben), vadul sütkérezett a napon mindenki aki csak tehette, mi meg bezzeg, tettrekész fiatalok, ilyenkor is csak a munka járt a fejünkben, hogy megkeressük a legautentikusabb kocsmát, ahova a korosztályunk jár - ugyanis több méter hosszú ingerenciánk úszott a másnaposság pöcegödörvizében (mily csodálatos költői kép), hogy megismerkedjünk (figyeld az asszociációt!) szaros kis életükkel.

Gyors sétálóutcai közvélemény kutatásunk eredményeként (rumos üveggel a kézben) jutottunk aztán el a Papucsba, ami nevét a kirakatba rakott mamuszokról kapta, azt hiszem. De hogy hogy került oda? Mondják meg a papucsban járó-kelő pécsiek, akik ez idő tájt éppen dolgozhattak, vagy verték a falhoz verejtéküket, de semmi esetre sem mulattak velünk, hogy a fene egye meg. A percekre betérő vendégkör szégyenszemre mit kért? Szódát vazze, szóval ihattunk magunkba, mint az ökrök, a WC-ben megmérkőztünk a nagy barna medvével, majd mintegy áldott állapotban végignéztük a lomtár és múzeum között félúton falat emelt és szegekre akasztott tárgyakat, hogy aztán jobb társaság után nézzünk egy éjjel-nappali csábos személyzetében..., de ez már más történet, a régit meg a rajongói Facebook csoport mesélje tovább."

kalimpa:

"heej, konkrét érzés amikor keveredik a nyálkás nyári penészszag a másnapos lelket simogató pincében a hagyma étvágygerjesztő aromájával! itt a helyünk, megérkeztünk, hazaértünk - gondoltuk rosszul- na majd most belevetjük magunkat egy kis pécsi kultúr tekerentyűbe a helyiekkel! usgyi, zsupsz, start!

hangulatilag nem okoz túl nagy váratlan pofont a berendezés, a szokásos kocsma kellékek: csillár, ezerjó poroltó készülék, papucsok a falon, családi fotók, festmények - csak úgy randomban, junoszt TV az asztalon, zsírosdeszka, Wc kulcs a pultban - szigorú könyörgés után megkapható... de a közönség nem nyitott, mi meg vettük a sátorfánkat és tova álltunk a fenti képekkel a fejünkben.

szeretni való hely lenne, na, mondjuk nem puccos céges rendezvények és még csak nem is romantikus találkák színhelye a papucs, de egy hangulatos beszélgetés vagy éppen egybúfelejtő ivászat tökéletes helyszíne lehet bárkinek... aki egy adag depresszióra éhes!"

strasszi:

"A helyszínelés napján nem voltam ott, de nagyon sok emlék fűz ehhez a helyhez. Sose voltam törzsvendég, de mindegyik asztalnál, mindegyik padon és széken ültem már, minden napszakban. Kamaszkorom kezdeti próbaalkoholizmusa, egyetemi éveim számos délutánja köthető ehhez a helyhez. Nehéz elfogultság nélkül beszélnem. Bár Pécs nem szűkölködik kocsmákban, kevés az olyan kitűntetett hely, mint ez. Egy 9-ig nyitva tartó belvárosi késdobálóból az évek során anélkül, hogy bármi változott volna, észrevétlenül egy metamorfózison ment át. Felkapták a fiatalok. Tipikusan olyan a hely, ahol a kor- és társadalmi osztályok békésen keverednek.

Főként a sörfélék rajongója vagyok, itt szinte mindig fröccsöt iszok. Azért mert jó! Mostanában nem teszteltem, régebben még a „folyó” (miért a másik szilárd?) bor is minőségi volt. Ráadásul kimérve árultak traminit, amiből nagyon finom a kisfröccs. Hozzá egy-két szelet zsíros kenyér, rengetek hagymával! Mennyei!

Csak azt nem tudom, miért lett papucs a neve. Számomra mindig is így hívták, de a cégérbe csak pár éve került be. Valószínűleg a vendégek kezdték így hívni, és ráragadt a név. Talán, egyszer megkérdezem kocsmárosnét.

Aranyvirág."

"Kőfalhoz támaszthatod, oszlophoz kötheted, leviheted magaddal a süllyesztett teraszra és magad mellé állíthatod, döntsél bárhogy, a kerékpárnak biztos jó helye lesz."

Értékelés

  apu kali cilu str
dizájn 3,5 3 3 3
kiszolgálás 2 3 2 2
közönség 2 4 4 5
zene - 2 - -
füst 2 2 1 1
mosdók 1,5 3 2 1
árszínvonal 4 4,5 4 4
  2,50 3,07 2,67 2,67

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr93753666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fairytale 2009.05.17. 13:43:56

Sziasztok!

Nem tudom, szabad-e belepofázni, de elmesélném, hogy én hogyan ismerem a legendát.

A hely neve eredetileg Sétatéri Borozó (ennek megfelelően a mai napig csúnyán néznek arra, aki sörözni szeretne), és a Papucs név tényleg csak úgy ráragadt.

Állítólag valaki talált egy fél pár papucsot a Sétatéren, és jószándéktól vezérelve bevitte a borozóba, hátha keresi majd valaki. A papucsot ők meg kitették a kirakatba (inkább ablakba), hogy az esetleges tulajdonos tudja, hogy itt átveheti.
Egy pár hétig volt kinn a papucs, amikor valaki jelentkezett érte, hogy az övé, és el is vitte. Erre rá két napra egy másik járókelő bevitt a borozóba egy újabb papucsot: az elvitt papucs párját! Ugyanaz a forma, méret, és a másik lábra volt való... és az kinn ragadt a kirakatban, soha senki nem vitte el.

Aztán amikor nap és az idő megette az ottfelejtett papucsot, akkor kicserélték egy piros hímzett szegedi papucsra, de csak azért, mert helyet már mindenki papucsnak hívta, és kellett a cégér. Aztán nemrég hivatalosan felvette a nevet, amit már mindenki ismert...

Állítólag ez a Papucs legendája, nekem legalábbis így mesélték. A hűvös fogadtatáson pedig nem kell meglepődni, mert a hely másik kuriózuma, hogy a pultosnéni mindenkivel mogorva, és senkit sem akar kiszolgálni, és mindegy, mit kérsz, általában az első válasz az, hogy az nincs! És ami a csoda: ez egy működő üzletpolitika...

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2009.05.20. 12:20:08

drága Fairytale,köszi a kiegészítést, ezt én még nem hallottam, ellenben hihető és mókás sztori :)
és igen, a pultoshölgy mogorvasága szemet szúrt nekünk is,de akkor még nem tudtuk hova tenni a dolgot, hacsak nem a korai rendelésnek...dehát azt meg gondolom már megszokhatta az idők folyamán...:O
süti beállítások módosítása