.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 10. 23. - apuska
Óvatos lehúzás

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Van az úgy, hogy rettenet, de nem vagy férfi, ha nem húzod le. Van az úgy, hogy te vagy rettenet, így könnyedén kihasználnak, lehúznak. Egyik rosszabb, mint a másik. A Heti sajtó azért is van, hogy más kárán tanulj!

Hétszentség'17/42

2017. 10. 16.

A főpincérek nagyhatalmú uraknak számítottak az aranykorban, akik a hitelekért, a szerelmi ügyekért és a munkaközvetítésért is feleltek. Ismerjük meg a főpincérek legendáit!

Legendás Vendelinek nyomában (Budapest romantikája)

Mosonmagyaróvár évszázados kereskedelméről és vendéglátásáról gyűjtött fotográfiákat Ferencz Tibor. Elénk is tárta egy hiánypótló helytörténeti kiadványban.

Régen volt kocsmák nyomában Mosonmagyaróváron (kisalfold.hu)

Várják a belga sörre szomjazókat, igaz nem kőbambi vagy ászok áron.

Delirium Pub (Szegedi kocsmák)

Elég népszerű hely lett a fiatalok körében, legalább is hétvégente tuti.

Pixel Bár és Kávézó (Szegedi kocsmák)

A Balaton17 Sörfőzde söreinek elnevezései mind a vitorlázás körül forognak. Ez, a könnyed, sportos, természetes laza felfogás érezhető a söreiken is.

A Balaton 17 pillanata (Beers & Books)

Nyakunkon a Csabai Kolbászfesztivál, ahol több tízezer ember bulizik és kolbászol egyszerre, megkóstolva a Békés-megyei specialitásokat (is). Ebből az alkalomból néztünk körül, melyik világhírű kolbászhoz, milyen sört érdemes választani.

Milyen sör illik a világ legnépszerűbb kolbászaihoz? (beerporn.hu)

Minden jel szerint elégedettek lehetnek a szőlőtermesztők: sem az időjárás, sem a betegségek nem tették különösebben próbára az idei termést. Jó borok érhetnek a házi kerti pincékben is – különösen, ha sikerül rendben levezényelni a minőség szempontjából kulcsfontosságú erjesztést.

Erjedjen szép rendben (szabadfold.hu)

A kulturált borfogyasztás lényege, hogy nem az alkoholtartalom illetve az alkohol kábító hatása miatt isszuk, hanem a bor élvezeti értékei miatt: tudatosan, felelősen. Fontos feladatunknak tekintjük mi is a borfogyasztási szokásainak magasabb szintre emelését, úgyhogy nem árt, ha tisztába tesszük, hogy mennyi alkohol is van a borokban, és miért.

Mennyi alkohol van a borban? (winelovers)

Van, aki a Whisky-bibliára esküszik. Minő meglepetés, pont egy angol úrnak köszönhetően, aki élete nagy részét a nemes ital összehasonlító vizsgálatával, empirikus tapasztalásával töltötte. S az "élet vízének" kortyolgatását nem is áll szándékában abbahagyni.

Van, aki a Whisky-bibliára esküszik (hvg.hu)

Számos kutatás és tanulmány igazolja, hogy még a mértékletes alkoholfogyasztás is károsítja az egészséget. Ha tehát úgy döntünk, hogy - legalább egy időre - teljesen lemondunk az alkoholról, akkor egész szervezetünk nagyon hálás lesz.

Így hat ránk, ha nem iszunk alkoholt (hazipatika.com)

Nem sejtette, nem vette észre a jeleket – vagy csak nem akarta, ki tudja ezt most már – pedig nem először evez egy ilyen csónakban. Íme, egy asszony vallomása, aki segíteni szeretne, hogy a párja, a szerelme, mégiscsak az életet válassza a függősége helyett. Veled is megtörténhet.

„Ha lassan megölöd magad, akkor fejezzük be” – Vajon megmentheti a szerelem az alkoholfüggőt? (wmn.hu)

alkoholfuggo.jpeg

 

2017. 10. 17.

A vihar miatt fél Írország bezárt, nem jártak a tömegközlekedési járművek, az embereknek azt javasolták a hatóságok, hogy maradjanak otthon, ami ahhoz vezetett, hogy elég jó poénkodás indult be Twitteren, különösen arról, hogy minden zárva, de az ír kocsmák nyitva vannak.

Életem egyik legnagyobb élménye volt a hurrikán (zoom.hu)

Hatvan városa már szerepelt a Kocsmaturistán. Amikor eljöttek Budapestre bemutatni a Hatvany Serfőzde termékeit, megismerkedtem velük. Akkor előrevetítettem, hogy ellátogatok a városba, amit most be is tartottam, a VII. Hatvani Sörfesztivál idején.

Így 60 után… – 1. rész – A Hatvani Sörfesztivál (kocsmaturista.hu)

Fűben-fában orvosság – tartja az évszázados tapasztalatokon alapuló bölcsesség, és ha az esetenkénti kúrához még némi alkohol is jár, attól a dolog még csak jobb lesz.

Keserűségek sörrel kísérve (drinkunion.hu)

Közel másfél millió liter sör szabadult el és több méteres hullámokkal tarolta le a környéket.

A nap, amikor a sör gyilkolt (szabadmagyarszo.com)

Nyilván nem a fogyasztása veszélyes. Hanem a forrásban levő bor körül terjengő széndioxid.

Forr a bor, és bele lehet halni (foter.ro)

Egy újabb nő egy külföldön nagyon népszerű módszernek vetette alá magát: vörösboros fürdővízben mártózott meg, hogy kiderítse, valóban olyan jó-e, mint azt sokan mondják.

Vörösbort tett a fürdővízhez, ez történt a bőrével - Nem várt eredménye lett (femina.hu)

Egy liter 50 fokos alkoholtartalmú pálinkát jellemzően 1700–1800 forintért főznek ki megyénkben. Ez tartalmazza a jövedéki adót, az áfát és a főzési ­díjat. A legtöbb gyümölcsön már túl vannak a főzők és a főzetők, a szilvánál és a birsnél tartanak. Mindkét gyümölcsnél a szokásosnál kisebb a termés, ugyanakkor jó a minőség, a pálinkakihozatal.

A szilvát a birsalma követi az üstben Békésben (beol.hu)

Hogy mi a közös a Manhattan, az Old Fashioned és a Rob Roy koktélokban? A whiskey-n és a whisky-n kívül egy cseppekben mért, különleges hozzávaló. Nézzük, mit is tud pontosan az Angostura Aromatic Bitters keserű!

Orvosságból koktélalapanyag: a majdnem 200 éves Angostura Bitters (diningguide.hu)

Ha csokiba töltött alkoholt emlegetünk, a konyakos meggy és hasonló bon-bonok rémlenek fel.

Egy mámoros Télapónyúl (Aperitif)

anthonberg.jpg

 

2017. 10. 18.

Amikor megszületünk, még nincs kialakult valóságunk; a szüleink realitása lesz a miénk is. Sajnos, mire elég éretté válunk, hogy rájöjjünk, ez nem feltétlenül a jól funkcionáló valóság, addigra nagyon gyakran a tőlük kapott minta vált a mi viszonyítási rendszerünkké is.

„Ugyan már, mindenki iszik!” – Így teszi tönkre a gyerekét az alkoholista szülő egy életre (wmn.hu)

Egy hosszúra nyúlt éjszaka után bizonyára sokakkal előfordult már, hogy olyan dologra költöttek pénzt, amire egyébként nem szoktak. Van aki kedvenc ételéből vesz magának többszemélyes adagot, mások online rendelgetnek dolgokat. A listán szereplő internetezők viszont átlépték az ép elme határát, és csak másnap döbbentek rá arra, hogy mire is ment el a pénzük.

A legviccesebb dolgok, amiket emberek részegen vettek (origo.hu)

Az alkohol által előidézett mámoros bódultságot évezredek óta ismeri az emberiség, ahogy a másnap jelentkező kellemetlen panaszokat is. A macskajajjal többnyire mindenki teljesen hiábavaló küzdelmet folytat.

A legjobb módszer másnaposságra (hazipatika.com)

A BeerSelfie Tumblr oldal ezer éve gyűjti a sörrel fotózkodás császárainak legjobb képeit. A felhozatal hatalmas, végignézni lehetetlen. Kiválasztottuk a 10 legjobbat.

Fel vagy készülve minden idők 10 legjobb sör szelfijére? (beerporn.hu)

A napokban jelent meg a Quintessence Pálinka és Párlatverseny versenykiírása, mely hazánk legnagyobb pálinkamegmérettetésének szabályzatát rögzíti. 1000 fölötti mintaszámra mindenképpen számítanak.

Quintessence Pálinkaverseny – Jön az újabb megméretés (boon.hu)

Kevés olyan kevert ital van, amelynek már csak a nevéből biztosabban következtethetünk az alapanyagnak használt szeszes italra, mint ha valamilyen orosz nyelvű kifejezést, vagy épp orosz földrajzi nevet tartalmaz az ital elnevezése. Ha azt mondjuk Russian, Moscow, Kremlin vagy Red Square akkor nagyjából "sejtjük", hogy vodka lesz az alapanyagunk.

Moscow Mule (Aperitif)

Sokan azt tartják, hogy az a felnőtt, aki nem tud gyermek maradni és felnőttkorban is felszabadultan, sokszor a nemes küzdés és a verseny szelleméért élni, nem is él igazán. Lehet, hogy egy borárverés sokak számára távol áll a játéktól. A bortermelő oldaláról komoly munka és erőfeszítés bújik meg minden palack bor mögött, de van felelősség a másik oldalon is. Igazi kihívás a befektető számára, hogy valóban értékes árut vegyen meg.

A játékos ember (valasz.hu)

Szeptemberben megnyitott Budapest legújabb és legnagyobb borbárja, a Veritas Winebar a Dohány utcában.

Megnyitott Budapest legnagyobb borbárja (gusto.hu)

Igenis léteznek Miskolcon olyan cégek, amelyek vezetői azt vallják: nem minden Budapestről indul és nem minden Budapesten ér véget. Olyan cégvezetők, akik hűek Miskolchoz, mert azt mondják: a világ nem azt nézi, hogy a fővárosban születnek-e meg a csodák, hanem azt, hogy mi a csoda maga…

„Mindennek az origója Miskolc” – zip’s brewhouse, ahol a tudás a sörben testesül meg (minap.hu)

Belső két szintes a hely az alsó pince része is be van építve + pulttal és ülőhelyekkel, ha a fönti rész tele lenne, érdemes lent is szétnézni.

Széchenyi Cafe (Szegedi kocsmák)

A First Craft Beer neve már ismerős lehet a feketeöves kisüzemi sörfanoknak, de most a nagyobb közönség is megismerheti őket, mivel megnyitották új egységüket a VII. kerületi Dob utcában. A főváros megint jobb hely lett egy kicsit.

Nagyon komoly kisüzemi játékos nyitott a belvárosban (player.hu)

first-opening.jpg

 

2017. 10. 19.

Az első ceglédi kocsmatúra zárókrónikája következik, a szombat éjjel tapasztalati. Az utolsó három állomás: Dreher, Mixer és Galéria. Önszorgalomból mindhármat újralátogattam vasárnap délután is, hogy kétféle benyomást szerezzek róluk.

Cegléd nyolc kocsma után – 3. rész – Szombat éj és vasárnap délután (kocsmaturista.hu)

Háromszor akkora a kereslet a Soproni Óvatos Duhaj IPA iránt, mint azt előzetesen becsülték, nem véletlenül van belőle szinte állandóan hiány. Na de, hogy lehet egyáltalán, hogy egy multi a kézművesek térfelére merészkedett?

Csak a neve óvatos – a kereslet (millasreggeli.hu)

Sokszor hallottuk már azt a véleményt, hogy egyes söröknek sokkal jobban áll, hogyha széndioxid helyett nitrogénnel csapolják őket. Pénteken te is megkóstolhatod, milyen, ha „a nitrogén a sört egy bársony kendőbe bújtatja”.

Miért jobb a nitrogénnel csapolt sör? (beerporn.hu)

A fahordóban érlelés egy hagyományos gyártási mód, amelyet a nagy sörfőzdék ritkán alkalmaznak, és akkor is általában csak különleges termékeknél.

Sör tölgyfahordóban (drinkunion.hu)

Mindennek vége - ez volt az első dolog, ami eszembe jutott, amikor megláttam, hogy a svéd Omnipollo főzde hamburgeres, sült krumplis IPA-n dolgozik. Pedig én aztán nem tartom magamat konzervatívnak ezen a téren, szívesen kóstolok meg minden elborult kézműves sört.

Világégés a kézműves sörfőzésben: jön a hamburgeres, sült krumplis IPA (index.hu)

A Sajgó Pincészet a kezdetektől a maga útját járja, és úgy tud ragaszkodni a saját és Tokaj hagyományaihoz, hogy közben az új időknek is igyekszik megfelelni. A kóstolójuk maga az időutazás.

Egy díjnyertes aszú szívszaggató története (boraszportal.hu)

Tudta, hogy Ausztriának is van aszúja? És hogy nagyobb tisztelet övezi a saját pezsgőiket, mint Franciaországban a champagne-okat? A szomszédos Ausztria borait kevesen ismerjük, miközben rengeteg érdekességet rejtenek és mindenképpen megérnek egy próbát.

Keveset tudunk a sógor borairól, pedig... (vinoport.hu)

Ha valami különlegességet szeretnél az itthon is egyre népszerűbb kelta eredetű ünnep alkalmából az asztalra tenni, az Evil Spirit ginnél jelenleg nem létezik jobb választás. Anglia legfélelmetesebb településén készül, ráadásul még egy híres boszorkány is elátkozza.

Ez az elátkozott gin lehet a tökéletes halloweeni ital (player.hu)

evil-spirits.jpg

 

2017. 10. 20.

Könyvesboltokban Karafiáth Orsolya új, negyedik regénye, a Szirén. Sőt, klip is készült a műhöz Adj inni címmel, Faltay Csaba-Legát Tibor dalfeldolgozása. A könyvben egy zenésznek – hegedűsnek – készülő, majd sikeres előadóművésszé váló fiatal, aztán egyre kevésbé fiatal lány/nő életét követhetjük végig. A két szálon futó történetek(ek)ből összeáll egy beteg család regénye, melyben több generáción át öröklődik az alkoholbetegség.

Adj inni a nőnek (24.hu)

Egy tavaly első kötetével debütáló fiatal írótól idézünk most egy novellát, melyben természetesen sör az egyik főszereplő, de felbukkan benne Hrabal mester is. Gál Soma volt olyan szíves felajánlani utánközlésre novelláskötete egy írását.

Sörmesék (Sörbúvár)

A sörgyártás és a sörfogyasztás története címmel tartott nyitóelőadást szerdán az Ogre Bácsi Söregyetemen Katona Csaba történész. Nem fértél be? Elmondjuk miről volt szó.

Telt házzal kezdett az első budapesti söregyetem (beerporn.hu)

A sör nem alkohol, ezt még annak a Harmadik Birodalom korszakában is elismerték, mely oly szigorúan őrködött „német vér tisztasága” felett.

A sör nem alkohol (drinkunion.hu)

A kísérletben 50, német anyanyelvű, hollandul tanuló diák beszélgetett 50 holland anyanyelvűvel, előbbiek közül a fele egy-egy korsó 5%-os sört, a másik alkoholmenteset fogyasztott előtte.

Tudományosan bizonyították, hogy a sör jót tesz az idegennyelv-tudásnak (index.hu)

Vaktesztek során bizonyult a legjobbnak a brit Hofmeister Helles az International Wine & Spirits Group sörversenyén – írja több lap. De érdemes jobban megnézni az eredménylistát!

Nem csak lager sör kapott öt csillagot az International Wine & Spirits Group versenyén (beerporn.hu)

A változatos helyszíneken, kiszámíthatóan magas színvonalon és mindig valami izgalmas újdonságot tartogató kóstolók teret adnak arra, hogy a borok szerelmesei közelebbről is megismerkedhessenek egy-egy szőlőfajtával, borstílussal vagy borvidékkel - és magával a borásszal is. A Winelovers márka most új területre lép be: megkezdik a borok online értékesítését.

Webshop elindításával ünnepli negyedik születésnapját a Winelovers (valasz.hu)

Mai tudásunk szerint a Szent Tamás parcellaszelektált furmint aszú a borok csúcsa – állítja Szepsy István tokaji borász. Fiával éppen újabb nagy horderejű váltáson dolgoznak a borászatuknál. Úgy véli, Tokaj számára a követendő példa az eredetvédelemben és a termőhely tiszteletében Burgundia

Újabb forradalmat indít Szepsy István (boraszportal.hu)

Idén 8. alkalommal kerül – hivatalosan is – a világ figyelmének középpontjába az az ital, ami egyszerre a legelegánsabb és legszexibb mind közül: a Champagne. Ma a világ minden pontján ünneplik az eredeti francia pezsgőt – stílusosan, francia pezsgővel.

Október 20-án a csapból is pezsgő folyik (winelovers)

A japánok aztán tudnak élni. A legnagyobb szigeten, Honsún, mintegy száz kilométerre Tokiótól egy wellness hotelben vörösboros fürdővel kényeztetik a vendégeket.

Szájat tátani ilyenkor szigorúan tilos (gusto.hu)

A Sweet Saba a Camparival karöltve álmodta meg az exkluzív koktéllal megspékelt cukorka gyűrűket, amelyek a Campari on the Rocks nevet kapták.

Kesernyés csábítás az exkluzív koktéllal ízesített gyűrű (origo.hu)

Az idei Whisky Show számomra két helyszínen telt el. A Springbank mesterkurzusán és a WhiskyNet standjánál. A lekóstolt 15 tétellel pedig ezúttal rámentem a különlegességekre. A Springbank, a Bruichladdich és a függetlenek.

A Springbank, a Bruichladdich és a függetlenek (Koktél blog)

Egy canterbury-i kocsmában furcsa történéseket rögzített a biztonsági kamera - írja a Mirror. A felvételek tanulsága szerint nemcsak a teraszon, de bent is szellem járkál, aki húzogatja a székeket, kinyitja a napernyőt, és az ajtókat is ki-be csukogatja.

Para: Ebbe a pubba nem csak élők járnak (borsonline.hu)

Négy hónapja, júniusban is volt egy razzia a Central Cellar Pubban, de a szórakozóhely a nyári akció után ugyanúgy húzhatta le a vendégeket.

A Belváros szemet huny a Váci utca leglehúzósabb helye felett (zoom.hu)

A felügyeleti díjat még 2013 nyarán vezették be, hogy a Budapest belvárosában, világörökségi területeken működő, alkoholt áruló helyek fizessenek éjfél után. Mint korábban megírtuk, a magas várakozások ellenére tavaly nem egész 11 millió forintot szedett be a VII. kerület.

A kocsmák fele nem fizet éjfél után a bulinegyedben (24.hu)

bulinegyed.jpg

 

2017. 10. 21.

A termékeny író könyveit szinte bárhol fel lehet csapni. Az sem baj, ha nem tartottuk számon, hol is tartottunk, Krúdy világa illanékony, álomszerű. Az ő nagy varázslata, hogy mondatait nem nehezíti el a pörkölt, a “régisajt”, a savanyúvízzel kevert bor és a dohány illatának elegye. Születésének évfordulóján (is) hagyjuk magunkat elsodortatni, hiszen amikor ő az ételekről, italokról és étkezésről mesél, mindig több is felsejlik amögött.

Krúdy születésnapjára: “Nem olyan könnyű huncutnak lenni” (diningguide.hu)

Természet anya nem viccel, az üvegházhatású gázok kibocsátásáért már a legártatlanabb egyszeri sörkedvelőket is büntetni fogja. Az utolsó figyelmeztetés elhangzott: drágább, kevesebb és rosszabb lesz a sör?

Drágább sört hozhat a klímaváltozás (24.hu)

Bort kóstolni annyiféle módon lehet, ahány borkedvelő és szakértő él a Földön. De a borról tanulni nem lehet jobb helyen, mint a vörösborok hazájában, a franciaországi Bordeaux-ban. Itt nyitott meg ugyanis a La Cité du Vin, egy olyan interaktív múzeum, ami minden érzékszervünkre hat.

Alternatív borkóstolásra vágyik? Akkor a La Cité du Vin-ben a helye Bordeaux-ban (travelo.hu)

Az ír whiskey már írásmódjában is különbözik a skóttól (amelyet „e” nélkül írunk). De nem az "e" betű a legfontosabb különbség.

Az ír whiskey titka (gusto.hu)

Van az a két feles, ami többet ér egy másfél mázsás disznónál.

Egy vodka és más semmi (24.hu)

vodka.jpg

 

2017. 10. 22.

Megtörtént hát az 1000. kocsmalátogatás! Ezt én sem gondoltam volna az elején, amikor három egyedül elkövetett budapesti kocsmatúra után úgy döntöttem, hogy egy kávé mellett összeírom, hogy hol és hány helyen is fordultam meg addig, csakhogy én ne felejtsem el. Az 1000. kocsmaajtón a németországi Heidelbergben léptünk be és Max Bar-nak hívták.

1001 KOCSMA MESÉI – (Az 1000. kocsma alkalmából) (kocsmaturista.hu)

Ma már csak az idősebbek emlékeznek a sörpisztolynak nevezett szerkezetre a fahordók olykor zuhanyba forduló megcsapolására és ebben az esetben talán jobb is, hogy ma már csak emlék.

Sörpisztoly (drinkunion.hu)

Sörre bor bármikor, borra sör meggyötör. Mindenki hallotta már ezt a kis rímecskét, de mikor kell, senki nem emlékszik rá pontosan. Talán az addig megivott alkohol lehet az oka. Van-e azonban tudományos magyarázata?

Sörre bor bármikor? (kamaszpanasz.hu)

A szerző orvos, a fog- és szájbetegségek szakorvosa. Több felsőoktatási intézményben tanított borismeretet és borkultúrát. Tizenöt plusz egy évfolyamot élt meg Borkalauz című könyve, melyet részben társszerzőként írt Mészáros Gabriellával.

Rohály Gábor: A bor teológiája (magyarkurir.hu)

Ha az őszi járványidőszakban már unod a c-vitamint és a mézet, van számodra egy másik receptünk, ami ráadásul még finom is.

Tudományosan bizonyított: nem mindegy, milyen bort iszunk az influenzánk alatt (boraszportal.hu)

1860 Kentucky, Louisville. Augustus Bulleit felpakolja Bourbon-ös hordóit szekerére és elindul New Orleans-ba értékesíteni a szállítmányt. Soha többé nem hallunk felőle, a rakomány soha nem ér el Louisiana fővárosába. Ne feledjük, egy évvel vagyunk a polgárháború előtt, a hangulat pattanásig feszült Észak és Dél között, a törvényt mindenki maga értelmezte. Útonállók, szerencselovagok, a katonaság elől bujkáló marhapásztorok, vad bandák szegélyezték a vándorok útját. A Vadnyugat virágkorát élte, az emberélet nem sokat ért, egy rakomány whiskey viszont rengeteget. A Bulleit család története közel 130 évre eltűnik, egészen az 1980-as évekig kell várni a következő mérföldkőre.

Álmok álmodói - Bulleit Bourbon Frontier Whiskey (Sláinte! - A whiskyblog)

Az idei év jobb, mint a tavalyi volt, állítják a Tolna megyében működő szeszfőzdék. A nyár elején beérett gyümölcsből viszonylag többen főzettek. Most a törkölynek van az ideje.

Pálinkaszezon: már a törkölyt főzetik (teol.hu)

Sokan vannak abban a hitben, hogy az ismerten kiváló fertőtlenítő hatású alkoholok belsőleg is működnek, vagyis a szeszesitalok hatásosak lehetnek a torokfertőzések vagy a gyomorbajok gyógyítása és megelőzése során is. De valóban hatásos, ha pálinkával gargarizálunk torokfájás esetén, vagy ha legurítunk egy rumot, mielőtt idegen országban, bizonytalan eredetű ételt fogyasztunk?

Gyógyszer helyett töményet? Tényleg segít a pálinka, ha baj van? (24.hu)

palinka.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5512949257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása