.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 09. 11. - apuska
Lüktet, hasogat, betompul

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Nagy mennyiségű alkoholos ital fogyasztásának másnap jelentkező utóhatása a macskajaj. Jaj! Hiába hétfő, nem csak jajveszékelés van a Heti sajtóban.

Hétszentség'17/36

2017. 09. 04.

Az eső sem tudta elmosni a szombaton megrendezett DreherFesztet, hiszen az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen növekedett.

Esély sem volt a kiszáradásra az idei DreherFeszten (Kultúrpart)

Véget ért a nyár, de nem ért véget a sörszezon, sőt most kellene eladni azt amit nyáron nem sikerült. Mondjuk most pont olyan nyár volt, amikor mindent el tudtak adni, lásd az Óvatos Duhaj ellátási problémáit! Azért már csak a megszokás kedvéért is megtartják az őszi sörös fesztiválokat.

Őszi sörfesztiválok (Sörfigyelő)

A Malter Beerstroban megrendezett, a Monarchia gasztrotörténetét bemutató programsorozat immáron második állomásán visszautaztunk az időben a 19. századi Csehországba, hogy betekintést nyerjünk a cseh sörkultúra és konyhaművészet múltjába.

Miért szeretik a csehek annyira a sört, és honnan ered a knédli? (beerporn.hu)

A nyár egyik érdekes híre volt, hogy a Fradi sört az elmúlt egy évben kormányzati attak alatt álló holland sörgyártó, a Heineken szálltja. Az erről szóló szerződést augusztus elején írta alá Kubatov Gábor, az FTC elnöke és José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója írta alá. Lázár Jánosnak láthatóan nem tetszik az együttműködés.

Hibázott a Fradi, amikor összeállt a Heinekennel? (mfor.hu)

A világhírű előadónak, Neil Youngnak is ízlik a norvég Mack sör, mely a világ legészakibb sörgyárában készül. A minőséggel nem is lenne baj, na de az árak...

Mack és az orosz halászok (drinkunion.hu)

Egykor, mint minden fontos dolog esetében, a sörrel kapcsolatosan is kialakultak babonák. Így hittek abban is, hogy aki a böjt éjszakáján sok sört iszik, az meghosszabbítja az eletet. Egy másik babona szerint a búzasörben fürdés megőrzi a bőr hamvasságát. Ennél spirituálisabb annak hite, hogy ha a talált patkót feltüzesítve melegítik meg a sort, annak elfogyasztása mindenfele gyomorbántalmat megszüntet.

Sörös babonák (Serteperte)

Szik Mátyás, a budapesti Four Seasons Hotel és a KOLLÁZS Brasserie&Bar Sommelier-je hatalmas megmérettetés előtt áll. Ő fogja képviselni Magyarországot a szeptember végén Budapesten megrendezésre kerülő Best Young Sommelier of the World-ön. A versenyről, a felkészülésről, célokról és ambíciókról, valamint a sommelier szakma jelen megítéléséről kérdeztük.

“Egyre több olyan vendég van, aki bízik a sommelier-ben” (diningguide.hu)

Etyek nem csak a borról és pezsgőről szól és ezt tökéletesen bizonyította a hétvégén immár huszadszor megrendezett Etyeki Piknik. Megismerkedtünk a virtuális országjárás lenyűgöző látványvilágával is.

Így jártunk a huszadik Etyeki Pikniken (vinoport.hu)

Irigyelt az a pincészet, akinek a bora megtalálható a budapesti Liszt Ferenc repülőtér ajándékboltjában, hiszen a későn észbekapó turisták és a külföldre látogató magyarok egyaránt innen választanak szuvenírt. De melyik borászat jut oda a húsosfazékhoz?

Milyen bort visz haza a külföldi Ferihegyről? (boraszportal.hu)

Nagyon mélyről indulunk ma, Kedves Olvasóink, hogy annál magasabbra röppenjen italszemlénk felhozatalának színvonala. Az origót egy üveg Fregatt címkéjű, rumjellegű égetett szesz képezi, melyet szándékoltan és megérdemelten helyeztem lepusztult környezetbe a fotó kedvéért. Az élet kegyetlen és mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, mikor olthatatlan rumszomjunk napi betevője (betívója) egy cukornádat soha nem látott, nyílt láncú szénhidrogénekből pancsolt kommersz alkohol. Ne kerüljünk ilyen helyzetbe, illetve akkor már ne a rumkóstolás legyen fő problémánk.

Álmodik a bakancslista: rumszemle (Aperitif)

1922 telén, két évvel az alkoholtilalom bevezetése után a szóbeszéd szerint egy rejtélyes vízi jármű tűnt fel Seattle partjainál. A helyiek azt állították, hogy több alkalommal is látták, a hatóságok képviselői közül pedig egyre többen vélték úgy, hogy illegális alkoholszállítmányokat juttatott Seattle-be, majd Kalifornia déli partjait is ellátta alkoholos áruval. Az Egyesült Államok absztinens évei során nem volt ritka, hogy hajón, szárazföldön vagy egyéb szokványos úton csempésztek be alkoholt az országba, ám a tengeralattjárós verzió igencsak különlegesnek tekinthető. Egy korabeli fotó alapján pedig sokan állítják, a pletykák igazak lehettek.

Német U-boottal csempészhették a szesztilalom idején az alkoholt Amerikába (mult-kor.hu)

48440.jpg

 

2017. 09. 05.

Éveken át tartó rendszeres alkoholfogyasztást követően a férfiak számára nehezebb feladatot jelent a leszokás, mint a nőknek - állítja egy új kutatás. A különbség hátterében az agyban bekövetkező változások állnak.

Kiderült, kikre veszélyes az alkohol (hazipatika.com)

Persze, megtanultuk már általános iskolában, hogy az a bizonyos márciusi forradalom a Pilvax kávéházból indult. De azt soha nem mesélték el nekünk, hogy híres íróink, költőink nem csak politizálni jártak ebbe az intézménybe, hanem enni, inni, biliárdozni, újságot olvasni, sőt voltak, akik annyira sok időt töltöttek a kávéházban, hogy ide címeztették a leveleiket is.

Ezt ették és itták Petőfiék a Pilvax kávéházban (Töri másképp)

Brünni személyes kocsmaajánló cseh kézműves sör fronton.

Brno kocsmái 3. (craftbeer edition) (Serteperte)

Szerencsések lehetnek azok a férfiak, akiknek Oliver Struempfel igaz cimborájuk. Amikor ugyanis elküldik őt sörért, Oliver hótziher nem hozza fel kifogásként azt, hogy ugyan, fiúk, hogy a bánatos picsába cipeljek vissza egymagam 29 korsó sört?

Ennél a német fickónál senki sem tud több sört kivinni az asztalhoz (player.hu)

Egy ideje mondogatjuk, hogy a magyar bor megint szép lesz, méltó égi nagy híréhez, de a múltból csak annyi igaz, hogy a Tokaji Aszút ismerték a világban. A magyar bor a korai szocializmusban nem a legjobb formáját futotta, az állami borászatok nem voltak hívei a minőségnek, a mennyiségre viszont nem volt panasz. Jutott a Szovjetunióba is, sőt még az angol élelmiszeráruházak alsó polcain is lehetett találni Egri Bikavért.

A magyar bor (mixonline.hu)

Az idén életbe lépett új jövedéki törvény eredményeként várhatóan még az év végéig csökkenhetnek a kisüzemi bortermelők adminisztrációs terhei – mondta Gál Péter kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alkoholos italgyártás kérdéseiről Budaörsön tartott tanácskozásán.

Fellélegezhetnek a kisüzemi bortermelők (vg.hu)

Pincetúra és flódni volt a sláger a hétvégi Mádi Furmint Ünnepen. Nagyon sokan eljöttek, hogy együtt kóstolják meg a helyi borászokkal a környék kedvenc borát, a furmintot.

Tíz méter mélyen is finom a mádi bor (origo.hu)

Bár még jó pár hónapot kell várnunk a nyolcadik évad érkezéséig, azért szerencsére vannak olyan finoman adagolt részletek, amikkel folyamatosan lázban tudnak tartani minket. Ilyenek a GoT borok, amiket most igyekszünk bemutatni nektek.

Ilyenek a Trónok Harca borai (winelovers)

Lüktet. Hasogat. Betompul. Émelyeg. Kavarog. Fény-, hang-, és kajaszagmentesítést azonnal! A világűr nyugtató csendjét és hűsítő hidegét beletuszakolni egy pohárba és csak inni és inni és inni... Kész, végem van. Soha, de soha többet nem iszom. Anya! Kész van már a húsleves...?!

Mi lesz, ha eljön a másnap? (Párlatvezetés)

Az elegáns minisátor szinte bárhol használható, ahol rá tudunk borulni egy asztalra. A nagyszerű kialakítása pedig lehetővé teszi, hogy nyugodtan, zavartalanul aludhassunk, legyenek akármennyien körülöttünk.

Ezentúl soha nem zavarnak majd ki a kocsmából, ha részegen az asztalon alszol (24.hu)

Az Adidas pontosan tudja, hogy az ilyen fesztiválokra járóknak úgy hiányzik egy sör -és hányásálló cipő, mint a kétliteres korsó után egy falat sós perec.

Az Adidas piacra dobja a sör -és hányásálló cipőt (24.hu)

oktoberfest-1024x576.png

 

2017. 09. 06.

A budapesti éjszakai gazdaság néhány tucat szereplője létrehozott egy egyesületet, amelytől azt remélik, hatékonyan fel tud majd lépni a belváros egyes részein uralkodó áldatlan állapotok ellen – derül ki a Night Mayor Bud névre hallgató új szervezet közleményéből.

Éjszakai polgármestert választanának jövőre Budapesten (index.hu)

Idénre sikerült teljesen meggyőznöm magamat arról, hogy a Dreherfeszt tulajdonképpen ugyanolyan, mint a tusványosi szabadegyetem: a szektor legnagyobb szereplője itt villantja fel először, hogy mik a tervei a jövőre nézve. És nem is alaptalanul gondoltam így, hiszen eddigi két Dreherfeszt-látogatásomon – 2014-ben és 2016-ban – egyaránt felvillant, amolyan teaserjelleggel, hogy mi lesz a kőbányai sörgyár soron következő újítása.

Dreherfeszt 2017 (Sörbúvár)

Idén decemberben érdemes lesz ellátogatni Budějovicébe. A sörgyár fennállásának évfordulója alkalmából egy alkalmi főzetet lehet kóstolni a város két nevezetes sörözőjében.

Sör, püspöki áldással (drinkunion.hu)

A főváros legimpozánsabb panorámáját csodálva közel kétszáz hazai és külföldi borászat lesz jelen, így vettük a bátorságot, hogy összeszedjük nektek azt a tíz pincészetet, amiket egyszerűen nem lehet kihagyni, ha most hétvégén a Budai Várban jártok.

10 tipp az idei Budapest Borfesztiválra (boraszportal.hu)

Óriási a kísértés, hogy a több ezer hazai és külföldi bort és a változatos gasztronómiai kínálatot felvonultató négynapos fesztiválon annyit igyunk és együnk, amennyi csak belénk fér. A bőség csábító, és természetes, hogy ha már szinte házhoz jön a hazai borvidékek színe-java, akkor szeretnénk a lehető legtöbb bort végigkóstolni. De hogy a másnap se jelentsen gondot, összegyűjtöttünk 5 tippet, amiket inkább NE tegyél a Budapest Borfesztiválon.

5 dolog, amit ne tegyél a Budapest Borfesztiválon (winelovers)

Lendületben van a magyar szőlő- és borágazat, amit az is alátámaszt, hogy a magyar borexport az első öt hónapban mennyiségben 26, értékben pedig 18 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának szintjét.

Nőtt a magyar borexport (vendeglatasmagazin.hu)

Oh, Guyana, a Zöld Pokol! (Minden gyilkos dzsungelt így hívnak, legyen bárhol). Hány kalandor vágta át magát mérföldek százain, szinte leküzdhetetlen nehézségekkel dacolva az esőerdő rohasztó párájában, hogy megtalálja a legendák elveszett városát, El Dorado-t és a bónusz tonnányi aranyat. Képzeljük el, ahogy kimerülten, egyre fogyatkozó számú társainkkal egymást támogatva vánszorgunk a mérgező kipárolásoktól gőzölgő mocsárban, egy homályos utalásokkal teli útleírás állomásait követve.

Álmodik a bakancslista: rumszemle 2. (Aperitif)

Tarjányi Zsolt bártender az új generáció hírnöke a szakmában, akinek fontos a magyar bárkultúra színvonalának emelése. Ugyanúgy, mint a legtöbben, felszolgálóként kezdte a pályafutását, majd a pultba került, ahol megtanulta az alapokat. Egerben dolgozott, mikor elkezdte komolyabban venni a koktélok világát.

Bar cool-tour (Foodyny)

img_6367.JPG

 

2017. 09. 07.

Mi az igazság, jót tesz napi egy-két pohár alkohol? Meg tudunk állni egyáltalán ennyinél?

Így teszi tönkre a szervezetünket az alkohol (egeszsegkalauz.hu)

A tavaly a sörös köztudatba berobbant Kraft-főzdék egy új, haladó szemléletet hoztak a hazai KKK (kisüzemi-kézműves-kraft)-sörfőzés életébe, és kialakult majd fejlődni kezdett egy olyan önszerveződő csapat, akik a sokat emlegetett és a fogyasztók által egyre inkább értett és elvárt minőséget tartják szem előtt.

Kraft-feszt - a Főzdefeszt helyébe lép? (Sörbúvár)

Lassan éves programmá kezd válni, hogy a nyár végén-ősz elején teszek egy látogatást Pécsre, a Bohemia Sörkonyhába, ahol eddig is szuper burgerek és sörök vártak rám mindig. Idén a portfólió egy kicsit kibővült, én pedig nyilván arra is rárepültem.

Barbecue kaják a Bohemia Sörkonyhában (Burger blog)

Óceánt lehet rekeszteni a sörforradalmat kirobbantó USA kisüzemi sörfőzdéivel. A versenyben mindenki nyerni akar.

Interaktív sörcímke (hvg.hu)

Bár ma indul az általunk is szervezett és nagyon várt III. Kraft Sörfesztivál, a múlt hétvégén stábunk egy része Dobizoli sörpápával kiegészülve a nyakába vette a katalán fővárost, hogy megnézzék közösen a MASH 2017 craft beer festivalt. Ebben a posztban egy rövid beszámolót és egy kis sörajánlót olvashattok az eseményről.

Top10 sör a MASH fesztiválon Dobizoli® szerint (Monyo blog)

Évente világszerte több mint 33 milliárd üveg bort fogyasztanak el - és a 75 százalékukat rossz hőmérsékleten. A fehérbort gyakran túlságosan lehűtik, ami azért baj, mert ilyenkor az igazi karaktere és zamata rejtve marad. A vörösbor viszont általában túl melegen kerül a pohárba. A nem megfelelő hőmérsékletű vörösborban felborul az összetevők egyensúlya és nem érvényesül a bor igazi íze, mivel az alkohol és a tannin hatása felerősödik, és elnyomja a bor gyümölcsízeit.

Finomabb lesz a bor, ha ezt használod (Smartify)

Mostanában már egyre kevésbé van kedvem a Római-part felé venni az irányt, hiszen a régi varázs már-már a múltba vész, jövőre pedig a gátépítés miatt a jellegzetes balkáni hangulatot is elfelejthetjük. Ezért kezdtem el új hely után kutatni, ami (még) nem annyira felkapott, viszont adottságai tekintetében hasonló a Rómaihoz.

Vasmacska terasz - Római-part helyett (Colorcam)

Pár napra volt szerencsém Norvégiába, azon belül is Bergenbe látogatni, ami nem csak gyönyörű, de elég nyüzsgő éjszakai élettel is rendelkezik. Amikor utazom, kifejezetten keresem a városok egyedi lemezboltjait, izgalmas kocsmáit - és itt egyszerre mindkettőt megtaláltam, amikor besétáltam az Apollon nevű helyre.

Lemezbolt és kocsma egyben - így csinálják a norvégok! (Charivari)

apollon.jpg

 

2017. 09. 08.

Megcsinálta azt, ami minden fesztiváljárónak az eszébe jutott már, de soha nem tette meg.

Mai hősünk a srác, aki a fesztivál előtt elásott egy üveg vodkát a helyszínen, majd a buli közben kiásta (24.hu)

Szeptember 9-e a „Hívd meg a papodat egy sörre!” kezdeményezés nem hivatalos világnapja. Az akciót négy évvel ezelőtt indította a The Catholic Gentleman blog, hogy felhívja a hívek figyelmét a lelkipásztorok sok nehézséggel járó munkájára.

Holnap te is hívd meg a papodat egy sörre! (magyarkurir.hu) 

A Komlói Napokon megnyitották a csapokat, és már meg is lehetett kóstolni az első komlói kézműves sört.

Komlóból készülhet a kézműves komlói sör (bama.hu)

A régi városok utcáinak elmaradhatatlan kellékei voltak a cégérek, melyek tartalmukat tekintve hármas szerepet játszottak: elsőként a jórészt írástudatlanok számára azonnal felismerhetővé kellett tenni a borbélyműhelyt, a pénzváltó bankost, valamint a sörmérő kocsmárost; másodsorban már messziről fel kellett hívnia magára a figyelmet; harmadrészt pedig egyben jogot is jelentett, a sörmérés jogát, kiváltságát.

A tökéletesség szimbóluma (drinkunion.hu)

Megjelent a szakboltok polcain a 2017-es szüret első bora, a Lisicza Borház Primőr Roséja.

Már a polcokon a 2017-es szüret első bora (gusto.hu)

A Budapest Borfesztiválon minden évben bemutatkozik egy külföldi vendégország is. Idén Chile borait kóstolhatjuk meg a várban.

Feltörekvő bornagyhatalom a Budapest Borfesztivál vendége idén (travelo.hu)

A Római-part kulcsszó a médiában mostanában szinte egyet jelent az építendő római-parti mobilgáttal. Megértem. Lényeges kérdés erkölcsileg, természetvédelmileg, lakosságilag, sőt gasztrokultúrális örökségének szemszögéből is. Ez az írás az utóbbiról szól. Nagyon is érdekel a part, a helyiek és a fák jövője, most mégis annak állítok mementót, hogy milyennek láttam 2017-nyarán a part vendéglátását, amikor befészkeltem magamat három napra.

Maradjanak a vendéglátóhelyek a Rómain? (kocsmaturista.hu)

23 étterem és 10 hotel került az idei Gastro Design Award shortlistjére. Szakmai zsűri dönti el, mely Magyarország legdizájnosabb hotele és étterme.

Gastro Design Award Magyarország 2017 - Hamarosan kiderül, melyek Magyarország legdögösebb vendéglátóhelyei (nosalty.hu)

Híreszteljék el mindenkinek, hogy az én éttermem az a hely, ahová mindenképpen érdemes betérni.

Jó lenne, ha csak úgy jönnének Igaz? Pár tipp, hogy telt házas legyen a helyed (Konstruktív)

hogy_telt_hazas_legyen_3.jpg

 

2017. 09. 09.

Nem titok, hogy az alkohol komoly egészségkárosodást okozhat, például a májelégtelenség vagy az autóbaleset is ide tartozik. De az alkoholnak nemcsak ez a kétfajta veszélye létezik. Kutatók bebizonyították, hogy az alkoholhoz több mint 60 betegség köthető. Íme, a mértéktelen ivászat 12 leggyakoribb következménye.

A mértéktelen ivászat 12 veszélye (kamaszpanasz.hu)

Gergely vagyok, alkoholista, és eszem ágában sincs leszokni!!!! Próbáltam. Egyszer 6 hónapig voltam alkoholmentes (egy munkahely miatt, ahol egyáltalán nem volt lehetőségem alkoholt fogyasztani) és életem legrosszabb 6 hónapja volt!

Nem akarok leszokni! Tényleg muszáj? (soberjump.com)

Egyetemistaként az ember még minden probléma nélkül végigdorbézol egy éjszakát, hogy aztán egy-két óra alvással megérkezzen a reggel 8-as előadásra. Ahogy öregszünk azonban, egyre nehezebben viseljük egy-egy görbe éjszaka következményeit - nemcsak kora reggel, de egész nap használhatatlanok vagyunk. A tudomány azt is tudja, hogy miért.

Miért egyre nehezebb a másnap, ahogy öregszünk? (24.hu)

Felkértek egy zajmérő, okosvárossal foglalkozó magyar csapatot, hogy objektív, folyamatosan nyomon követhető adatok szülessenek arról, mennyire is zajos a budapesti bulinegyed. A mesterséges intelligenciával dolgozó algoritmus nem csak azt mondja meg valós időben, mely környék, szakasz lépi túl esetlegesen az egészségügyi határértéket, de azt is pontosan lehet majd látni, mikor, mi a zaj forrása. Wolf Krisztiánnal, a Robotic Observer ügyvezetőjével beszélgettünk.

Budapesti bulinegyed: Akkor hívnak minket, amikor már baj van (24.hu)

Áfacsökkentést és más állami támogatást vár a Nemzetgazdasági Minisztériumtól néhány kis magyar sörfőzde. A tulajdonosok szerint a söreik vannak olyan jók, mint a nagy multik termékei, és ezt a vendégeik is igazolják. A kézműves sörfőzdék egy kőbányai telephelyen tartottak kóstolót a hétvégén.

Egy kis hátszél jól jönne a kézműves sörfőzdéknek (hirtv.hu)

Személyeskedő választ adott Vadai Ágnes írásbeli kérdéseire Lázár János. A miniszter a lex Heinekenként elhíresült törvényről is kapott kérdéseket, és kijelentette: kitart korábbi álláspontja mellett, minden termékről leszedetné a vörös csillagot. Ezzel folytatódhat a sörháború, legalábbis úgy tűnik, a kormány nem mondott le a Heineken vegzálásáról.

Lázár nem tudja, honnan jön a vörös csillag, de leszedetné (hirtv.hu)

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa július 6-án, Tokajon indította el az országos Bor Roadshowt, amelynek záró állomását a Budapest Borfesztiválon tartották. Gál Zsombort, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- és Gasztromarketing Főosztályának vezetőjét a roadshow tapasztalatairól és az ősszel várható fejleményekről kérdeztük.

Értékpiramis és márkastílus (vendeglatasmagazin.hu)

Interjú Csapody Balázzsal, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosával.

Európa híres gasztronómiai régiója válhat majd a Balatonból (vinoport.hu)

Soha nem látott népszerűségnek örvendenek a televíziós főzőműsorok, a szakácsversenyek és az internetes receptoldalak. Nem véletlenül. Már nemcsak az éttermekben, hanem otthon is óhajtjuk a különleges fogásokat és a jó borokat. Azonban míg a petrezselyempestóval töltött báránylapocka receptjét könnyedén megtaláljuk a neten, addig a hozzá illő italról már kevesebb információt kapunk. Pedig tudjuk, hogy a fogás borral lesz az igazi. Ám ahhoz, hogy fantasztikus gasztrokalandban legyen részünk, nem kell borszakértő tanfolyamra beiratkoznunk, elég csupán néhány egyszerű alapszabályt megjegyeznünk.

Töltött káposztához olaszrizling: tippek bor-étel párosításhoz (origo.hu)

20170830113.jpg

 

2017. 09. 10.

Akár negyvenöt fokos lejtőn is felmegy az a vinbot névre keresztelt borászrobot, amely képes önállóan közlekedni a szőlőbirtokokon, miközben felvételeket készít az egyes növényi részekről. A robot adataiból megállapítható az egyes bogyók, fürtök érési ideje, és 10-15 százalékos szórással meghatározható a termés is.

Óriási szenzáció lehet a most kifejlesztett borászrobot (agrarszektor.hu)

Tudjuk, a különböző italfajtákhoz társul néhány sztereotípia, némelyeket elegánsnak és kifinomultnak, másokat keménynek és férfiasnak tart a közvélekedés. A reklámok meg persze kihasználják ezt, és nagyon ügyesen megmutatják, mit is kell igyunk ahhoz, hogy elegáns (de férfias) angol lordok, belevaló, piszkos (de férfias) mexikói szerencsevadászok, netán viharok edzette (de férfias) tengerészek legyünk.

Last day - tequilával (Aperitif)

A festői francia városkába, Château-Chalonba látogató turisták alaposan meglepődhettek, amikor megmártották a kezüket a szenteltvíztartóban, mivel néhány helyi csínytevő alkoholt öntött bele. Legalább tucatnyi turista csodálkozott rá, hogy a szagtalan víz helyett aromás gyümölcspárlatot szagolhatnak a kezükön.

Alkohollal turbózták föl a szenteltvizet egy francia városban (index.hu)

A Morgan Stanley szerint kedvező hatással lesz az alkoholos termékek forgalmára az önvezető autók megjelenése. Emögött az a körülmény áll, hogy az emberek így többször fogyaszthatnak alkoholos italokat, anélkül, hogy balesetet okoznának, vagy összetűzésbe keverednének a hatóságokkal.

Jól jöhet az alkoholiparnak az önvezető autók megjelenése (origo.hu)

Először a nyolcvanas években hozta úgy a sorsom, hogy belekóstolhattam a prágai kocsmák hangulatába. Szerencsémre barátom, aki akkor már sokadszorra itta végig a város nevezetes kocsmáit, megkímélt attól, hogy csak úgy találomra járkáljak kocsmáról kocsmára.

Az én prágai kocsmáim (drinkunion.hu)

1317_copy_3_bonaparta.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7712803160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása