.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 17. - apuska
Borra sör meggyötör

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Megcsap a meleg, hiányzik a folyadék. Hogy van benne alkohol? Azért vissza ne vidd! A Heti sajtó ezekből szemezget.

Hétszentség'17/28

2017. 07. 10.

Egy friss kutatás szerint azok az emberek, akik vagyonosabbak, gyakrabban isznak alkoholos italokat, ugyanakkor kevésbé szenvednek ennek egészségügyi következményeitől, mint akiknek alacsonyabb a jövedelme.

A tanult emberek többet isznak (hazipatika.com)

A Balatoni Nyár hétfői adásában maga Bencze Péter tudatta a nézőkkel, hogy büntetésként három hónapra letiltották a képernyőről, amiért a szombat esti Híradóba a Bajai Halfőző Fesztiválról ittasan jelentkezett be. Bár egyesek szerint az alkoholfogyasztás semmilyen formában nem megengedett munka közben, ezért a köztévé vezetésének ki kellett volna rúgnia, az ország nagy része fellélegzett, és ahelyett, hogy szapulnák az M1 riporterét, egyre többen írják, mennyire megkedvelték a szerethető fiatalembert.

Az M1 ittas riporterét a büntetés után még jobban imádja az ország (femina.hu)

Bencze Péter a magyar YouTube toplistáját kétszeresen is meghódította, bő 24 óra alatt majd’ egymillió nézőhöz jutott el.

Hibátlan mesterterv a betintázott M1-es riporter mögött! (valasz.hu)

Mike Ashley-nek, a Premier League-be májusban visszajutó Newcastle United tulajdonosának a bíróság előtt kellene számot adnia egy görbe estéről. Tizenötmillió fontja bánhatja, ha nem jár sikerrel.

Kőkemény piás a Newcastle tulajdonosa, és nem végez félmunkát (origo.hu)

Számos tanulmány figyelmeztetett arra, hogy a magzatnál egészségkárosodást okozhat, ha az anya a várandósság alatt alkoholt iszik. Egy új kutatás szerint azonban nemcsak az anyaméhben fejlődő gyermekét, hanem a jövendő generációkat, az unokáit és dédunokáit is károsíthatja az anya alkoholfogyasztása.

Leendő unokáinak is árt a terhesen alkoholt fogyasztó nő (sg.hu)

Új reklámfilmeket készített az Arany Ászok. A márka új szpotjaiban az a fontos, hogy frankó legyen az ember, ezt pedig úgy érheti el, ha kiáll magáért és a véleményéért.

A „frankóságot” hirdeti az Arany Ászok (kreativ.hu)

IPA és APA. Kéz a kézben járnak, mint a mindig morcos, mégis szerethető nagypapa és az édes-illatos süteménnyel kényeztető, bár kissé háklis nagymama. A nagy párosból ma a lágyabb, kedélyesebb, ám komlóhangsúlyos APA-kkal kerülünk közelebbi kapcsolatba…

Minta APA-k (borsmenta.hu)

A hazai sörpiacon több olyan licence - eredetileg prémium kategóriájú - sör kapható, amelyek nem is hasonlítanak a jó nevű eredetihez. Azaz a jól csengő márkanév alatt valami egész mást forgalmaznak, mint az eredeti.

Cseh sört Csehországból! (drinkunion.hu)

A sörkert a hétvégék apró csodája: nincs benne semmi bonyolult, mégis egyre kevesebb van belőle – írja a júliusi Magyar Konyha, amely összeszedte a budapesti top 10-et.

Ez a 10 legjobb budapesti sörterasz (beerporn.hu)

Amióta kerek a világ, azóta a borospalackok is kerekek – lennének, ha nem vágyakoznánk annyira az újdonságok iránt. Kreatív design-ok és praktikus megoldások jönnek-mennek, miközben csak egy biztos pont marad: a bor, amit imádunk.

Formabontó borok: lapos, dobozos és táskás (winelovers)

A nemrég lezajlott Országos Borverseny aranyérmes borai máris felhívták magukra a figyelmet határainkon túl. Az első nemzetközi megmérettetés mérlege a csehországi Oenoforumon: egy nagyaranyérem, nyolc aranyérem és két kategóriagyőzelem.

Az Országos Borverseny dobogósai a cseheknél is taroltak (hvg.hu)

A dolgos hétköznapok sajnos a kánikula ellenére folytatódnak, így a legkellemesebb módokon kell túlélni, vagy éppen kiélvezni a meleget. A strandok nem tartanak nyitva estig, de számos olyan fővárosi teraszt ismerünk, ahol a tűző napsugarak helyett most divatos napvitorlákkal árnyékolnak, vagy eleve olyan a hely fekvése, hogy jár a levegő, sosem ragad be a meleg. A Fióka budai kedvenc, az Apacuka udvara "titkos" találkozóhely, a Figaró Kert igazán bohém, míg a Kuglófból remek a kilátás, a GáRDEN pedig egy kis vidéki hangulatot hoz az Andrássy út közepére.

5 árnyas terasz, ahova jó elbújni a kánikulában (welovebudapest.hu)

10427229_699700216761661_351886916985331429_n_exact978w.jpg

 

2017. 07. 11.

Rekord összegű, 26,7 millió eurós bírságra büntették a Heineken görögországi leányvállalatát a versenyjog megsértései miatt.

Rekordbírságra büntették a Heineken leányvállalatát (nepszava.hu)

Brett? Hordóérlelés? Nem kérem, nem borról, hanem sörről, méghozzá magyar-moldáv koprodukciós sörről van szó, amit Kővári "Csakajósör, Armando Otchoa" Gergő és a kisinyovi Litra Brewing követett el. Bár már Kőbányán a Monyónál is készül a hordóérlelésű sör, Gergő megint beelőzte a hazai sörösöket (bár a Monyo-nál nem kell már sok a Tokaji hordós Anubis megjelenéséig), méghozzá nem egy IPA-val, hanem egy elég megosztó sörfajtával a spontán erjedésű lambic-kal dolgoztak, amiben a borban nem kívánatos brett az éltető elem.

Brett a sörben - Kollabrett - Armando Otchoa & Litra Brewing (Sörbúvár)

Heló, itt a buliszezon és itt a legvidámabb nyári sörös kalandok ideje! Örökítsd meg a legszebb sörös pillanatokat, és nyerj baró sörcsomagot!

Keressük a nyár legjobb sör szelfijét! (beerporn.hu)

A hétvégén rendezték a XXI. Egri Bikavér Ünnepet. Három nap alatt 30 borászat több mint 100-féle bora mutatkozott be. Az ünnep nyitónapján Tarlós István, Budapest főpolgármestere személyesen jelentette be, hogy a főváros hivatalos vörösbora az Egri Bikavér, míg fehérbora az Egri Csillag lett.

Budapestnek van hivatalos bora: mutatjuk, mit választott Tarlós (agrarszektor.hu)

Két érték, két fontos, magyar entitás: bor és futball. De jó volna, ha szeretettel, szakértelemmel, felelősséggel tudnánk róluk gondolkodni…

Bordal a futballért (nemzetisport.hu)

A sherry hordó hatása a whiskyre szinte már az első beleszippantás után érezhető: szárított gyümölcs, mogyoró, csoki és narancshéj illata csábítja az érzékeket és arra készteti a fogyasztót, hogy extra nagy dramot töltsön magának...

Rozé helyett a nyárra - 5 ízletes sherrys érlelés (The Whisky Curator)

Szerencsére már Budapestnek sem kell szerénykednie, ha rooftop bárokról beszélünk, hiszen jó pár "halandó" számára is megközelíthető tetőteraszt ismerünk. Van közöttük fiatalos bár, szálloda tetején található luxusközeg, elitebb vendégekre specializálódott bor- és koktélbár és undergroundabb szórakozóhely tetőterasza is. Mindegyik jelenleg üzemelő helyről más és más perspektívában szemlélhetjük a fővárost, a nevezetességeket, míves kupolákat vagy éppen rejtett privát teraszokat. Megmutatjuk, honnan milyen a kilátás és mire számíthatunk árkategóriában, gasztronómiailag és hangulat tekintetében.

5+1 budapesti rooftop bár szuper panorámával (welovebudapest.hu)

A pezsgő hagyományosan ünnepi ital, melyet esküvőkön, jeles napokon, no meg persze szilveszter estéjén iszunk. Ám van ennek a dinamikus borászati csodának egy másik énje is: koktélként megbolondítva remek társasági itallá változtatható. Tedd a kerti összejöveteleket, az igazi csajos estéket különlegessé pezsgőkoktélokkal. Az általunk összegyűjtöttek elkészítése nem igényel mixer végzettséget, ám annál sokfélébbek. Találsz kifejezetten délutáni pletyizőst, esti trécselőst és éjszakai táncolóst is.

Egyszerű pezsgőkoktélok nőknek (life.hu)

20170710kir-royal-koktel-egyszeru-pezsgokoktelok.jpg

 

2017. 07. 12.

Egy új könyv szerint az ember alkohol utáni sóvárgása már az őskőkorszak alatt megjelent. Az italkészítés a nyelv, a művészet és a vallás fejlődését is segíthette.

Őseink az alkohol miatt kezdhettek el növényeket termeszteni (24.hu)

2017 nyarára új lendületet vett Budapesten a vendéglátósok helyi szintű szabályozása. A IX. és a VIII. kerületben a közelmúltban új szigorítások léptek életbe, bezáratták az Aurórát, máshol kitiltják a sörbicikliket, a bulinegyednek otthont adó Erzsébetvárosban pedig megindult a helyi lakosok önszerveződése. A szórakozóhelyek és a helyi lakosság egymás mellett élése világszerte fejtörést okoz a népszerű turistacélpont városok vezetésének, szinte lehetetlen feladat a tökéletes egyensúly kialakítása. Budapesten nehezíti a pályát az elmúlt évek hirtelen turisztikai fellendülése, összehangolt stratégia helyett azonban az egyes kerületek a rendpárti túlkapások és a totális tanácstalanság között csaponganak. De más városok is járnak hasonló cipőben, így van honnan ötleteket meríteni, és talán végre beindul az építő párbeszéd a témáról.

Mostohagyerek Budapest éjszakai élete (index.hu)

Bevallom, egy darabig hezitáltam, hogy mi legyen a cím, mivel a fagylalt, ami miatt az Állatkerthez mentünk, az egy sörös, egészen pontosan egy Guinness-es fagyi volt. A kocsmák pedig, mint tudjuk, nem csak és kizárólag sörökből állnak, sőt. A helyszínen aztán hamar kiderült, hogy jóval kuszább gasztroélményben lesz részünk, ugyanis rájöttünk, hogy csupán gombócok felhasználásával összeállíthatjuk az esszenciális kocsmázás ízt.

Megkóstoltuk Budapest kocsma ízű fagylaltját (24.hu)

A kolostorok szerepe elvitathatatlan a sörfőzés több ezer éves történetében, emellett a keresztény egyház számos olyan szentet is avatott, akiket a sörfőzők védőszentjükül választottak.

Sörfőzők védőszentjei (Zabhegyező)

Az óvárosi Rotunda, istennek hála még mindig a klasszikus prágai negyedosztályú kocsmák levegőjét árasztja. Még ma is olyan eldugott lebúj, amelynek láttán a művelt nagyközönség rögvest a genius lociról, azaz a hely szelleméről kezd el áradozni. A Rotundában még úgy lehet füstölögni, hogy az embert nem zavarja a szüntelenül zörgő ventillátor. Szerencsére a Rotundában igen hamar kézhez kapjuk a sört és az itteni smichovi megfelelően buborék nélküli, pofás sör.

A príma negyedosztályú (Serteperte)

Túl magas labda volt, hogy ne hagyjam ki, de látogatóként én járhattam be először ma a First Váci úti főzdéjét, ami ma a sajtó, szombaton, július 15-én meg a sörös nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit.

Első látogató a First Craft Beer-nél (Sörbúvár)

Szerencsés az emberi természet! Nyár közeledtével automatikusan átállítja ízlésünket az üdítő rosékra, könnyű fehérborokra. Kukkoljunk kicsit körbe ezen a területen, és a jelszavunk legyen a reduktív!

Borok szárnyán (Foodyny)

Két pohár vörösbor vagy két-három rövid mindig lecsúszik, sőt vannak délutánok, amikor egyenesen azt várom, hogy hazaérhessek, és elbódulhassak egy pohár mélyvörös bortól – Anna sorait hoztuk el, aki mindössze 35 éves, de már most az alkohol rabja.

Alkohol nélkül el sem tudom képzelni az estéimet (nlcafe.hu)

Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs… – Te meddig sorolod egy levegővel a legnagyobb magyar városokat? Kecskemét előtt általában elfogy a szusz. Méltatlanul! Ezt nem hagyhatom annyiban. A nyolcadik legnagyobb magyar város szerelmetesen gyönyörű, egyedi és folyékony kenyérre is jól kenhető. Így látom Kecskemétet és kocsmaéletét 17 helyi kocsmaszabású tér és a köztük lévő városdarabkák átélése után.

Kecskemét 17 kocsma után (kocsmaturista.hu)

2017-02-25-01_38_31.jpg

 

2017. 07. 13.

Volt egy fél év, amikor az ír kocsmák az átlagosnál is nagyobb szerepet játszottak az írek életében, konkrétan megmentették az ország gazdaságát az összeomlástól. Történt ugyanis, hogy 1970-ben a bankok fél évig nem nyitottak ki, az emberek pedig, akik nem tudtak pénzhez jutni, oda fordultak, ahová mindennap jártak: a kocsmákhoz. Fizetési csekkjeiket ott váltották készpénzre.

Amikor az ír kocsmák mentették meg a gazdaságot (index.hu)

Az, akinek a „kézműves sör” jelenség már kezd unalmassá válni, valószínűleg felülvizsgálná álláspontját a First Craft Beer üzemébe kilátogatva. Az új márka nem a megszokott karakteres ízekkel és alattomos alkoholtartalommal, hanem az amerikai, észak-európai kézműves sörkultúra friss, visszafogott stílusával győzi meg a sörfogyasztót. Magyarországon kevés helyen látni ilyen technológiai hátteret és szakértelmet, és mivel ez Budapest első látványfőzdéje, erről bárki személyesen meggyőződhet újpesti telephelyükön.

A kézműves sör és a profi technika nem zárja ki egymást – a First Craft Beer látványfőzdéjében jártunk (welovebudapest.hu)

Mit is akarunk egyáltalán? Duplán hidegkomlózott ale-eket? Arclebontóan keserű IPA-kat? Vagy a nagyüzemieknél egyszerűen csak jobb, jól csúszó söröket? Ezen tűnődtünk, miközben teszteltük a szombaton nyíló First Craft Beert…

Sörivóknak való (borsmenta.hu)

Hangulatos látványfőzde nyitja meg kapuit a sör szerelmesei előtt szombaton az egykori Újpesti Papírgyár épületében. A ceremónia előtt a helyszínen jártunk, hogy elsőként járjuk be a laikusok számára is szemet gyönyörködtető, nyugati színvonalú üzemet és kóstoljuk meg Magyarország első dobozos kisüzemi sörkülönlegességeit.

Sörök soron kívül (demokrata.hu)

A martfűi a fiatal sörgyárak közé tartozik. A gyár létrehozásának gondolata 1981-ben fogalmazódott meg, melynek eredményeképpen 28 kelet-magyarországi termelőszövetkezet és állami gazdaság a sörpiacon uralkodó hiány pótlására alapította az üzemet. A Szolnokhoz közeli sörgyár 1985-ben kezdte meg a termelést, akkor Magyarországon egyedülállóan korszerű körülmények között és technológiával.

Megszűnik Martfűn a sörfőzés (Serteperte)

Pécsi siker! Nem hisszük, hogy van bármi köze annak a nem túl régi hírnek, hogy Matolcsy György rokonai vásárolták be magukat a Pécsi Sörfőzdébe, hogy Pécsről érkezik a fővárosi vizes világbajnokság sörbeszállítója, de gyanítjuk, hogy lesznek olvasók, akik majd látnak összefüggést a két ügy között.

Na? Na, ki lesz a vizes világbajnokság sörbeszállítója?? Segítünk egy plakáttal! (szabadpecs.hu)

A saját sör gondolata egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor is a korai filozófusok is a róluk elnevezett nedűt kortyolgatták legszívesebben. Jó, ez lehet, hogy nem teljesen igaz, de annyi biztos, hogy ha van söröd > mintha nincs söröd. A Bamba Marhának pedig már van.

A Bamba Bohemian sör igaz története (Burger blog)

Egykor, mint minden fontos dolog esetében, a sörrel kapcsolatosan is kialakultak babonák. Így hittek abban is, hogy aki a böjt éjszakáján sok sört iszik, az meghosszabbítja az eletet.

Sörös babonák (drinkunion.hu)

A kilencvenes évek nagy nyertese, viszonylag könnyen lehet vele dolgozni, megbízható, az a szőlőfajta, mellyel könnyedén össze tudjuk hasonlítani magunkat a világgal, mégis kissé háttérbe szorult az utóbbi időben, igen, ő a chardonnay.

Chardonnay-k vonzásában (Esszlessz)

Imádjuk a jó bort, minden formában. Összeszedtünk nektek öt ellenállhatatlan boros-pezsgős édességet, amellyel nem csak a forró nyári napokon kényeztethetitek ízlelőbimbóitokat. Vigyázat, bűnbe viszünk!

A legszexibb boros édességek (winelovers)

nyaloka_lany_istock_1500.jpg

 

2017. 07. 14.

Aki már volt lakógyűlésen tudja, hogy ezek a hungarikum-rendezvények a pokol legmélyebb bugyraihoz hasonlóak. És most képzeljen el a kedves olvasó egy olyan lakógyűlést, ahol több száz, esetenként a remegésig ideges, többnyire idős ember arról panaszkodik, hogy évek óta nem tud aludni a zajtól, és nem bírja tovább, hogy a lépcsőházba hozzák be a kuncsaftjaikat a kurvák, az eldobált kotonoktól pedig lépni sem lehet. És ez egy olyan lakógyűlés ám, ahova a gyáva közös képviselő, az egyetlen, aki megoldhatná a problémákat, pofátlan módon még el sem megy. Na, egy ilyen lakógyűlésre került sor csütörtökön este a Király utcában, ahol a Belső-Erzsébetváros bajairól lehetett panaszkodni.

A legkeményebb lakógyűlés Magyarországon (444.hu) 

Ez az Auchan akció nem váltja meg a világot, de mellette még tart a Nyár Ízei akció is a cseh és német sörökkel, úgyhogy nincs mit felróni nekik. A Budweiserek gyakorlatilag Dreher árban vannak és a dobozgyűjtők végre olcsóbban is beszerezhetik maguknak a literes Baltikát és Keltskét.

Satnya akciók a nyár közepén (Sörfigyelő)

Ahogy megígértem, íme az Őrültek (Mad Scientist), általam kóstolt sörsora.

MS sörsor (A bor meg én)

Mostuk, magoztuk, daráltuk és élesztőztük a gyümölcsöt. Eddig okés. De hogyan tovább? Van még teendő, vagy már csak lefőzni kell majd a leerjedt cefrét? Nézzük!

Cefrekirályok sorakozó! (Párlatvezetés)

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az italok, különösen az alkoholok is ugyanúgy hízlalnak, mint néhány étel, hiszen többségük rengeteg cukrot tartalmat.

Az örök kérdés: Hány kalória van a különböző alkoholokban? (glamour.hu)

A dél-holland Heerlen alighanem sosem került volna Kocsmaturista térképre, ha nem élnek ott barátaim és látogatom meg őket két egymás utáni évben is. A blog szemszögéből is örömmel ismertem meg ezt a várost, amire 88.000 lakásával mégis kisvárosként gondolok. Ahogy az ördög a részletekben, úgy ország-vidék mélyen ülő jellegzetességei sokszor a kisebb városai életképeiben rejlenek.

A kocsma nevű holland kocsma és Heerlen, a nagy kisváros (kocsmaturista.hu)

A befejezéséhez közeledik a máriafalvai sörfőzde épületének kialakítása, és hamarosan elkezdődhet a technológia beépítése. A 400 négyzetméteres komplexumban a tervek szerint évente 200 ezer litert sört fognak elkészíteni.

 

2017. 07. 15.

Évekkel ezelőtt olvastam egy fickóról, aki életcéljának tekintette, hogy végigjárja a lehető legtöbb kocsmát, amit egy ember élete során meglátogathat. Hétezernél járt, amikor egy autó elütötte. Épp színjózan volt. Mikor olvastam róla, már sejtettem, nem állhat egyedül ezzel a remek hobbival.

A kocsmagyűjtő (drinkunion.hu)

Pálinkával nyitja a reggelt Gesztesi Károly! – ezt maga a színész mesélte el a Blikknek, a színész hosszabb absztinens időszak után úgy döntött, hogy inkább élvezi az életet, minthogy mindent megtagadjon magától. Igaz, szigorúan a szabadidejében enged a csábításnak.

Képtelen letenni a poharat: Gesztesi Károly pálinkával indítja a napot (blikk.hu)

Persze, persze, bárki nyit egy sörfőzdét, rögtön azt hiszi, olyat csinált, amit eddig még senki. De a First névre hallgató új márka olyan ötletekkel és háttérrel indult, hogy abból most tényleg kijöhet valami új.

Még a végén forradalom jön a kézműves sörözésben (index.hu)

Európa legnagyobb sörösplakát-gyűjteményének egy kölni sörfőzde épülete ad otthont. Így a múzeumlátogatás után a gyakorlatban is meggyőződhetünk, hogy a plakátok nem hazudnak: a sör friss, finom társasági ital.

Inni szép! (Serteperte)

Ha a téma a sör, akkor a személye megkerülhetetlen a magyar blogvilágban. Kovács Gábor Maláta több mint 30 éve sertepertél az aranyló, habos ital körül.

„Sör nélkül nem áll neki főzni az ember” (ujszo.com)

A legfrissebb előrejelzések szerint hatalmas sláger lesz a közeljövőben a gluténmentes sör, és korántsem csak a lisztérzékenyek öntik majd magukba.

Kétszámjegyű növekedés előtt áll a gluténmentes sörpiac (beerporn.hu)

Chris Fletcher gyerekkora óta rajong a kémiáért, de a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy ez teheti őt a világ egyik leghíresebb whiskeyjének mesterévé. Amerika legrégebben bejegyzett whiskeylepárlójában az elmúlt 151 évben 7 mester felelt azért, hogy minden csepp ital megfelelő minőségben hagyja el Lynchburgöt. Közülük az első maga Jack Daniel volt, jelenleg pedig Jeff Arnett tölti be ezt a posztot. Úgy tűnik lassan megvan, ki veheti át tőle a stafétát, aki nem más, mint az ötödik mester, Frank Bobo unokája.

Egy kémikus lehet a Jack Daniel's nyolcadik lepárlómestere (Koktél blog)

Nem olyan bizarr, mint ahogy elsőre hangzik. Mutatjuk, mit dobott piacra a DiVino és az Anjuna!

A borjégkrém az új fröccs (divany.hu)

17800020_dc5b268c16f088c5c2bed4ae82b68529_wm.jpg

 

2017. 07. 16.

A hazai alkoholfogyasztás kétharmadát sörök teszik ki, ám a belföldi forgalom alig nő. A gyárakat az export élteti, feljövőben vannak a kis főzdék.

Külföldre megy a magyar sör (nepszava.hu)

A Csak a jó sör a legjobb sörszaküzlet az egész országban. Sehol máshol nem találkoztam a világ söreinek ilyen mély merítésével. Itt találtuk meg az amerikai sörforradalom ikonikus darabját, a Sierra Nevada Pale Ale-t.

Az amerikai sörforradalom levét isszuk (gusto.hu)

A házikenyér, házisör és sok finom saláta alapanyaga gyönyörűen megterem a kertekben.

Így termessz a kertben komlót! (hobbikert.hu)

A legkönnyebb lagerektől a pálinkaszintű triple IPÁ-kig teszteltük, milyen kisüzemi söröket kínál egy gyerekcipőben nagyon profi versenyfutó magyar sörös webshop.

Kipróbáltunk 12 kisüzemi sört egy magyar sörwebshopról és szép az élet (player.hu)

20196596_10211858650855109_1259351459_o.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6912647839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása