.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 07. 3. - apuska
Az alkohol beszél belőled

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
A Heti sajtó cifra és beszédes, de lehelete kétségtelenül alkoholszagú!

Hétszentség'17/26

2017. 06. 26.

Hip hip hurrá utáni állapot! A legutóbbi maastrichti kocsmamesével a Kocsmaturistán 100 nagy bejegyzés jelent már meg a közel 11 hónap alatt. Megosztom most, hogy mi változott, mit tanultam a kezdetekhez képest és merre készülök továbbmenni a következő 100 bejegyzés során.

100 darab Kocsmaturista bejegyzés – Számadás (kocsmaturista.hu)

Ügynökök a bárpultban címmel látható egy újabb, nagy érdeklődésre számottartó időszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A tárlat készítői a vendéglátásnak egy kevésbé ismert aspektusát mutatták be a maga szomorú valóságában. Mert itt a negyvenes évek végétől a társasági életben is megjelent a diktatúra, annak hivatásos és önkéntes fenntartóival, a titkosrendőrökkel és a besúgókkal.

Besúgók a kocsmákban (magyarhirlap.hu)

A Dreher Sörgyárak új japán tulajdonosa áprilistól az Asahi Breweries Europe Ltd. A cég vezérigazgatója szerint a közép-európai hagyományok tisztelete és a japán technológiai tudás együtt lesz a nyerő.

Kőbányán is készülhet Asahi Super Dry? (beerporn.hu)

Annyi sörfőzde indult el 2017-ben, hogy követni is nehéz, de a Fehér Nyúl mellett mindenképpen szeretnék megállni egy pillanatra. A dolognak csak az egyik része, hogy mind a három alapító lelkes házisörfőző, többéves tapasztalattal a hátuk mögött, régóta ismerem mindannyiukat. Maga a főzdenyitás sem egy csettintésnyi idő alatt meghozott döntés volt, évek óta készülnek már rá.

Ritka, mint a Fehér Nyúl - új sörfőzde Budapesten (Mese Habbal) 

A Permon főzde játszi könnyedséggel nyúl a komlóhoz és malátához. Az újhullámos sörfőzdének nem találnátok ki, de fontos magyar szála van... Most három Permon sör mutatkozik be. Két szokásos-nem szokásos Hopper: Mandarina Bavaria és Cascade valamint egy vadonatúj főzet, a Cryo Hop Citra.

Visszafogott nyári Permon hopperek és egy intenzív Cryo apa (Kézműves sört a népnek!)

Húsz év után tért vissza a holland Heineken sörgyár Mianmarba, amelyet még akkor hagyott el, amikor Burmának hívták a délkelet-ázsiai országot, és katonai diktatúra uralkodott. A holland söróriás akkor tervezte a sörfőzde felépítését, de Aung San Suu Kyi akkori ellenzéki politikus házi őrizete és az emberi jogok helyzete miatt úgy döntött, kivárja, amíg javul a helyzet. A helyzet valamelyest változott, a katonai uralom átadta hatalma egy részét a szigorúan ellenőrzött polgári kormányzatnak, a nagy cégek így azonnal meglátták a lehetőséget az ötvenmilliós piacban.

Visszatér a vörös csillag Mianmar kocsmáiba (magyaridok.hu)

Mit lehet elrontani egy ilyen egyszerű dolgon, mint a pálinka? Gyümölcsszedés, cefrézés, lefőzés. Mi ezen olyan bonyolult? Jogos a kérdés, hogyan csúszhat hiba egy ízes, illatos párlat elkészítésébe? A válasz az, hogy könnyen. Egy élő anyaggal kell dolgoznunk, aminek az átalakulását végig kell kísérnünk, felügyelnünk, gondoznunk. Ha mulasztunk, az megbosszulja magát.

A pálinkakészítés buktatói (Párlatvezetés)

Az 1969 óta létező Pajtás különlegességét az adja, hogy itt nemcsak a klasszikus szocialista-kádárista önkiszolgálóétterem-szerkezet és -menüsor maradt meg szinte érintetlenül, hanem a teljes berendezés is, ami egyfajta skanzenné avatta a helyet, ami a közelében található Bambi presszóval együtt lényegében interaktív gasztro-történeti múzeumként funkcionált. Mostanáig.

Lesokkolt nosztalgiázók: puccsszerűen bezárják a legendás Pajtás éttermet (444.hu)

71inyitzwm97kefus.jpeg

 

2017. 06. 27.

Nem megy jól a kocsmáknak Csévharaszton és környékén, ezért a helyiek nem bánták, hogy egy régi italozó helyén nyílt katolikus kápolna.

Püspök áldotta meg a kocsmából épített kápolnát (borsonline.hu)

Menthetetlenül beköszöntött a meterológiai nyár: ha valaki figyelmét elkerülte volna a hőség, a Magyar Konyha friss számából egészen biztosan rájöhet. Igazán hasznos nyári túlélőkészletet kapunk kézhez a magyar gasztroforradalom közlönyével! A kerti grillezés végső titkait ismerteti meg velünk például Bereznay Tamás séf, a Gasztroakadémia szakmai vezetője, de a könnyű balatoni borokról vagy budapesti kerti sörözőkről szóló összeállítás is a lehető leghasznosabb közszolgálati tartalom.

Itt a nyár, hova menjünk Budapesten sörözni? (valasz.hu)

Úgy tűnik, a globális sörfogyasztás túl van a csúcsán és a sör egyszerűen kezd kimenni a divatból. Pedig a nagykorú népesség még 1%-kal nőtt tavaly, ám ők 3,2%-kal kevesebbet ittak, így összességében közel két százalékkal zsugorodott a fogyasztás.

Döbbenetes sörhír a nyári kánikulában (portfolio.hu)

A honfoglalók italától az ipari sörfőzés megindulásán át napjainkig kalauzol a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum vadiúj kiállítása, ahol az is kiderül, hogyan készül a sör.

Október 15-ig látogatható A sernevelőtől a sörgyárig kiállítás (beerporn.hu)

35 árnyékban, már a legyet sincs kedvünk lecsapni. Ha szerencsénk van, éppen egy tóparton vagy egy szép zöld kertben ülünk egy terebélyes fa alatt, kezünkben pohár. Néha elsétálunk az ásott kútba vagy tóvízbe eresztett újratöltésért, ami kinek mi: jéghideg sör vagy frissen felhabzó fröccs.

Fröccs- avagy sörivó nemzet a magyar? (origo.hu)

Izmos feketepiac működik a bulinegyedben. Úgy lehet kivenni százmillió forintot a bizniszből, hogy gyakorlatilag semmi befektetésre nincs szükség. Így dübörög a kocsmatúraipar.

Adómentes bulibiznisz - Izmos feketepiac - Dübörög a kocsmatúraipar (vasarnapihirek.hu)

tbwetiil_2.jpg

 

2017. 06. 28.

Vendéglátóhelyek ezreit hozhatja lehetetlen helyzetbe az a törvénymódosítás, amely szerint július elsejétől az italnagykereskedéseknél tilos lesz készpénzzel fizetni a jövedéki termékekért (köztük a szeszes italokért). Az új szabályozást a szakma és az adószakértők is érthetetlennek tartják.

A nyári szezon közepén zárhat be egy csomó kocsma egy új törvény miatt (alfahir.hu)

Álmodtak ide olimpiát is, most olyan képet ad, mintha másik dimenzióba ugranánk bárhonnan is közelítjük meg. A Népsziget sorsa igazi szívügy sokaknak, kérdés, tényleg élet költözik-e a város egyik utolsó menedékhelyébe.

Amit a Római-parton elveszít, a Népszigeten kapja vissza Budapest? (hvg.hu)

Az egyik legkorábbi gerilla sörfőzők, de a szakma még mindig srácoknak hívja őket, pedig a söreik már a berlini craft beer kocsmákban vannak - interjú a Hara'Punk-ékkal.

Itasd jó sörrel a benned élő punkot! (nosalty.hu) 

Szombaton zajlott a Múzeumok éjszakája, aminek keretében a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum tematikus sör napot tartott, ha szabad ezt így mondanom. Hogy őszinte legyek, elvártam volna a magyar sörszakma prominens képviselőinek minimum a 10%-át, de sajnos csak egy embert láttam, ő is csak a vége fele jött oda.

Hétköznapi hősök (Beers & Books)

Prágától alig 25 kilométerre, Csehország szívében terül el Velke Popovice aprócska, kevesebb mint 3 ezer lakossal büszkélkedő városa, mely idilli nyugalmával és nagy múltra visszatekintő főzdéjével pontosan olyan, mintha a Sörgyári capriccio jelenetei elevenednének meg.

Mint egy megelevenedett Menzel-film: ebben a cseh városkában nagyon értenek a sörökhöz (femina.hu)

Kihirdették a Szlovák Sörkorona (Slovenská pivná korunka) 11. évfolyamának eredményét. A legnagyobb szlovákiai sörverseny bíráló bizottsága 27 sörfőzde 137 sörfajtából választotta ki Szlovákia 30 legjobbnak tartott sörét.

A legjobb 30 szlovákiai sör 2017-ben (korkep.sk)

A Technavio piackutató cég szerint 2017 és 2021 között Európában 11%-kal nő a kisüzemi sürpiac. A húzótermékek a IPA-k, az amber ale-ek, és a lagerek lesznek.

Európában több mint 11%-kal növekedhet a kézműves sörpiac (beerporn.hu)

Ha sörözni mész, nem állíthat meg semmi. Még egy emeletes busz sem. Egy brit férfit ugyanis egy a kanyarban lesodródó busz ütött el. Ő pedig felállt és besétált a pubba, mintha mi sem történt volna.

Ha sörözni mész, nem állíthat meg semmi (888.hu)

Megunták a Balaton környékén dolgozó vendéglátósok és borászok az egy helyben toporgást és megalapították civil szervezetüket, a Balatoni Kört. Azóta készült már közösségi bor és gasztronómiai kiadvány, a munkavállalói jogok erősítésén még megy az ötletelés. A fejlődő büféken, éttermeken túl, kóstolgathatjuk lassan az egész éves strand gondolatát is.

Óriási változás jön a Balatonnál: itt vannak a konkrét tervek (penzcentrum.hu)

Talán ez a bortípus fogy legjobban a nyári hónapokban. Ha jól van elkészítve, frissít és felüdít, ha kevésbé csúszik, jöhet a szóda. A szüret utáni második évet ritkán élik meg, de a borászatoknak nem is ez a célja, amolyan cash flow generátorként tekintenek a rozéra. A szekszárdi szüreti fesztivál legkeresetteb bora talán Mészárosék primőr rozéja, de legkésőbb a szüretet követő januárra illik piacon lenni az új évjáratnak. Ez a fogyasztói igény. Pedig sokkal többet is ki lehetne hozni belőle.

Közszolgálati rozé-teszt (A Művelt Alkoholista)

A tiki stílussal kapcsolatosan mindig is voltak fenntartásaim. Sokösszetevős, alkoholnehéz koktélok, rövidujjú, nagymintás, színes ingek meg csiricsáré bárdizájn. A legutóbbi Brody Alchemists Night azonban mindenképp közelebb hozott a stílushoz.

Brody Alchemists Night: TIKI! (Koktél blog)

Régóta köztudott, hogy az egri St. Andrea még egy budapesti főhadiszállást tervez a már jól bejáratott, Barna Ádám vezette Eiffel Palace-béli top étterem mellé. Az új koncepció egy ital-és kilátáshangsúlyos rooftop bár, ahol a pincészet kiváló borai mellett a koktélokra és a könnyedebb falatokra fókuszálnak. A St. Andrea Wine & Skybar kétség kívül magasra pozicionált hely, ahol a lazulós, fiatalos súlytalan vodka-szódázás helyett arra a rétegre lőnek, akik a kifinomult szórakozást és gurmé élményeket részesítik előnyben.

Magasra pozicionált bárélet - megnyílt a St. Andrea Wine & Skybar (welovebudapest.hu)

st_andrea_rooftop_hartyanyi_010_exact978w.jpg

 

2017. 06. 29.

Ha éhgyomorra iszunk, könnyebben becsípünk: ez senkinek sem újdonság. De néha megesik, hogy hiába ettünk egy kiadósat, mégis jóval hamarabb leittasodunk a szokásosnál. Vajon miért?

Az ital ezért üt ki előbb (hazipatika.com) 

A Levendula Fesztivál idején jártam Tihanyban, mégsem annak alkalmából. Katona Csaba, MTA-, Balaton- és sörtörténész hívott magával “krónikásként”, amikor az időben egybeeső Múzeumok Éjszakáján a Tihanyi Bencés Apátság saját sörmárkájáról, a Tichonról adott elő az apátsági múzeum gasztronómiai kiállítása mellé. Természetesen nem hagyhattuk ki a tihanyi kocsmákat sem.

A tihanyi kocsmák levendulántúli sugárzása (kocsmaturista.hu)

Megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amit csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat. A rendelet betartásáról a VI. kerületi közterület-felügyelet gondoskodik - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. A VII. kerületből egy hete tiltották ki a beerbike-okat.

A VI. kerület is kitiltotta a beerbike-okat (index.hu)

Váratlanul bezárták a budapesti Aurórát – terjedt el futótűzként a hír szerdán a sajtóban és a közösségi médiában, pedig ez csak részben igaz. A VIII. kerületi Auróra utcában működő Auróra nevű hely ugyanis alapvetően egy olyan épület, amely civil szervezeteknek és a hozzájuk köthető eseményeknek biztosít otthont, teret. Ez azt jelenti, hogy a nagyjából 600 négyzetméteres területből 70 négyzetmétert tesznek ki a vendéglátó egységek, amit a közérthetőség miatt nevezzünk ezúttal büféknek. Ezeket záratták be, de magát az Aurórát nem.

Nagyon be akarták már záratni az Auróra kocsmáit (index.hu)

A küszöbsör az a sör mellyel az ember átlép a végleges kocsmában maradás küszöbén. Ennek elfogyasztása után, ugyanis nincs visszaút, végérvényesen leragadunk a kocsmában.

Küszöbsör (drinkunion.hu)

Amilyen hirtelen robbant be 2014-ben a Csupor sör a piacra, olyan hirtelen el is tűntek a szemünk elől. Egyéves „pihenő”, pontosabban tervezgetéssel összekötött töltekezés után viszont jóval megfontoltabban és profin térnek vissza a budapesti sörszcénába. Mától egy hétig a Léhűtőben ismerhetjük meg új söreiket, melyeket nekünk is volt alkalmunk megkóstolni. Csupor Marci és Zahorán Ádám azt is elmesélte nekünk, miért kellett szünetet tartaniuk.

Új dizájn, még vadabb kísérleti nedűk – visszatért a Csupor kézműves sör (welovebudapest.hu)

Jövőre 200 ezer hektoliternyi főzött sörmennyiségre lehet érvényesíteni a jövedékiadó-kedvezményt. Azonban a hazai sörgyárak közül ez csak egy főzdének jelenthet valódi előnyt: a nemrég a Szemerey család érdekeltségébe került Pécsi Sörfőzdének. A kisüzemek messze elmaradnak, a három nagy sörgyár pedig többszörösen túlnőtt ezen.

Fékezéssel nyerhet nagyot a Pécsi Sörfőzde (napi.hu)

A Nyugat-csehországi Sokolovban működő sztárfőzde augusztusban főz még a brutális Don Habanero IPA-ból, a mézes ale októberben jön, szeptemberben pedig egy durva Coffe imperial stout várható.

A Permon elárulta, mikor, mit főz még idén (beerporn.hu)

Piknikezni bor nélkül? Szerintünk elképzelhetetlen. Éppen ezért válogattuk össze nektek, hogy milyen borokat érdemes magatokkal vinni akkor, ha a piknikkosárba szendvicsek kerülnek.

Ezek lesznek a nyár slágerpárosításai! (winelovers)

Gyűjteni gyakorlatilag mindent lehet, teszik is sokan. A gyűjtés szenvedélye alighanem egyidős az emberiséggel, sőt, jó eséllyel idősebb, hiszen a túléléshez minden élő szervezet számára szükséges a bőség idején történő felhalmozás. Persze, most itt már nem erről van szó, de a szenvedély, a felhalmozott készletekben való gyönyörködés öröme alighanem innen származik. A szeszesitalok sem kivételek ez alól, igaz, a gyűjtésüknek számos, nagyos is különböző oka lehet…

Italokat gyűjteni jó! (Aperitif)

Hírnevét is kiaknázva, hobbiból építette fel harmadmagával George Clooney a Casamigos tequilamárkát, amiért meghökkentően sokat fizet a brit Diageo.

George Clooney nem nyal sót és nem harap lime-szeletet a tequilához (hvg.hu)

georgeclooney.jpg

 

2017. 06. 30.

Balatoni tekergéseink második részében továbbra is Füredet és környékét céloztuk meg, ezúttal azonban a félreesőbb részek felé vettük az irányt, távol a Tagore sétány zajától.

Falu végén furcsa kocsma – balatoni kalandozások, 2. rész (diningguide.hu)

Jó magyar sört eleve nem Berlinben kezd el keresgélni az ember, gondolhatják a tudatlanok, akik természetesen tévednek. Ok, egyelőre érdemes célirányosan haladni, akarni kell ezeket a söröket, nem lehet csak úgy sétálgatás közben beléjük botlani. Legutóbb például 12 féle magyar sört vertek csapra a Kaschk bárban, tehát Berlin Mitte városrészébe kellett eljutnia az érdeklődőknek. Persze a sörrajongóknak ez igazán nem jelenthetett nagy problémát, mert az említett hely egy köpésre található a Mikkeller és a Brew Dog bártól, melyekbe egyébként is javasolt betérni, ilyen módon pedig a zarándoklat könnyedén testet és lelket egyaránt erősítő utazássá változik.

Berlinben a helyzet (by Hara Punk Balu) (Folyékony Kenyér)

95 aranyérmes és 7 nagy aranyérmes bor született a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa 2017-es Országos Borversenyén, amelyet idén Egerben rendeztek. A HNT célja az „elit borszalon” létrehozása: a díjnyertes tételekből készül az a borválogatás, amellyel itthon és külföldön a magyar borokat népszerűsíti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A cél: elit borszalon létrehozása Magyarországon (gusto.hu)

Július 6-án, vagyis jövő csütörtökön egy egész délutánon és estén át, szervezett keretek között ismerkedhetünk Magyarország borrégióival és vidéki borászközösségeivel. Utóbbiakat 28 budapesti bár látja majd vendégül, és velük együtt persze a kóstolásra szánt boraikat is. Kérdezni, beszélgetni szabad, enni, inni szintén, két állomás között pedig témába vágó városnéző sétába is becsatlakozhatunk, hogy útközben a budapesti boros történelemről is megtudjunk egyet s mást.

Régiók borai mentén haladva – újra itt a Budapesti Borbár Túra (welovebudapest.hu)

Ittál már ágyasat, ittál már házit, borból sok-sok tablettásat – azt hiszed elpusztíthatatlan vagy. Maradjunk annyiban, ez mind nem készített még fel téged a Három pénisz likőrre.

Kígyó és egérbor: Íme a világ legbizarrabb piái, csak a bevállalósaknak! (szon.hu)

pia5.jpg

 

2017. 07. 01.

Mennyire lehet helye az alkoholfogyasztásnak egy tartós párkapcsolatban, egy házasságban, illetve egy olyan házasságban, amire család is alapul? Egy-egy berúgás már alkoholizmus? Vagy az még belefér? A görbe esték csak sima kikapcsolódást jelentenek, vagy igazából valami más probléma jelenlétére figyelmeztetnek?

Egyszerre érünk haza buliból, látom, ha apukám részeg (velvet.hu) 

A Lidl Magyarországon is kapható, 2016-os Albert Pineaud Coteaux d'Aix-en-Provence borát méltatja a Gault&Millau.

Újabb csúcsbort árul fillérekért a Lidl (penzcentrum.hu)

Megesett a sörre bor! Én sem hinném el magamnak, hogy közel két év megátalkodott kocsmaturizmus során a borkóstoló jelensége és én el tudtuk kerülni egymást. Főleg azt nézve, hogy mennyi sörös eseményen vettem részt eme kocsmaközi utazás alatt. A Borháló Érd (-Diósd) szaküzletben azonban a borkóstoló szüzesség is elveszett.

Verses-zenés kocsmai hangulat a Borháló Érd szaküzletben (kocsmaturista.hu)

2017-06-30-18_49_37.jpg

 

2017. 07. 02.

E sorok írója a 2010-től kibontakozott, 2014-ben újabb és még erősebb fundamentumra épülő nemzetpolitikánk nagy adósságának tartja a nemzeti alkoholpolitikát. Miért is? Levendel László, az Országos Alkohológiai Intézet igazgatója már jóval halála előtt 1956 leveretésére vezette vissza azt a társadalmi anómiát, amely okolható a gulyáskommunizmus évtizedeiben az össznépi italozásért. Annak, aminek következtében országunk a múlt század 80-as éveinek derekára „Európa beteg országává” vált.

Az alkoholpolitika adóssága (magyaridok.hu)

Fülig ér a szánk, amikor a prágai Dejcvicka városrészéből kibuszozva megpillantjuk végre a pici Únětice település sörgyárának kéményét.

Únětický Pivovar (Úneticei Sörfőzde) (pragaisorozok.hu)

Galway Írország nyugati részén, az Atlanti-óceán partján helyezkedik el. Az egész évben latinos nyüzsgésű, fiatalos városban júliusban rendezik a háromhetes nemzetközi népzenei és összművészeti fesztivált. Ennek egyik központi helyszíne a régi városközpont egyik, kikötőhöz közeli szűk utcácskájában levő Quays Bar, aminek emeleti helyiségében, a Music Hall-ban tartják minden évben az ír népzenei tehetségkutató versenyt is.

The Quays Bar, Galway (Zabhegyező)

Nem egyszerű dolog az olasz buborékos italok, a Prosecco, a Methodo Classico (Franciacorta), a Lambrusco, az Asti Spumante vagy éppen az egyre szaporodó számú termelő készítményei között eligazodni. Akinek mégis sikerül, az vagy profi, vagy olasz, ezért aztán ne szégyelld magad, ha ebben a témában nem igazodsz el!

Gianni mesél: Buborékos olaszok (diningguide.hu)

Könnyű a borászoknak – állítják a sörészek – hiszen a szőlő fajtája alapján könnyedén csoportosíthatók a borok. Ezzel szemben a sörök osztályozása sokkal bonyolultabb.

Sörészek nehéz helyzete (drinkunion.hu)

A Hedon két év alatt gerilla sörfőzdéből indulva az egyik legnépszerűbb magyar sör lett. Balatonvilágosi sörgyárukban készült termékeikkel a jó minőségű, ivós sörök előtt szeretnék kitaposni az utat, miközben hangsúlyozzák az élet és a Balaton szeretetét. A hétdecis kiszerelésben kapható Charlie Firpo nevű sörük annyira népszerű, hogy alig győzik gyártani.

Letarolta a Balatont a hedonista sör (index.hu)

Idén folytatódott Magyarország legnépszerűbb sörét, a Sopronit is gyártó HEINEKEN Hungária által tavaly életre hívott kezdeményezés, a Soproni Sörrally. A média képviselőinek részvételével zajló túraverseny és vetélkedő témája ezúttal a sörgyártáshoz is nélkülözhetetlen víz volt. A befutó után a résztvevők a VOLT Fesztiválon koccinthattak.

A víz jegyében telt a második Soproni Sörrally (kisalfold.hu)

Márciusi közönségszavazásunk eredménye azt mutatja, hogy tetszik a fogyasztóknak a Soproni felsőerjesztésű újdonsága, amely a sörök világát kevésbé ismerőknek egészen új ízeket mutatott meg. A citrusos komlózás (Citra és Cascade), a könnyű test és az intenzív aromák úgy tűnik előbb szokatlanok, majd kedveltek az átlag lágerek pusztítói között.

Nagyon bejön vs. szerintem szar – a sörről faggattuk a népet a VOLT-on (beerporn.hu)

Amikor először hallja azt az ember, hogy az itallapon 83 féle pálinka szerepel, akkor bizony kellőképpen elcsodálkozik. Az egyszerű halandó némi gondolkodás után ugyanis legfeljebb egy tucat olyan gyümölcsöt tud felsorolni, amiből érdemes pálinkát főzni. Bár valljuk be őszintén, hogy a paletta évről évre színesedik. Például negyedszázaddal ezelőtt még csak mosolyogtunk volna azon, ha valakitől azt halljuk, hogy birsalmából vagy kökényből készül pálinkát főzni. Ma már az ilyesmi nem megy ritkaságszámba.

A Rákóczi Pince pazar kínálata (karpatinfo.net)

A Made by The Sea fantázianevű limitált kiadású ajándékdoboz, mely tartalmaz egy üveg whisky-t, egy laposüveget és egy túrabakancsot.

Túrabakancs és whisky (Pink Lemur)

oliver-sweeney-talisker-skye-light-brown-5.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7812587837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása