.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 05. 8. - apuska
Hosszú meséje van az iszákosnak

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények.
A Szomszédok Janka nénije szerette az italt. Kicsit mi is Janka nénik vagyunk, mert szeretjük mi is. De a Heti sajtó bizonyítja, sokan mások is így vannak vele, és mi durva, írnak róla!

Hétszentség'17/18

2017. 05. 01.

A világ leghíresebb söre, a Guinness eddig meghökkentő módon nem felelt meg a szigorú vegán előírásoknak, ugyanis a gyártási folyamatban a sör szűrésére felhasználtak egy halak úszóhólyagjából kinyert kollagént. Most viszont jó hírünk van a sörkedvelő vegáknak.

Vegánok, riadó! Végre ihattok csapolt Guinnesst! (index.hu)

Manapság a bortúrák általában egyet jelentenek azzal, hogy egy adott borvidék egyik pincéjétől a másik pincéjéig sétálunk. Amit most ajánlunk, az viszont egy szó szerint vett túra, ahova nem árt bakancsot húzni: 9 kilométeres táv, 100 méteres szintemelkedés, 8 tétel kóstolása.

Bakancsos bortúra a Pilisben (origo.hu)

20170501szivek-pince-kesztolc-pilis1.jpg

 

2017. 05. 02.

Egy csapat fiatal 2013 tavaszán úgy döntött, felmarkolják társasjátékaikat, és egy új közösségi élmény keretein belül meghódítják az éjszakákat. A Játszóház projekt estjén jártunk.

Többnyire kocsmában csinálják, és függőséget okoz, mi az? (hvg.hu)

Visszatértünk egy céges team building keretein belül Miskolc ékességéhez, a Zip's-be, és halálra kajáltuk magunkat minden földi jóval. Spoiler alert: a kaja zseniális volt.

Zip's Brewhouse, Miskolc (Burger blog)

2017. április 7-én – az univerzum történetében először – csapra kerültek a rétsági FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE „mozdonyos” sörei. Erre korábban nem volt példa ugyanis. Miért nem?

Krónikás ének április 7-ről, avagy a „mozdonyos sörök” csapfoglalása a Food Truck Udvarban (Sörbúvár)

Sörtérkép, ahol Permon söröket találsz.

Sörtérkép - Permon sör lelőhely kereső (Kézműves sört a népnek)

Az utóbbi években Magyarországon, a kisüzemi sörfőzdéknek köszönhetően megjelent sörtípusok közül talán az IPA lett a legnépszerűbb. Ezekből tartott kóstolót a Beerselection.hu.

A kapudrog kapudrogja – 6 IPA a nagyvilágból (beerporn.hu)

Brazíliát inkább a portugálok szállták meg, mint a spanyolok, de újkor sörfőzési hagyományukat leginkább a német bevándorlók alapozták meg. Főzött mennyiségben Brazília a világ harmadik legnagyobb sörgyártója.

Brazil sörök (drinkunion.hu)

Ismét bebizonyosodott, hogy a szőlőfajták, a borok "megmondják", hol érzik igazán jól magukat. A cserszegi fűszeres és az Irsai Olivér a Duna Borrégióban a legotthonosabb.

Az Alföld borai (hvg.hu)

Több mint hatvan vendéglátóhely: éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása.

Ha önnek is a Balaton a riviéra: itt az új gasztrotérkép (travelo.hu)

Coca Cola-címkék és a tengeren úszó üveghulladék – ennyi kellett ahhoz, hogy megszülessenek a világ legmenőbb palackjai.

Ki mondta, hogy az alkoholfogyasztás nem segítheti a tengerek szeméttől való megtisztítását? (24.hu)

A következő 22 ember a Boredpandán gyónta meg, mit vásároltak részegen az interneten.

22 kép, ami nem készülhetett volna el, ha tilos lenne részegen internetezni (444.hu)

70lk6mdvog2sew7as.jpeg

 

2017. 05. 03.

Celebekkel, csinos szőke csajokkal szinte mindent el lehet adni. És valahogy így működik a világ, a pletykalapok, a bulvár, a sztárvetélkedők érdeklik az emberek nagy részét. Na, de hogy is néz ki egy szezonnyitó sörmenű?

Sör mi több szezonnyitó - celebek és sör (Sörbúvár) 

Magyarország felkerül épp Európa sörtérképére. A berlini BrewDog bárba invitálták az egyik legfiatalabb kőbányai főzdét.

Magyar csapfoglalás lesz a berlini BrewDog bárban! (beerporn.hu)

2005 óta nem ittak alkoholos italokat ilyen kevesen a brit szigeteken élők közül, az absztinenség viszont reneszánszát éli az Egyesült Királyság területén, derül ki a brit KSH, azaz az ONS kutatásából.

Kijózanodó szigetlakók - ilyen keveset évtizede nem ittak a britek (hirado.hu)

A Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója szerint Tokaj remek hívószó a magyar bor számára, de külföldön nem az a kapós. Interjúnkból kiderül, milyen kategóriákra osztják a pezsgőfogyasztókat a Törleynél, eladnák-e a BB-t, ahogy az is, hány palack pezsgő az ügyvezető rekordja.

Törley-vezér: A magyar borért, magyar pezsgőért senki nem áll sorban a világon (mandiner.hu) 

A hétvégén Gyulán rendezték Magyarország egyik legnagyobb pálinkafesztiválját. Az idén 18. alkalommal megrendezett eseményen az egyik legjelentősebb hazai párlatversenyre is sor került.

Megszületett a döntés: ezek lettek a legjobb pálinkák (agrarszektor.hu) 

Bővül a kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák célcsoportja, a fogyasztókban növekszik a minőség iránti igény. Ugyanakkor a több mint száz márka jelenléte a piacon túlkínálatot generál, ami fokozza a főzdék közötti versenyt. A fogyasztói szokások viszonylag gyorsan változnak, a termékfejlesztés állandó kényszernek bizonyul.

Pálinka, szerelmem… (trademagazin.hu)

Folytatjuk Dél-Amerika italkultúrájának felfedezését. Következő állomásunk: Brazília.

Így csináljunk Brazil hangulatot otthon! (Bárkultúra)

Egy sör az Alien-kocsmában vagy egy Bloody Mary a zombi-bárban? Mutatjuk a kocsmakultúra szörnyszülöttjeit.

Ezek a világ legőrültebb tematikus bárjai (player.hu)

h_-r_-giger-bar-02.jpg

 

2017. 05. 04.

Nem mindennapi ok vezetett egy nebraskai falu teljes elnéptelenedéséhez. Whiteclayben ma már csak üres utcákat látni, jó, ha naponta legalább egy autó áthalad a mindössze néhány lakost számláló településen.

Kocsmabezárás intézett el egy egész falut (lokal.hu)

A minap Horvátországban jártunk. Családi túra lévén a sörözés alacsony prioritással bírt, de azért bizonyos söröket beszereztem, későbbi kóstolásra.

Horvát sörzsákmány (PromontorBlog)

Pozsonyban jártunk a Salón Piva fesztiválon, ami Szlovákia egyik legkomolyabb kraft sörös rendezvénye. Ígértünk egy élménybeszámolót.

Ilyen volt a Salón Piva fesztivál – képes beszámoló (MONYO blog)

Ha Csehország és Magyarország népességét összehasonlítjuk, nincs nagy eltérés, viszont ha a két ország sörpiacát vetjük össze, ahogy mondani szokás: ég és föld a különbség.

Sörben nagy cseh kicsik (drinkunion.hu)

Szerintünk ultramenő, ha egy cég veszi a fáradtságot, és a szélesebb vásárlói réteg mellett még ha reklámcéllal is, de készít olyan kampányt is, aminek van némi társadalmi és politikai üzenete is azon túl, hogy igyad, mer' jó!

Óriásit megy a neten a világszerte kedvelt sör új reklámja (nuus.hu)

Ötödik éve rendezik meg a Tokajból induló tavaszi Tekerj a hegyre! kerékpártúrát, amelyet két távon is megtartanak május 13-án, szombaton.

Borpincéket végigjáró bringatúrát szerveznek tokaji borászok (travelo.hu)

Dögös borhoteleket gyűjtöttünk csokorba a somlói dizájnos pezsgőpincészettől kezdve a toszkán borászat medencével turbózott falusi vendéglátóhelyéig. Mert borozni jó, de borvidéken borozni és aztán több napra ott ragadni még jobb.

Öt zseniális borhotel, ahol egyszer inni kell (travelo.hu)

Drew Barrymore pár éve felcsapott borásznak, és ennyi elég volt a Vogue-nak, hogy megkérdezze, hogyan kell rozét inni.

Így kell inni rozét Drew Barrymore szerint (player.hu)

40 százalék helyett 77 százalékos volt az alkoholszint a Bombay Sapphire-ben az ottawai boltok polcain.

Visszavontak egy gint, mert túl sok alkohol volt benne (blikk.hu)

Vajon mindent tönkreteszel, ha a saláta mellé megiszol egy pohár bort? Megmutatjuk, hogyan óvhatod meg a diétádat a szeszes italok hizlaló hatásától.

Ha diétázol, így kellene alkoholt innod, hogy ne hizlaljon (ripost.hu)

Kevés pénzünk volt, ezért azt ittuk, amit elértünk. Sem a másnap, sem az aznap nem érdekelt minket, csak az, hogy egy jót bulizzunk, mégpedig az alábbi italok közreműködésével. Aki már szerencsésen elfelejtette, azoktól ezúton kérek elnézést, hogy újra fel kell idézze ezt a 9 italt.

Ezeket ittuk a 90-es években (winelovers)

90s_party.jpg

 

2017. 05. 05.

A mértékletes fogyasztás személyre szabottan változó mértéket jelent a nem, az életkor, az életvitel, az egészségi állapot és sok más tényező függvényében, hiszen ezek mind befolyásolják az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatását.

Fogyaszd felelősséggel! (Bárkultúra) 

Az első faluk-béli Kocsmaturista kalandomat Vas megyéhez, Egyházashetyéhez és Borgátához – Borgáta fürdőhöz köthetem. Mesélek most helyi kocsmáról, szüreti felvonulásról és bálról, illetve a valaha átélt egyik legbarátságosabb és egyik legbarátságtalanabb vendégélményről, amik egyazon üzletsoron belül történtek meg velem.

Kocsmaturistának való vidék? – Valahol Vas megyében… (kocsmaturista.hu)

Vasárnap fontos küldetésünk van, mosolyt kell csalnunk édesanyáink arcára. Úgy tehetjük őket igazán boldoggá, ha velük töltjük a napot és minden földi jóval elhalmozzuk őket – ebben lehetnek segítségünkre az alábbi vendéglátóhelyek.

5 vendéglátóhely Budapesten, amit anyukád is imádni fog (funzine.hu)

A tulajdonosok maguk mögött hagyva a Gozsdu udvar forgatagát a vissza a természetbe elvet követve egészen Gödig meg sem álltak, ahol egy tóra néző rendkívül barátságos, már első ránézésre is szívet melengető kis bisztrónál vertek gyökeret, ami ráadásul már 30 éve stabil helynek számít a helyiek körében: Tó Bisztró.

Mesebeli környezet, a kézműves sörök legjava és bivalyerős ételkínálat egy tóparti kis bisztróban! (flyerz.hu)

Csehországban és a jobb itthoni cseh sörözőkben közkedvelt sörkorcsolya a pácolt hermelín sajt, amelyet tök egyszerű elkészíteni, és fantasztikus sörkorcsolya. Mutatjuk a receptet.

Így készül a legfinomabb hermelín (beerporn.hu)

A világhírű belga sör a világörökség része, a magyar ettől fényévekre van még. Tamáska János, a belga sörök legnagyobb hazai importőre legalább a kultúráját igyekszik átadni a magyaroknak. Olyan extremitásokkal együtt, mint a kókuszos vagy a csokis sör.

Utoléri valaha a magyar sör a belgát? (hvg.hu)

A sörgyártás melléktermékeként keletkező hulladékhővel fűtik egy épülő lakónegyed lakásait és üzlethelyiségeit az ausztriai Grazban, valószínűleg Európa első ilyen jellegű projektjében.

"Sörrel fűtenek" egy épülő ausztriai lakónegyedben (hvg.hu)

Hát ismét megvolt. Immár az ötödik Nagy Tokaji Borárverésen is túl vagyunk. Eltelt másfél hét, leülepedtek a gondolatok – vagy akár indulatok, sokakban. Ez utóbbi jelzőt nem szeretném senkire kiterjeszteni, de a saját érzéseimet sem kívánom véka alá rejteni.

Ha koppan a kalapács... (vinoport.hu)

Hamarosan a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsához kerülhet az állami tulajdonú egykori Tokaj Kereskedőház, amelyet tavaly Grand Tokaj Zrt.-re kereszteltek.

A hegyközséghez préselik át az állami óriás borászatot (mno.hu)

Szinte észre sem vettük és már meg is érkezett a május. Ezzel együtt pedig nyakunkon az Anyák napja, de semmi pánik, segítünk. Pláne, ha a te anyukád is annyira szereti a finom borokat, mint mi. 

Boros kütyük borkedvelő anyukáknak (winelovers)

A lajosmizsei főzde egy igazi funkcionális főzde. A kialakításnál arra törekedtek, hogy a beérkező friss gyümölcs, 3 óra leforgása alatt már a tartályokban legyen, beélesztőzve, 18 Celsius hőmérsékleten. 

Megtanultam, hogyan kell az élesztővel bánni – Gusto Pálinka, Lajosmizse (e-Pálinka)

Kevés olyan nagy múltú hely van Budapesten, ami képes volt úgy megtartani a misszióját, hogy közben nagyon jól idomult a fiatal generáció igényeihez is. A Hadik Kávéház és a Szatyor Bár és Galéria pont ilyen. Nagy íróink, költőink kedvenc találkozási pontját Bosznai Tibor nyitotta újra, Ott Anna személyében pedig olyan munkatársra talált, aki segített neki egy olyan irodalmi központot létrehozni, ahova már nemcsak a könyvfanatikusok járnak irodalmi eseményekre.

Irodalom nélkül lehet élni, csak nem érdemes - Interjú a Hadik kreatív csapatával (Absolut Budapest)

hadik_03.jpg

 

2017. 05. 06.

Cikinek érzed, amikor vendégek vannak nálad, és csak egyféle borospoharad van otthon? Elhiszed, hogy ha borra iszod a sört, a másnap jobban kicsinál, mintha fordítva csináltad volna? Úgy gondolod, a pálinkánál nincs jobb étvágygerjesztő? Mindegyiket rosszul teszed.

8 sörös-boros-pálinkás tévhit, amit talán te is bevettél (divany.hu)

A magyarok az elfogyasztott sörök 60 százalékát aludobozban vásárolják meg, ugyanakkor az aludobozok mindössze 30-50 százalékát gyűjtik vissza szelektíven.

Minden második sört aludobozban veszünk (beerporn.hu)

Soha életemben nem jártam annyit kocsmában, mint amióta kéktúrázom. Meglepetéssel tapasztaltam ugyanis, hogy az Országos Kéktúra bélyegzőhelyeinek jelentős része kocsmákban található: vagy bent az épületben a pultnál, vagy a kocsma előtt a kerítésre, falra szerelve.

Romkocsma és rom kocsma (Kíváncsi Túrázó)

img_3931.JPG

 

2017. 05. 07.

Pípa Beer Story a neve, és elvileg pivotéka, de az emberek egyáltalán nem egy félunalmas pivotékának használják. Helyben isznak erősen, mintha muszáj volna. Zsong a terem, nagy a pörgés. Nyolc sör van naponta a csapokon, százötven pedig a hűtőkben, és a polcokon. Csoda, ha nagy a kísértés?

Pípa Beer Story (pragaisorozok.hu)

Olvasom, miszerint a csehek, akik kétségkívül a világ ínyenc fogyasztói közé tartoznak, egyre több alkoholmentes sört gyártanak. S aligha kiskertjeik locsolására használják.

Örök sörök (haon.hu)

A Városliget évek óta több színvonalas rendezvénynek ad otthont. Még csak most pakolták össze a Városligeti Majális bódéit, de már készülnek a következő nagyszerű gasztronómiai eseményre: a Rosalia Fesztiválra. Közismert tény, hogy a koranyári időjárás a legalkalmasabb a frissítő rosék kortyolgatására, szóval egyértelmű, hol leszel szerdától vasárnapig…

Szeretjük a májust – a majális után érkezik a Ligetbe a Rosalia Fesztivál! (flyerz.hu)

1458224743-810x278.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5012473633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása