.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 01. 16. - apuska
Bulibáró

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények.
Na, ki a bulibáró? A Heti sajtó megmondja, jó szájízzel mennyi mindent foghatunk rá az alkoholra!

Hétszentség'17/2

2017. 01. 09.

Amióta sörfőzés létezik, azóta léteznek ügyeskedő sörfőzők, akik a lehető legdrágábban szeretnék a sörüket eladni, leplezni hibás főzeteiket, és különböző adalékanyagokkal feljavítani.

"Árpalé, szilvalé, bodzalé! Kotty belé!" - Sörhamisítás (Sörbúvár)

Európa után Észak-Amerikába és Ausztráliába is megkezdték a Brewie konyhabarát automata sörfőző gépeinek kiszállítását. Hatszáz előrendelés futott be a magyar startup sörgépére, a weboldalon kapott megrendelések zöme magánemberektől érkezik, de egyre több cég is bejelentkezik.

Megkezdődött a magyar sörgép világhódítása (hvg.hu)

A borszakma a száraz borok mellett tette le a voksát, sznob képviselői pedig kirekesztik az édesszájú csoportot - kiakadt egy Master of Wine.

Édes bor: ciki vagy nem ciki? (winelovers)

Európa forró pontjai - az 5 legfontosabb külföldi boros esemény.

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít (vinoport.hu)

2013 első hetében még értelmes kihívásnak látszott a jóslás, így összeállt egy lista a boros várakozásokról. Azóta elég idő telt el, hogy meg lehessen vizsgálni, mi valósult meg belőle.

Idétlen időkig (A Művelt Alkoholista)

A Kentucky székhelyű Buffalo Trace három évjáratos jelölésű, gyűjtőknek szánt bourbont dobott piacra, amit a nemzeti történelmi emlékhelynek minősített lepárló elődjének, az OFC Distillerynek szenteltek. A bevételt jótékonysági célra fordítják.

Buffalo Trace O.F.C. (The Whisky Curator)

Számos dietetikus vélekedik úgy, hogy a cukortól, vagyis a cukros desszertektől jobban kell félnünk, mint az alkoholtól. Hogy miért? Az alkoholt ösztönösen károsabbnak tartjuk, mint az édességeket, ezért könnyebben mértéket tartunk, míg a sütikből gondolkozás nélkül repetázunk.

Melyik a nagyobb diétagyilkos: a desszert vagy az alkohol? (nlcafe.hu)

Kocsmát rendeztek be egy washingtoni kórházban, méghozzá azért, hogy minél autentikusabb körülmények között tesztelhessenek egy új gyógyszert, mely csökkenti az alkohol iránti vágyat.

Kocsmát nyitottak egy kórházban (nlcafe.hu)

hospital.jpg

 

2017. 01. 10.

A sör jelentős márkafejlődésen esett át néhány év alatt, kézműves söröket fogyasztani már menő és szexi. Erre reagálva megjelent egy újfajta közönség is, a tőkeerős fogyasztók, akik korábban a borvidékeken költötték a pénzüket.

A sör lehet az új bor (origo.hu)

Az összesen négy hónapos washingtoni Trump Hotel koktéljai szinte percről percre drágábbak. A Benjamin Bar & Lounge azonos nevű itala például 100 dollárba kerül. Ennél csak egy bor drágább: az itallap első helyét kapásból elfoglaló tokaji eszencia.

Trump tokaji borokkal az élen veri ki a biztosítékot (winelovers)

Az alacsony felvásárlási árak miatt februárban a Kossuth téren tüntetnek a kunsági szőlőtermelők. Az akció részleteiről még nem döntöttek, azt igyekeznek minél szélesebb körűvé tenni, bevonni az ország többi részén hasonló gondokkal küzdő termelőket is.

Parlament elé vonulnak a dühös gazdák (24.hu)

A sörivó legnagyobb problémája, hogy hány sör iható meg anélkül, hogy a hazafelé vezető utat a kötelező két átszállás helyett, ne többel tudja abszolválni.

Sörcsapda (drinkunion.hu)

873_copy_3_villinger.jpg

 

2017. 01. 11.

A magyar csapat versenyfogásaiban a nemzeti sajátosságok is feltűnnek. Többféle savanyítást is felhasználnak majd az ételek elkészítése során, az alapanyagok között pedig szerepel a tokaji bor és ecetek, a magyar erdei gombák és a dió, ráadásul még a felhasznált tálak formaterve is visszaadja a magyar jelleget.

A tokaji bor is szerepet kap a Bocuse d'Or döntőjében (hirado.hu)

Balatonvilágos, a tó délkeleti csücskében az ott üzemelő Hedon sörfőzde miatt külön vonzó, de kocsmák alig. Az alkoholisták itt meghalnak, vagy otthon isznak.

Balatonvilágos – a hedonisták purgatóriuma (Kocsmaturista)

Folyamatok, trendek a hazai sör-életben. Fontos vonalak mentén rendeződik a piac, megjelennek újabb divatos irányok, reagálnak a multik, újabb kocsmák nyitnak.

Sör 2017 - A Hódítás Éve (Sörbúvár)

Milyen szabályokat kell betartani Budapesten? Mik azok, amiket a budapesti legénybúcsút szervező fiatalok általában elfelejtenek, és ami miatt az ország egyébként egyik legfontosabb modern nevezetessége, a romkocsma-negyed lakói inkább visszautaznának az időben a kétezres évek elejére?

Ezeket a szabályokat érdemes betartani, ha Budapestre jössz (egy nap a városban)

A Proof névre keresztelt okoseszköz a bőrön keresztül olvassa ki a szervezet véralkoholszintjét, és a hozzá kapcsolódó applikáción pontosan meg is mutatja azt. 

Itt a kütyü, ami megmondja, mennyire vagy részeg (nlcafe.hu)

proof.jpg

 

2017. 01. 12.

A nagy hütte klasszikusok nemcsak a sípályákon fogyaszthatók, de akár egy téli túra vagy korcsolyázás után otthon is, már ha el tudjátok azokat készíteni. Forralt bor, rumos kakaó, Bombardino, Heisse Witwe, Fliegender Hirsch, Wodka-Feige. Egyik jobb, mint a másik.

Hütte italok egyenesen a sípályákról! (Bárkultúra)

Minden étel, úgy a sajt íze is kellemetlenné válhat, ha nem a megfelelő italhoz társítják. Most egy pofás infografika segít örökké emlékezetedbe vésni a legfontosabb párosokat.

Végre egy életre megjegyzed a legjobb bor-sajt párosokat (boraszportal.hu)

Mit isznak a hazai Michelin-csillagos és egyéb csúcséttermek ismert arcai? A válaszokból egy elég tisztességes lista állt össze.

Ezt isszák a magyar gasztroguruk (winelovers)

bocuse_europe_hamvas_zsuri_lefotogrape_v.jpg

 

2017. 01. 13.

Arra, hogy az Auchan áruházaiban forgalmazott whisky hamis lehet, próbavásárlás során figyeltek föl. A vásárlónak az vált gyanússá, hogy az egyik típusú márkás whisky valamennyi, polcon található üvegének hátsó oldalán kiköszörülték a gyárilag savval belemaratott gyártási számot.

10 ezer üveg hamis whiskyt árultak az Auchanban (nlcafe.hu)

Az alábbi írás, melyet most két részletbe szedtek, mintegy két évvel ezelőtt a Csehország, nem csak Prága oldalon, némi háttér információt nyújtva azon kérdés eldöntéséhez, hogy mitől lesz csehes egy söröző.

Mitől csehes egy söröző? - 2. rész (Jaromír '68)

A tél, a stressz, a helytelen táplálkozás, és az alkoholfogyasztás is vitaminhiányhoz vezethet. Kivéve, ha ilyen italokat választunk: Mimosa/Bellini, Sangria, Selma koktél, Bloody Mary, Campari & rizling.

Vedd be alkohollal a vitaminadagod! (boraszportal.hu)

Emlékezetes borok inspiráló felsorolása.

Amit lenyeltem (A Művelt Alkoholista)

Olyan minőségű és kidolgozottságú ételekkel lehet a Tama Budapest-ben találkozni, amilyennel egy átlag magyar az élete során egyszer sem szokott. Pedig évente legalább egyszer többen megengedhetnének maguknak egy ilyen vacsorát, kettesben a párjukkal, amire legalább húszezer forintot szánnak.

TAMA BUDAPEST ÉTTEREM – Fedezd fel, mert érdemes betérni! (foodandwine.hu)

15965257_10206087749432210_3807680695363083724_n.jpg

 

2017. 01. 14.

Hogy állsz a mínuszokkal, a téllel, és a hőmérséklettel kapcsolatos ismeretanyagokkal, ha borról van szó? A most következő tesztből kiderül!

Tudod, mi történik télen a szőlőben? (boraszportal.hu)

A sör van, sörnyitó nincs alapproblémára érkezett egy egyszerűségében is nagyszerű forradalmi megoldás, már ha rendelkezünk felesleges kígyóuborkával.

Fejlődjön ma is: így lehet kígyóuborkával felbontani egy üveg sört (index.hu)

Gondolnád, hogy a sörivó nő nem valamiféle úri huncutság, vagy a modern nő lázadása a hímsoviniszta férfiak ellen? Felejtsd el a sztereotip elképzelést, hogy a sörivás egy férfi jelenség!

Sörözzetek csajok! (Serteperte)

A Szent András Sörfőzde és a kecskeméti Keser gyűjtött be egy ezüst és egy arany érmet Csehország új, remekül csengő „World Beer Idol” versenyén.

Ezúttal Csehországból hoztak érmeket magyar sörök (beerporn.hu)

wbi.jpg

 

2017. 01. 15.

Pár asztalos sarki ivó, meglepően sokfajta sörrel arrafelé, amerre a kilences villamos megmássza az Anděltől indulva a Plzeňská utcát.

U Stromu (A Fához) (pragaisorozok.hu)

Igazi sörkedvelőként egyetlen dolgot pozitív dolgot írhatunk az alkoholmentes sör javára: ha éppen nem fogyaszthatunk alkoholt legalább látványában meg van az illúziónk, hogy sört iszunk. 

To beer or not to beer (drinkunion.hu)

A koncepció a következő: Katz riporter és alanya a 24.hu szerkesztőségében alkoholt fogyasztanak, majd elmennek egy olyan buliba, ami még a riportalanynak is meglepetés. A RETOX mulattat, Puzsér Róbert hitlerezett, aztán lepöcsikézték.

 

Kóstoló

Sörök

Schwechater Bier (Sörkóstoló)

Tsingtao (Porból lettem)

White Space (Sörfigyelő)

Fuller's London Pride (Porból lettem)

Yeast Wörks - Damballah Weddo (fenekig.com)

Fuller's Black Cab (Porból lettem)

Newcastle Brown Ale (Sörfigyelő)

Apostel Brau (Sörfigyelő)

Borok

Matua Sauvignon Blanc Marlborough 2016 (Pécsi Borozó)

Jásdi Pince, Csopak, Ranolder Vörös, Cabernet franc 2009 (a bor meg én)

Pálffy Káli Királyi borok, Riválisok 2013 / Kál Horka 2012 (a borrajongó)

Illyés Kúria, Bio Kadarka 2015 (gusto.hu)

Chateau d’Arche, Sauternes Grand Cru Classé 2004 / Samuel Tinon, Tokaji Aszú 5p 2006 (Pécsi Borozó)

Szeleshát Pince, Szekszárdi Cuvée 2011 / Szekszárdi Pinot Noir 2012 (a bor meg én)

Clos de los Siete 2011 (a borrajongó)

Pfneiszl Pince, Soproni Cabernet sauvignon 2012 (a bor meg én)

Párlatok

Glen Grant 5 yo, single malt (magányos maláta)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8612146561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása