.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 09. 12. - apuska
Bódé büfé

Cím: 1211 Budapest, Vermes Miklós utca 4.
Látogatás: 2016. április 16. 18:05-18:25
Google Maps

Komoly hely, komoly embereknek.

Telefon: -
Facebook: -
Web: -

Vélemény

apuska:

Mindenről a Vermes Miklós utcai Volánbusz végállomás mindörökké ideiglenes jellege tehet. Azt tudni kell, hogy valami különös oknál fogva a Szent Imre tér eme elhanyagolt szegletébe érkezik a Csepelről induló sárga buszok egy jelentős része, hogy némi várakozás után Érd, illetve Szigetszentmiklós-Szigethalom-Tököl felé vegyék az irányt. A pályaudvart kiszolgáló komfort mindösszesen egy konténeres jegypénztár, egy konténeres pihenő a sofőröknek, és egy konténeres büfé.

Utóbbié most a főszerep. Eredeti kék színét a viszontagságos évek során kifakította a nap, mikor is egy remek ötlettől vezérelve 2012-ben átfestették, terepszínűre. A végeredmény? A szürke katonai terepminta eredeti funkciójával ellentétben pont hogy nem vész el környezetében, mi több, szerencsésen kitűnik, hogy már a HÉV-ről is látni. Ekkor született a Bódé büféhez a Fousquare-en azóta is az egyetlen és vitathatatlan hozzászólás, miszerint ez egy komoly hely, komoly embereknek.

Előtte műanyag kerti székek, ablakain rácsok, oldalán sörök - borok - röviditalok - kávé - üdítő - játékgépek felirat a reklámtáblákon, tetején parabolaantenna. Amint belépsz, kezdeti bája nagy hirtelenjében elvész, inkább emlékeztet egy nyomorult lakókocsi belsejére, ami a szerencsétlen festésnek és anyagválasztásnak hála olyan, mintha a fenti élek mentén évek óta ázna, a végeredmény meg rohadó OSB lap, rozsdás tartóoszlopok, gyűrött tapéta.

Annyira kevés fény hatol be a külvilágból, hogy a veretes csillárok még nappal is világítanak. A polcon üres üvegek és dobozok mutatják a mérsékelt választékot, ugyanakkor van kávégép, több hűtőszekrény, egy mikrohullámú sütő, amiről úgy tippelem, elsősorban pattogatott kukorica készítésére lett a köz javára beállítva. A tévészobába beszorítottak két oválisra faragott termetes asztalt a hozzá illő padokkal, de az igaz csoda mégis csak az innen tolóajtóval nyíló WC, bár a szükség nagy úr, és ahol emberek állnak és várnak buszra ott kimondottan gyakori, mindegy, ez csak egy Bódé, itt ennyire futja. 

kalimpa:

Már régóta figyelem ezt a bádog konténert, tetszik a külső terepszín festése. Amúgy nem vártam sokat, és nem is kaptam sokat, de legalább nem volt hatalmas a pofára esés.

Olcsó, büdös és koszos, de nem vadromantikus értelemben sajna, nem, ez rohad.

Egy pohár vízre jó, már ha az ember a sivatagból sétál idáig és életmentésre van szükség. De kb. ennyi, másra nem ajánlom senkinek.

 

anyicska:

Ez a hely már régóta izgatta drága férjemet, mindig csillogó szemmel tekintett rá a HÉV-ról. Csepeli kocsmatúra keretén végre beköszöntünk. Nem semmi, azt kell mondjam.

Gyengébb idegzetűek inkább maradjanak kint, csücsüljenek a műanyag székre, és gyönyörködjenek a bódé terepmintás külsejében, illetve az utcán zajló életben. Sört hozzon ki az, akinek kevésbé érzékeny a szaglása.

A WC használatát sem javasolnám.

De ezen kívül szimpatikus a hely, látszik rajta, hogy szeretettel van működtetve. A kiszolgálás kedves és segítőkész, a Bódé külső és belső dizájnján is látszik a gondos kézimunka és népi kreativitás. Törzshelyem nem lesz, de a csepeli kocsmák színes palettáján határozottan helye van.

 

petra:

Ez valami kegyetlen volt. Én hülye felajánlottam a srácoknak, hogy bemerészkedek rendelni helyettük. Istenem, az a szag. Mintha 4 oszlásnak induló borz egy egész éjszakát átmulatott volna 2 csövibácsival, és reggel valamelyik 4-6-os kocsmában pihennék ki az éjszaka fáradalmait. Nem, nem, soha!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): -
Üveges sör: Kozel, 430 Ft
Bor (1 dl): Folyóbor,70 Ft
Rövid (5 cl): Kommersz, 240 Ft
Üdítő (2 dl): Sió szívószálas gyümölcslevek, 180 Ft
Meleg ital: Capuccino, 160 Ft
Harapnivaló: Chips, 350 Ft

Értékelés

2,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr508752570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása