.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 10. 1. - kocsmablog
Terasz Budapest 2015

Helyszín: Mazel Tov
Időpont: 2015 szeptember 29.
Google Maps

A Főváros ezúttal nem bottal, hanem cukorkával nevel: átadták a Terasz Budapest 2015 díjakat. Kiderült, melyik a szakértő zsűri szerint a legjobb terasz, kerthelyiség és pop-up a városban, ők és a közönség kedvenc a Mazel Tov étteremben átvették a díjaikat.

Budapest Főváros és Városépítési Főosztálya együttműködésben a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft-vel pályázatot hirdetett Terasz Budapest 2015 címmel. Idén második alkalommal rendezték meg a teraszkereső pályázatot, amelyre ezúttal kétszer annyi – 93 – nevező jelentkezett, mint tavaly. A verseny szoros volt.

A bíráló bizottságot Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész, dizájner, Jókuti András Világevő, gasztroblogger és Széll Tamás az Onyx Étterem séfje alkották. Kitűzött céljuk volt, hogy megleljék a főváros legszebb és szakmai, valamint látogatói szemmel is legjobb teraszait, melyek ötletes, színvonalas vagy akár egyedi kialakításukkal hozzájárulnak Budapest jó megítéléshez, miközben jelenlétükkel felpezsdítik a városi életet. Az elbírálásnál több fontos szempont érvényesült, mint például a teraszok városképbe való illeszkedése és a közösségi érdekek érvényesülése a közterület közhasználatának figyelembevételével. A többi kategória esetén pedig hangsúlyosan előtérbe került a minőségi bútorozás, innovatív kialakítás, biztonság és akadálymentesség, valamint a kerékpáros, kutya- és gyermekbarát megoldások alkalmazása.

A tavaly indított pályázat folytatásaként idén is a szakmai zsűri, valamint a közönség választotta ki a nyertes vendéglátó-ipari egységeket. Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – nevezhettek a Terasz Budapest 2015 címre, illetve a közönség szavazás eredményeként kiosztották a TERASZ Budapest 2015 Közönségdíjat, valamint kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A díjátadót az egyik nyertes étteremben, a Mazel Tovban tartották meg szeptember 29-én. A négy „legjobb” kategóriát elnyert vendéglátó-ipari egység Sipos Balázs üvegművész által tervezett egyedi alkotást, egy úgynevezett üveg-díjat vehetett át elismerésképpen. Az eseményt Finta Sándor zsűritag, Budapest főépítésze moderálta.

Díjazottak

Legjobb Terasz: Kiosk Budapest
Legjobb Kerthelyiség: Mazel Tov
Legjobb Pop-up: Fellini Római Kultúrbisztró
Közönségdíj: Kertem (közel 1000 szavazattal.)

Szóbeli elismerés

Kiemelt Terasz: Gerlóczy Kávéház
Kiemelt Kerthelyiség: Kazimir Bisztró
Kiemelt Kerthelyiség: Liebling Terasz
Kiemelt Pop-up: Petit Café

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr637882296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása