.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 07. 31. - apuska
Charge me Up!

pixel

> Rutinos kocsmabloggerként van fogalmam arról, mi merre hány méter a vendéglátás terén. Kocsmakereső alkalmazások születésénél bábáskodtam tanácsadóként - lásd PubHunter, és ilyenkor mindig fontos szempont volt, hogy jó-jó, de miért akarják az emberek nap mint nap használni, mikor maguktól is rátalálnak új és újabb helyekre? A Charge me Up! alkalmazás egy lehetséges válasz.

A Charge me Up! ötletét az alkotók saját problémáinak megoldása inspirálta. Ugyanis gyakran fordult elő velük, hogy távol bármilyen töltési lehetőségtől merülni kezdett a mobiljuk, s ilyenkor addig járták a vendéglátóhelyeket töltő után kutatva, amíg sikerült végül beadni azt a pultba. Kényelmetlen szituáció volt mindenkinek. Elszakadni egy időre a telefontól, a személyzetnek plusz munkát adni és nem kívánt felelősséget tenni a vállára... Adta hát magát az ötlet, miért ne lehetne a telefont közvetlenül az asztaltál tölteni? Így született meg a Charge me Up! mobil eszköz töltő, melyhez webes felület 6 nyelven, illetve okostelefon alkalmazás párosul.

chargemeup01.jpg

Az alkalmazás Android és iOS rendszerű eszközökre is letölthető. Alapjáraton figyeli a telefonod, táblagéped töltöttségét, és ha eléri a kritikusnak látszó 15%-ot, push üzenetben riaszt. Vagyis akkor lehet igazán értékes és gyors segítség, mikor az merülőben van és a legnagyobb szükséged van rá. A program használatával könnyedén megtalálhatod a hozzád legközelebb eső töltőpontokat, s miközben energiához jut a mobileszközöd, te is feltöltődhetsz, érts úgy, ehetsz-ihatsz.

A töltőpontok fülön étterem, pub, pizzéria és egyéb kategóriákban igény szerint külön-külön is kereshetünk, ahol a lista elejére mindig a legközelebbi helyek kerülnek. A lista egyes elemeire kattintva azok profil oldalán további fotók, a nyitva tartás, a pontos cím, egy közvetlenül tárcsázható telefonszám, útvonaltervező és a szolgáltatások listája ugrik elő, mely nagyban segíti a döntést, megfelel-e a hely a célunknak?

 

Nem mondom, hogy tökéletes az országos lefedettség, de a soproni és budapesti régióban azért vannak töltőpontok szép számmal. Sőt mi több, a térképet elnézve az országhatárok is kezdenek elmosódni: Ausztria, Szlovákia, de még Izrael is beszállt a Charge me Up! buliba.

Az éttermek, kávézók minimális befektetéssel egy új, innovatív szolgáltatást nyújtanak, ami jó esetben új vendégeket is jelent. A Charge me Up! partneri programban résztvevő több száz helyből sokan még a kedvezmények fülön e-kuponok formájában plusz akciókat is kínálnak, talán abban bízva, hogy ez is egy plusz érv mellettük, és hogy az alkalmazás miatt betévedő vendégek odaszoknak.

chargemeup02.jpg

Maga a kütyü egyébként nem egy high-tech termék. Ám ha meg lehet oldani valamit egyszerűen, miért is legyen az túlbonyolítva? Valójában ez egy nagy kapacitású hordozható mobiltöltő, amire felszereltek egy súlyos talapzatot, és ahol szabad felület volt rajta, ott a mosolygós konnektor logóval arculatosították. Használata? Hasonlóan egyszerű. Kikéred, bekapcsolod, a két USB aljzat közül választasz egyet, a többféle csatlakozóvéggel rendelkező töltőkábelből a neked valót bedugod a mobilodba, aztán vársz. És reménykedsz, hogy lelkiismeretesen feltöltötték előtte a pultban, mert ha ez is le van merülve, ott vagy, ahol a 220 volt szakad.

Érdekesség, hogy az idei VOLT fesztiválon - nem véletlen, megint Sopron! - már kitelepülésük is volt, ahol pár száz forintért feltölthette egy ilyennel a telefonját az egyszeri fesztiválozó. A VOLT PowerBank a fesztivál dizájnjegyeit viselte magán, amit emlékként haza is lehetett vinni, vagy visszaváltani, ha szűkösen jött ki a bulira való.

chargemeup03.jpg

És hogy miért állítottam az elején, hogy a Charge me Up! egy lehetséges válasz? Mert ez nem elsősorban kocsmakereső. A digitális korban, ha a digitális függőségeid kielégítésére kapsz megoldást, az működhet. Ha csak meginnál egy sört? Mész, mész beülsz... egészségedre!

*A cikk eredetileg a Magyar Telekom facebook oldalán a Mobiltudós blogban jelent meg.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr297667648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása