.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 06. 22. - kocsmablog
Kálibuli 2.0

pixel

> 2015. június 27-én Köveskál másodjára kap főszerepet a Balatonon. Ugyanis itt rendezik a Kálibuli 2.0-át, ahol finom ételek, jó borok, érdekes előadások és este hatalmas buli lesz. Az Északipart magazin szervezésében a 3 legjobb étterem, 10 kitűnő borászat várja a látogatókat.

A Káli-medence falvai az utóbbi években egyre népszerűbbek különleges fekvésüknél fogva, és mert egyre több falusi vendéglátóhely, jó vendéglő, borászat települ ide. Köveskál földrajzilag a medence központjában van, és a gasztronómiában is a Balaton felvidék kiemelt pontjává kezd válni. Így a szervező Északipart Magazin másodjára is ezt a falut választotta rendezvényük helyszínének.


Nagyobb térképre váltás

A Kálibuli kicsit többet ad vendégeinek, mint a finom ételek és jó borok. Egész nap érdekes előadások hallgathatók: a gasztroszekciót Mautner Zsófi és Herceg Ági, valamint a nagy borászgenerációk fiatal tagjai Laposa Bence, Kovács Tamás és Istvándy Gergő képviseli.

Másként mesél a történelemről Praznovszky Mihály és Katona Csaba, Konrád György és Szelényi Iván arról beszélget Baló Györggyel, hogy mi lenne akkor, ha ma írnák meg az Értelmiség útja az osztályhatalomig című híres könyvüket. Itt lesz még Varró Dani, Závada Pál, Radnóti Sándor és még sokan mások. A programok délelőtt kezdődnek, a gyerekeknek bodzaszörp partival és traktorra mászással, a felnőtteknek előadásokkal, valamint bor- és gourmet kóstolókkal.

Továbbá az előadók között lesz Bojár Gábor, aki az üzleti etikáról, Lakatos Zsófi a CSR (társadalmi felelősségvállalás) egyéni lehetőségeiről fog beszélni, L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy alapítvány és a nyomorszéle blog képviseletében pedig arról, hogy milyen körülmények között élnek azok, akik nem a Káli-medencébe járnak ebédelni, és mit tehetnek az utóbbiak azért, hogy előbbiek több lehetőséget kapjanak egy teljesebb életet élni.

kalibuli.jpg

Az éttermek speciális 3 fogásos degusztációs menüvel készülnek.

Káli Art Inn

Epervelő túrógombóccal
Bárányraguval/spenóttal töltött házi tészta
Mandulás csupacsoki fagylalt

Kővirág

Fűszerkrémleves kecskesajttal
Rosé kacsamell borsós-cukkinis házi nudli
Rizspuding eperrel és sós karamellel

Mi A Kő

Hideg libamáj sárgabarack chutney
Kovászolt nyári töltött káposzta
Túró smarni

A kóstolójegyet vásárlók kipróbálhatják mindhárom étterem kínálatát, és a borászatok legszebb tételeit. Aki pedig még tud mozogni, azt várja este a koncert a Káli Kapocs udvarán Mindszentkállán, ahol Little G. Weevil, aztán a Budapest Bár és vendége, Bangó Margit garantálja a hatalmas hangulatot.

budapestbar.jpg

További információk: www.kalibuli.hu

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr297563402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.07.01. 12:07:16

Legjobb kaja, legharmonikusabb sor, legjobb programok, legjobb hangulat... Élménybeszámoló: drunkenkitchen.blog.hu/2015/07/01/koveskalon_nem_csak_enni_jo_hanem_bulizni_is
süti beállítások módosítása