.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 02. 26. - apuska
Prága Hangover Tour

pixel

> Éljenek a cseh kocsmák, éljenek a cseh sörök - ez van, imádjuk őket. Anno a Prágai kocsmakalauz című könyv segítségével kattantunk nagyon komolyan rá a saját tapasztalatok beszerzésére, és mert épp a minap jött ehhez a digitális segítség, egy rendhagyó túrát is ajánlunk Prága - Karlovy Vary - Plzen – Kutna Hora – Pozsony érintésével. Torok nem marad szárazon, csatlakozni ér, alább a részletek!

Mint annyiszor, most is egy Facebook esemény képében csillant meg a kihagyhatatlannak tűnő lehetőség. Egy 4 napos túra izgalmas programokkal hasonló érdeklődésű fiatalok szervezésében, akik okosan, nem csak a cseh fővárosra lőnek, ergo egy kalap alá befér egy csomó más érdekesség.

Ezt figyeld!

Barangolnál egy nagyot Prágában, az arany városban? Megnéznéd Karlovy Vary-t, Európa leghíresebb fürdőhelyét, a filmfesztiválok kelet-európai fővárosát? Kihagynál egy kóstolóval egybekötött gyárlátogatást a Pilsner Urquell sörgyárban? MI SEM!!!

Utazz velünk PRÁGÁBA tavasszal, KARLOVY VARY-i és PLZEN-i kirándulással egybekötve, ÁPRILIS 15-19. (szerda este - vasárnap) között!!!

Program

Április 15. (szerda): Indulás este 22:00 órakor Debrecenből a KLTE Főépületétől, a Dóczy József utca felőli parkolóból (gyülekező 21:30-kor!!!). Budapesti felszállás csütörtök 1:00 óra körül a Hősök terén. Éjszaka folyamatos utazás.

Április 16. (csütörtök): Érkezés Prágába a reggeli órákban. Városnézés keretében megtekintjük az óváros leghíresebb látnivalóit: az Óvárosi teret, a Tyn-templomot, az Orlojt, a Zsidó-negyedet, valamint a Károly-hidat. Délután és este kultúrával egybekötött baráti sörözgetés.

Április 17. (péntek): Ellátogatunk a Prágai Várba, ahol többek között megtekintjük a Hradzsin teret, a Szent Vitus Székesegyházat a kilátóval, a Lovagtermet és az Aranyművesek utcácskáját. Este szabadprogram, sörözés, bulizás.

Április 18. (szombat): Kirándulást teszünk a világhírű Karlovy Varyba, a Monarchia valamikori Karlsbad-jába, megtekintjük szállodáit, fürdőit, és megízleljük a 12 gyógyhatású forrás vizének egyikét - vagy a Becherovka teljes palettájáról valamelyiket. Ezt követően továbbutazunk Plzenbe (Európa kulturális fővárosa 2015-ben), a világhíres pilseni világos szülőhelyére, ahol egy kóstolóval egybekötött gyárlátogatáson megismerkedünk a serfőzés mesterségével. Utána lehetőség nyílik még néhány korsó elfogyasztására. Majd Prágában egy sörhabos estét töltünk…

Április 19. (vasárnap): Indulás haza. Útközben megállunk a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Hora-ban, ahol megtekintjük a híres Csontkápolnát, a Szent Borbála Katedrálist, az Olasz udvart (egykori pénzverde és királyi palota), majd kirándulást teszünk Pozsonyban. Érkezés az esti órákban.

plzen.jpg

Technikai részletek

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: Prága óvárosának központjában, ifjúsági hostelben, 6-8 ágyas, kulturált szobákban.

Ár: 39.990 Ft, mely tartalmazza a szállást 3 éjszakára reggelivel, ágyneműhuzatot, wifit, konyhahasználatot, ill. az utazást. Nem tartalmazza a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőt a sörgyárba, valamint az esetleges egyéb belépőket.

Jelentkezés: Foglalásokat jelentkezési sorrendben tudunk fogadni. Előleg befizetési határidő: 2015. március 5. Összege: 20.000 Ft

Kapcsolattartók: az esemény hivatalos oldalán.


Oké, de van itt még néhány kérdés
Nyugi. Feltettem a szervezőknek helyettetek:

- Kik vagytok ti?
- Egyetemista korunkban szerveztünk a baráti körünknek néha kirándulásokat. Így került sor 3 alkalommal ugyanerre. Nagy siker volt, a városok gyönyörűek, zsúfolva látványossággal, és persze egy sörgyárba eljutni is nagy kaland. Mi amúgy hétköznapi magánemberek vagyunk, csak nem 3-4 embernek szólunk, hogy üljünk be egy kocsiba és menjünk el valahova, hanem többnek. Ennek megvan az az előnye, hogy az azonos érdeklődésű emberek nagyobb körből verbuválódnak, és olyanok is találkoznak, akik alap esetben nem ismerték egymást: egy barát barátja.

- Gyakran terveztek túrákat?
- Ahogy ebből kiderült, nem gyakran szervezünk ilyen utakat, de a korábbiak tapasztalata nagyon kedvező volt, ezért is vágunk bele újra, több év után. Aki jön, lazán áll a programhoz. Előre tudjuk, hogy emeletes ágyas hostelben alszunk, megvan a régi, egyetemista-kolis feelingje. Nincs helye duzzogásnak, itt mindenki feloldódik egy közösségben. Legalább erre a pár napra. Egész nap együtt sétálunk, megyünk a várba, rójuk az óvárosi utcákat, vagy épp becherovkázunk Karlovy Vary meseszerű házai között.

- Mennyire vagytok ismerősek Csehországban, hogy alakult ki a túra útvonala?
- Nem vagyunk igazából ismerősek Csehországban. Túlságosan alulreprezentált, mint turisztikai célpont. Szerencsére láttunk már néhány helyet, de sok várólistás van még. A túra útvonala lemondások árán alakult így. A nevezetességek hosszú sorából ki kellett válogatni, ami technikailag megoldható, azaz belefér az időbe. Jó lenne elmenni pl. Český Krumlov-ba vagy Telč-be is, de ahhoz kellene még egy nap. És a természeti látnivalókról még nem is beszéltünk...

- Ami nincs benne a költségben: hol kell belépőjegyért fizetni, pontosan mennyit?
- A prágai vár területére ingyenes a belépés. A Szent Vitus Székesegyházba és az Aranyművesek utcájába min. 250 Czk, sörgyár: 190 Czk/fő angol nyelvű idegenvezetéssel, csontkápolna: 50 Czk.

- Mit lehet tudni még a szállásról?
-
Egy szállásunk lesz, mindenki egy fedél alatt, hiszen úgy buli. Egy több épületet üzemeltető hálózat biztosítja, az óvárosban. Tekintettel arra, hogy 6-8 fős szobák vannak, természetesen a baráti társaságok együtt lesznek. Nincs 'ofő', aki beosztja és szétszedi a csapatokat. :)

- Mik a kedvenc kocsmáitok, ahova a nem önjáró utasokat vezetitek, miért?
- Mi nem feltétlenül vezetünk. S
éta közben a kisebb-nagyobb baráti csoportok leválnak, így megszállunk több kocsmát is. Nincs olyan jelentős helyi ismeretünk, amivel azt mondhatnánk, tudjuk melyik a legtutibb, úgyhogy várom a javaslataitokat, szívesen fedezzük fel veletek a kedvenc helyeiteket.

- Mire lehet számítani: korosztály, nemzetiségek, nemek aránya, maximum hány fő/busz?
-
A többség korban fiatal, kisebb része idősebb, de mentálisan ők sem öregek. Jellemzően egyetemisták vagy nemrég végzettek. Vannak 40-esek, 50-esek, de kevesebben, és ők is hasonlóak, ami a kirándulás szellemiségét illeti. Fiúk és lányok vegyesen jönnek, nincs eltolva az arány egyik irányban sem. Az élmény nem szelektív. Külföldiek is be-beesnek néha, hozzájuk is eljut barátokon keresztül a hír. Ha már itt tanulnak, miért ne lehetne kicsit szétnézni a szomszédban is?

- A mostani biztos meg lesz tartva, vagy kell valami minimum feltételnek teljesülni?
-
A túra nagy valószínűség szerint meg lesz tartva, elég sokan érdeklődnek és jelentkeznek, hogy összejöjjön egy bulis csapat. Tekintettel a jogi szabályozásra, felkértünk egy utazási irodát, hogy segítsenek a hivatalos részekben, de ők csak a csendes háttér.

- FB-n kívül az eseményt hol hirdetitek?
- Nem hirdetjük az utat. Mi a barátokkal szeretnénk egy kellemes, közös élményt szerezni. Nem az a cél, hogy minél nagyobb legyen a létszám. Kiküldtük az e-maileket, kitettük fb-re, és kész.

- Miért ez lett a túra neve?
- Nosztalgikus emlékeket idéz a korábbi utak sörözéseiről. :)

praha.jpg

Ez annyira jó, hogy mi is tervezzük, hogy megyünk, budapesti beszállással. Viszont annyira hülye időpontra került az indulás, hogy ebben az esetben muszáj lesz még előtte kocsmáznunk, és mint az elején is említettem, ér ehhez az egészhez csatlakozni.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr27222619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása