.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 01. 15. - apuska
ZONA Budapest
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1015 Budapest, Lánchíd utca 7/9.
Keresztesi Péter kommunikációs és marketing vezető válaszol.

> Az egyetlen olyan fine dining étterem, ahol nem feszengenek a vendégek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 422 5981
Web: http://zonabudapest.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/zonabudapest
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 12-15 és 18.30-24; V: zárva
Extrák: bankkártya elfogadó, kutyabarát, konyha, wifi, újság, kézműves sörök

Kocsma10!

01. Mennyire érzi a sajátjának a helyet, milyen emberekkel dolgozik együtt, milyen vendéglátós tapasztalatai vannak?
- Kommunikációs vezetőként a napi kétkezi munkából nem veszem ki a részem. De tapasztalatból mondom, hogy az ott dolgozó személyzet profizmusa maximális, mindannyian komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

02. Milyen múltra tekint vissza a hely, ehhez kapcsolódóan van-e bármi érdekesség, miről kapta a nevét?
- Az étterem 3 éve létezik és mind a három évben Magyarország három legjobb étterme között végzett. A Gault&Millau magazintól mind a három évben 17 pontot kapott, ami kimagasló. Most már a Michelin csillagra pályázunk. A nevét a két zónára osztott tér és az adagok, régi magyar elnevezés, kis méretei, az az zóna adagok miatt kapta. 

03. Hogyan jellemezné a vendégkörét, vannak-e törzsvendégek, mi vonzza őket?
- Nagyon sok törzsvendégünk van. Magyarországon az egyetlen olyan fine dining étterem, ahol nem feszengenek a vendégek, nincs fehér kesztyű sem terítő, és kifejezetten elérhető áron kínálja az ételeket. Legjobb része az étlapnak a 2 vagy 3 fogásos ebéd menü és az 5 vagy 6 fogásos vacsora menü. 

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében? Miért? Meséljen róla!
- A megnyitó, amikor több magyar designer és divattervező is a meghívottak között volt. A ZONA koncepciója érzékeny a divat és design trendekre, ezért egy nagyon izgalmas este volt, amikor az ország kimagasló designerei és divattervezői buliztak együtt az étteremben. 

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, lehet-e bármit enni, vannak-e specialitások, és mindezek mennyibe kerülnek?
- Minden hétköznap 2 és 3 fogásos ebédmenü, 2800 és 3500 forintért. Esténként 5 vagy 6 fogásos vacsora menü 14900 és 17900 forintért. Magyar kézműves söröket lehet fogyasztani, köztük a Fóti sörfőzde teljes portfólióját. A nagy és híres magyar borok mellett a kézműves ágazat kiemelkedő remekei, melyeket alig ismernek, és az nemzetközi scéna nagyjai mind megtalálhatóak. A borlap összeállítása magas színtű hozzáértést, szenvedélyt és igazán újító gondolkodásmódot képvisel.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók? Jellemzően melyik csatorna megy a tévében, milyen zene szól?
- Privát rendezvényeket vállalunk, a napi ebéd menünk ezen az áron szinte már akciós, tévé nincsen, chansos, elektronikus abszolút new wave irányt képvisel a zenei összeállítás.

07. Hova lehet tenni a kerékpárt, van-e parkoló, hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat?
- 50 férőhelyes az étterem. Van egy borbár rész és egy rendes étterem rész, de ugyanabban a térben. A két részt a különböző anyagok használata és különböző belsőépítészeti megoldások teszik egyedivé. A bicikliket az utcán a tárlóban lehet elhelyezni, és parkolni is az utcán lehet. 

08. Mi a tapasztalata a vendégszám alakulásáról és a fogyasztási szokásokról? Az aktuális törvények mennyiben befolyásolták?
- A legerősebb időszak az ebéd, éppen a kedvező árfekvés és a kimagasló minőség és szolgáltatás színvonal miatt. 

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit példaértékűnek tekint? Miért?
Az elmúlt pár évben óriási változások történtek a magyar gasztronómiában. Ma már mindegy, hogy az utcán vagy egy fine dining étteremben szeretnénk enni, minden szegmensben találunk kiemelkedő teljesítményű és a maga nemében egyedi éttermet. Nemzetközi szinten, természetesen jó pár éttermet sorolhatnék, de vegyük most példaértékűnek a párizsi Septime-et, mely a nyitást követő első évben Franciaország egyik legjobb étterme lett, csakúgy mint a ZONA Magyarországon.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit változtatna?
- Minden pénzügyi lehetőség adott volt a hely kialakításakor. Így képzeltük el, szerintünk tökéletes.

+1. Kocsmafotók:

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr577094459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogoutsider · http://kocsma.blog.hu/ 2015.03.25. 07:44:08

A Huszár Krisztián séf vezette ZONA lett az Év Étterme a fine dining éttermek kategóriában, és kapta meg a 2014-es Dining Guide díjat.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.09.16. 08:32:28

@blogoutsider: Huszár Krisztián, a ZONA egykori séfje szeptembertől a Konyhában főz, helyére Krausz Gábor érkezett, aki 9 év külföldi munka után költözött vissza Budapestre, a ZONA ajánlata miatt. Gábor olyan helyeken dolgozott ezelőtt, mint a londoni Tom's Kitchen vagy a két Michelin-csillagos Koffman’s. Tapasztalata tehát van bőven, ismeri a magas szintű bisztrós fogásokat.
süti beállítások módosítása