.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 12. 19. - kocsmablog
Az első magyar whisky

A Békési Pálinkafőzde 30. születésnapját egy saját gyártású 12 éves különleges whiskyvel ünnepelte, ami a piac egyetlen magyar előállítású darabja.

Olvass tovább >>>

 

Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr736997537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsedi 2014.12.19. 16:16:50

érdekes lehet. én nagy rajongója vagyok a skótoknak, minden előítélet nélkül nagyon várom hogy kostolhassak egy ilyet. hajrá Békési minnél többet.

Byk001 2014.12.19. 17:29:14

A pálinkáik finomak, kíváncsi vagyok a whisky-jükre is

dez01 2014.12.19. 19:02:49

Tényleg megvette a céget a coca-cola?

Behajtó70 2014.12.19. 19:28:20

Fura lehet sóstengerparti tőzeg nélkül....akkor meg hogyan érlelik? És hol van békésmegyében olyan hegy, ami azt a nagyon tiszta vizet adja, amiből a jó single maltok készülnek? Skóciában egy-egy tiszta vízű patakért komoly harcok folytak.

Nem fagyalogni akarok, de persze vannak fenntartásaim, hiszen ez "testidegen" ital mo-on, ahogy a pálinka is az volna Skóciában.

Emellett nagyon szeretném megkóstolni!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2014.12.19. 20:23:54

1: Gratulálok Békési Zoltánnak! Nem tudtam, hogy itthon is foglalkozik valaki igazi whiskyvel. Amint tudom, meg is kóstolom a párlatot!

2: Nagyon szép lett a termékfotó, gratula a fotósnak (és a megbízónak is, hogy igényesen kommunikálja a termékét)!

3: @Behajtó70: A tengerparti tőzeg, meg a benne fürdő szüzek illatát hozzáadó, színtisza patakvíz ugyan fontos, de inkább a marketing része. Sokkal fontosabb az alapanyag, meg a lepárlás technikája, az érlelés folyamata, meg a keverés (a blendednél persze).

zetor2000 2014.12.19. 21:22:08

Szerintem a víz idehaza még jobb is, mint odakinn. Nem hinném, hogy a hegyi forrásvíz annyival jobb lenne, mint idehaza egy jó kútvíz. Lásd Szentkirályi ásványvíz...
A malátázás, meg az érlelés az, amivel ki lehet alakítani a végleges ízvilágot, amihez a 12 éves érlelés igen sokat tesz hozzá. Remélem, 1 palackhoz hozzájutok...

tapangász 2014.12.19. 22:15:03

@Behajtó70:
Én már kóstoltam, nagyon finom. Kicsit inkább bourbon-os, édeskés, mint skót és száraz, de csak ajánlani tudom és szívből gratulálok az újítónak.

Behajtó70 2014.12.20. 08:11:06

A legfontosabbat nem írtam: Természetesen gratulálok a készítőnek!

O.Ádám 2015.02.17. 23:51:12

Húsznál több bourbönt ismerve véletlenül sem mondanám, hogy hasonlít rájuk, de tényleg édes: a 001-es hordó leginkább aszúillatú és -ízű. A szájban is inkább az állaga árulja el, hogy ez whisky, egyébként nincs ezzel baj, nagyon kellemes ital, hozza az árának megfelelő „hétezres” élvezeti értéket, talán többet is. Ebből még kiforrhat egy igazi magyar whisky-stílus. Nem is annyira idegen ez tőlünk, a 15–20. század közt végig népszerű volt a magyar „gabonapálinka”, bár azt nem tudni, hogy érlelték-e valaha is azon túl, hogy elfogyasztásig hordóban tárolták (ami viszont sokáig a whiskyre is igaz volt).

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2015.04.04. 20:18:36

Az iTee caféban korlátozott ideig kapható, ha valaki csak egy pohárral kóstolná. Ott a 2-es hordóból palackozott üveg van, az is (nem vagyok szakértő), de inkább édeskés, és a mazsola illata dominál. (Ezt mondhatnám úgy is, hogy "a töpörödött szőlő aszúillata" ;-)))
Egyebként finom! 43%-os az alkohol, egy csepp tiszta jéghideg vízzel méginkább az illatok irányába megy.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.12.10. 20:09:44

Ahol első van, ott előbb-utóbb követi egy második. Bár nem friss infó, de az Agárdi Pálinkafőzde is megalkotta a maga 12 évesét, az Agárdi whiskyt: maganyosmalata.blog.hu/2016/01/27/agardi_whisky_az_ujabb_hazankfia
süti beállítások módosítása