.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 10. 1. - Fehérbálna
World Beer Awards 2013

pixel

sortura-csik.jpg

> Múlt hét pénteken az Egyesült Királyságban megtartották az éves World Beer Awards gálát, aminek a keretein belül megválasztották a világ legjobb söreit több kategóriában. Vagy mégsem?

Nem is olyan régen a Monde Selection kapcsán merült fel bennem, hogy ezek a semmiből előtűnő hitelesítő intézmények mi alapján nyomják valamire rá a plecsniket? Természetesen több helyen is olvastam, miszerint ez inkább formalitás és a díjak befizetése a lényeg, amiért majd kapnak valami minősítést. Nos, úgy tűnik, a fent említett esemény is inkább erre hajaz, bár az összegek, amiket kiírtak, nem annyira vészesek, ha egy nagy cég áll a termék mögött.

Mondanom sem kell, magyar sörrel nem találkozunk a díjazottak között, de annak ellenére, hogy nem vagyok valami nagy sörszaki, mégis kicsit kételkedem abban, hogy a Primator búzasöre lenne a világ legjobb söre. Momentán azt pont kóstoltam valami külföldi kiruccanás alkalmával (a Csak a jó sörben is hozzá lehet jutni potom 350 forintos áron), de a Főzdefeszten tavasszal sokkal jobb búzasöröket kóstoltam.

A nevezés termékenként 165€ volt, és minél több terméket neveztél arányosan csökkent ez az összeg, pl. ha 6 vagy több terméket neveztél a versenyre, akkor már „csak” 129€-t kellett fizetni termékenként, és mindemellett 12 üveggel kellett küldeni a kóstoláshoz a zsűrinek.

worldbeerawards.jpg

Mindenki kezelje a leírtakhoz mérten a díjakat. Mindazonáltal érdemes lenne végigkóstolni a különböző sörkategóriák összes díjazott sörét, hogy eldönthessük, mennyire a minőség a szempont az értékelésnél, és nem a cégenként befizetett összeg.

primator.jpg- World's Best Beer & World's Best Wheat Beer - Primator Weizenbier (Csehország)
- World's Best Dark Beer - Malheur 12 (Belgium)
- World's Best Flavoured Beer - Tazawako Beer Rauch (Japán)
- World's Best Lager - Sharp's Cornish Pilsner (UK)
- World's Best Pale Beer - Maison De Brasseur Thou (Franciaország)
- World's Best Sour Beer - Lindemans Old Kriek Cuvée René (Belgium)
- World's Best Speciality Beer - Le Trou Du Diable La Bretteuse Brassin Special (Kanada)
- World's Best Stout & Porter - Minoh Beer Imperial Stout (Japán)
- World's Best Label - Deschutes The Dissident (USA)

A díjazott sörök teljes listája ITT tekinthető meg.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr477268721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása