.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 09. 12. - apuska
Corvinus Café
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Jókai u. 38.
Látogatás: 2013. augusztus 17. 18:50-19:30

> Egy szado-mazo partik során lelakott klubhelyiséget idéz.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 426 6248
Web: http://corvinuscafe.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/corvinuscafenyugati
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 12-02; V: 17-24
Extrák: tévé, különterem, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Házi sör (Kőbányai), 320 Ft Arany Ászok, 320 Ft
Dreher, 390 Ft Kozel, 340 Ft
- Dreher Bak, 440 Ft
- HB búza, 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Varga Irsai, 150 Ft Becherovka, 450 Ft
Varga Muskotály, 150 Ft Unicum, 450 Ft
Rosé, 150 Ft Ballentines, 450 Ft
Balatoni Zweigelt, 150 Ft Rézangyal pálinkák, 650 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 160 Ft Capuccino, 230 Ft
Rostos gyümölcslevek, 160 Ft Tea, 230 Ft
Bomba (0,33l), 400 Ft Forró csokoládé, 390 Ft
Limonádé (0,5l), 390 Ft Koktélok (2 db), 850 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az igénytelenség eme fokán akkor sem lepődnék meg, ha Ördög Gödör sörözőnek hívnák, nomen est omen, úgy sokkal hitelesebb is lenne. Egy nagy, sötét, vörös verem, hol se nappal, se éjszaka, és ha nem jársz ki félóránként az utcára bagózni, az időérzéked is tutira elvész. A legalja. Az egykori Magic Hajstúdió helyén.

Ahogy a tükröződő fekete keretes ajtón túl a kopott piros fal, majd a kő kövön megjelenik, rosszat sejtet. Aztán ha a lépcső alján balra fordulunk, bár kiteljesedik a tér, mégis azt érzed, itt a vég, s míg egy friss festéssel, új színekkel, komolyabb megvilágítással és jobb szellőzéssel alapvetően nem változtatnak, ide nem jár majd be senki. Pedig de! A totális homályba burkolódzó lelakottság hiába súlyosan nyomasztó, a fekete betétekkel és a vastag fekete keretes apró tükrökkel kombinált rúzsvörös pince bármennyire is egy szado-mazo partik során lelakott klubhelyiséget idéz, ide tömegével járnak az egyetemisták. Díszlet semmi, csak a közeli Morrison's 2-nél is olcsóbb és időkorlát nélküli 'két koktél 850 forint ital akció', amely önmagában működik, éljen az egyszerűség!

Vagyis hazudok. A poroltó fölött volt egy poszter, melyen könnyű nyári ruhában ül egy csinos nő a zongora billentyűin, s közben egy ujjal pötyög rajta. Találó? Ide való? Nem. Bezzeg a becsiccsentve kilötykölt cukros koktélszirupoktól durván ragadt padló a pult előtt, miközben ketten annyira komolyan serénykedtek mögötte, hogy elfelejtettek közben mosolyogni, kedvesnek tűnni, a vendéggel foglalkozni. No, de megértem. Nagy volt rajtuk a nyomás! Hisz a pultban volt egy harmadik hölgy is, nyilván a főnök, aki meg sem mozdult, csak a falnak támaszkodva szigorúan felügyelte a munkájukat, hogy miként állják meg helyüket az ipari mennyiségű koktélkeverés közepette, miközben a sor egyre csak nőtt.

Aztán a WC felé menet kiszúrtam, hogy van még egy terem. S bár azt hittem, hogy az iménti dizájn alulmúlása fizikailag lehetetlen, ez a helyiség még nyomorultabb volt, mert a fekete betétek helyett itt csak egy fogas, meg a menő alkoholok reklámjai jutottak a vörösben pompázó falra, ja és a hátsó félrevonulós sarokban még egy csík virágos tapéta. Más kérdés, hogy a WC-ben nem volt se papír, se szappan, de még a csapot is letörték.

A Corvinus kávézó igazán komoly alapozó helynek tűnik, ahol az átlagnál kicsit többször kellene elkérni ellenőrzésre a vendégektől a személyit."

anyicska:

"Corvin presszónál igénytelenebb helyet egész életemben nem láttam. Jelzem, nem ma kezdtem kocsmázni! Nem is értem, miért járnak ide, valószínűleg a koktél akciók miatt, de ennél még a közértben is sokkal jobb megvenni a mentát és a rumot, és otthon elfogyasztani a mojitot, mint betévedni erre a borzasztó helyre. Dizájn semmi. Egy fekete-piros lyuk, minden ócska és piszkos. A mosdó egy rosszabb fajta toi-toinak megfelelő felszerelésű helyiség - unisex kategória (elvileg két fülke van, de semmi nem utal arra, melyik a férfi, melyik a női. Nincs papír, nincs szappan, nincs törlő. Ráadásul arrogáns picsák állnak a pultban, akik azt gondolják, hogy ők nyelték le Salamon szarát (egy cseh szólás szó szerinti fordítása, ami annyit jelent, hogy azt gondolják, ők a legokosabbak a világon). A zene erős tuc-tuc-tuc, minél hangosabb, annál jobb. A közönség tökéletesen passzol a hely színvonalához, jellemzően visító, sikító fiatal csajbandákkal lehet találkozni, akikhez néha csapódik egy-egy szerencsétlen fiú. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy más korosztály nem találja meg itt a maga boldogságát. Mert volt itt egy cirka hatvanéves, erősen sminkelt, póthajas, ünnepi kosztümbe öltözött hölgy is, aki látszólag nagyon élvezte a sex on the beach kortyolgatását.

Szóval, nem ez lesz a törzshelyem, mi több, nem szívesen mennék vissza. Senkinek nem ajánlom a helyet."

eszter:

"Az a fajta egyetemi klub, ahova szerintem nem a bölcsész típusok járnak, nekik valószínűleg túl procc a hely. Pincehelyiség (amitől amúgy nekem hidegrázásom van, így eleve mínuszról indult), ráadásul piros neonnal. Igaz, hogy az egyet fizet kettőt kap koktél akció valahogy megenyhített, de több okból sem lesz az a hely, ahova egy hirtelen ötlettől vezérelve (vagy előre tervezve) lemegyek ismét. De húszéves lánycsapatoknak kiváló hely lehet!"

sortura2.png

"Az új Sörtúra helyszínek sorát gyarapítja a Jókai utcában található Corvinus kávézó, ami a Corvinus Cafe franchise része. Kb. ugyanúgy néz ki, mint az össze többi ilyen hely, ez a hálózat 4-es számú tagja."

"A helyzet reménytelen."

Értékelés

  apu anyi esz
dizájn 1,5 1 1
kiszolgálás 1,5 1 3
közönség 2 1 2
zene 2 1 3
mosdók 1,5 1 3
árszínvonal 4 4 4
  2,08 1,50 2,67

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr975471030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása