.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 09. 3. - apuska
Gomba presszó
pixel cégér Helyszín: 1024 Bp., Széll Kálmán tér
Látogatás: 2013. augusztus 17. 15:00-15:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Ha a hely beszélni tudna, szerintem páran hazugnak neveznék.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 6-21; V: 7-20
Extrák: ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 350 Ft Kozel, 400 Ft
- Dreher, 400 Ft
- Dreher Bak, 430 Ft
- Heineken, 430 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Félédes fehér, 90 Ft Kommersz, 290 Ft
Száraz fehér, 90 Ft Royal vodka, 320 Ft
Száraz vörös, 90 Ft Casino rum, 460 Ft
- Johnnie Walker, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 200 Ft Kávé, 160 Ft
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft -
Szóda, 80 Ft -
Ice Tea (0,5l), 420 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Úristen! Hányszor szemeztem már ezzel a kultikusnak számító hellyel. Mert a puccos Moszkva tér bisztró alatt ott a magyar rögvalóság, valódi emberi történetek, a budai oldal úri értékeinek fityiszt mutató kispolgári léptékek.

A Gomba presszóról azt lehet tudni, hogy először az 1941. júniusában átadott hármas tagozású utasváró épület északi szárnyában kapott helyet. Nevét az utasváró közepét lefedő üvegkupoláról kapta, és cukrászáruval meg tejtermékekkel várta az utazóközönséget. Az eredeti épületet 1970-ben lebontották, a metró építésének idejére a tér Városmajor felőli oldalán egy ideiglenes eszpresszó pavilont állítottak fel, de annak forgalma a felét sem hozta a réginek. A metró átadása után 1973. április 3-án költözött a mai helyére, az állomás csarnokának épületébe, nagy tetőterasszal - a Moszkva tér bisztróval közös WC ma is ott van fenn. Az azóta alig pár négyzetméterre visszaszoruló Gomba presszóhangulatát azonban lassan a talponálló hangulat cserélte fel, melyet jól illusztrál, hogy a 80-as években amikor egy vendég kért egy pohár tejet, a felháborodott tömeg megverte (Vasárnapi Hírek).

Ma senkinek nem jut eszébe tejet kérni. Viszont kommersz italokból nyilván szoktak, mert van választék bőven, és a borok minősítése is azon a szinten áll meg, hogy az fehér vagy vörös, illetve száraz vagy félédes. A funkcionalitást és az ellenállóságot végletekig fokozó, a falakat és a pultot vörösmárvány hatású műanyag burkolattal óvó szándék bár elsőre sokkoló, megjegyzem, a gomba alakú kőasztalok mellett hosszan könyökölve egészen hozzá lehet szokni. A presszónak praktikusan két bejárata van, ha már terasza nincs, itt ezzel nyer valódi értelmet az átmenő forgalom kifejezés. És ha már a retró képek és a súlyos alkeszok között átmész. A tér belső felén ott van a Nemzeti Dohányboltokra jellemző elszeparáltsággal bíró Gomba pékség, ahol a pékárúból bár meglepően széles a választék, az már más tészta, mint ahogy a másik oldalt más tésztából van a gyros is."

anyicska:

"Erre a helyre irigykedhet az összes budapesti úgynevezett retro bár. Mintha visszamentem volna az időben pár évtizedet, és ehhez nem kellett semmilyen dizájntervező. Sörtúra induló pontnak teljesen megfelelt, de nem biztos, hogy hosszú távon szívesen járnék a Gombába sörözni. Mondjuk a sör finom, azzal semmi baj nincsen, a pultos néni is kedves, de a közönség elég hardcore. Csajoknak nem annyira ajánlom, nem egy első randis hely, de el tudom képzelni, hogy néha jól tud esni egy ilyen helyen meginni pár korsót vagy kupicát, és közben figyelni a hely szociográfiáját, hallgatni a törzsvendégek történeteit, durvább esetben szóba állni velük – de csak a saját felelősségetekre -, mert az is megeshet, hogy egy pillanatra nem figyel az ember, és egy pólóval szegényebb."

eszter:

"Aki ismer az tudja, hogy imádom az ilyen típusú kocsmákat. Valószínűsítem, hogy a Gomba műmárvány, kocsikerék méretű körasztalainál az elmúlt évtizedekben meglehetősen nagy események történtek. Ha a hely beszélni tudna, szerintem páran hazugnak neveznék, néhányan letagadnák, hogy az adott sztori róla szól, a hallgatóság prűd fele a fejét csóválná, de mi, mint művelt alkoholisták jókat derülnénk ezen és sírva könyörögnénk a megjelentetés jogáért. Kellenek ezek a hagyományos kocsmák a szagokkal, a közönséggel és minden velejárójukkal egyetemben."

sortura2.png

"Idén felhagytunk a jómódi szokással, miszerint a Moszkva tér bisztróból indul a túra. A Gomba presszó egy olyan kocsma, ami mindig is vonzotta a figyelmemet, és nem kell 300 forintot kicsengetni egy pohár sörért. Jobban belegondolva, ez a hely inkább illi a Sörtúra eszméihez."

"Remek oszlopok vannak látótávolságban, amihez kerékpárt kötni ér, de figyelni kell!"

Értékelés

  apu anyi eszt
dizájn 2 3 4
kiszolgálás 4 4 4
közönség 3 2,5 3
zene - - -
mosdók 1 1 1
árszínvonal 4 4 4
  2,80 2,90 3,20

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr35473737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.08.28. 09:23:37

Miként a Moszkva tér bisztró, ez is áldozatul esett a közelgő köztér felújítási munkálatoknak.
süti beállítások módosítása