.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 04. 30. - apuska
Kis Itália söröző

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 5.,
Látogatás: 2013. március 20. 18:25-22:15.
Google Maps

Máté Péter 'Elmegyek' című slágerére majdnem elmentem, de még félig volt a korsó.

Telefon: -
Facebook: -
Web: -

Vélemény

apuska:

A Kis Itália neve rosszízű asszociációs játékra ad okot. Vajon kik járnak ide? Csak nem a IX. kerületben élő nagyszámú olasz kolónia?

Se pizza, se pasta, se bruschetta, bár tény ami tény, olaszosan zajos. Kb. 4 éve futhat Kis Itáliaként az Angyal sörözőtől mintegy 50 méternyire az egykori csövestanya, vagy ahogy anno a tábla hirdette: Lépcsős söröző, borozó. Most már lényegesen jobb a helyzet. A kocsmát teljesen felújították, a négytenyérnyi olasz csizma tiszta, rendezett, fiatalos, ráadásul a nyerőgépek eltűnése óta határozottan kevesebb a rossz arc, és több az olyasfajta egyetemista, akiket az olcsó árak és az állandó ital akciók vonzanak be, meg hogy ismerősként köszönti őket a pultos. Az esti bulik előtt tipikus alapozó hely!

A söröskorsóban pultra helyezett barka, a mikulásvirág, de még a kommersz italok közé szúrt lufivirág is arról árulkodik, a vendégek hálásak. Veszett kutya, VBK, macifröccs? Alap. A zenegépben meg olyan sokéves klasszikusok, amire néhány kör ital után mindenki teli torokból üvölti a refrént.

A szomszéd asztalnál egy amatőr sörfogyasztó teli korsót borított és tört, aztán jófiú módjára kikérte a hipószagú felmosót és maga takarított. De ami szép, hogy ez itt így van rendben, ezt hagyták!

Sajnos, az 5 főt meghaladó társaságok egy asztalhoz ültetése nem megoldott. Ezúttal mi heten voltunk, s a számunkra elképzelhető egyetlen lehetséges helyen - a zenegép mellett - konkrétan nyomorogtunk, mikor valaki WC-re ment (a női kulcsos), a teljes mellette ülő sor felállt, megremegtetett mindent, visszaültünk, és mikor az amúgy hihetetlenül pedáns mosdóból is visszaért az illetékes, akkor kezdődött elölről az egész.

Nota bene. Van sakk készlet!

kalimpa:

klasszikus kisbüdös. itt ne várjon senki az asztalhoz szambázó pincérre vagy a kaviár-pezsgő kombóra. itt inni kell s vegyülni a közeggel, aki ha akarja, akkor bömbölve hallgatja az éppen aktuális fradi-dózsa meccset a fejek feletti TV-n.

pár sörre, meg mondjuk egy beszélgetésre alkalmas, de az sem hosszútávon.

balu:

Máté Péter Elmegyek című slágerére majdnem elmentem, de még félig volt a korsó. Cserhátinál negyedig volt a korsó. A következő számot is szeretném meghallgatni?

Ez a hely egy büntetés, de olcsó a sör.

dancso panza:

A zenegépet a főnöknő kezeli. Mást nem enged a közelébe.

Régen, minden szerdán majdnem a villamos sínekig rakták a 'ma borszállítás' táblát, ezzel biztosítva a szállítónak a parkolóhelyet. Ebből kettő is volt, hogy szélessége is legyen a foglalásnak.

Aztán felújították. Ez egy darabig eltartott, de a táblák maradtak.

Egy ideig csak a csupasz falak meg a sitt kupacok, aztán megnyitott. A sitt kupacokat felváltották az óraszerelő fiatalok, volt, hogy már kora délután szereltek. Volt köztük Superman is, meg Ady a régi ötszázasról.

Olcsó, jó, egyszerű, tiszta WC-vel, Cserháti fan csapossal.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 300 Ft
Üveges sör (5 dl): Kozel, 265 Ft
Bor (1 dl): Kimért, 55 Ft
Rövid (4 cl): Kommersz, 190 Ft
Üdítő (2 dl): Szénsavas gépi, 90 Ft
Meleg ital: Kávé, 140 Ft
Harapnivaló: Ropi, 120 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr285213051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása