.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 04. 13. - Fehérbálna
I. Sörpong verseny

pixel

sortura-csik.jpg

> Sok kocsmai sport van szerte a világon, amik nem fészkelték be még magukat az itthoni közegbe. Ezek közé tartozik a pingpongra hasonlító és némi célzókát igénylő ivójáték is, a Sörpong. Most a Sörpong.hu szervezett egy versenyt, ott volt a helyünk!

Korábban beszámoltunk a beer pong (Sörpong) nevezetű játékról, ami az egyetemeken Amerikában nagy divat, és elég komoly bajnokságokat is szerveznek ezen részegedési forma köré. Itthon, sajnálatos módon, eddig nem volt túl sok próbálkozás eme nemes sport elterjesztésére, de most talán eljött ennek is az ideje. A Facebookon császkálva futottam bele a verseny plakátjába és láttam, hogy a Sörpong.hu csapata szervez egy versenyt, kötelességemnek éreztem, hogy megnézzem.

Az első verseny helyszínéül a hírhedt Morrison's 2 egyik táncterme szolgált, ami elég ígéretesen hangzott, hisz ott nem kell szorongani a hely szűke miatt. A verseny 19 órai kezdéssel volt meghirdetve, a regisztráció zárása 18:30-ra volt belőve. Gondoltam, kivételesen megpróbálok időben érkezni, hogy a regisztráció menetét is megörökíthessem, de mint minden rendezvényen, itt is volt csúszás. A helyszínválasztás miatt kétszer is meggondoltam, hogy lemenjek-e, mert a Morrison's 2 hírhedt a rendrakó szolgálat botrányairól. Szerencsére, ezúttal minden atrocitás nélkül sikerült lehoznom az estét. Bár elég aggasztó, hogy kommandósoknak hiszik magukat a biztonsági őrök, és eszerint is öltözködnek. Nem igazán értem, miért van erre szükség, más helyeken nem kellenek ekkora izomagyak, inkább olyanokat alkalmaznak, akik két értelmes mondatot is el tudnak mondani. Ennek az érthetetlen munkaruhának láttán több arcon is kiült a tanácstalanság, hogy akkor most hova is került? Ezt leszámítva egy rossz szavam sem lehet a helyszínre, ideális volt mind méretben, mind kiszolgálásban.

A versenyre való nevezés díja 1990 Ft volt per fő (ez a Sörtúrákra való 500 Ft-os nevezés után kicsit erős volt számomra, hiszen nem mindenki kap ezért a pénzért valami kézzel foghatót), és mivel 1 csapat a szabályok szerint 2 főből áll, ezért 4000 Ft csapatonként. Ezt egy kicsit sokalltam, de a díjakat látván kicsit jogosnak is tartottam. Miután sikerült elkezdeni az eseményt, a sok addig csak bámészkodó is rájött, hogy milyen jó móka ez a verseny, és többen is úgy gondolták, hogy beszállnak, vagy legalább ott maradnak szurkolni. Mivel ez a helyszín az itt tanuló vagy nyaralni érkező külföldi fiatalok egyik kedvelt célpontja, így elég sok néző akadt, akik tudták, hogy mi is ez a sport. A 3. helyért vívott csatát is 2 angol srác vívta…

Rengeteg sör, röhögés és a „férfiaknak lehetne jobb a lyukérzékük” poén után következett a 3. helyért vívott csata, ami a Sörtúra csapata és a már említett angol srácok között folyt. Sajnos Csabinak le kellett lépnie, ezért beugróként egy csepeli hölgyemény csatlakozott, aki mint a verseny folyamán kiderült, igazán ígéretes dobómozdulatai vannak. Lenyomtuk az angolokat, mert két csepeli vakmeleg csapatot alkot (bocs Csabi). A harmadik helyért járó díjat sportszerűen átnyújtottuk az angoloknak, hiszen nekünk lesz még lehetőségünk elverni mindenkit. Az alkalmi csapattársam nem pihenhetett sokáig, hiszen ők játszották a döntő mérkőzést is, amiben bár alulmaradtak, de emberesen helytálltak.

Az I. Sörpong verseny szerintem egész jól sikerült, jó volt a hangulat (ebben a sör fogyasztása is sokat segített), jó volt a társaság. Kicsit nehezen indult be a verseny, de mint azt már mindannyian tapasztaltuk „minden kezdet nehéz”. Remélem, a legközelebbi verseny kicsit emberbarátibb helyen lesz, a Morrison's 2 gyomrában kicsit kripta érzésem volt, és a dohányzás is nehézkesen megoldható, pedig sajnos a sörnek ez sokunknál velejárója. Még sokat fogtok hallani a Sörpong.hu-ról, és reméljük sikeresen terjesztik az igét a beer pongról.

Köszönjük szépen a Sörpong.hu csapatának a lehetőséget, és külön köszönet Horpácsi (nem csoda, hogy huszadik próbálkozásra sem tudtam megjegyezni) Eszternek a győztes dobást!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr617199197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása