.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 10. 30. - Fehérbálna
Szegedi kocsmák Sörtúra

pixel

sortura-csik.jpg

> A Szegedi Kocsmák gyakorlatilag azt csinálják Szeged kocsmáival, amit mi a budapestiekkel. Sörtúráznak. Megkérdeztük Zsolót, az esemény szervezőjét, hogy élte meg.

zsolo.jpg

- Milyen apropóból kezdtétek el a kocsmák gyűjtögetését?
Először is, nem mi voltunk az "úttörők" a szegedi kocsmák összegyűjtésében. Már volt egy próbálkozás egy másik társaságtól, ami egész jól indult, pofás kinézetű oldallal, csak ráhagyták egy idő után. Szóval ettől függetlenül, iszogatás közben: ha már annyi helyre járunk inni, miért nem írhatnánk össze! :-) Mások is próbálkoztak vele, nekünk is menni fog! Hát így kezdődött, kezdetben még csak úgy magunknak, haveroknak stb., most már túlléptünk ezen!

- Pontosan mióta csináljátok ezt a nemes feladatot?
A Szegedi kocsmablogot 2009.01.01. óta csináljuk. A blogon az első bejegyzés ugyan 4-i, de már elsejétől elkezdődött a felmérés, természetesen másnaposan! Mondjuk könnyű dolgunk volt kezdetben, mert az első 30 kocsma fejből ment, csak fénykép kellett. A túrákban viszont még gyerekcipőben járunk. 1 éve szervezzük őket. Mondhatni viccesen, a blog mellékterméke a kocsmatúrázás! De a visszajelzésekből ítélve, nem bénázunk annyira.

- Ez ilyen "egy emberes" akció vagy a baráti társaság, aki a cikkeket ontja?
A kocsmázás baráti, a cikkírás inkább egyedi.  Én szoktam a cikkeket írogatni, nagyrészt, kocsmákat felmérni általában többen megyünk. Legtöbb esetben nem emlékszünk a végére, de ezért szoktunk fényképezni a kocsmákat, hogy tudjuk melyikben voltunk. Ha ez sem segít, marad a gyógysör másnapra!

- Hány túrátok van egy évben? Láttam van Fröccstúrátok, Sörtúrátok, melyik áll közelebb a szívedhez?
4 túránk van egy évben: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél! 2 sörtúra, 2 bortúra. Igyekszünk valami figyelemfelkeltő, vicces neveket adni nekik, de az igazi túránk az Őszi NagySörKörút Túra. Ezt úgy néz ki, sikerül rendszeresítenünk! A többi túra mindig változó, más-más útvonalakon, pl. gondolkodunk egy olyanon is, ami nem belvárosi kocsma orientált, hanem a szegedi paneldzsungelek kricsmóiban barangolunk!  Bor vagy sör? Nem is tudom. A bor- és fröccstúránk barátias hangulatúak, de én a sört favorizálom, bár csak azért, mert a kocsmákban ritka a jó bor. Nálunk ugyan tartja még a mondás, hogy fröccsre minden bor alkalmas.

tura.jpg

- Honnan jött a Sörtúra ötlete?
A sörtúra ötlet nem újdonság itt Szegeden. Az egyetemi koleszok szoktak maguknak tartani ilyen-olyan kisebb sörtúrákat, bár ezek valamilyen bulihoz vannak kötve. A mi sörtúránkat tőletek kölcsönöztem. Az útvonal meg adja magát. Csak rá kell nézni Szeged térképére, a körutas rendszerére. Úgyhogy hatással voltatok ránk! Láttam a videótokat is, meg minden! A végén már neked is nehezen ment a nyilatkozás. Igen, a sörtúrák egyik mellékhatása ez!

- Te is aktívan részt veszel a túrában, mint fogyasztó vagy ilyenkor olyan, mintha dolgoznál és ügyelsz a rendre és a fegyelemre?
Persze, hogy aktívan! De nem vagyok alkesz!! Áldozat vagyok!! Szóval igen! Általában én szoktam meghatározni a túra útvonalakat, de nem vetek meg semmilyen új ötleteket sem. És mint fő szervező jelen is vagyok, és igyekszem a társaimmal együtt kordában tartani az egészet. Eddig nagyobb gond a részegségen kívül nem volt. A túrák utcsó kocsmá(i)ban azért már mi is elengedjük magunkat.

- Van valami "világmegváltó tervetek" a kezdeményezéssel, vagy csak jó buli?
Igazából a Szegedi Kocsmák blogot hirdetjük ezekkel a túrázásokkal elsősorban, mert ez egy remek reklám nekünk! Használ is. Másodsorban pedig iszunk. És ha már iszunk, igyunk sokan-sokat-sok helyen, akciós italokat! 100 Ft egy pohár sörért mennyire hangzik jól manapság?

rendezo.jpg

ITT találtok fotókat a legutóbbi túránkról.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr257178857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása