.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 09. 12. - Fehérbálna
Budavári paypass

pixel

sortura-csik.jpg

> Örömmel tölt el, hogy idén még több és több sörös esemény kerül megrendezésre országszerte. A Főzdefeszteket kifejezetten imádom, és a tavalyi Budavári Sörfesztivál zseniális hangulata, élménye után az ideibe is nagy lendülettel vetettem bele magam. Sajnos a „wow” élménynek még csak a közelébe sem értem idén.

Ezer köszönet a szervezőknek, hogy meghívtak a sajtótájékoztatóra, ahol sok hasznos infót kaptam az idei rendezvényről, amik kellően felcsigáztak és alig vártam, hogy egyéb dolgaim elintézése után végigjárhassam a sörös bódék és interaktív programok forgatagát. A bejutás hibátlanul és viszonylag gyorsan is ment. Kb. eddig tartott a lelkesedésem, mert már a bejáratnál közölték, hogy készpénzzel itt ugyan nem fogok semmit sem fizetni. Mindig is kerültem azokat a fesztiválokat, ahol a paypass rendszer működik. Ízlések és pofonok. Lehet, csak nekem szúrja a szemem, de régimódi vagyok, és szeretem, ha készpénzzel fizetek és nem valami megfoghatatlan dologgal, amiről már nem egyszer hallottam, hogy voltak ezzel kapcsolatos visszaélések a fesztiválokon. Az indok az volt erre a rendszerre, hogy így gyorsabban megy a fizetés. Hát elmondom, hogy rohadtul nem. Maximum azért volt jobb, mert a bódéknak nem kellett indokolatlanul sok aprót betárazniuk, de gyakorlatilag semmi másra. Feltételezem, ez is mint minden manapság, valakinek az érdekében állt. A következő meglepetés akkor ért, amikor 500 Ft letéti díjat kértek a kártyáért, amivel ez a rendszer üzemelt, amit eszem ágában nem volt használni. Utána a következő problémám a korsónál volt, amiért idén 600 Ft letéti díjat számoltak fel, bár ez tavaly is 500 Ft volt. Szó se róla, sokkal jobban esik egy üvegkorsóból inni a finomabbnál finomabb söröket, de ez a kártyás rendszer után megint arcon csapott. Összegezvén az eddigieket, még egy korty sört sem ittam, de 1100 forinttal máris kevesebb lettem, ha csak ideiglenesen is. De vigyázni kell mindenre, mert különben ténylegesen meg leszek rövidítve.

budavari.jpg

Az erősen demoralizáló kezdés után sajnos meg kellett állapítanom, hogy a fesztivál nem fogja visszaküzdeni magát abba a kategóriába, hogy jó érzéseim legyenek. Bár nagyon örültem annak, hogy idén 16 kisüzemi sörfőzde volt kint, ami kétszer annyi, mint tavaly volt. A legismertebb söröktől kezdve az importokon át az igazi házi sörökig bezárólag minden megtalálható volt a Budavári Sörfesztiválon, ami tetszett. Az ilyen eseményeken mindig a kis sörfőzdéket keresem, mert őket kicsit nehezebb megtalálni a hétköznapokban, mint a nagynevű import söröket, amiket palackozva leemelhetek bármely sörkülönlegességekkel foglalkozó bolt polcairól.

A választékban nem volt hiány, a keresletben még annyira sem. Voltak turisták, idősebbek, családosok, sör-ínyencek és egyszerű fogyasztók is. Mindenki megtalálta a számára ideális sört a fesztiválon, ha elég türelmesen állt sorba, és képes volt végigpróbálni az összes sört. Szerintem 1-2 embernek sikerült is. :)

Nem is szaporítanom tovább a sorokat, mert ténylegesen nem sok olyan élményem volt a fesztiválon, amit érdemi hozzászólással tudnék illetni. Nem búsulok, mert most hétvégén jön a Főzdefeszt újra, úgyhogy lesz alkalmam kipróbálni a kihagyott sörfőzdék italait.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr157177571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása