.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 06. 28. - apuska
Púder bárszínház

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 8.,
Látogatás: 2012. május 16. 18:00-22:00.
Google Maps

A romkocsmák félhomályában merengő, állástalan diplomások egy mérhetetlenül művi, ámbár professzionálisan kitalált környezetben költhetik el szüleik pénzét.

Telefon: +36 1 210 7168
Facebook: fb.com/puderbar
Web: http://puderbar.hu

Vélemény

apuska:

2012. március 6-án egy újabb art kocsmával bővült a színes pesti paletta, mely műfajbeli különlegességét nevében is hangsúlyozva azt mondja magáról: Púder bárszínház.

Tehát az alkalmazottak eljátsszák, hogy ez egy bár? 'Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.' A magyarázat ennél mégis egyszerűbb, a vendéglátás és a kultúra összefonódása bár üdítő tendencia és egyre jellemzőbb, azért amatőr színházi produkciókat befogadni kevesen szoktak. Bezzeg ők. A Lakmusz Csoport pl. itt rendszeres fellépő, de a Fiatal írók Szövetsége is tartott már itt felolvasó esteket, illetve a Fúzió Rádió rezidensei is kevernek alkalmanként ígéretes muzsikákat a DJ pult mögött.

A szürreális montázsok és szobrok, a szőnyegek, a nagyszerű csillárok, a furcsa freskók, az ütött-kopott székek (a kirakati ablakban is), a mintázott asztalok és hordók állandó kellékei mellett a falakon időszaki kiállítások képei is váltogatják egymást, melyek közül csak utóbbiért nem tehető felelőssé Babos Zsili Bertalan és fiatal képzőművészekből álló csapata. Egyébként ha a Púder enteriőrje ismerősnek tetszene, az nem a véletlen műve, hisz az ő kezük munkáját dicséri a Szatyor, a Csak Art Bar és a Csendes is.

Az emelet amolyan félhomályos, megbúvós, csendesülős, kávézós. A hatalmas ablakokkal a teraszra néző földszinti szakasz lenyűgöző látványvilágával kisebb és nagyobb társaságoknak egyaránt alkalmas enni és inni, bár a kiszolgálás kissé tétova, ha nem jelzünk, még a jelenlétünk is képesek elfeledni. A személyzetre sok panaszunk ennek ellenére nem volt. Kimondottan udvarias népség, pl. mikor már túl sok széket kölcsönöztünk egy jóval nagyobb foglalt asztal mellől, akkor ők nem leteremtettek ezért, hanem átültették az egész csapatunkat inkább ahhoz.

A pincerészre vagy elfogyott a szufla, vagy direkt nem akarták túlbonyolítani, mert hogy minek, ha annak célja kizárólag a praktikum. A konyha, a mosdó és a színházterem erősen funkcionális (végre megpihenhet a szem), hogy aztán a romkocsmák félhomályában merengő, állástalan diplomások egy mérhetetlenül művi, ámbár professzionálisan kitalált környezetben költhessék el szüleik pénzét.

kalimpa:

Szépen felépített és kitalált kocsma ez, de nem nekem, hogy miért is:

Nem a magamfajta egyszerű pesti fiatalok gyűjtőhelye ez. A külföldiekre és a sznobizmusra hajlamos vendégkörre van a Púder kiélezve, mint árban, mint kiszolgálásban. Nem tudom, lehet velem van a baj és túl igénytelen vagyok, de nekem ez túl sok. Nem tetszik a belső dekor, össze van hányva, nem látom a koncepciót, és még csúnya is. A hideg ráz ki ettől a kocsmától, pontosan olyan lett, mint Budán a Szatyor, leszámítva az ottani galéria részt. A közönség tipikusan az a fajta, aki mindig az éppen divatos és felkapott helyekre jár szürcsölni koktéljait, illegetik magukat és próbálják élvezni a Ráday utca trendi hangulatát. Na mindegy. Nekem se nem randis, de még sörözésre is alkalmatlan. Hogy azért mondjak jót is. A WC tiszta és rendezett, az ajtaján lévő sok-sok kilincs meg ötletes, de ennyi.

bal:

Vicces hely ez. Első belépésre bájos: van gyík a falon fémből, van bringatároló a hely előtt, a környékhez képest az árak átlagosak, vagy inkább nem annyira vészes. Nekem sokkal több nem is kell. Nyilván nem lesz törzshely, de egyszer jó.

Külön öröm a férfi WC piszoárja fölött elhelyezett bársony fejtámasz, aminek döntheted a fejed kis dolog közben.

ági:

Romkocsma Ráday-módra: a romkocsmákat idéző szedett-vedett bútorok, eklektikus berendezés, a gyakran érthetetlen művészi alkotások kombinálva az itt megszokott árszínvonallal. A kiszolgálás lassú, de legalább nem is túl barátságos. Aki ragaszkodik a Rádayhoz, annak egy üde színfolt lehet az utca jelenlegi kínálatában, aki egy jó helyet keres, menjen tovább.

baller:

Ezt egyszer érdemes. A fémaligátor első látásra szerelem, de a többi zsiribiri design elem is érdemes megtekintésre.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 490 Ft
Üveges sör: Gösser, 650 Ft
Bor (1 dl): Balaton-felvidéki Olaszrizling, 180 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 690 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 390 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Cézár saláta jércecsíkokkal, 1400 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr614522239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása