.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 04. 19. - apuska
Forrás borozó
pixel cégér Helyszín: 1211 Bp., Kossuth Lajos u. 89.
Látogatás: 2012. április 1. 16:00-19:00
 Bezárt, megszűnt! 

> Így álmodik a nyomor, s kitörli szeméből a Forrás borozót egy bazi nagy csipa képében.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: konyha, tévé, zenegép, non-stop

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Szebeni Ászok (Rizmájer), 240 Ft Arany Ászok, 310 Ft
Soproni, 250 Ft Dreher, 335 Ft
- Gösser, 345 Ft
- Borsodi Bivaly, 325 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Muskotályos, 80 Ft Kommersz, 230 Ft
Olaszrizling, 80 Ft Unicum, 440 Ft
Kékfrankos, 80 Ft Johnnie Walker, 630 Ft
Üveges borok, 115 Ft Metaxa, 530 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 200 Ft Presszó kávé, 205 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 225 Ft Ropi, 105 Ft
Szóda, 50 Ft Sós mogyoró, 165 Ft
Bomba, 410 Ft Orbit rágó, 210 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Forrás. Tessék alaposan megízlelni ezt a szót! Gyönyörű. Hiszen minden benne van és mindent kifejez. Miként a víz elengedhetetlen feltétele az élet kialakulásának, a forrás annak szükségesen az eredője. Ráadásul a csepeli igazán különleges, alapos felkutatására konkrét expedíciókat küldenék, mert amilyen antropológiai bőségtálból itt csemegézni lehet, abból több doktori disszertációt is simán össze lehet hozni, és ahhoz még schittelni sem kell!

Mondjuk, Csepel már önmagában is fogalom. Egy Budapesttel szoros szimbiózisban élő és mégis súlyosan elszigetelt terület, sajátos népszokásokkal, öltözködési stílussal, magaviselettel. És ide törtünk mi be! Az alkalmazkodás nem megy egyik napról a másikra, gyakran azon vesszük észre magunk, hogy csak nézünk ki a fejünkből, hogy ez most mi, ez hogy lehet? De egyet gyorsan megtanultunk. A kiserdei gyilkosságoktól és az MSZP-s mutyiktól hangos vörös Csepelen bármi megtörténhet!

A Forrás borozóról egy csepeli kollégám azt mondta, mikor a pesti éjszakából hazafelé menet néha még betértek egy levezető italra, gyakran voltak tanúi ilyen-olyan atrocitásoknak, és hogy régen még a baseballütő is oda volt a pult mellé készítve. Ha a rendőrök kerestek valakit, kb. itt kezdtek, mert az esetek többségében, így vagy úgy, itt a megoldásra is ráleltek.

Pedig a Forrás borozó akár jó is lehetne. A népművészeti elemeket is felvonultató büszke szőlősgazda díszlet némi elvonatkoztatással fogadó jelleget adhatna az egésznek, ami az ugyanazon érdekkörhöz tartozó szomszédos kifőzde és reggeliző ajánlataival együtt nem is kéne, hogy messze álljon az igazságtól, ha nem szoktak volna már oda a kétes elemek. Lepukkant WC? Olcsó bor és házi sör? Kaszinó? Törhetetlen bútorzat és nejlonterítő? Mulatós slágerek a zenegépben? Mondjuk van még ami odavonzza őket.

Nem tudtam megállni, így egy példaértékű párbeszédet fel is jegyeztem:
- Nagyon csúnyán viselkedsz a férjeddel.
- Neked férjed van?
- Férje van, de nem teszi fel a lábát neki.
- Szerintem jobban járna, ha megcsípetné egy dongóval!

De az a mondat sem volt utolsó, miszerint: ’kicsit berúgtam, aztán két kortyot aludtam’, - így álmodik itt a nyomor, s kitörli szeméből a Forrás borozót egy bazi nagy csipa képében."

anyicska:

"Az első csepeli felmérésünk a kultikus Forrás borozót célozta meg, tuti ami tuti. Eléggé izgalmas ez a hely (ahogyan az egész sziget is), főleg szociográfiai szempontból. Kívülről be sem lehet látni a tükrös ablakok miatt, és talán jobb is így.

A bent fogyasztó közönség egyedi és színes. Egy kövér, több mint dúskeblű szotyizó idősebb hölgy és egy fiatalabb fog nélküli totál részeg és még mindig söröző nő körül nyugdíjasok ücsörögtek (egyikük a radiátorhoz kuporodva) és a szexről dumáltak. Mi pedig kertünk két korsó csepeli házi sört, leültünk az ablakhoz, és szürcsölve nézegettük az utca pezsgését, én főleg azért, mert nem merem bámulni a kocsmát és az itteni embereket, félve, hogy amiatt bajba kerülhetnék. Közben jöttek mentek a többé-kevésbé bolondos vendégek. Egy hosszú ballonkabátos férfi virággal a kezében befutott, elkezdte rendbe rakni az asztalokat, székeket, ő volt a kocsmárosnő udvarlója. Más gyanús alakok egyből a játékterembe rohantak, hogy legyen miből enni-inni. Benéztek a csepeli bandázó kamaszok is néhány üveg gyümölcslére, majd jött egy hajléktalan is meginni a sajátját. Szóval könnyű, vasárnap délutánt töltöttünk el a Sörtúra-vezér Fehérbálna idegenvezetőnkkel a Forrásban.

Kocsma dizájnról nem tudok sokat írni, csodaszép boros falfestéken kívül semmi extra. Viszont a helyi mosdó, az egy külön történet. Nemcsak hogy nincs papír, de nincs ajtó, wc ülőke, ahogyan víz sem. Még jó, hogy másnapos voltam, és mindent inkább viccesnek vagy retrónak találtam mint gusztustalannak. Bar a kaját nem vállalnám, annak ellenére sem, hogy állítólag jól főznek és lehet rendelni a Forrás melletti kifőzdéből. Amúgy maga a Forrás soha nem zár be, 24 órán át nyitva. Ha elég bátorságot gyűjtünk, a matiné előadás helyett majd egyszer beugrunk szombat éjszaka, hogy lássuk, milyen egy party time a Forrásban. Akkor biztos még több életkép látható."

"Bringát a környékre annak ellenére se kötnék, hogy az ablak mellől a rálátás biztosított. Talán csak túlparázom."

Értékelés

  anyi apu fb
dizájn 3 3 3
kiszolgálás 4 3 4
közönség 1 1 2
zene - - -
mosdók 1 1 1
árszínvonal 4 4 3,5
  2,60 2,40 2,70

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr734361219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.01.15. 10:27:04

A nyerőgépbiznisz alkonyával a Forrásnak is befellegzett. Most egy plakát árválkodik csak az egykori non-stop bezárt ajtaján, miszerint az üzlet bérleti joga eladó.

blash 2013.06.27. 11:40:11

@apuska: már pékség lesz helyette, de majdnem szomszéd hentes üzletet is eladták, átalakították.
süti beállítások módosítása