.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 03. 9. - apuska
Public Pub

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 11.
Látogatás: 2012. február 22. 19:05-21:25
Google Maps

Kicsit setét a galéria, kb. mint egy orosz tankban, de a lenti rész legalább a pultból kap egy kis fényt.

Telefon: -
Facebook: fb.com/publicpub2017
Web: -

Vélemény

vakka:

Ahogy az Anker oldalán haladva ráfordulunk a Madách tér árkádos oszloperdejére, egészen a Madách Trade Center irodaépületéig kell sétálni, ami nem több 200 méternél. Elhagyva a Godot kávéházat az ember már nem is gondolná, hogy az onnan sétálóutcává átalakuló Madách Imre úton, a magas irodaházak árnyékában milyen helyre bukkanhat a túrázó. Mert a fém kültéri padokkal hosszában megosztott utca egyik oldalán ott a Hivatal (bringás művészlelkeknek), vele szemben pedig a Public Pub. Egy ír pub lenne ő, ami emlékeim szerint két és fél éve nyithatott. Míg a szemközti irodaházban dolgoztam, mindig itt tartottuk a szülinapokat és a kollégák búcsúztatását.

Kívülről nem túlságosan feltűnő a hely. Talán a sötétebb zöldes-barnás színek miatt, s hogy ezért beleolvad az épület alsó szintjébe. Nyáron viszont az utcai padok mellé kihelyezett napernyős asztalok és az ott hangosan mulató magyarok és külföldiek egyértelműen jelzik, hogy itt kricsmi üzemel. Belépve elönt minket a szinte csak fából kialakított belső tér melegsége. A padló, a székek, az asztalok, a pult, az oszlopok, amik a félig benyúló korlátos galériát tartják... mind fából. Plusz nincs agyonvilágítva a hely, így ez is ad valami meghittséget az iszogatásnak.

Ha le szeretnénk ülni, 1-2 fő esetén én mindig a 'kirakatot' választottam. A falban az ablakoknak vágott 'lyukakba' a fal vastagságának, na meg egy kis megtoldásnak köszönhetően befért egy asztal és két fapad, ahol akár négy ember is meghúzhatja magát, de igazából csak kettőnek kényelmes. Ott ülni gyakorlatilag a kirakatban, nyáron nyitott ablaknál a legélvezetesebb, mikor az ember bent is és kint is érzi magát kicsit.

Ha nem bírjuk a huzatot, bent fa székek és puha kanapék között választhatunk. Ha nagyobb a brigád, a pultos lányok se perc alatt összetolnak nekünk 4-5 asztalt a hosszú kanapé előtt (néha sajnos a már helyet foglalt más vendégek mozgatásával is). A céges jamboree-k rendre mindig az emeleten történtek, ahol szerintem 20 ember vígan elfér a szintén összetolt asztaloknál. Egyszóval nagy társaságnak is ideális, de olyankor előre foglalni azért illik.

Ha helyet foglaltunk, a kedves pultos lányok egyike (óóó, az az ázsiai lány…) jön és felveszi a rendelést, valamint az asztalunkra helyez egy tál sós mogyorót. Ez a ház ajándéka. Ennek árát viszont könnyen leihatjuk a Publicban, mert nem tartozik a legolcsóbb helyek közé; a kínálat ugyanakkor követi az árszínvonalat. Ami engem megfogott, az a ház csapolt barna sörének édeskés íze, ami tökéletes kísérőnek bizonyult a rendszeres akciókkal 290-re leárazott pálinkák és jagerek után. Ha akció van, akkor itt azt kell inni. Pont.

A mosdóhoz a sötétebb hátsó résznél egy lépcsőn lehet lejutni. Mivel viszonylag új a hely, ezek állapota még jó.

apuska:

Public Pub? A neve gyanúsan közönségesen játékosan hangzik, de ha a már a Madách utcában jártunk, ám legyen! A Beckett’s Irish Pub után úgyis azt mondtuk, több minőségi helyen kellene innunk, hiszen igényünk van rá, s ha egy-két sörrel kevesebbet kérünk, akkor a szokásos kocsmapénzből is kijövünk – szűken.

A pultból az ajtó mellé dohányozni kijáró lány mellett léptünk be, s rögtön konstatáltuk, hogy a külföldiekkel gazdagon merített földszinten nekünk már nem is jutott hely. Viszont a felső szint még zárva. Akkor mi legyen? Csak kérni kellett, s máris megnyitották előttünk a sötétlő magasba vezető lépcsőt, ahol mi kispolgári módon a hagyományos asztal-szék párosítást választottuk, a golfütők, a vaskos bőrfotelek és a dohányzóasztal magasságra ültetett söralátétek helyett. Mondhatni, klasszikus angolszász pubhangulat, amit a Big Ben óráját idéző monumentális díszlet, a tipikus angol telefonfülke, az egész teret uraló koptatott faborítás, a felfedezők korát megidéző vitorlások rumos hordói, a brit cégtáblák, egy lámpának támaszkodó giccses félemberes Charlie Chaplin jelenlét, és a barokkos cirádák a mosdó felé minden idősíkon erősít.

Érdekes, hogy bár nem találunk egyetlen tévét sem a Public Pubban, a pult fölött 5-6 sorban álló könyvespolc előtt a kivetítőnek viszonylag fix lehet sportközvetítések alkalmával a helye. Az asztalokon megannyi papírlap mutatja márkánként és típusonként a választékot, de az ételekről érdeklődni már a pincértől kell, s hogy a 2009. december 5-től (talán ekkor nyitott) érvényes itallapon vastagon kiemelt weblap címe mögött még mindig nincs tartalom? Végül is minek, ha estére így is tele a hely, mert a minden nap hajnalig nyitva tartó nyilvános italmérőt épp elegen ismerik.

kalimpa:

ír kocsma hangulat a Madách téren, nem rossz, ugyan még nem voltam Írországban, de valahogy hasonlóképpen képzelem az ottaniakat is mint amilyen ez. fa burkolat (nekem csak western), Guinness csapolt sör (állítólag a városban itt a legolcsóbb), csinos csapos és pincér csajok, sörkorcsolya gyanánt csipsz baszások kenceficékkel, házi barna sör.

semmi különös, nem dobtam magam hanyatt, csak mikor bandukoltunk fel az emeletre és egy kukkot sem láttam olyan sötét volt, na attól majdnem. amúgy nem rossz, aki bírja az ilyet, annak biztos jó, nekem túl steril.

dancsopanza:

Kicsit setét a galéria, kb. mint egy orosz tankban, de a lenti rész legalább a pultból kap egy kis fényt. Aztán kaptunk egy mécsest, és átmentünk kriptába.

Dizájn oké. Sőt, egészen faszántosan meg van építve! Bár a zene Radio 1, és még zenegép sincs, később kiderült élőzene szokott lenni, ami nagyon überkaller. Sajnos az árak a szomszéd szállodában lakókhoz igazítva. de ami még jó, az a Public Dark, a ház barna söre, amit állítólag Sopron mellett főznek. Mármint a kis hölgy szerint, aki kihozta. Más kérdés, hogy a Folyékony kenyér szakavatottjai szerint ez inkább szlovén gyártmány.

tapi:

Nem sok köze van az autentikus ír pubokhoz. Valószínűleg a csaposnak sincs 'Certificated by Guinness, Dublin' oklevele, de jó napomon, jó pár sör után már jó.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Public Dark, 540 Ft
Üveges sör: Zlaty Bazant, 690 Ft
Bor (1 dl): Feind Rosé, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 690 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 360 Ft
Harapnivaló: ...

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr604284578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prick 2013.10.30. 14:48:17

Egyik kedvenc Pub-om. Nem minden hétvégén fordulok meg ott, de kellemes élmények fűződnek a helyhez.

PublicPubReboot 2017.05.18. 20:23:04

Sziasztok!

Szeretnénk jelezni, hogy a hosszabb zárva tartás után a pubot újra megnyitottuk!

A belső design a régi, de az üzemeltetés és a személyzet új. Így a fenti adatokban is van némi változás.
A facebook-on Public Pub Reboot néven vagyunk megtalálhatók, jelenleg ez a pub hivatalos, aktuális oldala. www.facebook.com/publicpub2017/?ref=bookmarks

Újult erővel, nagy lelkesedéssel fogtunk neki a hely újraindításának, egy barátságos, kellemes helyet szeretnénk kialakítani, akár azok részére, akik beugranak egy-egy baráti beszélgetésre egy jó sör vagy fröccs kíséretében, akár ha születésnapot, legény- lánybúcsút, egyéb alkalmat ünnepelnének nagyobb társasággal.

Kínálatunkban kézműves sörök: Public Pale ale, a Rizmajer sörfőzdéből: Konyakos Meggyes csapolt; Mézes-Narancsos Gyömbér, Búza és Cingulus fekete sör üvegesben, A győrzámolyi Bors főzdéből a jövő hét elején érkezik: Seven Sins Lust, ez egy új főzésű vörös IPA, Little John és Tuck Barát csapolva
(csapolt söreinket 2 dl-től 5 dl-ig mérjük, melyek ára átlagban 2 dl 500.- ft, fél liter 1.080.- Ft, melyekre jelenleg 15%-os akció van, valamint az árak végleges beállítása is folyamatban van, általunk is tapasztalván még a helyi viszonyokat, szóval az árváltoztatás jogát fenntartjuk :) )

Emellett természetesen borok, röviditalok, koktélok, limonádé, szénsavas és mentes üdítők, teák, kávék.

Pár rövid infó, ami fontos lehet:

- Jelenleg csak kp-t tudunk elfogadni
- biciklitároló konkrétan a pub mellett nincs, de a közelben van
- kiülős rész van, (6-7 asztal)
- kutyabarát hely
- van külön terem (kb. 20 fő) és VIP szoba is (kb. 10 fő)
- melegkonyha alkalmanként (erről később bővebben)
- tv, kivetítő (UPC)
- wifi
- italakciók

Rágcsálnivalók mogyoró, a népszerű nachos hajó, melyhez 4 féle nachos és 3 féle szósz közül választhattok, valamint sonkás, szalámis és sajtos toast.

Tervezzük továbbá tematikus ételestek bevezetését, mely sorozatból az elsőről hamarosan szintén facebook oldalunkon értesülhettek, de erről még nem árulnánk el jelenleg többet ;)

Mivel még nem rég nyitottunk újra, várjuk természetesen régebbi és új vendégeinket, kéréseiket, kívánságaikat, mit innának-ennének szívesen.
Szeretnénk egy családias, baráti hangulatú helyet kialakítani ahol mindenki jól érzi magát, azt kapja amit szeretne, boldogan, mosolyogva távozik, majd, ha újra kikapcsolódni van kedve, mi jutunk eszébe, és ezért mindent meg is teszünk :)
Itt nincs vizezve az ital, kispórolva a koktélból az alapanyag, a felszolgálók és pultosok kedvesek és segítőkészek. Egy csapatként azon dolgozunk, hogy ez a hangulatos hely egy kellemes, de élő, beszélgetéstől, nevetéstől morajló törzshelyévé válhasson sok vendég és társaság számára a pesti forgatagban.

Jelenleg 2 akcióval várjuk kedves vendégeinket:

- A csapolt sörök árából 15% kedvezmény.
- Társaságok számára telefonon, előre foglalás esetén 5-10 fő közt 5%, 10-15 fő közt
10%, 15-20 fő közt 15%, 20 fő felett 20% kedvezmény a végösszegből.
(A csapolt sör kedvezmény előre foglalás esetén is minden esetben 15%)

Várunk mindenkit szeretettel!

A Public Pub csapata

Csaba Fazekas1 2017.11.22. 15:36:28

Szia! Ha jól tudom bezárt az üzlethelyiség. Szeretnénk egy tulajdonossal beszélni mert minket érdekelne. köszönöm
süti beállítások módosítása