.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 5. - apuska
Aranyszamár söröző
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 7621 Pécs, Munkácsy Mihály u. 9.
Temesi Csaba társtulajdonos, üzletvezető válaszol.
Kocsmablog látogatás: 2010. október 1. 18:50-19:55
 Bezárt, megszűnt! 

> Legnagyobb aduászunk a személyes varázsunkon kívül a fagyasztott korsóban érkező kiváló cseh Jarosov sör!

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 605 2315
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Aranyszamár/398487143555219
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 18-01; P, Szo: 17-02; V: zárva
Extrák: konyha, tévé, asztalokba épített sörcsap, ital akció

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan a név?
- A hely ebben formájában lassan kettő éves lesz, előtte is vendéglátóhelyként üzemelt, "mediterrán étteremként", ha jól tudom. Aztán lett kialakítva a mostani profil nagy része, ennek az üzemeltetését vettük mi át. Az alapelképzelés nagyon tetszett nekem és két társamnak, csak egy kicsit átalakítottuk a mi szájízünknek megfelelően. A cél az volt, hogy a már meglévő hangulatot úgymond "befejezzük", otthonosabbá, barátságosabbá, kényelmesebbé tegyük. A visszajelzések alapján ez sikerült is, mindenkinek tetszenek a szőnyegek, a kovácsoltvas kilincsek, lábtartók, festések, gerendák. Ez természetesen sosem lesz kész, mindig találunk valami "fúrni-faragni" valót... A név egyébként egy baráti társaság ötletelésének (természetesen némi sör mellett) a gyümölcse.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- A vendégkör egy része a régi törzsvendégekből áll (akik szerencsére újra visszataláltak), de járnak ide egyetemisták is - hiszen Pécs erősen "egyetemváros" - valamint hál'istennek minden nap betér jó pár új arc is! Általánosságban elmondható, hogy kb. 18-70 éves korig terjed a skála, igyekszünk a már legalább felsőoktatásban résztvevő, vagy már dolgozó, családos, igényesebb korosztályt megcélozni!

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- A törzsvendégeink száma viszonylag magas, szinte mindenkit ismerünk, egy részük a mi baráti körünkből kerül ki, mivel nálunk nincsen alkalmazott, mindig hármunk közül dolgozik itt valaki, illetve vagy még egy nagyon kedves hölgy is, JULCSI, aki még a "főszamarak" közé tartozik. Legnagyobb aduászunk a személyes varázsunkon kívül -XD- természetesen a fagyasztott korsóban érkező kiváló cseh Jarosov sör! Ez szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik, visszajárnak érte! Illetve van két, a vendégtérben lévő asztalba beépített sörcsap is, ahol mindenki magának csapolhat kétfajta sört, ezt méri egy számláló, és a végén rendezik a számlát!

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Az első csapolt Jarosov, amit társaimmal megittunk! De komolyra fordítva a szót, ami máshol nincs, a lassan hagyománnyá váló "Vajszló-party", ami zártkörű rendezvényként került megrendezésre, itt a törzsvendégekből lettek a pultosok erre az estére, és megtapasztalhatták (természetesen felügyelet mellett), milyen is ez a vendéglátás nevű izé a pult másik oldaláról! Egymást szolgálták ki, persze azért közben ők is megittak egy-két pohárkával...

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen árszegmensben?
- Csapolt sörben cseh Jarosov (világos), illetve szintén cseh Krusovice (világos és barna). Folyóboraink a villányi Kovács-Harmat pincészettől érkeznek, palackos boraink pedig Jobbágy Kornél borász barátomnak köszönhetően a pécsi Radó pincészettől. A koktélozás nem jellemző a fogyasztási szokásokra, inkább a long drinkek a kedveltebbek, valamint a fagyasztott Unicum és társai, de természetesen a meglévő árukészletből tudunk koktélokat is alkotni. Melegkonyhával rendelkezünk, alaphelyzetben csilisbabot kínálunk cipóval, illetve zsíros kenyeret csípős paprikával. Mesterszakács társamnak köszönhetően előzetes egyeztetés után lovagi lakomákkal, torokkal tudunk igény esetén rendelkezésre állni ! Zsíros kenyér: kettő szelet, csípős zöldpaprikával -290HUF, csilisbab cipóval -980HUF.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- A zenét erősen befolyásolja, hogy éppen ki dolgozik, de általánosságban kijelenthető, hogy valódi ROCK zene szól. Születésnapok, névnapok, legény- és leánybúcsúk, céges összejövetelek egyaránt zajlanak nálunk. Akciókkal ritkán készülünk, mivel nálunk az van az üvegben, ami rá van írva, és annyit töltünk a pohárba, amennyit kell, ezt azonban egy bizonyos árszint alá nem lehet vinni, de alapból barátságosak az áraink... De azért néha levisszük egy-két ital árát, igény szerint ! :)

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- Negyvenöt-ötven ember tud kényelmesen helyet foglalni, kerékpártárolásra a bejárat előtti boltívben van lehetőség, és természetesen asztalfoglalás is van. Valamint négylábú kedvenceket is le lehet hozni!

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes törvényről, hogyan oldja (majd) meg?
- Nagyrészt a vendégeken is múlik, mennyire megy majd gördülékenyen az átállás, a már említett bejárat előtti fedett, szélvédett boltívben lehetőség van/lesz a néha bizony jóleső füstölésre, lent pedig elszívórendszerrel rendelkezünk már most is, egyelőre a füst nem jelent problémát.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Akad pár, kül- és belföldön egyaránt, pl. a prágai ARANYTIGRIS (ezt ugye senkinek nem kell bemutatni), itthonit nem szívesen említenék, elvégre magunkat reklámozzuk itt. De ha már muszáj, mindenképpen kiemelném a PécsiEst Cafe-t! De nem szégyen másoktól tanulni, így lesz egyre jobb talán minden hely...

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- Sok-sok ötlet van még a tarsolyunkban, ezek megvalósítása nem is annyira pénz, mint inkább idő függvénye. Mindenképpen komolyan vesszük a fontos vendégeink visszajelzéseit, és ha nekünk is szimpatikus, próbáljuk megvalósítani, persze csak szépen lassan, hogy mindig legyen valami, ami kicsit új, kicsit más!

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr903266914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása