.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 12. - apuska
Szikra
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 1062 Bp., Teréz krt. 62.
Pataki Tamás kereskedelmi és marketing igazgató válaszol.
 Bezárt, megszűnt! 

> Európában csak egy-két hasonló épület van, ahol a funkciók így egyben vannak, mint a Szikrában.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 911 0911
Web: http://szikra.eu/
Facebook oldal: www.facebook.com/szikra.cool.tour.house
Nyitva tartás: H, K, Sz: 10-02; Cs, P, Szo: 10-04; V: 14-02
Extrák: koncert, tánctér, színház, konyha, kivetítő, wifi, ital akciók, terasz

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan a név?
- 1924-ben épült UFA mozinak, majd az MGM és Metró, aztán Szikra, majd megint Metró lett belőle. 2010-ben felújítottuk a nyitható tetővel rendelkező színháztermes épületet, és egy vendéglátó komplexumot, kultúrházat alakítottunk ki.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- Széles a közönség, mert a színházi előadások, a koncertek, dj bulik, mind más közönséget vonz, de alapjában 18+ ház vagyunk! Járt nálunk a Quimby, Kiscsillag, Demjén, Charlie, Alan Wilder, Alice Russel stb.

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- Van törzsközönségünk. Egy része a hely miliője, más része az italválaszték, harmadrésze a fergeteges bulik miatt jár, mely minden nap kerekedhet, hisz a célunk is az, hogy minden nap meglátogassanak bennünket. Kiemelném a Szikra Jazz Nite programot, Fehér Gábor (Ex-Cottton Club Singers) kvartetje játszik az igényesebb zenét kedvelőknek, illetve az autentikus dj party-kat, melyen a balkános, népzenei alapokon nyugvó zenei világgal szórakoztatunk, vagy az Italodisco, vagy Retro zenei programokat.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Sok volt, de talán Alan Wilder a Depeche Mode alapítójának koncertje, ami felejthetetlen volt, mintha a DM koncerten lettem volna, az emberek előre nem betanulva őrjöngtek és mozogtak zenéjére, mely meglepő és felemelő volt. De a mindennapok és a társaságok jelenléte a legfelemelőbb, mert akár rögtönözni is lehet bulit, néha még azt is engedjük, hogy maguk válogassák és pörgessék a zenét!

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen árszegmensben?
- Kínálatunkban kommersz ital nem szerepel. Minőségben magasra tettük a mércét, árban a középkategória alsóbb részébe sorolnám magunkat, melyet folyamatos happy hours és egyedi italakciókkal fűszerezünk. Heineken, Soproni, Edelweiss söröket csapolunk és többféle üvegeset kínálunk! Borokból és pezsgőkből nagyon széles a kínálatunk, és majd 90 koktélt keverünk, illetve kiemelném a Calgiari kávénkat, mely egyedi!

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- Minden nap lehetséges programokat tartani, azaz eséllyel futsz bele, ha más nem egy gitárosba vagy énekesbe, élőzenébe, vagy dj buliba. Italakciónk és kínálatunk nagyon változatos, happy hours-szal, meleg konyha választékkal.

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- Az egész épület különleges, egyedi, nem mi mondjuk, Európában csak egy-két hasonló épület van, ahol a funkciók így egyben vannak, mint a Szikrában. Kerékpártároló ügyében felvettük a kapcsolatot a Fővárosi Önkormányzattal, hogy engedélyezzék annak felszerelését a járdára a Teréz körúton, amely folyamatban van. Addig megoldásként az utcán rögzíthető az oszlopokhoz. Kezdetekben beengedtük a kerékpárokat a bejárati térbe, de sajnos a megváltozott Tűzvédelmi szabályok alapján erre már nincs lehetőség. Asztalt lehet foglalni. 700 vendéget engedhetünk be, és 5 helyszín van az épületen belül: a nyitható tetejű nagyterem, vagy akár a 36 főnyi kisvetítő és előtere, akár családi vagy kisebb társaságok privát bulijára. De befogadunk koncerteket, rendezvényeket, melyen 450 főt tudunk leültetni, és profi fény- és hangtechnikával, HD vetítéssel rendelkezik.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes törvényről, hogyan oldja (majd) meg?
- Jelenleg az épület nagyobbik része nem dohányzó, kisebb részen megengedett. Amennyiben épületben nem lehet, akkor a teraszon, vagy a bejáratnál adjuk meg majd a lehetőséget, vagy külön dohányszobát alakítunk ki szeparálva, ha ezt a jogszabályok lehetővé teszik majd.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- Nem tudok ilyet mondani, mert minden hely egyedi és más! Vagy szép, vagy jó a program, vagy olcsó, vagy jó az ital stb. Ízlések és pofonok. Nem hinném, hogy létezik a világon egy olyan hely, amely minden embernek 100% kielégíti az igényét. Ezért van a városban is rengeteg kocsma, étterem, koncert- és programhelyszín, mi úgy tartjuk, meg a Szikra!

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- Jelenleg felújítás után vagyunk, de mindenképp a vendégek komfortérzetét növelő beruházásokat tennénk meg, hogy minden nap hideg-meleg étel és italkínálatunkkal, free wifi-vel, laptop és telefon töltési lehetősséggel már most is rendelkező komplexumunk minden nap "tömve" legyen!

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr753217029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blogoutsider · http://kocsma.blog.hu/ 2014.12.24. 17:55:56

Néha van még valami bugi. Csak úgy nevezik most a helyet, amiben, mint a néma parlament. Érted? Értsd: PRLMNT. Facebook oldaluk is van, ahogy azt kell: www.facebook.com/prlmnt.hu
süti beállítások módosítása