.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 28. - CséZsé
Baranyai Dániel "Eckü"

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Baranyi Dániel
Születésnap: 1983. október 30.
Foglalkozás: szövegíró, előadó

Mottó: Ha nincs melletted a Család, az élet tud ám úgy csípni,
mint a csalán.

> A hiphop zenét játszó Hősök tagja, akit kamaszkoráig csak a foci érdekelt. Első bandája Ammóniaszökevények néven futott, amit az Őrült Oldal követett, és az ő első daluk címe volt: Hősök. 2001-ben robbantak be vele a hazai underground életébe, s már mint Hősök zenekar nyerték meg a Hiphop Mission tehetségkutatót. Súlyos szövegek, kemény rímek és odamondások jellemzik a stílusukat. Legutóbbi nagylemezük 2011-ben jelent meg, Négy Évszak címmel. Az elmúlt 10 évben rengeteg zenésszel dolgoztak együtt, Ikonná avatták Ákost, körbeturnézták az országot, és minden fontosabb zenei fesztiválon lázba hozzák a tömeget.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- 14 évesen az általános iskolánk tornapályája mellett. Május, lassan ballagás, tudtam hogy jó lesz a bizonyítványom, kicsit elengedtem magam emiatt is. Befröccsöztünk pár tapasztaltabb formával, engem bő fél liter kiütött, ők sokat nevettek ezen - mondjuk én is magamon. Utána hatalmasat borultam a lépcsőházunkban, de nem lett bajom.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Középiskolai évek alatt sztenderd volt, hogy ha péntek, akkor kocsmázás. Mostanság ez úgy van, hogy hétvégén többnyire fellépés van, viszont hétköznap jó beülni néha, akár egy szolidabb névnap vagy csak egy sima sörözés alkalmával. Nincs tehát periodika, ahogy esik, úgy kortyolunk.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Vannak beszélgetős és berúgós helyek. Előbbiben kávézni, ügyet intézni, rég nem látott ismerőssel összefutni teljesen kézenfekvő. Vannak viszont olyan krimók, ahova ha bemegyek, 80% hogy berúgva jövök el.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Szakközépiskolai éveim alatt a Sörkertre esett Veszprémben a voks, valamint a várpalotai Alagsorban is legurult pár nagyleó a környékbeli pajtikkal. Aztán hosszú ideig a Bárka lett „Szeszprémben” a bázis. Itt volt életem egyik legjobb szülinapja (rúdtánc Brashal tangába betűrt kínai piacos boxeralsóban), ide szerveztem az 5. éves érettségi osztálytalálkozómat, Mentha kisfiának tejfakasztója, meg még vagy több tucat ehhez hasonló őrült este köt a „Barihoz”. Mostanság Rézangyal Veszprémben (bár ritkán), illetve Pétfürdőn a Szabadtéri Büfé gyakrabban, esetleg Várpalotán a Beerka.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- A sört nagyon szeretem. Az ízesített limonádésöröket nem nagyon, de a világos sörök szinte mindegyikére jó szájízzel gondolok. A fröccs az új kedvenc. Nem sznobságból, nem azért mert trendi, egyszerűen 27 évesen éreztem rá a jó borok ízére. Rövidek közül a pálinkák nagy favoritok: Zomblaze barátom és a szabolcsi spanjai igen megszeretették az almától a szilváig a spektrumot. Félig veszprémiként a Fény szintén alap: kakaóval elég vad, de ittuk már pörköltszafttal is. A vodka-tonic pedig az új kis kedvenc. Rendben Man (Punnany Massif) ajánlotta pár hete Efott-on, csúszott is, főleg a nagy melegben bereggeliztünk párat.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Nem sok helyen jártam külföldön, sajnos.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Jó érzés, nagyon. Örülök neki, ha úgy vesszük, ez is egy visszacsatolás. Helyén kell kezelni viszont, aztán annyi. Volt egy érdekes sztori. Megkért a helyi általános suli, hogy legyek én a mikulás az alsó tagozatban. A negyedikesek a hangom alapján felismertek, aztán mondták hogy rappeljek inkább, mint csokit osztogatok. Letereltem őket, hogy nem az vagyok, akire gondolnak - hozzátenném, nem volt könnyű.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Ha fellépés van, előtte csak diszkrét egy-két pohár van, a pia nem mehet a koncert rovására, ezt az utóbbi pár évben már megtanultam. Utána persze elszabadulhat a pokol, néha nagyon be tudok állni. Mostanában inkább az jellemző, hogy ha nagyon érzem, hogy innen nincs visszaút, akkor elmegyek aludni vagy haza. A fék nélküli berúgásokat inkább privát alkalmakra, baráti összejövetelekre tartogatom, akkor viszont hajcsár módjára be bírok vadulni, és aki nem tartja a tempót, annak hajjaj…

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Nincs sok ilyen sztori. Részegen nagy megfejtő és kapcsolatépítő vagyok. Ami para néha, hogy nem emlékszek minden sztorira tüzetesen. Ilyenkor mindig van egy megerősítő vagy érdeklődő telefon, hogy akkor hogy is volt az tegnap.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Két opció van. Ha meló van másnap, akkor víz, kálcium pezsgőtabletta, kis citromkarika, szódabikarbóna, víz, víz és víz. Aztán pár órán belül enni. Ez általában helyrerak, főleg ha előző este nem lett minden keverve. A másik, ha nincs meló és mondjuk lazább a nap, akkor tényleg jó a gyógysör. Kettő lemegy, aztán simábban megy a nap.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Valami vicceset és kedveset - nem túl komolyat, abban vannak nálam sokkal ügyesebbek. Hasra ütök: A rap zene jó, a rap zene finom, csavard fel a hangot ma kishaverom. Billegnék is közben mellé ütemre, még az is lehet, hogy nevetnék is.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr863107067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása