.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 4. - apuska
Nelson Pub
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Bartók Béla út 4.
Látogatás: 2011. február 11. 16:25-18:45
 Bezárt, megszűnt! 

> Csak ne emlékeztetne az üléshuzat mintázata a BKV felújított járműparkjának székeire!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 209 1629
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 10-24
Extrák: koncert, tévé, sörkorcsolya, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 490 Ft Dreher Bak, 540 Ft
Pilsner Urquel, 590 Ft HB Lager, 520 Ft
- Dreher 24, 490 Ft
- HB Weissbier, 750 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Badacsonyi Olaszrizling, 160 Ft Casino rum, 390 Ft
Balatoni Kékfrankos, 180 Ft Finlandia, 490 Ft
Balatoni Rosé, 180 Ft Sierra tequila, 750 Ft
Tokaji Aszú (3 puttonyos), 700 Ft Fütyülős mézes, 600 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 200 Ft Capuccino, 300 Ft
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Forró csoki, 420 Ft
Evian, 550 Ft Grill szendvics, 490 Ft
Bomba, 550 Ft BB pezsgő (0,75l), 2000 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Tudom, az kizárólag az én bajom, hogy a Nelson Pub és a pár száz méterre álló Nevada Pub nevét mindig keverem. Az is az én bajom, hogy a környék kocsmái közül a műegyetemisták körében népszerű Libellát ez eddig nem sikerült megkedvelnem, de az már a Nelson Pub vezetőinek lehet a baja, hogy egy régen konyhával is rendelkező jó nevű és jó elhelyezkedésű helynek péntek este alig-alig akad vendége. Vajon miért?

Nelson admirális, a britek büszkesége, már 12 éves korától a haditengerészetnél szolgált. A napóleoni háborúkban nevéhez olyan dicső tettek fűződnek, mint az 1798-as nílusi csata, vagy az 1805-ös trafalgari ütközet diadalra vezetése. Megalkuvást nem ismert. 35 éves katonai karrierje során először jobb szeme világát vesztette el, majd egyik karját kellett amputálni, hogy aztán halálát egy tüdejét átlukasztó puskagolyó okozza. Az élők sorától ’Isten és a hazám’ szavakkal búcsúzott. A legenda folytatása szerint Nelson admirális testét egy hordó brandyben tartósították és szállították abban haza, ám a hordóban lévő szesznek az út végére csak a fele maradt…

Ó, abban az időben még mennyire finoman fogalmazták meg, hogy a jó öreg Nelson mennyire szerette az alkoholt. Ha már így, erről nyilván kocsmát is érdemes elnevezni, hogy a Gellért fürdőből kikecmergő külföldi közönség is megértse.

Odabenn halk rádió szólt. Az ide-oda kanyargó hosszú bárpult mellett magas bárszékek sorakoztak, fölöttük italos díszdobozok, hogy aztán ez az ív elvezessen a 6-8 személyes boxokig, amelyek hol szögletes, hol kerek asztalait felettébb kényelmes ülőgarnitúra fogja közre. Csak ne emlékeztetne az üléshuzat mintázata a BKV felújított járműparkjának székeire!

Egyébként kellemes félhomály uralkodik a helyen. A keretbe foglalt reklámplakátok és képek között a falilámpák pont annyi fényt adnak, hogy egy az egy elszeparált romantikus búgáshoz is pont elég legyen, de a csavart törzsű fát ábrázoló színesre festett üvegablak kompozíciót pont annyira nem értettem, mint a füstelszívók gyűrűjében a nyolcszegletű keretezett mélyedéseket a plafonon. Ha ez itt a Nelson, akkor minek? És miért csak egy Nelson arckép és néhány régi fregattot ábrázoló metszet utal arra, hogy a névadó nem csak nevét adta, de beköltözött vele a szellem? Pedig azt kell mondjam, messze ez a legkellemesebb helyiség, és hogy a többi már szóra se érdemes. A WC valami brutálisan egyszerű és hideg, aztán van még egy az utcafrontról régi bejárati ajtóval és kirakati kiadóablakkal, a falon egy tévével és néhány koncepció nélküli fantasy képpel, valamint néhány egyszerű szék-asztal kombóval berendezettnek vélt szoba, ami pont úgy néz ki, mintha az albérlőé lenne, akinek a tulajdonosoknak már semmi köze. Tényleg csak az egyazon famintás falvédő a közösnek látszó, meg a felettébb udvarias pincér.
Azért kiülnék egyszer még jó időben a teraszra…"

anyi:

"A Nelson pub stratégiai helyen található, a Duna partja közelében. Nevét a híres Nelson Horatio brit kapitánytól kapta, akinek sikerült az egyesült francia és spanyol hajóhadat a trafalgari csatában legyőzni, de sajnos ezért az életével fizetett. Nelson egyszer mondta: ’Bizonyosan nem hibázik az a kapitány, aki hajója oldalát az ellenség oldala felé fordítja.’ Én mondanám, hogy bizonyosan nem hibázik az a kocsmáros, aki kocsmáját a széles közönség felé fordítja. Most az a kérdés, a Nelson pubnak ez sikerül-e?

Hát, én nem tudom… ahogyan mondtam, az elhelyezkedése nagyon jó, és ez már egy nagy lépés a sikerhez. Kívülről is egy ígéretes régi angol stílusú kocsmának tűnik, de amikor belép az ember, kicsit meglepődik. A dizájn egy nagy keverék, amiben ütközik sok különböző dolog. A régi angol hangulatot egyáltalán nem sikerült odavarázsolni, de semmi baj, lehet, hogy nem is ez volt a tulajdonos szándéka. Két teremből áll a kocsma. az első, ahol a pult található, szép és kényelmes, bár nem túl hangulatos. Viszont vannak jól szeparált asztalok, melyeknél a vendégek a jó sör mellett könnyedén jó hangulatba kerülhetnek. A másik terem kevésbé alkalmas baráti csevegésre, elég nagy, hideg, csúnya bútorral, furcsa képekkel a falon. Oda csak akkor foglal normális ember asztalt, ha tudja, hogy a csapat legalább 20 főnyi lesz,és elég hangos meg vidám ahhoz, hogy felélénkítse az ottani halott hangulatot. A tervekkel ellentétben mi kevesen voltunk, de ami az alacsony hőmérsékletet illeti, azt a forralt bornak sikerült megoldani, és a kedves kiszolgálás is segítségünkre volt, hogy végül nem is éreztük olyan rosszul magunk!"

athos:

"A hely maga nem ragadott meg, kopott, elnyűtt képét mutatta. Egy öreg barátom útmutatása: ’olyan vendéglátó helyiségbe nem menj be, ahol kevesen vannak’. Rövid ott tartózkodásom alatt a kiszolgálással nem volt probléma. Megérkezésem után felvették a rendelést, két percen belül a kért nedű az asztalon landolt, tehát a személyzet részéről pozitív hozzáállást tapasztaltam. Sajnos ez sem tudta ellensúlyozni a Nelson szellemét, így továbbálltunk egy másik sörkimérés felé."

"Néhány karó és egy villanyoszlop, ami a Nelson előtt közvetlen segítheti a kerékpárral parkolást."

Értékelés

  apu anyi ath
dizájn 4 2,5 3
kiszolgálás 5 4 4,5
közönség 3 2,5 2
zene - - -
füst 4 4 3
mosdók 2 1,5 2,5
árszínvonal 2,5 2,5 3
  3,42 2,83 3,00

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr22707342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexander77 · http://www.lefolyo.hu 2011.03.04. 16:43:29

Nagyon jó hely udvarias kiszolgálás nekünk nagyon tetszett a haverokkal elég rendesen be csíptünk itt egyszer

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.03.20. 09:14:40

Az alakuló kulturális városnegyed egy újabb helyszíne nyitott meg 2012. március 8-án a Nelson helyén, mely úgy nevezi magát: Próféta Galéria. Egy kicsit sem kocsma! Kortárs képzőművészetre szakosodott galéria: profetagaleria.hu/
süti beállítások módosítása