.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 2. - apuska
Artkatakomba
pixel cégér Helyszín: 1137 Bp., Szent István krt. 2.
Látogatás: 2011. február 9. 18:55-21:35
 Bezárt, megszűnt! 

> Míg falai közé nem költözik be így vagy úgy a lélek, maximum kiváló menedék.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 784 0124
Web: http://artkatakomba.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/ArtKatakomba/111996568824193
Nyitva tartás: H: zárva; K, Sz, Cs, P, Szo: 17-24; V: zárva
Extrák: kivetítő, kiállítás, koncert, színház, tánctér, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 390 Ft Soproni Démon, 450 Ft
Zlaty Bazant, 470 Ft Gösser, 500 Ft
- Heineken, 550 Ft
- Edelweiss, 650 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Rajnai rizling, 150 Ft Unicum, 590 Ft
Rosé, 180 Ft Becherovka, 400 Ft
Kékfrankos, 180 Ft Jameson, 690 Ft
- Gusto pálinkák, 700 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Happy Day gyümölcslevek, 240 Ft Capuccino, 300 Ft
Szénsavas, üdítők, 250 Ft Jázmin tea, 340 Ft
Naturaqua, 200 Ft Forró csoki, 400 Ft
Red Bull, 690 Ft Toast, 350 Ft

Fotók

 

Vélemények

apuska:

"Dobáljatok meg üres korsókkal, fütyüljetek ki, tartsatok hiteltelennek, de a régi, klasszikus, felújítás előtti Artkatakombában soha az életemben nem jártam. Pardon. Artkatakomba kortárs művészeti galéria és kávézó! Kár, mert azt hiszem, sokkal jobban tetszett volna, mint jelen állapotában.

Nem kell hozzá nagy ész, hogy az Artkatakomba szóösszetételről arra asszociáljunk, ami. A művészetek több ágának teret kínáló földalatti búvóhelyére, ami brutális méretű vasajtaját elnézve egy diszkrét világháborúban óvóhelyként is megállná a helyét.

A Jászai Mari téren, a Mc Donald’s előtt mélybe futó szűk lépcső a korrekt tájékoztató feliratok ellenére is becsapós: több szögből tűnik nyilvános WC-nek, mint a városközpont közelségét kihasználó underground klubnak. Sebaj, illetve nem nekem baj! Na, de húzzuk csak izomból fölfelé a vasajtón a kart, mert ez az utolsó akadály, ami a külvilágtól elválasztja a sokat ígérő belbecst… Hoppá! Mi a szar ez? Csak nem egy graffitikkel ékesített fogadóterem?  Akkor hol van a fogadóbizottság? A rövid szoknyás lányok welcome drinkkel? Egy elhagyott ruhatári fülkét ugyan felfedeztünk, mielőtt felcsillant a remény, hogy itt sör is lesz…

A pult előtt megálltunk, és a hihetetlen akciót látva majdnem elcsábultunk: ’Málnás fröccs: 50.000 Ft helyett csak ma: 350 Ft’, de aztán mégsem. Én inkább a bájos kis kalapos leány kezét néztem a pultban, mert tudtam róla, hogy másfél hete még oly távol állt tőle a csapolás művészete, akár tőlem a bécsi operabál közönsége. Szegénykém, minden flegmaságán innen, most a Jim Beam-nél kérdezett vissza, hogy az mi? Enyhítő körülmény: őszentsége Johnny Walker-t már ismerte.

A zegzugos pincehelyiség legbarátságosabb szegletében, egy fekete-fehér művészfotókkal tarkított sarokban, néhány igazán mélyen süppedős fotelbe raktuk a fészkünk, s bár nem kellett megküzdeni pozíciónkért, több kabát lógott mellettünk a fogason, mint ahány ember mindösszesen ott volt. Pedig filmvetítést is tartottak a más alkalmakkor parti- illetve koncertteremben! Csak hogy értsétek: egy laptop, egy projektor, egy gépkezelő és a barátnője, egy nagy ív fehér papír kiszögelve a falon, egy régi Denzel Washington thriller, és az óvó sötétség. És mi újra és újra ezen idilli állapotot megtörve csörtettünk át, ha a másik folyosón álló női mosdótól elszakadva a férfi részlegbe kívánkoztunk. Na, nem mintha nem érte volna meg, sok csodát láttunk – a térerőn kívül - arra is. Pl. az iskolai tantermek linóleum dizájnjával, a gipszkarton falak sterilitásával és az IKEA-s ebédlőasztalok funkcionalista jellegével meghökkentő galériát, ahol azok a puha plüssmackók voltak megfestve, vagy inkább vászonra nyomtatva ilyen-olyan pózban, amelyek minden lánygyermekes szoba kellékei. Aztán a nagytermen túl volt egy zöld fényben pompázó és dobogóval megemelt üreg extrém ülőalkalmatosságokkal, majd a táncparkett méretű mellékhelyiség előtt egy függönnyel letakart fotel, mely ebben a formában egy festés utáni váróterem ott felejtett kellékének tűnt.

A honlapjuk szerint az Artkatakomba szinte mindenre alkalmas. Vannak itt koncertek, nemzetiségi kulturális napok, film klubok, tudományos hétvégék, gyermek hétvégék, jam session estek, kiállítások, színház, irodalmi felolvasó estek, hétvégi partik. De a pultban is épp azt mesélték, hogy Robot Rock bulit tartottak a múlt héten, s hogy akkor volt itt igazán élet! Szívesen megnéztem volna. És egyáltalán nem a fellépők végett, hanem azért, mert az Artkatakomba, ha az ürességtől kong, siralmas látvány… míg falai közé nem költözik be így vagy úgy a lélek, maximum kiváló menedék."

kalimpa:

"Jászai Mari téren egy légópincéhez hasonlító helyen van az Artkatakomba. érdekes. mindig is érdekelt, akármikor arra jártam, hogy mi a franc lehet ott... na most felmértük.

először is egy bazi vastag és nehéz vasajtó várja az idelátogató vendéget, aki ha bejut, mindjárt láthatja, hogy nem is rossz a hely.

részleges labirintus rendszerrel számolni kell, de hálaisten nem a dohos-penészes kivitelből, hanem a már-már romantikusnak mondható randis, elbújós kis zeg-zugosból, és idegenvezető nélkül is körbe lehet menni a szobákon.

jobbra van a ’mozi’ teli s tele asztalokkal, székekkel és szemben a falon egy nagy kivetítő vászonnal, talán itt még filmvetítések is vannak...

a bejáratnál áll közvetlenül a bárpult, nem eldugott, oda lehet férni bőven, csinos a pultos lány a kalapjában. rendben van, szóba elegyedtünk vele, hagyta, kedves és közlékeny volt. a dizájn a már mondhatni, megszokott graffiti és színes fal elemekből lett összepakolva jó ízléssel, plusz a falra függesztett képek díszítő elemekként és kiállításként is szolgálnak.

a klotyó teljesen tiszta és frankó, a szükséges kéztörlővel és kézmosóval.

egy dolog, ami kissé fura volt így télvíz idején, hogy kábé 15 fok volt odalent és majd szétfagytunk... amúgy klassz hely!"

"Egy hétköznapi sörözés alkalmával, ha semmi belépős bulit nem tart a hely, a kerékpár gond nélkül levihető az amúgy kihasználatlan előtérbe, és akkor az ott tuti. Ám ha azt a körúton hagynád, akkor sincsen tragédia, ahogy a szomszédos Akali borozó előtt ki lehetett a korláthoz kötni, úgy a lépcsőhöz közelebb is, már ha ez a néhány méter bármit is számít."

Értékelés

  apu kali dan flet str kics
dizájn 3,5 4,5 4 3 3 3
kiszolgálás 3,5 4 4 3 3 3
közönség 3,5 4 4 3,5 4 3,5
zene 4,5 3 4 3,5 3 3,5
füst 3,5 2,5 3 3 2 3
mosdók 4 4 4 4 4 3,5
árszínvonal 2,5 3 3 3 3 3
  3,57 3,57 3,71 3,29 3,14 3,21

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr682687565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leriel 2012.03.29. 14:21:41

Amikor először és utoljára jártunk ott kedvesemmel, épp falig le volt csupaszítva - azt nem mondom, hogy letisztítva, mert csupa szutyok volt. Bár a kint hagyott képek és a dekoráció maradványa sejtette a régi funkciót, megtudtuk: a régi bérlő lepasszolta egy újnak, aki elmondása szerint rock-kocsmát szeretne belőle csinálni, kiállítások, vetítések nélkül. Épp nagyon elfoglalt volt, egy goa-partit (sic!) készített elő.

Inkább elmentünk a Patkóba.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.02.16. 19:13:01

Alvilági hip-hop? Itt nyílt meg a Hunderground Pub.
www.facebook.com/hundergroundpub/
süti beállítások módosítása