.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 28. - apuska
Pizza King étterem és söröző
pixel cégér Helyszín: 1145 Bp., Thököly út 178/b.
Látogatás: 2010. november 27. 17:25-18:50

> Elhűlve néztek rám a többiek, hogy hova a rákba hoztam őket? Bosnyák tér, külvárosi kocsmaturné. Miért?

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 220 0624; +36 20 587 3656
Web: http://pizza-king.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Pizza-King-Bosnyák-tér/423656630999163
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 0-24
Extrák: tévé, konyha, wifi, terasz, non-stop

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher, 280 Ft Kozel, 250 Ft
- Dreher Bak, 280 Ft
- Pilsner Urquell, 350 Ft
- Hofbrau Wiessbier, 370 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Cabernet Franc - Ház Bora, 95 Ft ...
Csongrádi Cserszegi Fűszeres - Rubin Borház, 140 Ft ...
Csongrádi Zweigelt - Rubin Borház, 150 Ft ...
Etyeki Pinot Noir - Demján, 205 Ft ...
Üdítők (2dl) Egyéb
... Eszpresszó kávé, 100 Ft
... Gulyásleves, 450 Ft
... Rántott camambert, 990 Ft
... 4 sajtos pizza (32cm), 1090 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Elhűlve néztek rám a többiek, hogy hova a rákba hoztam őket? Bosnyák tér, külvárosi kocsmaturné. Miért?

Azért, hogy új és látványos jeleket rakjunk fel Budapest Kocsmablog térképére! Azért, hogy a Kocsmák Éjszakája helyszínein jól megfontolt önös érdekből szolidaritásból menjünk végig! A Pizza King étterem és söröző tehát ezért, még ha e forgalmas kereszteződés második leglátványosabb pontjaként (Istentől nem kell elnézést kérnem, de első a Páduai Szent Antal templom) komolyabb néven is fut, mintha csak és kizárólag az étkezni vágyókat szeretné becsábítani: Pizza King pizzéria és étterem. Hatalmas a hely, egyszerre sok vendéget képes kiszolgálni, tehát biztos lesz ez még másképp!

A piros-fehér matricákkal és reklámtáblákkal burkolt erőd kevésbé vonzó, mint amennyire külleme alapján visszataszító. Első ránézésre franc se kívánkozik megmászni a lépcsőket és az ajtaján belépni, mikor mellette a talponálló grill és salátabár is kínál hasonlóan olcsó étkezési alternatívát, no de ha az étel ülve fogyasztásához ragaszkodik valaki mégis, akkor azt mondom, bátorság, cserébe 'A' és 'B' menüket lehet ennyi 650 illetve 750 forintért, valamint garantált a gyorsaság: a rendeléstől számítva 19 percen belül.

A Pizza King vezetősége rögtön egy újabb táblán üdvözli a betévedőt, s mindjárt az üzletlánchoz tartozó 4 másik éttermet is ajánlanak a figyelmünkbe. Behízelgő. Balra egy légkondicionált nemdohányzó étkező helyiség nyílik néma sporttelevízióval, az apró hangfalakból mételyként befolyó csendes Roxy rádióval, valamint katonás rendbe állított székekkel és asztalokkal, míg jobbra egy sok-sok lambériát sejtető kávézónak nevezett helyiség csábít. Akkor most kávézó vagy söröző? Pusztán a használt fogalmak tisztázása végett beültünk.

A tévékép/zene párosítás a nemdohányzó helyiségével tökéletesen megegyezett. Viszont azonnal ott termett mellettünk egy igazán készséges és kedves pincér, aki még azon sem szörnyedt el, hogy mi csak inni jöttünk. Amíg a fényes padlókövekkel lerakott, és szinte csak a hűtőszekrényeknek helyt adó szomszédos tálalóban töltött és csapolt, volt lehetőségünk az arab kávézót imitáló részleteken elidőzni. Egyik ámulatból estünk a másikba. Ez Seherezádé tükörszobája, vagy mi? Az asztallapok többsége alatt fehérre festett antik pedálos varrógépek funkcionálnak talpként, aranykeretes Ali baba képek lógnak a falon, a tálalószekrényen rövidnyakú 11 húros hangszer (úd), mellette vízipipa, egy míves réztányéros hokedlin karcsú teás kancsó, de a mindent verő legdurvább a két sarokba beállított egy-egy plafonig érő műpálma. Huhh. A megilletődöttségtől fel sem tűnt, hogy a sörlap, borlap, étellap hármasból az üdítők és rövidek ára kimaradt, ahhoz nyilván külön kérni kell egy olyat, hogy szelektív itallap.

Tévedés ne essék, nem akarom én bántani a Pizza King zuglói kirendeltségét, olyan amilyen, állítólag így is szarból építettek várat. Mikor ott jártunk, még csak négy hete üzemelt ebben az állapotában, előtte a Forró Serpenyős étterem állt a helyén, lelakva – erre utal az utolsó el nem távolított mosdótál a férfi vécében, hónapokig tartott a felújítása, tehát jobbító szándék van."

kalimpa:

"pizz king, ugyebár már a nevéből is sejthető, hogy nem a tipikus kocsmák egyike, ahova be szokott térni a jót inni vágyó honpolgár, de sebaj, lóduljunk be és mérjük fel alapon indultunk neki az akciónak:

na igen, az érzékeink nem csaltak, ez egy pizzéria-étterem és csak kissé söröző, de gondolom, könnyebb ezen a néven eladni és még több fogyasztani vágyó pácienst becsábítani ide. a belső elrendezés nem meglepő, ámbár én nem teljesen értettem az összefüggést az Indiát idéző képek, a műpálma, a keleties-arabos hangulat között, de legyen, legalább tiszta.

a kiszolgálás kifogástalan volt, pedig nem ettünk, csak iszogattunk, és azt is elég visszafogottan, csak a teszt és a kocsmák éjszakája miatt, de ennek ellenére a pincér udvarias volt és segítőkész, a capuccino pedig pazar.

az árakra sem volt túl sok panasz, mind söröző, mind étterem szinten elfogadhatóak és fogyaszthatóak, ergo az abszolút megfizethető kategóriába sorolható.

a mosdó és környéke elég érdekes összetételű volt, de mint azt utólag megtudtuk, ez az éppen átalakításban lévő időszaknak köszönhető... vagyis jó hely mondjuk egy sörrel megkent laza vacsorához, ámbár piálni soha nem jutna eszembe ide jönni."

"A Bosnyák tér minden tereptárgya és a pizzária körüli teljes betonpálya alkalmas lehet kerékpár letételre, ha muszáj."

Értékelés

  apu kali anyi
dizájn 3 2,5 3,5
kiszolgálás 4,5 4 4
közönség 3,5 3 3,5
zene 2 2 2,5
füst 4,5 4 4,5
mosdók 4 4 4
árszínvonal 4 4 4
  3,64 3,36 3,71

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr632543630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása