.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 08. 30. - apuska
West Balkán presszó
pixel cégér Helyszín: 1066 Bp., Nyugati tér 1-2.
Látogatás: 2010. augusztus 19. 19:15-21:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Inkább West mint Balkán.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 6333-263
Web: http://west-balkan.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/west-balkan
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 8-02
Extrák: terasz, kivetítő, konyha

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Dreher Classic, 530 Ft Dreher Bak, 550 Ft
Pilsner Urquell, 590 Ft HB Weissbier, 650 Ft
- Miller (0,33l), 650 Ft
-
Dreher 24 (0,33l) 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szt. István Irsai Olivér, 240 Ft Zubrowka, 700 Ft
Nyakas Budai Chardonnay, 320 Ft Johnnie Walker, 700 Ft
Egerszalóki Paptag Rosé, 320 Ft Unicum, 700 Ft
Szekszárdi Kékfrankos, 320 Ft Hírös Kecskeméti pálinkák, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Cappy gyümölcslevek, 320 Ft Capuccino, 350 Ft
Szénsavas üdítők, 320 Ft Forró csoki, 400 Ft
Szóda, 100 Ft Törley pezsgő (0,75l), 1900 Ft
Red Bull, 590 Ft Reggeli omlett teával vagy kávéval, 990 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Ős West-Balkán a Kopaszi-gáton, kis West-Balkán a Corvin mozi mögött, nagy West-Balkán a kicsitől két utcával hátrébb, új West-Balkán a Skála Metróból kialakítva. Kocsma- és szórakozóhely neve ennyiszer átörökítve / költöztetve sose volt. Mi a közös bennük? Tavaly óta gyanús, hogy két betű. WB. Semmi több.

A Nyugati térről induló Jókai utca emberemlékezet óta sűrűn tarkított kocsmáktól. Központi elhelyezkedésük a fizetőképes keresletet eleve kívánja, de nyáron nagy a pangás, mert a szűk járdák miatt egyiknek sincs terasza. A WB presszónak bezzeg megadatott a lehetőség, hogy a szabad tér adta szerencséjét kiaknázza. Tipikus élethelyzet: találkozó a forgó óra alatt, elhangzik egy mondat, igyunk egy sört. Kínálja magát a helyszín!

A kerületi önkormányzattal kötött megállapodás alapján a Skála Metró előtti elhanyagolt részen kijavították a közburkolatot, a köztéri padokat renoválták, a virágtartókat rendbe hozták, növényeket ültettek bele. Új világítást kapott a terület, megteremtették egy kiülős presszó kialakításának feltételeit (premier: 2010. június 11.), és a hírek szerint hamarosan biciklitárolók is érkeznek.

Hiába drága, hiába puccos, egy sörre még a magamfajta csóróbb arcoknak is teljesen oké. A Nyugati pályaudvar fényei messze jobb képet festenek, mint a Kaiser's vagy a Subway reklámoké, a Mc Donald's mellett a retro diszkó emeleti stroboszkópjainak villogása is kevésbé impulzív, a hajléktalanok hugyszagát kiváltó virágos teraszon ülve az élet szép, hogy a trendi belső már fel sem tűnik. Pedig oda is jutott bőven törődés. A régi Singer és Csepel pedálos varrógépekre szerelt asztallapok újak, a hozzátartozó székek elegánsak, egységesek, a magas plafonról lógó lámpák a maguk egyszerűségében is kimondottan szépek, diszkrét félhomályba úsztatják a teret. Az oszlopokon WB koncertplakátok, a tövében növények. A bárpulton további fotoszintetizáló egységek mellett gyümölcskosár, mögötte felszolgálók, mögötte italok, mögötte tapéta, de az is az a fajta, mit senki nem ragasztana otthon a falra, mert ehhez tér kell, tekintélyt parancsoló, színvonalas. Itt a 400-hoz hasonlóan a dizájn része az orbitális alumínimum csövekkel operáló légtechnika. Van kivetítő - csodálkoztam volna, ha nem sütik el nyáron a VB a WB-ben szlogent - és van spéci hummusz kaja, boldog órákat kínálnak és reggelit, meg olyan WC-t, hogy beszarsz.

Magyarország sorsa és egy szerelem a tét - Frei Tamás első regénye, A megmentő, már a boltokban. Minden csak ez alatt!"

zakat:

"Inkább West mint Balkán. És nem kizárólag azért, mert a Nyugatinál talált magának otthont a sokáig száműzetésben élő régi nagy kedvencem, hanem azért is, mert olyan mintha a Starbucks profilt váltott volna és első felvásárolt alkoholos italt mérő helye az új West Balkán lenne. Omladozó falak helyett letisztult formák, és gyógyszertári higiénia; tarka lampionok helyett valamilyen sablonos egyen fényforrás; görcsös törzsű fák helyett… semmi sem fogad minket – bár most már kicsit enyhít a hely franchise kockahangulatán a nemrég megnyílt terasz, amit gazdagon telepítettek növényekkel (levendulával is!!!!:).

Nagyon szigorúnak érzem magam... Tegyük hozzá, hogy egy nagyon színvonalas hely, csak hát saját maguknak tették fel a lécet a megelőző helyszínekkel, amiknek a hangulata, a mai napig feledhetetlen és visszasírandó. Azért ezt a teret is kezdik belakni szép lassan a bentlakók, de még mindig kicsit műanyag íze van a helyszínnek, és ezzel együtt az embereknek is, akik látogatják, meg az itókáknak, amiknek teljesen ’west’ irányba hajlanak az áraik. Konyha is van, ami a mostanában oly divatos hummusz elnevezést kapta, azt sugallva, hogy ízei keletre hajlanak, árai viszont ezeknek a mannáknak is inkább nyugatra görbülnek.

Ami nagyszerű, hogy látni, mikor indul a vonatom a pályaudvarról, így pontosan kikalkulálható a kérdéses időpontig még elfogyasztható sör mennyisége.

Ne feledjük, hogy itt mi csak a kávézóról írjuk le benyomásainkat. Én még nem tettem tiszteletemet a felsőbb szinteken, amik (csodák csodájára) mostanra talán már végleg elkészültek...?"

"Ha a teraszon magad mellé támasztod a bringát, az a biztos. De biciklitárolók is jönnek. Hamarosan!"

Értékelés

  apu zakat
dizájn 4,5 3
kiszolgálás 4 3
közönség 4 3
zene 4 3
füst - -
mosdók 4 3
árszínvonal 2 2
  3,75 2,83

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr712258881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása