.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 06. 24. - apuska
Platán eszpresszó
pixel cégér Helyszín: 1013 Bp., Döbrentei tér 2.
Látogatás: 2010. június 9. 18:15-21:05

> Térkép alapján jónak tűnik, de ez gyakorlatilag a semmi közepe itt a Tabán tövében.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-22
Extrák: terasz, tévé, sörkorcsolya

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 450 Ft Staropramen, 690 Ft
Stella Artois (0,4l), 600 Ft Staropramen dark, 690 Ft
Beck's (0,4l), 600 Ft Hoegarden white (0,33l), 890 Ft
- Coronita (0,33l), 850 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Kékfrankos Rosé (Hadobás), 250 Ft Finlandia, 620 Ft
Cabernet Savignon (Hadobás), 250 Ft Johnnie Walker, 620 Ft
Merlot (Hadobás), 250 Ft Kosher pálinka, 590 Ft
Olaszrizling (Hadobás), 250 Ft Sierra Gold, 720 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rauch Ice Tea, 300 Ft Capuccino, 400 Ft
Szénsavas üdítők, 340 Ft Forró csoki, 400 Ft
Szentkirályi ásványvíz (0,33l), 320 Ft Gyümölcsturmix (0,38l), 620 Ft
Red Bull, 690 Ft Bagett (35 cm), 750 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az öreg budaiak azt mondják, a régi Platán nagyon más volt. Fénykorában éjjel-nappal nyitva tartott, és fa asztalai mellett szabad helyet találni sosem volt egyszerű. Persze akkor még az Erzsébet híd fenséges látképe (és a régi helyesírási szabályzat) okán a neve is úgy szólt: Erzsébet-híd presszó, de a vele bizalmas kapcsolatot ápoló törzsvendégek már akkor is csak Döbinek, Döbrenteinek, Erzsikének, Platánosnak hívták, vagy a földterület alakja miatt Tevének / Camel-nek, de valamikor hetvenes-nyolcvanas években a ház másik sarkában Olimpiaként is működött és tett szert kétes hírnévre. A mostani Platán itallapján megjelenített Lánchíd nyilván csak tévedés, netán a turisták szépérzékét továbbfokozó logika nélküli árukapcsolás – jut eszembe hasonló: Híd Bistro. De másságának legnagyobb fokmérője mégis a vendégköre. Ma főleg a Gellérthegy, Tabán, Duna-part, Rudas gyógyfürdő és Rácz fürdő felől őgyelgő turisták ülnek ki a teraszra, persze körülöttük kocsik és villamosok zúgnak, a szomszédos kerékpárúton bringások száguldoznak, egyfajta bájos, civilizációs kontrasztot adva a filmdirektori székek, folyóillat és az impozáns látvány felett érzett nyugalomnak. És a magyar törzsvendégek? A szezonális csáberővel bíró presszó ’kiülős időben kell az egész éves bevételt megkeresni’ üzletpolitikája miatt szép lassan kikoptak.

Pedig a fekete hajú, kissé görbe hátú pultos leány szeme huncut, a szája bal szegletében lévő pirszinggel együtt arca kedves. Tisztes távolságból, az ajtóban állva leste, hogy melyik asztalnál van újabb igény, és akkor jött gyorsan, érdeklődött, ha igény volt rá, több nyelven, amit kértünk gyorsan és mosolyogva hozta, ebben hiba nem volt.

A horrorisztikus árakon túl a hibát meglepő mód pont a hely legnagyobb varázsát adó és épp fölénk tornyosuló óriási platánfa okozta. Hogy-hogy nem, úgy esett, hogy termése épp akkor hullott szét ún. repítőszőrös aszmagokra, így mindig belekerült néhány oda nem illő cucc a korsónkba, onnan a szánkba, inkább hús lett volna, friss hús!

A Platán eszpresszó belülről semmilyen. A falra hatalmas összevisszaságban és rendszertelen tematikában felhányt különböző színű széles keretes képek talán a régi kávéházi hangulatokat szeretnék idézni, de az egymásra pakolt székek és a használaton kívüli tévé miatt ez most csak egy raktár, ahogy az előtér is csak egy folyosó az erősítővel, a Keresztapa trilógiából kicsípett képkockákkal, az üdítős hűtőszekrénnyel az impozáns wc felé. Hogy mi lehet itt télen? El sem tudom képzelni!"

kalimpa:

"a platán, ami nálam csak páfrány néven fut, elég messze van az én látómezőmhöz képest, konkrétan kiesik az én kényelmes budapesti közlekedési szokásaimból. nehezen találtam oda, kis eltévedéssel fűszerezve. őshonos pösti lévén sikerült felszálljak a piros jelzésű buszra, ami elvitt cirka 6 km-rel arrébb a célhoz képest. na mindegy, nagy nehezen odaértem, mire már kitikkadtam, de a lényeg, hogy lecsüccsentem a helyemre a barátaim által már jó időben kikért söröm mellé. a pincérkisasszony aztán szépen sorjában hozta is a többit kettesével, hármasával.

a terasz, ahol helyet foglaltunk, semmi extra. asztalok egymás hegyén-hátán pár székkel. zene valami duruzsolt, de megállapíthatatlan volt a kiléte, mert rosszabb volt a minősége mint az utcán telefonzenével rohangáló orkoké.

a beltér inkább fantáziátlan és elkeserítő, semmi egyediség és ötletesség, amiért érdemes lenne ide és nem bármelyik belvárosi vagy akár külvárosi kocsmába beülni iszogatni véleményem szerint."

strasszi:

"Ennél rosszabb helyre nem is lehetett volna tenni egy kocsmát Budán, szerintem. Bár Duna-part, de nem egy kiépített promenád vagy sétány. Térkép alapján jónak tűnik, de ez gyakorlatilag a semmi közepe itt a Tabán tövében. A Rudas-fürdőn és a Romkerten kívül nincs itt semmi említésre méltó. Hacsak nem a forgalom. Kellemesen nézegetheted, ahogy a budai hegyoldalra sietnek a túlzott lóerők kényszerűen visszafogva a délutáni csúcsban. Maga a hely nem tett túl nagy benyomást. A névválasztás szinte egyértelmű, a fejünk felé nyúló platánfák és az abból potyogó termés miatt, aminek a korrekt nevét a gugli is kidobja akár. Ha még is itt akarsz inni egy borsodit majdnem öt kilóért, akkor ne szállj fel a gyors hetesre, mert sokat kell gyalogolnod a Móricztól idáig.

A kiszolgálás rendben van, de ha már van zene, akkor ne csak egy recsegős rádió szóljon egy lepukkant hangfalból. Télen inkább válaszd a rudasban a hereáztatást, mert szerintem a füsttől meg nem lehet mozdulni itt, a benti garzonnak is kicsi alapterületen. Mármint ha van vendég."

tapi:

"Kedves, emlékezetes hely ez a Platán az Erzsébet híd lábánál. Nemcsak azért, mert évekig erre jártam el előtte, hanem mert a már sajnos lebontott Rácz-kerttel együtt kedvelt helyei voltak a budai övezet középső részének. Mára a Platán maradt nekünk, meg az azóta sem csökkenő forgalom. Ülj le, rendelj egy sört vagy fröccsöt (kaja durván drága) és élvezd a napot, amit megélhettél. Körbe vesznek kutyások, turisták, futók edzés után, a dunai hajók, forgalomban fel-felhördülő Harley-k, jó néhány autószalont megszégyenítő verdák fényei, kellemes küllemű pincérlány és a platán maga.

Itt a pillanat a lényeg: a poháron gyöngyözve legördülő cseppek feledtetik a napod fáradalmait. Egészségedre!

Kellemes hely, nyugodtan ajánlható andalgós estére, randira is. Árszintje a környékhez szabva. Sajnos jórészt terasz lévén, csak szezonális."

"Bár bringaútvonalon van, de kikötésre csak a szokásos tereptárgyak vannak. Kiépített kötőhelyet, vagy fedett tárolót ne keress!"

Értékelés

  apu kali dan flet str tap
dizájn 3 3,5 4 3 3 3,5
kiszolgálás 4 4 4 3,5 4 4
közönség 4 4 4 4 4 4
zene - - - - - -
füst - - - - - -
mosdók 4,5 4 3,5 4 4 4
árszínvonal 2 2,5 3 2,5 2 2,5
  3,50 3,60 3,70 3,40 3,40 3,60

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr352106001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SassyGurl 2010.06.24. 11:19:57

korrekt kis helynek tűnik, árak is elmennek, nincs is messze tőlem...szóval meg fogom látogatni. :)

catshannon 2010.07.20. 23:19:57

Ne felejtsük a helyhez kötődő Takáts Tamás-klipet sem!:)
www.youtube.com/watch?v=dvaexozwYFg

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.03.20. 09:04:21

Arculatváltásnak néznek elébe? Vagy csak az ételkínálatukat szélesítik? Mindenesetre az új neve furcsa és beszédes: "Platán grill".
süti beállítások módosítása