.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 8. - apuska
Moszkva tér Bistro
pixel cégér Helyszín: 1024 Bp., Moszkva tér
Látogatás: 2010. február 24. 18:15-22:30
 Bezárt, megszűnt! 

> Hütte a Pinahegy tetején!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 201 1333
Web: http://moszkvater.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/moszkvater
Nyitva tartás: H, K, Sz: 12-01; Cs, P: 12-02; Szo:14-02; V: zárva
Extrák: tévé (digi), csocsó, terasz, tánctér, konyha, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Bisztró sör, 450 Ft Carlsberg, 490 Ft
Holsten, 480 Ft Burl, 490 Ft
Edelweiss, 580 Ft -
Tuborg (0,4l), 490 Ft -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
... Rézangyal mézes pálinkalikőrök, 600 Ft
... Old Pascas Dark Rum, 680 Ft
... Becherovka, 680 Ft
Forralt bor (2dl), 350 Ft Jim Beam, 680 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Happy Day rostos gyümölcslevek, 200 Ft Illy Capuccino, 360 Ft
Szénsavas üdítők, 160 Ft Newby teák, 380 Ft
Limonádé, 200 Ft Mombana kakaók, 380 Ft
Red Bull, 450 Ft Mojito, 980 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Moszkva Tér Bistroról az a hír járja, hogy 'a budai tinilányok kedvenc helye'. Szerda este megnéztük, van-e alapja ennek az állításnak?

Síház ez, vagy mi a szar? Csodálkoztam rá a lépcsőfeljáró tetején, a sílécekből kirakott iránymutató tábla és a fóliaablakos faház láttán a bisztróra, melynek logója már a londoni metróét idézi. Vagy csak szponzori szerződése van a kocsmának valami síléc gyártó céggel? Nem igazán értettem, hogy miért ezt az idény jellegű dizájnt húzták rá a helyre, és hogy miért nincs valami négyévszakos ötlet, valami tartósabb? És ha beoson a kiskapun a tavasz? Pálmafák lesznek, pucér seggek és tengerpart?

Egy biztos, nyolcunknak már a legnagyobb asztal is szűkös volt. Összetolni se lett volna mivel, mert a többinél létszámfölényben lévő fiatal lányok jellemzően csekély számú fiatal fiúkkal ittak, de még olyat is láttam, hogy egy párocska mellé páran odakéredzkedtek, persze csak ha nem zavarnak. Azok persze leültek, és persze zavartak... Minket mondjuk más zavart: egyrészről a kiemelt budai körzethez illő minőségi sörökkel természetszerűleg járó árak, másrészről a lehajtogatható oldalfal résein átjáró huzat kontra tetőről belógatott hősugárzó melege - ha nem a metró áramforrását csapolják meg, akkor durva lehet itt egy villanyszámla.

A legolcsóbb sörmárka a Bisztró sör. Hol is láttunk már hasonlót? Ja igen, a Morrison's kettőben, ahol átkereszteltek egy kevésbé jól csengő nevű nedűt, és akcióban tolták ki az árérzékeny hülyéknek négydecis poharakba. Nem átalkodtam rákérdezni itt is: mi van valójában a hordóban? Erre mi volt a válasz? Hogy Holsten! Az a Holsten, ami ugyanitt csapolt Holstenként is kapható, ámde úgy 30 forinttal drágábban! Akkor ez most hogy? És hogy jöhetett ki a jó seggű pincérnő kezében lévő tálcán az asztalunkhoz egy alkalommal a Bisztró sör Arany Ászok feliratos pohárban?

Amúgy a hely teljesen rendben. Ad egy magabiztos, már-már fölényes érzést, ahogy rálátni a 4-es, 6-os villamos megállójában várókra, a Moszkva téri forgatagra, hittérítőkre, párt aktivistákra, szórólapozókra, hajléktalanokra; szóval mindenkin felülemelkedve egy csomó ifjú nő között igazán jól eső program meginni egy jó pofa sört, akár egy sivatagi oázisban. Határozottan megvan a hely sajátos varázsa. És ha még a grillezős figura is forgatta volna a hátsó szakaszban a húsokat? Talán azt se tudtam volna, mitől csorog a nyálam.

Összefoglalva: a Moszkva Tér Bistro bája a Moszkva téri panoráma, az hogy metró- és körút közeli budai ingatlan, hogy jórészt úri hölgyekből áll a vendégkör, és mi baja, hogy méregdrága a sörmérés (a többi nem is vészes) - erre jutottam."

kalimpa:

"kultikusnak számító hely tesztelésünk következő állomása a Moszkva bisztró volt... emlékeimben egy kb 5 éves emlék volt egy fajta elhajlásról, késő esti iszogatásról eme helyen... hát annak már a fele sem igaz, semmi nincs meg abból a múltbéli valóságból, kivéve a lepukkant WC, amiért bakker át kell csónakázni a metro bejárat feletti nyitott részen. és mi van szakadó esőben? és mi van szél viharban? mire oda érsz, bepisálsz az örömtől-váázzz fasza! ...ja és ráadásul - az általam úgy utált vályús megoldás az itt lévő WC - nem titulált ocsmányság!!

a berendezés elég minimál, mondhatni a dizájnra a kint lévő síléceken kívül nem nagyon adtak: szokásos promós pultfeliratok, semmilyen padok, sörasztalok fából, és valami minimum világítás mennyezetről lógó mécsesekből... viszont a malacperzselő melegítő az ontja magából a meleget, ezzel is biztosítva a nem megfázást az oda betérőknek, így helyes, piros pont! a zene az kb nem is hallatszik, vagy ha igen, akkor is csak kb a rádió duruzsol. a társaságok elég vegyes megoszlásúak, sok lány, kewés fiú, főleg egyetemista korúak, de be-betéved a kissé idősebb korosztály is hébe s főleg hóba!

hüttére hajazó építmény a metro felett, ötletnek jó, de én még ölnék bele egy kiállítást, mondjuk. ;)"

dancsopanza:

"Életemben először jártam ott, na nem azért mert ritkán fordulnék meg a Moszkva téren, hanem mert eddig igény nem volt rá.

Hütte - vagy is kunyhó, vagy lengyelül barak, kinek hogy tetszik. Nem feltétlenül egy síparadicsom közepén, de mindenképp a parkolóból (metró) a Budapesten fellelhető leghosszabb tojásos felvonó visz fel a meseszép Moscow schiplatzra. Itt jobbra kicsúszva találkozhatunk a Gomba Presszóval (de most nem az övé a főszerep, pedig rákkendról..) és a Hüttével. Ahol a sok sílécet látsz, na az az, csatolj le és lépj be. Sikerült eltalálnia az érzést, sok ember, füst, pára, elektromos hősugárzó, de knédli vagy párki nem volt.

Egy picit úgy éreztem, hogy az árakat a hegyre továbbindulóknak találták ki, de hát aki síelni indul az felkészül... A kiszolgálás gyors volt, néha került csak a gépezetbe némi fennakadás, mikor jött egy újabb adag snowboardos. A wc is teljesen hüttés, és itt éreztem meg a mellékhelység valós jelentését. Annyira mellék, hogy majdnem lyukasztani kell a metró bejáratánál, mert rendesen kint van ám. Viszont ha bent már csavarod a csavarnivalót és kinézel a térre, egész barátságossá válik. Tetszett a megoldás. Az árak miatt nem feltétlenül lesz törzshely, de hát a hó is elolvad egyszer. Akkor nyári, tetőmentes funkciójában is megnézzük talán."

strasszi:

"Hütte a Pinahegy tetején!

Aki már volt a sógoroknál síelni annak egyből ismerős a hely. A koncepció és a berendezés tényleg hasonló. Sajnos az árak is. Még az extrém hőingadozás élmény is megvolt. Mivel ez egy alapvetően nem zárt helység ezért a fűtést fentről az emberek fejére irányított hősugárzókkal oldották meg. Ez azzal jár, hogy aki a a fűtőtest alatt ül az majd meggyullad, illetve rántottát lehetne készíteni a fején, aki viszont távolabb van egy kicsit annak befagy mindene. Ez valami extrém kardio-fitness? Pár lényeges különbség azért van egy hüttéhez képest. Szerencsére nincs sramlizós hülyezene, és nem hallani a folyamatos síbakancscsattogást sem. Innen nem kell még felcsatolni és lecsúszni a hegy aljáig. Elég ha eljutsz a metróig.

A sógorok azért szoktak adni egy kicsit arra is, hogy a mosdó hogy néz ki. Itt még van mit tanulni. Például a folyó víz kézmosáshoz ma már nem hiszem hogy luxus. És, hogy miért Pinahegy? Ottlétünk alatt az ajtón belépő vendégek 80% lány volt, köztük számos szemrevaló fehérnéppel. Tudom-tudom, hímsoviniszta disznó vagyok. Szerencsére!"

tapi:

"Nekem nagyon tetszik, történelmi a hely, mi a gimnáziumi időkben rengeteget jártuk ide, még a pincérek is ismerősök voltak - sajnos az az idő már elmúlt, de annál jobban hiányzott a papírforma szerint este 8-tól mindig zenét mérő DJ. Fiatalos kocsma, bár így estefelé már kevesebb volt a töri-, föci-, matekdolgozatra készülő diák, a jelenlévők mindegyike túl volt már az iskolai stresszen.

Semmi különleges: a sör csúszik, a faszék fából készült, a csocsóasztal sötét, a budi hideg, és hát ugye innen se lehet kipótolni az otthoni síléckészletet. Amúgy ez a hütte fílinget teljesen eltalálták. Nyáron is megvan ugyanez a fabódé, de nincs az oldalán ez a műanyag valami."

sortura2.png

"Nem fogom elkezdeni leírni, hogy mi van Moszkva tér Bisztróban. Felesleges túlragozni milyen érdekes az épület, ahol van, hogy mekkora igény van egy ilyen kocsmára ott, ahol minden észak-budai arc találkozik, hogy belevesse magát a pesti éjszakába.

Kevés szociális ivó van, aki még nem járt a Moszkva tér Bisztróban, vagy legalább ne halott volna történeteket róla. A régi, legendás 80-as évekbeli Moszkva téri hangulat méltó örököse, így nem csoda, hogy oly népszerű.

Akármikor néztünk is be, mindig jó hangulatunk lett. Egyrészt valahogy a 'moszkvások' ismerik egymást, ha pár alkalommal lemész, már nem úszol meg egy péntek vagy szombat estét ismerős nélkül, és ehhez még egyeztetni sem kell.

Egy jó korsó sörért nem egy számot, hanem egy teljes órás tracklist-et kapsz a Dj-től, a személyzet nem túl bratyizós (utálom a kacsintós "énahaverodvagyok" pultosokat ), de bármi kérésed van udvariasan és kedvesen állnak rendelkezésedre.

A helyi sör megüti a nívót, de ne aggódjatok, van miből választani. Hangulatos a terasz, amely a tulaj télisportok iránti rajongásáról árulkodik, bármikor rendelkezésedre áll egy jó staubra.

További nagy pozitívum, amit a bisztróval kapcsolatban fel tudok hozni, hogy imádják a Sörtúrát, hisz minden évben ott gyülekezünk, külön asztalokat kapunk, és több mint készséges kiszolgálásban részesülünk.

A bisztróba valahogy mindig jó bemenni, tudod mi vár rád, hogy kellemes normális emberek közé kerülsz, ahol nem kell azon aggódni, hogy elviszik a százasod a csocsóról, vagy kizsebelik a kabátod, ha kimész pisilni.

A Moszkvában nem érzed magad feszélyezve, ha csak foci után ugrotok be, és nem épp a legjobb formádat mutatod, de ha a kabala ingedet veszed fel, akkor sem néznek ki. A wc és a fedett rész között pedig mindig megváltjuk a világot, hisz adja magát a platz, hogy a saját társaságtól pár percre elkülönülve egy fokkal bensőségesebb hangnemben beszélgess egy régen látott cimborával.

Reméljük, nem nevezik át Széll Kálmán tér Bisztróra. Akkor végképp elszáll a Moszkva tér feeling."

"A sílécek között simán megférnek a bringák is. Nyáron meg? Különösen. És nem is kell olyan sok lépcsőt mászni."

Értékelés

  apu kali dan flet str tap kék raf
dizájn 4 3,5 5 4 4,5 4 3,5 3
kiszolgálás 4 4 4 4 4 4 4 4
közönség 4,5 4,5 4 4,5 5 4,5 4,5 4,5
zene 3 2 2 2 2 - 2 2
füst 2,5 4 3,5 3,5 3,5 3 2,5 3
mosdók 1,5 1 2 1,5 1,5 1,5 3 1
árszínvonal 3 2 2 2,5 2 2,5 2,5 2
  3,21 3,00 3,21 3,14 3,21 3,25 3,14 2,79

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr261817859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLACÓ 2010.03.08. 13:34:09

Én csak nyaranta ugrok fel ide, egy -egy korsó sörre, mikor épp a "moszkván" vágok át és van egy negyed órám. Ilyenkor a külső teraszról bámulom a forgatagot és elmerengek a régi szép időkről; mikor még az óra alatt vártam a csajokat.....

KrE · http://felvilagosultalkoholizmus.blog.hu 2010.03.08. 16:33:01

Az előttem szólóhoz hasonlóan, alapvetően az enyébb időjárásukról ismert hónapokban szeretek ide felugrani. Amikor nyitva van a hely oldala, meg a terasz is üzemel. Főleg tavasszal, az első, rég áhított napsugarak kellmes élvezete a hely nagy attrakciója. Munka után egy sörre egyszerűen utánozhatatlan ilyenkor.
Régebben a Kronenbourg Blanc volt, ami rendszeresen csábított, azonban az utóbbi időkben csak sima Kronen volt, a csodás búza sajnos hiánycikké vált. Pedig nem sok helyen láttam eddig csapolva!

u.i.: Ha vki tud még olyan budapesti helyet, ahol cspolnak Blanc-t, vagy biztos forrásból tudja, hogy újra van a Moszkván, kérem jelezze!

Plumper 2010.03.09. 08:22:58

a Moszkva tér egy halom balkáni, lepusztult szar, nehogymár budaisznob árakon adjanak bármit is.

somkötőhídfékszerű (törölt) 2010.03.09. 09:02:38

A Moszva teret meg kell szüntetni és felépíteni a Mammut III-at,aztán a Városmajor helyére a IV-et.....

ladislaus 2010.03.09. 09:27:03

@SLACÓ: és a csalamádés hamburger... :)

SÜN 2010.03.16. 13:24:08

igazi ratyi hely igazi ratyiknak :D

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.08.15. 16:41:18

Meglepő fordulat. Tragikus hirtelenséggel 2014. május 11-én bezárt a Moszkva tér Bistro. Őket idézzük: "nincsenek szavak".
süti beállítások módosítása