.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 12. 9. - apuska
Szilvakék paradicsom
pixel cégér Helyszín: 1136 Bp., Pannónia u. 5-7.
Látogatás: 2009. december 4. 17:50-23:15

> A zöldség-gyümölcs ilyetén tányérra terelése volt a feladat, hogy ezzel is kihangsúlyozzák, hogy itt enni-kék!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 339 8099
Web: http://bluetomato.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/szilvakekparadicsom
Nyitva tartás: H, K, Sz: 12-24; Cs: 12-02; P, Szo: 12-04; V: 12-24
Extrák: konyha, tévé, különterem, kivetítő (digi), tánctér, terasz, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Hofbrau, 550 Ft HB búza, 800 Ft
Dreher Bak, 600 Ft Miller (0,33l), 600 Ft
Pilsner Urquell, 650 Ft Kilkenny (0,33l), 800 Ft
Guinness, 990 Ft Coronita (0,33l), 800 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Irsai Olivér, 240 Ft Jagermeister, 800 Ft
Tokaji Hárslevelű, 240 Ft Becherovka, 700 Ft
Balatonaligai Zweigelt, 240 Ft Ördögi mézes ágyas, 800 Ft
Villányi Kékfrankos Rosé, 280 Ft Tullamore Dew, 800 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Coca Cola termékek, 260 Ft Forró csoki, 400 Ft
Rostos gyümölcslevek, 260 Ft Mexikói kávé, 750 Ft
Ice tea, 260 Ft Túrógomboc, 890 Ft
Cappy, 350 Ft Francia hagymaleves cipóban, 790 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A külső megjelenésében a westernfilmek díszleteire hajazó 'Blue Tomato avagy a Szilvakék Paradicsom' lett kommunikáció technikai mérnök főiskolai osztálytalálkozónk színhelye, mert a kvalifikált műszaki értelmiség igénye egy fokkal magasabb, mint amihez kocsmavadász csapatunk szokott. Sebaj, egyszer akkor is kibírom, ha nem a csapolt sör csapott ára a legfontosabb szempont, hanem hogy központi helyen legyen, minimum úgy főzzenek vacsorát mint anyu, és le tudjanak ültetni 15 embert egy asztalhoz. Esetleg egy partitájm? Akár az is, de akkor itt sem dolgozhatunk kizárólag hozott anyagból.

Jelen Szilvakék paradicsom karrierje a hatvanas években indult ennél jóval kisebb területen önkiszolgáló étteremként. A nyolcvanas évek elején klasszikus ebédidős kisvendéglővé avanzsált 'Jófalat' néven, bár a bejárat fölött repülő neon grillcsirke után a köznyelvben csak 'Csirkének' becézték. Aztán a kilencvenes években először a dél-amerikai konyha finomságaival operáló tex-mex étteremmé lett, majd mikor már erősen aktuálissá vált a bővítés, szemet vetettek az egykori OTP-ház bankfiókjára, az alatta húzódó pincére, és a kocsma előtti járda szélességét kihasználva még egy alternatív teraszra is. Kb. így lett töretlen fejlődés mellet belőle a mai Blue Tomato.

De hogy a Blue Tomato kéksége miért pont a szilváé felé hajlik? Rosszindulatú asszociációimat megtartom magamnak, biztos csak egy absztrakt költői kép: a zöldség-gyümölcs ilyetén tányérra terelése volt a feladat, hogy ezzel is kihangsúlyozzák, hogy itt enni-kék - basszus, ez milyen szar poén volt.

De annyit már a belépéskor megállapíthatunk, hogy az összkép se nem kék, se nem piros. Inkább visszafogott fényekkel operáló klasszikusan pub-os. A bejárattól jobbra a bárpult előtt bokszok, bal oldalt, a nem dohányzó térfélen összetolható asztalok, minden fából, a falakon vasból készült utcai lámpák és régi XIX-XX. századfordulós reklámplakátok, alant pince és tánctér, hol kulturáltan dúl a diszkó.

Fölöttünk az RTL Klub boxgála tévéfénye zavaróan villogott, a pincér nagy fáziskésésekkel sürgött-forgott, mentségére szolgáljék: telt ház volt, mit az a lekezelőnek tűnő mondat is erősít, hogy amikor fél nappal előbb foglalt volna ide az egyik kollégám asztalt, akkor azt a választ kapta, hogy 'mit képzel, ilyenkor'? Vagyis a hasukat szerető emberek szeretik, megtöltik, éjféltájt meg jönnek pluszban az önjelölt táncosok.

Én vagy eszem, vagy iszom. Ezért aztán a kaja minőségéről nyilatkozni nem én fogok, de mert mindenki bőszen nyalta az egyes fogások után a szája szélét, hiszem, az ízvilágban gond nem volt, az étlapon fellelhető nemzetközi, mediterrán és magyaros ételek közül meg mindenki úgy választott, amennyire hasa és pénztárcája bírta.

Azt mondjuk nem értettem, hogy miért járnak be a női mosdóba a férfiak, mikor a férfiszektorban is akkora piszoár, hogy még turistalátványosságnak is elmenne, mondjuk könnyen kedve támad ettől az embernek pisilés közben forgolódni, amitől azért óhatatlanul kicsurog... és sajnos sehol senki, aki ezt feltörölje, ergo ez olyan hely, ahol dívik a kutyamódszer."

gyuri:

"Első ránézésre jó a hely. A kaja nagyon finom, bár szívesebben vettük volna, ha minket is az a lány szolgál ki, aki a szomszéd asztaltársaságnál forgolódott; sajnos nekünk csak egy srác jutott, viszont ő jól tűrte a diszkréten lerészegedő kollégák egyre rosszabb poénjait.

És nem csak a mi köreinkben voltak részegségig menő fazonok. Kora este még a hely éttermi jellege volt hangsúlyos, ezért bevallom, nem ezt vártam.

Nem dohányzó részünk tilalma az idő múlásával elveszett. Senki nem törődött a szabályok betartatásával, így végül ott is füst volt, ahol mi ültünk, és ez sokat rontott az összképen.

55.000 forintos számlát hagytunk itt - tételesen megkaptuk -, ami azt is jelenthetné, nem olcsó. Pedig a kaják jó árban vannak, csak ugye megdobták ezt a tételt az italok, mondjuk én vendégük voltam egy capuccinora, bár kaptak akkora jattot, hogy abból erre is bőven futja."

lívia:

"Jó környéken van, nincs kint a halálba, megközelíthető több BKV-s járművel is /ami hazafelé nem 1 elhanyagolandó tényező/ de kicsi kocsinak is találni parkolóhelyet. Stílusában tetszett, különösen hogy minden fából van... abszolút pub jellemző, és hát a sok kép sem utolsó a falakon. :) Feldobja a helyet. Plazmatévék a foci őrülteknek vagy sorozatkedvelőknek. Nagyok az asztalok, elférsz kényelmesen, nem vered le a melletted levő italát vagy kajáját a könyököddel. Nagy az átmenő forgalom, sokan jöttek, mentek. Felszabadult 1 asztal, elmentek 8-an, de a helyükre már jöttek is vagy 10-en. Az arcok normálisak voltak. Kulturált emberkék, nem ilyen lepattant fejűek. Iszogatós, eszegetős, nagyot röhögcsélős bandák. Szerintem semmi perc alatt lehetne haverkodni, "befogadó"képesek az oda betérő emberek. A kaja is jó volt, bár én csak 1 hagymalevest ettem, pontosabban annyit adnak, hogy mind meg sem lehet enni. Az árak kb. ugyanolyanok mint bármelyik más hasonló pesti helyen. Elfogadható. Viszont a mosdóval akadt 1 kis problémám: lehet csak én voltam vaksi, de majdnem a férfibe mentem, mivel annyira nincsen elszeparálva... És hát a földről sem ennék... A kiszolgálás a tömeghez képest elég jó és gyors, nem vártam 10-20 percig semmire, nem kellett 2-szer szólnom a pincérnek, mert elfelejtette a rendelésemet."

"Akár a szomszédos Démon tanya esetében, kikötésre remény semmi. De itt még a falnak se merném támasztani, félnék, megszólnának. Talán tavasztól őszig. Ha már áll a mobil terasz."

Értékelés

  apu ormi gyu jules lív
dizájn 3,5 4 4 4 4
kiszolgálás 4 3 4 3,5 3,5
közönség 4 3 4 4 4
zene - - - - -
füst 4,5 5 4 5 5
mosdók 3,5 3 3,5 3 2
árszínvonal 2 3,5 3 3 3,5
  3,42 3,58 3,75 3,67 3,67

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr161613543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Red Hawk 2014.01.30. 22:24:38

Nemrég voltam itt baráti italozásra, vacsorára. Azt kell, hogy mondjam nagyon tetszett!!! Isteni finom padlizsánkrémet csinál a szakács és a hamburgerük is jó. A kiszolgálás gyors volt, és mosolygós felszolgáló lányt "kaptunk" :) Egész nagy hely, péntek este volt és teltház, szólva érdemes asztalt foglalni előre... Kutyust is beengednek ami nagyon szimpatikus! Hangulatos hely jó zenével, csak ajánlani tudom!
süti beállítások módosítása