.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 11. 20. - apuska
Vaskapu taverna
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Szentkirályi u. 23.
Látogatás: 2009. november 18. 18:00-22:10
 Bezárt, megszűnt! 

> Minden vicces és bűnös dolog elkövethető itt a Vaskapu alatt, míg a középkori pince a huncutkodókra rá nem szakad.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 267 3357
Web: http://vaskaputaverna.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/vaskaputaverna
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-03
Extrák: csocsó, darts, tévé, kivetítő, playstation, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi világos, 390 Ft Borostyán, 450 Ft
Beck's (0,4l), 420 Ft Borsodi Bivaly, 450 Ft
Staropramen világos/barna, 490 Ft Stella Artois, 490 Ft
Hoegaarden, 620 Ft Leffe Blonde (0,33l), 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Szt. István Chardonnay, 230 Ft Zubrowka, 420 Ft
Szt. István Rosé, 230 Ft Captain Morgan Spiced Gold rum, 590 Ft
Jekl Villányi Olaszrizling, 310 Ft Jagermeister, 490 Ft
Jekl Villányi Portugieser 340 Ft Ballantines, 490 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 240 Ft Forró csoki, 290 Ft
Rauch rostos üdítők, 240 Ft Capuccino, 310 Ft
Szentkirályi ásványvíz (0,33l), 180 Ft Zsíroskenyér lilahagymával, 90 Ft
Házi limonádé (0,5l), 390 Ft Mad Dog, 450 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Bitang nagy hely, kitűnő ivótér, igényes kialakítás, csodás! A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karával szemközt a helyszínválasztással nagyot tévedni se lehet, ennek tudatában talán nem véletlen, hogy a 'legjobb egyetemi kocsma' címért szállnak önnön bevallásuk szerint versenybe.

Mikor tesztelésre benéztük a Vaskapu Tavernát, az igazukat kereső szép jogászhallgató lányok már odébb álltak, és párnájuk alá törvénykönyveket tettek. Mikor megérkeztünk, mérsékelt létszámban voltak a fiatalok jelen, és néhány középkorú, és néhány idősebb - de láthatólag nem eltévedtek, hanem direkt jöttek, mint akik kedvelik a pincét, kedvelik az óriáskivetítőn futó Michael Jackson Thiller estet (mely később átcsapott a Dance Club Classic zenetévé picsarázós videoklipözönébe).

A Vaskapu Taverna elnevezés középkori érzéseket kelt, és nem véletlen. Az üzemeltetők hajaznak erre, a hagyományos kocsma (taverna) részen kívül van ott 'lovagterem', 'aréna', 'toronyszoba', mindegyiknek kialakítva a maga sajátos kis funkciója, amivel úgy el lehet verni az időt odalenn, hogy meg se kottyan. De hogy az egyik sarokban a matracok egymás hegyén hátán mivégre foglalják a helyet? Ezt nem sikerült megfejtenem.

Egyébként szar lehet, mikor kitalálod a kocsma nevét, illik rá, de ezen a néven már lefoglalták a '.hu' végződésű domain-t az interneten. Vegyék meg? Végül is eladó vagy kiadó! De nem, egy könnyűlovas csellel '.eu' végződésre rakták rá roppant igényes honlapjuk, az EU összes tagállamára célcsoportként vadásznyíllal lőve.

A középkor hangulatának kialakításába sok pénzt és munkát feccőltek. Szépen csiszolt vörös téglafalak, műpókhálók, gyertyák, cégér, kőpadló, vaskos fabútorzat, dizájnelemek; kiegészülve a modern kor diktálta kocsmakövetelményekkel, mint a darts, csocsó, kivetítő, pókerterem, de még Playstation 3 is - baráti árakon.

Ehhez képest az italok sem kifejezetten drágák, sőt, kombinációs akciókkal a megfáradt hadfiak és honleányok tovább csökkenthetik költségeik. 'Jobb mint otthon', hirdeti a szlogen, és ahogy ott ültem, az a durva, hogy hittem neki.

A főiskolai éveimre visszagondolva mindig azt sajnáltam a legjobban, hogy kimaradt a nappali tagozat, a koleszos bulik, a két vizsgaidőszak közötti láblógatás, és minden egyéb a közös tanulás címszó alatt. És akkor mivel találkoztam itt? Hogy felesleges ehhez iskolába járni, egy ilyen helyen elég bevárni azokat, akik ezt művelik. Mert minden vicces és bűnös dolog elkövethető itt a Vaskapu alatt, míg a középkori pince a huncutkodókra rá nem szakad."

kalimpa:

"na ez az a hely, ahol a néwből kb semmire sem lehet következtetni. na de beléptünkkor óriási meglepetés ért, főleg az óriási tereket és kisebb eldugott szegleteket illetőleg.

nagy hely, de nem veszed észre, mert egy h(k)odály(j). kedwes és figyelmes a kiszolgálás, ámbár pultnál kell kérni, de az nem is baj, amikor nem le akarnak húzni, hanem odafigyelve a részletekre a hordó elejéből kiszivárgó habot óvatosan kiöntik és neked a teli csapolt korsót adják... piros pont!!

ott létünkkor pont egy Dzsekó emléknap lehetett, mert a baromi nagy kivetítőn folyamat dübörgött ő kegyelme gyerekbarát hangja még fekete árnyalatban...

a sör finom és hideg, a dizájn mindenképpen igényes és ötletes... nyugodt szíwwel ajánlom bárkinek akármire, randihoz, üzleti megbeszélésekhez, vagy akár még sörözéshez is..."

cilu:

"Bár volt vagy van(?) egy hasonló hely Pécsett, minden pécsi lokálsznobságom ellenére meg kell állapítanom, ez itt sokkal jobb. Hangulatos, kellemes, magával ragadó."

"Zavarba jössz és szemben egy kiálló rúdhoz lakatolsz."

Értékelés

  apu kali dan flet str rafilm cilu fana
dizájn 4,5 4 4 4,5 4,5 4,5 5 4
kiszolgálás 4 4,5 5 4 4 5 - -
közönség 4,5 4 4 4 4,5 4,5 4,5 5
zene 3,5 2,5 3 3 3,5 4 4 4
füst 4 4 4 3,5 4 4,5 5 5
mosdók 4 4 4 4 4 4,5 4,5 4,5
árszínvonal 3,5 3 4 3,5 3 3 4 4
  4,00 3,71 4,00 3,79 3,93 4,29 4,50 4,42

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr731570629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2009.12.04. 18:07:04

Épp itt ülök - az a baj - énekli mind a közben a Belga. Mind a közben, miközben én kiegészítem az előző jegyzetem azzal, hogy az a szivacsos hányaveti sarok azóta megszépült, kényelmes, és egy újabb szerzeményt, egy rexasztalt ölel körül.
Jobb itt cikket írni, mint otthon!

___b 2009.12.18. 21:00:48

A középkori hangulat és modern lcd tévék keveredése, zavarba ejtően bájos.
Az indusztriálisan snaszra hőszigetelt csövek kevésbé. Összhatásban: félkész.

Az 50 forintos csócsó a legkorrektebb dolog ezen a helyen, két asztal is a játékos kedvüek rendelkezésre áll.

Szemközt populista jobbos szimbolum: nagy magyarország térkép 4 méter hosszan.
A "jobb"-os szlogen ezután már nem volt meglepő.

Távol áljon tölem a poliptitka, még a végén kibannolnak, de a kis kutya alakú magyarországért háborúzni mégis csak jobb lenne!
Nem beszélve arról hogy milyen jól mutatna a kocsma falán!

Az egyszerű igazságokat hirdető térkép után meglepetés volt hogy a vendéglátás itt nem ismeretlen fogalom. A kiszolgálás gyors, a személyzet kedves és ez az ami számomra igazán fontos.

Itókás asztaltársaságunk ezt a hangulat előre haladtával komoly próbára tette, a harmadik pohártörés után viszont úgy éreztem hogy nem fogjuk megvárni amíg elfogy a türelem és a kijárat felé tessékeltem felhevült cimboráimat.
Köszönettel tartozunk a helynek a végtelen türelemért.

Összeségében jó hely, bár a látottakhoz képest az otthon számomra mégiscsak jobb!

wunder (törölt) 2011.03.05. 03:01:53

Duuurva, hogy a pultban dolgozó személyzet - srácok-lányok egyaránt - top5 kategóriába tartoznak.
Kedvesek, mindenbem partnerek, szóval tényleg elhihetetlen jó...LENNE...

nem oly rég volt szerencsénk tapasztalni, hogy a "tulaj" felbukkant, aki biztonsági őrökkel kellően megerősítve-kisérve kereste, hogy mivel kapcsolatban lehet problémát találni...annyira gáz, hogy egy barátom 25. szülinapján nyeste szét a hangulatot a nem odavaló, vendéglátóstól szerintem elfogadhatatlan módon pökhendi viselkedésével...

...szóval kár, a többiek - gondolva itt a személyzet elsőtől utolsó tagjáig - a fenti kommentekkel teljes összhangban szenzációsak voltak...

összességében engem mindig kellemetlenül érint, amikor valaki úgy gondolja - pláne, ha az arcodba olvassa -, hogy Ő tesz szivességet, amikor a helyen Te fogyasztHATSZ...

a javaslat az, hogy óvatosan, ha valamilyen esemény fontos, hogy jó hangulatban teljen, én nem kockáztatnék a hellyel - nem mi voltunk az egyetlenek, akik így jártak -, de egy random ivásra párszor jó...

08.szabogabor 2011.03.06. 19:42:57

@wunder: Nincs szerencséd, ugyanis a tulaj szereti a kocsmablogot, ekként olvassa, s így rögtön észrevette írásművedet. Mivel a Vaskapuban meglehetősen ritka a kulturálatlan viselkedés, ezért igen valószínű, hogy wunder nick valójában az a mókás fiatalember, aki frissen levetett tornacipőt húzott az egyik sörcsapra.

A "pökhendi" tulajdonos - ezt még nem hallottam, ha akarod állandósíthatom eposzi jelzőként, hadd mosolyogjanak az ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaló vendégek - nem kísérteti magát biztonsági őrökkel. A porta feladata a megelőzés, ritka esetben a beavatkozás - eddig csak vendég-vendég konfliktus esetén volt erre szükség -, tálcázás, a nap végén az asztalok elrendezése. A vendégek őket is kedvelik, ugyanis nem a kigyúrt telefonfülke kategóriából kerültek toborzásra.

Szóval a valóság: éjfél körül mentem le, top5-os pultosaim jelezték, hogy van egy vendég - Te -, akivel gond van. A pultban járkálva nem hibát kerestem, hanem a másnapi italrendelést írtam össze. Ami miatt odamentem Hozzád, az friss beszólásod volt a műszakvezető felé, ismét cipő-sörcsap ügyben: "ezt nem veled fogom megbeszélni". Mivel Ő éppen kiszolgált, ezért nem hallotta. Én viszont igen, ekkor léptem oda.

Te el akartad magyarázni, hogy mekora szívességet teszel azzal, hogy nálunk fogyasztasz, én pedig figyelmeztettelek, hogy esetedben ez fordított: én teszek Neked szívességet azzal, hogy viselkedésed ellenére kiszolgálunk.

Szülinapotokat már csak azért sem tudtam "szétnyesni", mert csapatotokból már csak hárman voltatok a Kapuban, a többiek már hazamentek, mire lementem.

A "nem mi voltunk az egyetlenek" sugallmazásodra nem ártana némi példa, mert ez így csak üres lózung. A valóság ezzel szemben az, hogy hetente kb. 30 szülinapos csapat foglal nálunk 15-30 főre, és mindannyian visszajárók. Én megértem, hogy "sérelmedet" valahogy fel kell dolgoznod, ám mivel minden este full házzal működünk, nem valószínű, hogy vélekedésed közegyetértésre találna.

Szóval jó sztori volt, amit itt leírtál, csak sajnos nemkicsit hamis. Viselkedésed alapján kitilthattunk volna, nem tettük, magadtól mentél el, őszinte örömünkre. Utána a bárpultnál az ominózus eseménynél mellettetek ülő csapat meg is jegyezte, hogy végtelen a türelmem, ugyanis ők kidobtak volna.

Ennyit erről. Nem várunk vissza.

VaskapuViktor 2012.05.06. 15:49:47

Sziasztok mindenki!

Nos kicsit régi a bejegyzés... érdemesebb inkább a honlapot nézni! :)

www.vaskaputaverna.hu

itt most sajnos a honlap sem jóra linkel és térkép sem oda mutat :)

Szép napot!

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.05. 21:12:56

Hogy mikor került lakat a Vaskapura, számunkra rejtély, de hogy 2016. szeptemberétől már Otthonka, arra itt a bizonyíték: www.facebook.com/OtthonkaBudapest/
süti beállítások módosítása