.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2009. 10. 5. - apuska
Loch Ness Pub
pixel cégér Helyszín: 1056 Bp., Szerb u. 17.
Látogatás: 2009. szeptember 30. 18:00-22:20

> A grandiózus skót szörnyből csak ennyi jutott ide az ötödik kerületbe.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 267 0386
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P:12-24; Szo, V: 15-24
Extrák: tévé, terasz, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Staropramen, 375 Ft Stella Artois, 380 Ft
Hoegaarden, 575 Ft Beck's, 380 Ft
- Miller (0,33l), 450 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Üveges borok, 160 Ft Tullamore Dew, 550 Ft
- Chivas Regal 12, 550 Ft
- Panyolai pálinka, 450 Ft
- Royal vodka, 250 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 230 Ft Eszpresszó, 210 Ft
Juice, 250 Ft Capuccino, 250 Ft
Nestea (0,5l), 350 Ft Ropi, 130 Ft
Szóda, 60 Ft Bomba, 580 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Egy mende-monda aztat mondja, hogy az ELTE ÁJK épületének tövében néha megfordul Nessie, a Loch Ness-i szörny, ha a skót felföldön már unja a banánt, mert ott mindenki őt lesi. Szar lehet. Pedig a brit szigetvilág jellemzően ronda lányai között sokkal könnyebb lehet neki elvegyülni, mint itt, ahol társaságunkon kívül szerda este nem ült az égvilágon senki, de még az égvilág is kiszorult a frissen díszkövezett téren elszórt egyetlen kerti asztal fölé, onnan lesve be néha-léha, ránk szórva egy nyaláb holdfényt.

A Loch Ness Pub hangulatos. Szinte kedvem támadna a skót Rangersnek a Manchester United ellenében egy meccs erejéig üvöltve szurkolni, ír Guinnesst vedelni, és a végén szaladni a vérszomjas brit huligánok elől a szomszédos egyetemi épületbe a jogvédő lányok oltalmazó szoknyája alá.

Na de elő a tényeket, és félre a férfias asszociációkat. Hétköznap este az egyetem közelsége a közönségen itt már meg sem látszik, viszont a környék lakói sem idejárnak társaságban inni, noha értelme lenne. Bár az árak belvárosiak, cserébe minőségi italokat csapolnak, a minőségi italokhoz tartozó minőségi poharakba - már az a kategória, amit emlékbe elvinni sem akar az ember, illetve akar, de nem annyira... mert ennek itt a helye.

A meleg levegő és a füst még kis létszám mellett is beszorul a térbe. El se merem képzelni, mi lehet egy teltházas napon a galérián odafenn (a fedett medencéhez), hol minden sokkal szerényebb, hol a dekoráció kevesebb, hol kocsmára nyílik a mikrovécé ajtaja, hova már az unott arcú felszolgáló is ritkábban jár fel - hiába jó az egy négyzetméterre jutó hasznos szék/pad/asztal kihasználtság, az üzlet nagy haszonnal nem kecsegtet... noha a hétköznap akciós mezítlábas Bloody Mary (Royal vodka + paradicsomlé 350 Ft) is megérne egy egyetemes parti előtt néhány kenetet - ha már Capuccino az itallappal ellentétben nincs -, csak ne a Radio 1 szólna mellé pajzán kuki kísérőnek."

kalimpa:

"szörnyű pici hely a loknesz, de galériás, faburkolatos, sörkexek a falon, igazi gyűjtemény, finom sör, kedves hangulatos családias illatok, elég putri WC, gyönyörű högárdenes korsó, kényelmes padok, jól megközelíthető csöndes utcában van, robogó kompatibilis, öltönyös, rádióbarát, normális árakkal..."

dancsopanza:

"A hely az V. kerületi Szerb utca egyik pirosas, galériázott gyöngyszeme. A jelen pillanatban folyó rekonstrukciós munkálatok miatt, aki biciklivel közelít, triálosra veheti a figurát, de ezért az átmeneti kellemetlenségért kárpótol a hely tényleg angol (skót) kocsmákat idéző hangulata, ráadásul végre abszolút nem „romkocsmás” sör árakért és főleg nem műanyag pohárban.

Ha megkaptad a napi betevő söröcskét és helyet foglalsz rögtön végig lehet szemlélni a nem mindennapi keksz gyűjteményt és mivel bőven akad a hazai sör gyártók kollekcióiból is, még nosztalgiázhatsz is egy kicsit.

A név kötelez, ezért a másik jelenség Nessie, meg a Loch Ness tó fotó gyűjteménye. A jó kocsmahangulat mellé legalább kaptunk egy kis szelet Skóciát is a sör mellé. Egyébként angol sörrel nem szolgálnak, ha jól emlékszem. Jó hely, na."

strasszi:

"A grandiózus skót szörnyből csak ennyi jutott ide az ötödik kerületbe. Nagyon hangulatos kiskocsma, de klausztrofóbiásoknak nem ajánlott! Borzalmasan szűk, és ennek megfelelően minden négyzetcentiméter gondosan megtervezetten van berendezve. Egyedi tervezésű padok és asztalok, melyek széken ülőknek kicsit magasak, de legalább újra ötödikesnek érezheted magad! Szerencsére így a felesleges sallangok sem kaptak helyet. Kellemes faborítás, pici skót beütéssel: egy zászló, meg pár fakó fotó és leírás a cryptozoológia mintapéldányáról. Söralátétekkel dekorált támasztékok tartják a galériát, ami ha lehet még szűkebb, és valószínűleg a téli hónapokban kolbász és sonkafüstölésre is alkalmas. A fenti rész kispadjai és keskeny asztali egy kicsit gyóntatószékes beütést kaptak.

A skót kocsmának megfelelően széles választékban van whisky, a legtöbb baráti áron. A sörválasztékba becsúszott egy kis internacionalizmus, de ez teljesen megbocsájtható és, különben is tetszetős a választék. A csapolt Staropramen kitűnő volt, a sznoboknak (bocs Kék) meg ott a belga Hoegaarden, amit egy félliteres koktélos-pohárban szolgálnak fel.

Az ide járó arcokról nehéz nyilatkozni, hiszen ottlétünk alatt, a társaságunkon kívül csak egy fizetővendég volt, és ő se sokáig maradt. A környék szépül, hangulatos utcaképnek megfelelően a Loch Ness is betört a „kiülős helyek” egyre bővülő piacára: kiraktak egy darab kisasztalt és két széket a kricsmi elé.

A kocsma korlátozott alapterülete miatt a mosdónak is kevés hely maradt, kicsit nehéz az ajtók melleti sasszézás, de legalább szappan van. Sajnos a papírkéztörlő pont érkezésünkkor fogyhatott el. Ez a kis malőr persze nem akadályozott meg abban, hogy remekül érezzem magam itt!"

"Nagyon vagány biciklitárolókat építettek ki itt az egyetemhez közel, tehát a lerakat megoldható."

Értékelés

  apu kali dan flet str kék raf
dizájn 3,5 4 4 4 4 3,5 4
kiszolgálás 3,5 4 4 4 4,5 4 4
közönség - - - - - - -
zene 3 3 2 2 1,5 3 2,5
füst 2,5 3 3,5 3 3 2 3
mosdók 3 2,5 5 3 3 3 3
árszínvonal 3,5 3 4 3 3,5 3,5 3
  3,25 3,25 3,75 3,17 3,25 3,17 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr781428724

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:26:39

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.10.05. 16:15:56

Hohó, pont mostanában voltam ott, megelőztetek :P

A Hoegaardent szép nagy korsóban kapjuk, ha akarjuk, de én az enyémről hiányoltam a habot.

A törzsközönség nagyon kemény, bohém arcokból áll, igazi művészlelkek, és a cseh kocsmák nagy szerelmesei.

Na de mindent nem írok le ;))
süti beállítások módosítása