.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2020. 01. 21. - apuska
Nano sörfőző a Borsodi Sörgyárnál

HelyszínBorsodi Sörgyár (Bőcs) 
Google Maps

Dupla IPA a Borsodi Sörgyártól! Ezt hogy?

A Bőcs község határában fekvő Borsodi Sörgyár a világ harmadik legnagyobb söripari vállalkozása, a Molson Coors tulajdona. Miként határokon túlnyúló régiós szerepet tölt be kapacitásával, így a belső tartalmat és a csomagolást is érintő innováció a házuk táján folyamatos.

Ahogy arról a Serteperte blogon Kovács Maláta Gábor már beszámolt, legutolsó gyárlátogatásunk alkalmával a sajtó képviselőinek kezébe szimbolikusan egy marék komlópelletet adva, mi is hozzájárulhattunk a frissen beszerzett nano sörfőző berendezésükkel készített sörük sikeréhez. De mi is ez a cucc és mire kell nekik?

A három, nagyságrendileg 100 literes üst oldaláról a Blichmann márkanév volt leolvasható. Ahhoz képest, hogy a normál gyártás során egyetlen főzet mennyisége 1200 hektoliter, a Borsodi Sörgyár bőcsi üzemének látogatóközpontjában található nano sörfőző csupán játékszernek tűnik. Mondjuk nem is futottam ezzel a gondolattal nagyon mellé, mert mint kiderült, a gyár elsősorban szemléltető eszközként használja, amely segítségével végig lehet követni a sörfőzés folyamatait. A program csapatépítő tréningek részeként is népszerű, valamint előzetes bejelentkezés után, a sörfőző mesterekkel közösen bárki kipróbálhatja a sörfőzést.

A sörfőző berendezés használatának gyakorisága éppen ezért eléggé változó. Vannak időszakok, amikor hetente, néha pedig ritkábban üzemel.

A szemléltetésen kívül a nano sörfőzőben új alapanyagokat, ízvilágokat és recepteket próbálnak ki. A kísérleti receptúrák közül kiválasztott főzetek nagyon hosszú utat járnak be, míg a fogyasztók asztalára kerülnek, számos belső vizsgálat, gyári teszt és fogyasztói kutatás előzi meg a piacra vezetést. A folyamat végén pedig új vagy megújult receptúrájú ital kerülhet a sörkedvelők asztalára.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

És hogy mit főztünk ki, sörfőző mesterek és sajtómunkások közösen? Egy "Borsodi Határok Nélkül" elnevezésű szűretlen, pasztörizálatlan, felsőerjesztésű sört - típusát tekintve dupla IPA-ra tippeltünk -, mely félbarna színével és 7,1% alkoholtartalmával jóval markánsabb ízvilágot képviselt, mint bármi más, ami nagyüzemi keretek között a szomszédos gyártósorokon valaha kigördült.

borsodi.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7715418212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.