.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2019. 10. 9. - kocsmablog
Soproni Óvatos Duhaj Porter

Nincs megállás. Tovább és tovább szélesíti a sörkülönlegességek portfólióját a Heineken Hungária. Az első Soproni Sörverseny tavalyi győztes receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második sörverseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján. A márkacsalád célja, hogy mindenkinek tudjon izgalmas és új sörtípusokat mutatni, ezáltal építse a sörkultúrát. A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston az első Soproni Sörversenyre beküldött receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. Majd egy év távlatából így emlékezett vissza.

Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt. Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában. Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a következő ilyen versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét.

soproni_ovatos_duhaj_porter.jpg

A lehetőségre nem is kell tovább várni. A II. Soproni Sörversenyt a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével egyidőben hirdették meg, újabb izgalmas lehetőséget nyújthat mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főzik. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet majd el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

A 2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit. Idén a nevezőknek hop lagert kell főzni, ahol is a zsűri által legjobbnak ítélt sörfőző - tartva a tavalyi tétet - egymillió forinttal lehet gazdagabb, mindamellett, hogy 2020-ban viszontláthatja a boltok polcain saját alkotását. Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere úgy fogalmazott: 

A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos, a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen, azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni. A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között.

sorverseny.JPG

A II. Soproni Sörverseny eredményhirdetése 2019. december 18-án lesz a Bestiában. Addig is, most hogy beköszöntött a hűvös idő, a várakozás pillanatait a Soproni Óvatos termékcsaláddal szebbé tehetjük, beleértve a dobozos illetve palackos kiszerelésű szürke címkés Soproni Óvatos Duhaj Portert.

Akik már megkóstolták és véleményezték:

- Kontár Komlókutató: Soproni Óvatos Duhaj Porter
- Sörbúvár: Új Soproni Óvatos Duhaj Porter - házi főzet nagyon nagyban
- Szűretlen: Megint köröket ver a Soproni a mezőnyre? Megjött a Porter!
- Sörfigyelő: Soproni Porter
- Beers & Books: Óvatosan azzal a (folyékony) baltával, Jenő! - Soproni porter

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9515215110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2020.03.05. 10:53:04

Egymillió forintot nyert Cserjés László amatőr sörfőző a Soproni második sörversenyén. A győztes házisörfőző receptje alapján készül 2020-ban a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja, így László hoplágere a boltok polcain viszi hírét a legjobb sörfőző teljesítménynek. A versenyre 26 házisörfőző adta be sörét, közülük szakmai és fogyasztói zsűri választotta ki a legjobb hoplágert.

A szakmai zsűriben Bajkai Tibor, az Elsősör egyesület elnöke, Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója, Geert Swaanenburg, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, Rebák Tibor sörfőző, a BPBW Budapest Beer Week főszervezője és Dealbreaker alapítója, Stubna Ágoston, az Első Soproni sörverseny győztese és Wossala Rozina műsorvezető, étteremtulajdonos ítélte meg a legjobb hoplágereket.

Az új Soproni Óvatos Duhaj Hopláger az év utolsó harmadában kerül majd piacra, a recepten a győztes Cserjés László, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere és a Krois sörfőzde közösen fog dolgozni.