.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2017. 01. 4. - apuska
Dózsa söröző

Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 9.
Látogatás: 2016. október 18. 19:00-23:00
Google Maps

A Dózsa György féle parasztfelkelések ideje lejárt. Nincs is miért lázadni, a pincehelyiség az olcsó italokon túl is kínál szórakozást.

Telefon: +36 20 921 0281
Facebook: fb.com/dozsasorozo2015
Web: -

Vélemény

apuska:

A legendás Dózsa, vagy közismertebb nevén "C" épület, 2015 szeptemberében újranyitott. Az új tulaj ezúttal fontosnak tartotta kiemelni, hogy Budapest legolcsóbb kocsmájaként!

A kocsma a Petrik és a Radnóti gimnáziumok tanulóinak törzshelye, de a környékbeli lakók is szívesen megisszák ott a magukét. A diákszlengben sokan csak "SF" (Sárga földig) illetve "Zsír" néven ismerik, mert az érték ugye itt a mérték, mi minél nagyobb, ha már egyszer telik rá a zsebpénzből.

A Dózsa György féle parasztfelkelések ideje lejárt. Nincs is miért lázadni, a pincehelyiség az olcsó italokon túl is kínál szórakozást, több különálló, rendezvényekre foglalható teremmel, helyiségenként külön hangosítható zenegépekkel, tévével, csocsó asztalokkal, drink quizzel, darts géppel, szombat esténként karaoke bulikkal.

Az elrendezés okos, központban a pult, onnan nyílik a boltívek mentén három különböző terem, amiből az egyik VIP, ez bármit is jelentsen. A biztonság kedvéért minden helyiség alaposan be van kamerázva, egy osztott képernyőre az összes történés kirakva, így mindenkinek az a legjobb, ha érdemi esemény nélkül telik el az este.

A Dózsa inkább praktikus, mint szép. A padlókő az elpusztíthatatlan fajta, könyökmagasságig óvó borítást kapott minden fal, az asztalok könnyen mobilizálhatók, az aktuális italakciók plakátjaiból hiányzik minden művészi érték, amit a régi 20 forintos bankjegy hátlapja alapján készített Dózsa-sorminta, a "Viva la Dozsa revolucion!" tábla, vagy a keretbe foglalt poszterek hivatottak némileg ellensúlyozni.

Ami a pultban történik, az maga a csoda. Egyetlen hölgy dolgozik a gáton, de képes 60-80 embert gördülékenyen kiszolgálni. Ha a rendelések közt jut pár szabad pillanata, az üres poharakért körbeszalad és kint elszív egy cigit, vagy ha azt kívánja a szükség, egy felmosóvödörbe vizet enged, hogy leöntse a járdára kikívánkozott rókát, amit könnyelműen elengedett egy visszajáró elégedett vendég.

peti:

Tökéletes alapozó buli előtt. Ha van Budapesten olyan kocsma, ahol 1-2 ezer forintból királynak érezheti magát az ember, hát ez az. Már messziről látszik a "Budapest legolcsóbb italárai" felirat, amit bár 100%-os biztonsággal nem tudok alátámasztani, de ha minden haveromat meg kellene hívnom egy körre, tuti idehívnám őket.

A belső térről nem érdemes sokat beszélni, pincehelyiség lévén fényből alig akad, de amúgy sem nagyon lenne mit nézni, szóval talán jobb is ez így. Viszont lehet ingyenesen nemcsak asztalt, de zártkörű termet foglalni. Van zenegép, darts, csocsó, tévé, szóval minden, ami egy ilyen jellegű kocsmába kell. Külön felhívnám a figyelmet az igényesebb közönségnek szánt pénzes kvíz játékgépre, amivel leiható italkuponokat lehet nyerni. Jól ki van találva, mert minél többet játszol, annál többet iszol, és minél többet iszol, annál kevésbé tudsz játszani, így végeredményben csak nyeli a pénzt, de jó móka.

Italkínálatban belga sörökre ne számítsunk, de azért van miből válogatni. Negatívum a korai záróra, éjfélnél tovább nem lehet maradni, de ugye ez egy alapozó. Aztán szépen tovább lehet állni, 3-4 megálló busszal a Kazinczy utca, és ott a jóval igényesebb helyeken könnyedén a megmaradt pénz seggére verni.

anyicska:

Sok új, illetve nagyon igényes hely után megint egy igazi talponálló. Számomra kicsit vissza a múltba, az ilyen helyeken érzem még jobban, hogy öregszem...

A közönség nagyon fiatal, hangos, tele energiával, bulivággyal. Üvöltő zenegép, olcsó pia, csocsó, dohányozni kijáró tömegek, igénytelen mosdók. Várandósan, sofőrként kicsit nehezebb belemerülni a hely hangulatába és élvezni az estét egy csepp vodka nélkül, de aki bulizni akar egy nagyot, olcsón, őrülten, szívből ajánlom.

Ami nagy előnye a Dózsának több hasonló hellyel szemben, az a kiszolgálás. Persze pulthoz kell menni és ott kérni, de a kocsmárosné nagyon kedves, és ami még fontosabb szokott lenni – villámgyors is – így nem kell sokáig várni a piára akkor sem, ha sokan vannak.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 280 Ft
Üveges sör: Dreher, 360 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 60 Ft
Rövid (4 cl): Unikum, 370 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítő, 250 Ft
Meleg ital: Kávé, 180 Ft
Harapnivaló: Nachos, 410 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5212067351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.