.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2011. 07. 28. - apuska
Tóth kocsma
pixel Helyszín: 1056 Bp., Falk Miksa u. 17.
Látogatás: 2011. július 6. 18:15-21:45

> Az egyik boxban apró réztáblák mutatják egy törzsasztalához visszajáró pénteki kocsmatársaság aktuális HEP pontszámát.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 302 6443
Web: http://tothkocsma.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/tothkocsma
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 15-24; Szo, V: 17-24
Extrák: tévé, sörkorcsolya, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
*Soproni, 450 Ft Soproni 1895, 520 Ft
Soproni Démon, 620 Ft Dreher, 520 Ft
Edelweiss, 710 Ft Pilsner Urquell, 650 Ft
Guinnes, 1300 Ft Budweiser, 690 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Frittmann fehér cuvée, 190 Ft Unicum, 600 Ft
Tokaji Hárslevelű, 190 Ft Becherovka, 600 Ft
Feindl rosé, 190 Ft Tullamore Dew, 700 Ft
Feindl Zweigelt, 190 Ft Farkas pálinkák, 900 Ft
Üdítők (3dl) Egyéb
Szóda, 90 Ft Capuccino, 350 Ft
Szénsavas üdítők, 330 Ft Forró alma (2dl), 300 Ft
Rostos gyümölcslevek, 420 Ft Meleg szendvics, 390 Ft
Red Bull, 650 Ft Csirkemájas zsíros kenyér, 350 Ft

*1-et fizet 2-t kap akció a nyitás utáni két órában

Fotók

Vélemények

apuska:

"Vannak helyek, melyek úgy vonulnak be a köztudatba, mint minden jó ízlésű kocsma etalonja, amit a legtöbb ember a hangulatáért, a kiszolgálásért és az odajárók miatt szeret, amiről rosszat mondani nem csak vétek, de szerzőjének vélelmezhető irigysége vagy alantas szándéka nélkül ilyet feltételezni se lehet. Na, a Tóth kocsma nem ilyen!

A Tóth kocsma az ezerarcú Jászai Mari tér belvárosi oldalán a legközelebbi szomjoltó italmérés, mely 1987 óta változatlan pincedíszletek között várja a klasszikus angol pubok stílusjegyeit értő közönségét, melyből nap mint nap akad annyi, hogy esténként megtöltse a közel 100 fő befogadására alkalmas dohányzó és nemdohányzó teret. A robosztus vörösfenyő fatörzsekből metszett padok és asztalok és székek ellentmondást nem tűrően szorítják háttérbe a főként csak a személyzet munkapadjaként funkcionáló pultot, ahogy a felszolgálók taszítják vissza vendégsorba a bárminemű önállósodásra törekvő fogyasztót.

Az is igaz, hogy a legendásan hatalmas karéj csirkemájas zsíros kenyerével, forró almájával (forralt bor fűszerekkel, tea helyett), hatféle csapolt sörével (3 féle világos, barna, búza, fekete a pletykák szerint itt volt Magyarországon először kapható a csapolt Guinnes) a Tóth kocsma olyat vállal, amit kevesek. Hozzáteszem, hogy az utcafronton ékeskedő Kaiser és Gösser márkanevek a kínálatban pont nem szerepelnek, viszont így is bármikor találhat az ízlésvilágához közel állót az, akinek a befőttesüvegben van még spórolt pénze, illetve tárcája kellőképp engedékeny.

A lépcső alján – fejre érdemes vigyázni – két oldalt, két oszlopon, két színezett üvegbúra alatt hasztalan világít két izzó, mintha csak leszállást segítő fények lennének, amit a fogadó terem bal és jobb sarkaira szerelt lapostévék csak még tovább fokoznak, adva az egésznek egy keretes szerkezetet. Ha nem sietünk sehova, a márkázott lábtörlőn megállva azért más csodák is észrevehetőek. Itt-ott pl. jelzésértékű rácsozással meghintett tükörfelületek tágítják a szűket, a reklámplakátok fölött néhány papírpénz, hogy egy pillanatra se felejtsük el, vendéglátóink miből élnek, az üres faliújság felületek, s ott vannak még a határozottan izgalmas formájú bárszékek a vasalódeszkákhoz hasonlító könyöklők mellett. Aztán az egyik boxban apró réztáblák mutatják egy törzsasztalához visszajáró pénteki kocsmatársaság aktuális HEP pontszámát, amit mi egész egyszerűen csak a Helyben Fogyasztott Pálinkák számának saccoltunk (nem az!), ha már a pálinka körút egyik helyszíne, amibe a járdaszéli teraszról lebotlottunk.

Ráadásul külön érdekességszámba megy a WC, ami furcsa ötvözete a múltnak és a régmúltnak, ahogy a falra vizelős megoldásra ráépítették a piszoárokat, s a két csatorna közt grátisz átmenetet képez, hogy az egyik aljáról még a szifon is leesett. A csorba tükör, a többszínű szaniter, a sötétszürke fugák…, mintha csak egy késdobáló mellékhelyisége lenne.

Mégis miért ragaszkodnak olyan sokan a Tóthoz, ha nem aranyér’?"

kalimpa:

"klasszikus kocsmabelső fogadott minket a belépéskor, illetve egy igen marcona pincér úr is, aki kapásból kizavart minket a nemdohányzó részből a pulthoz, ahol rágyújthattunk. először, sajnos csak ebben a nemdohányzó szekcióban találtunk szabad asztalt, sokan voltak, kb. mintha dögvész lenne Pesten, a sok ember és a foglalt asztalok láttán olyan érzésem volt. mi van, mindenki ide jár kocsmázni?!

szerencsére egy óra múlva felszabadult egy cigizős asztal, s így már teleportáltunk is társaságilag oda. ekkor a hangulatunk már felszabadultabbá
vált a sörök és fröccsök elfogyasztása végett, bár a padok, amik az asztalok köré lettek kitalálva, azok olyan kényelmetlenek voltak, mintha 7en préselődtünk volna egy Citroen Picasso hátsóülésére.

a kiszolgálás elég lassan ment, de ez talán a sok asztalnak és a fogyasztásra váró vendégnek is köszönhető. asztalhoz jött a  pincér, hozta, ittuk, rendeltünk, ittunk..."

pamutmaki:

"Kedvetlenül érkeztem meg szentszerdára, és amikor a faborítású pincében, nyomasztó melegben, cigimre rázendítve rám szóltak, hogy ez nemdohányzó terület, egyenesen ideges lettem. A kívülebb eső, dohányzó részen (ahol sajna nem volt szabad asztal) próbáltam egy sört kikönyörögni a pincértől, aki ismét rám szólt, hogy majd kimegy az asztalunkhoz. Azért valahogy sikerült 2 percen belül a kezembe kapnom az egyébként drága korsót. Ütögettük az időt kortyolgatva, társalogva, érkeztek a többiek, és csodák csodájára felszabadult egy dohányzó asztal. Kissé felengedtem, hogy végre normális körülmények közt fogyaszthatok ezen az antipatikus helyen, de olyan kényelmetlen volt a box, hogy a Tóth kocsma sehogy sem tudott jókedvűvé varázsolni. Már csak azt nem értem, miért járnak ide évtizedek óta emberek?!"

cyclechic

"2011 szeptemberére 5-6 bicajnak elegendő korlátot szereltek fel a falra, hozzá kedves bicajrajzokat mellékeltek. Sajnos a hely így is levesz a járdából, de a szándék nemes és a tároló biztonságosan használható, de a csavaros rögzítés miatt azért nem hagynám ott egész éjszakára is a bicajom."

Értékelés

  apu kali anyi joc pam rics jul sany bal zsó dsi
dizájn 3 3 2,5 3 2 2 2 3 2 2 2
kiszolgálás 4 3 3 3 2 3 3 3 3 2 3
közönség 3,5 2,5 3 3 3 3 3 2 3 3 3
zene - - - - - - - - - - -
füst 1,5 1 1 2 1 2 3 2 2 1 4
mosdók 3 2,5 3 2 3,5 2 3 1 1 - 3
árszínvonal 2 2 2 2 2 1 3 1 1 1 2
  2,83 2,33 2,42 2,50 2,25 2,17 2,83 2,00 2,00 1,80 2,83

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr403047620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkoholtilalom a Belvárosban: Este van, este van… 2011.11.03. 15:24:24

Nem a jó szándékot hiányolom én az önkormányzatnál, hanem a realitásérzéket. Gondolkodhattak volna a 10 óra utáni alkoholárusítás megtiltásakor azon is, hogyan fogják ezt betartatni és mit érnek el vele. Mert a gyakorlat azt mutatja, hogy így semmit. É...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ticske 2011.08.18. 21:19:59

Néha kicsit zsúfolt, hangos, füstös és sötét, de a legjobb csirkemájas zsíros kenyeret itt kapni. Kiválóan passzol mellé egy jó sör vagy egy pohár bor és baráti beszélgetésekre kiváló! Törzshely...

Zzoorroo 2011.08.23. 13:12:13

Csak ne lenne olyan agagsztóan közel a nemzetbiztonsági (avagy alkotmányvédelmi) hivatal. Ettől mindig rossz érzésem van :)))

www.nbh.hu/oldpage/bmenu11.htm

herosystem 2011.11.22. 10:29:08

Az 1986-ban megnyílt Tóth kocsma egyik erőssége a bátran felvállalt kocsmaságában rejlik, a másik meg annak a régi szokásnak a felelevenítésében, hogy a törzsvendégek számára még teltház mellett is őrzik a törzsasztalt. A csirkemájjal bőségesen meghintett zsíros kenyér után meg újra masszívan el lehet kezdeni sörözni.
süti beállítások módosítása