.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 11. 15. - apuska
Pivo söröző
pixel cégér Helyszín: 1136 Bp., Hegedűs Gyula u. 22.
Látogatás: 2012. október 10. 18:30-23:00

> A férfi mosdóban található, sörben úszó cseh leányka képét látván biztos kiszárad a férfiember torka.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 959 0621
Web: http://pivo.hu/
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 15-23; Szo: 16-23; V: zárva
Extrák: cseh sörök és sörkorcsolyák, tévé, kivetítő

Árlap

*Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Moravské sklepní 10°, 390 Ft Rychtár Speciál 15°, 500 Ft
Bernard 12°, 560 Ft Démon 13°, 550 Ft
Skalák Malina, 450 Ft Chotebof Prémium 12°, 630 Ft
Rebel 12°, 630 Ft Kvasar 14°, 590 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Kimért vörös, 120 Ft Becherovka, 450 Ft
Kimért rosé, 120 Ft Unicum, 450 Ft
Kimért fehér, 120 Ft Kalinka, 300 Ft
- Ballantines, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Rostos gyümölcslevek, 240 Ft Presszó kávé, 200 Ft
Komlóval ízesített üdítők (0,3l), 350 Ft Hermelín, 450 Ft
Szénsavas üdítők, ... Utopenec, 350 Ft
Ásványvíz, ... Zsíros kenyér lilahagymával, 200 Ft

*Csapolt sörök 15 és 17 óra között 20% árengedménnyel!

Fotók

Vélemények

apuska:

"Elhatároztuk, rápörgünk kicsit a hazai cseh sör kínálatra, ha már a kocsmákban és a közönségben is van efféle indíttatás. Ergo kötelező helyszín a Pivo, melynek sokatmondó szlogenje: „minden nap egy cseh sörfesztivál”.

Az egykori Hegedűs sörbár és kávézó helyén (erre még a régi cégtábla is utal) 2010 őszén nyitott aprócska hely hamar a cseh sörök kedvelőinek törzshelye lett. Sikerének egyik receptje, hogy az üzletvezető nem csak széles választékot kínál a Černá Hora sörgyár kiváló termékeiből, de folyamatosan kutatja és hozza el más sörgyárak izgalmas főzeteit, azokat tájékoztató jelleggel egy térképen jelöli, miközben ő volt az első magyar vendéglátó, aki bevezette a „vendégcsap” rendszert. Ezzel a Pivo söröző úttörő volt a maga nemében, amely tiszteletet érdemel.

Talán sokaknak az is érdekes lehet, hogy a belga sörözők hosszú évek óta tartó sikere ellenére a sokkal közelebbi Csehország söreire miért nem szakosodott azelőtt igazán senki? Mert ez a nehezebb út! Először is, a kezdeti költségek egy részét az új kocsmák a hazai sörgyárak támogatásával meg tudják spórolni, másrészt a különleges cseh sörökért - miként nincs magyar forgalmazó - el kell a gyártóhoz menni, és hiába az Európai Unió, azt csak egy meglehetősen bonyolult és költséges jövedéki engedélyezési eljárás után lehet importálni. Ez aztán mindjárt megmagyarázza azt is, hogy miért juthatunk pl. Prágában ugyanezen tételekhez akár harmadáron. (A jövedéki adó mértéke bizonyos esetekben az áru nettó értékét is meghaladja, a magyar jövedéki adó nagyjából duplája a csehországinak, illetve a viszonylag kis mennyiségek miatt a sör szállítása relatív gazdaságtalan.)

Az 5 féle csapolt sörön kívül 27 különböző üveges terméket számoltam meg az itallapon, és majd mindegyik mellett volt néhány sornyi tájékoztató, hogy mégis mire számítsunk. Volt egy szépséges leírás arról is, hogy mit jelent a sörök esetén a fok, és a spéci cseh sörkorcsolyák is el lettek magyarázva, ekképp a Hermelín (rakott camembert): fűszeres-olajos lével elkészített sörkorcsolyasajt, az Utopenec: ecetes-fűszeres lében pácolt, külsőre a szafaládéhoz hasonló finom húskészítmény, a HeRingli: marinírozott, göngyölt olajoshering-csemege, vagy épp a Mókuskeksz: malátarágcsa.

Egy ekkora cseh kocsmában már megpusztultunk volna a füsttől, és ilyenkor áldom a nemdohányzók védelmére hozott tavalyi törvényt. A sarokba fellógatott tévé többnyire csak porfogó, a minimális hangerőn megszólaltatott kommersz rádió zenei kínálata is épp csak akkor zavaró, ha külön megpróbál odafigyelni rá az ember. Ugyanakkor a hely szűkössége és múltja a díszletekben is okoz némi zűrzavart. A sok-sok cseh sörplakát mellett olyan régi magyar filmek képkockái is jelen vannak, mint a Kakuk Marci, az Álljon meg a menet, a Kötelék, az Ékezet, vagy épp az Együtt, mintha csak kedvet akarna csinálni egy jó kis retro filmnézéshez. Jelzem, még egy projektort is láttam az egyik keresztgerendán, viszont fogalmam sincs, hogy hol van vetítésre alkalmas néhány szabad falnégyzetméter.

És ami még szívfájdalmam! Ha már cseh (néhány magyar borral és koktélnak nevezett whiskey-kóla, fanta-narancs, gin-tonic kombóval), akkor miért nincs a kínálatban Fernet? És ha már ennyire belátható a pultból az egész terep, akkor miért nem lehet a már annyi más cseh vizekre evező sörözőben bevezetett számlavezetési módszert itt is megvalósítani, hogy strigulákat húznak egy az asztal közepén elhelyezett cetlire? De hát ez csak kötekedés. Mert a lényeg itt is a valóban minőségi sör, és miként az a Folyékony kenyér hónapokkal a nyitást követő interjújából kiderült, annyira fut a projekt, hogy egy nagyobb üzlethelyiségbe költözést is kilátásba helyeztek, ahol majd 12-15 féle sört csapolnak, több vendéget tudnak leültetni egyszerre, és még az éhségüket is választékosabban csillapíthatják. Ám jelentem, elvben ez is kész! Mert a Wesselényi utcában azóta megnyílt a Pivo sörvendéglő, amit mi is meg fogunk hamarosan nézni, viszont egyelőre annak örültünk, hogy a kis Pivo, az eredeti, mellette ugyanúgy éli tovább nyüzsgő életét."

bal:

"Kicsi, barátságos, retro, 10+ embernél már túlzsúfolt. Így tudom röviden jellemezni. Belépek, pult, 5 sörcsap, egyik sem Ászok, WOW! Sötét színű fából készültek a bárszékek és az asztalok. Határozottan kellemes. Rengeteg féle finom sör (igaz, csak ötöt kóstoltam), teljesen vállalható árakon. Engem meggyőzött!"

dsila:

"A kiszolgálás kedves, de olyan a bajszos úriember, mint egy ijedt mókus. Fura, hogy csend van, amikor meg valami zene volt, azt se nagyon hallani. Ülni kényelmesen nem lehet, egymáson kell átjárni, ami így együtt nem épp vendégmarasztaló. A sörök finomak, alapvetően jó a hangulat, idővel a beszélgetések hangszíne nő, és szép lassan a duruzsoló moraj felváltja az ijesztő csendet."

balu:

"Kis csendes hely, ahol a pultos mindenkire figyel, a szó jó értelmében, amint megjelentek ketten a 4 fős asztalunknál, ott voltak a pótszékek. Az előnye a hátránya, itt este 8 után már garantált a telt ház, így ha nem foglalsz, vedd úgy, hogy nincs helyed. 4 fő fölött nem ajánlom!

Az árakat figyelembe véve itt a Bernard a felső kategóriás sör, miközben Csehországban csak erős közepes. A legolcsóbb a morvaföldi sörpincesör, de nekem az volt a kedvencem."

anyicska:

"Ennek a sörözőnek nincs túlbonyolítva a neve, mégis benne van a lényeg: a cseh sör. Szerencsés folyamat, miként egyre több budapesti helyen lehet kapni szülőhazám söreit, és természetesen most nem beszélek a Dreher Sörgyárakban készült Kozelről. A Pivóban viszonylag széles a választék – csapról lehet kérni világosat, félbarnát, barnát, szűretlent, málnásat – így mindenki megtalálja a magáét. Csapolva két sörgyár pivója kapható – Bernard és a morvaországi Cerna Hora. Ezen kívül sokféle üveges sör kóstolható, és nem hiányozhatnak a tipikus cseh sörkorcsolyák sem – utopenec és hermelín. Ami érdekes, hogy a pultos magatartása is a cseh módi szerint kissé mogorva, szűkszavú, szerény, de szimpatikus módon komoly arccal végzi felelősségteljes munkáját, és nem hízeleg fölöslegesen a vendégek kegyeiért.

A kocsma nagyon picike, és ettől igazán otthonos. A dizájn talán az ír vagy brit kocsmákhoz egy fokkal jobban hasonlít, viszont a cseh plakátok és feliratok megidézik a kívánt cseh hangulatot, a férfi mosdóban található, sörben úszó cseh leányka képét látván biztos kiszárad a férfiember torka, és még jobban csúszik a folyékony kenyér.

Bár még mindig messze vannak a magyarok a csehektől, már ami az egy főre jutó átlagos sörfogyasztást illeti."

"Valahogy megoldod. Tábla, boltrács, gázcső. Használd a fantáziád!"

Értékelés

  apu anyi balu dsi bal lil
dizájn 4 4,5 4 4 3,5 4
kiszolgálás 4 3,5 4,5 4 4 3,5
közönség 4 4 4 3 4 4
zene 3 3 2,5 - - -
mosdók 3 3 3 3 3 3
árszínvonal 3,5 3 3 3 3,5 4
  3,58 3,50 3,50 3,40 3,60 3,70

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr74905338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása